Friss topikok

Címkék

afrika (4) alkohol (11) andrássy (3) armstrong (4) ausztrália (6) autómentes (24) autós biciklis ellentét (3) baleset (35) bam (4) bérbicikli (30) bicikli (18) biciklibulvár (6) bicikliparkoló (8) biciklis futár (9) bicikliút (134) bírság (10) biztonság (54) biztosítás (5) bkk (8) bkv (9) bringázz a munkába (4) bubi (14) buda (3) budapest (79) buszsáv (3) cannondale (4) critical mass (50) dánia (3) demonstráció (5) design (31) divat (8) downhill (8) dr kerékagy (5) egyesült államok (4) emelés (3) empamo (6) energia (3) energia bringa (5) építkezés (4) extrém kerékpár (3) e bike (5) felmérés (6) film (6) fotó (4) futár (3) gkm (4) google (4) gyerek (3) hátizsák (3) herebántalom (5) hibrid (4) híd (10) infrastruktúra (6) járda (3) kampány (4) képzőművészet (7) kerékagy (3) kerékpár (15) kerékpárbarát (3) kerékpárosklub (5) kerékpársztráda (6) kerékpártároló (3) kerékpárút (3) kína (3) kiskörút (7) kocsma (6) koppenhága (4) közbicikli (3) közbringa (3) közlekedés (4) kresz (17) kvvm (3) lakat (5) lámpa (4) levegő (7) london (15) lopás (16) magyar kerékpárosklub (3) margit híd (25) maszk (3) máv (7) mkk (3) mtb (3) nagy-britannia (3) new york (9) nyereg (7) obama (4) önkormányzat (21) orfk (4) párizs (7) parkolás (4) parlament (4) rakpart (3) regisztráció (3) rendőr (35) schwinn csepel (3) sisak (14) statisztika (3) szeged (3) szerviz (3) szex (5) sztrájk (8) tábla (4) tél (10) térkép (5) tolvaj (5) túrázás (8) urbánus (39) városi biciklizés (44) verseny (3) videó (12) világítás (6) víz (4) vonat (4) zene (5) Címkefelhő

A kerékpárosok bomlástermékek, nem pedig korunk hősei

2011.05.30. 12:56 - kirk kapitány

A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás vidéki szórakozás, a nagyvárosokban, így Budapesten csak a szabadosság-központú médiamanipulátoroknak köszönhetően lett divat, pedig itt – semmi kétség – az autós lehetne a közlekedés egyedüli főszereplője.

A posztkommunizmus elemzésének több könyvet szentelő Tóth Gy. László szokása szerint autójában üldögélt egy háromsávos úton a dugóban, amikor balról megelőzte egy biciklis, jobbról pedig egy motoros akart elhaladni mellette. A politológus rángatni kezdte a kormányt, és közben annyira elfogta a düh, hogy hosszabb írásmű lett az eredmény, amit a hétfői Magyar Nemzet le is közölt.

Az írás címe: Critical Mass, azaz kritikus tömeg. A cím jelzi, hogy az eset után Tóth Gy. nem a budapesti autók magas számán kezdett el elmélkedni, és azon, hogy vajon nem azzal van-e baj, hogy a város túlterhelt, sokaknak inkább ki kéne szállni, ahhoz, hogy ne legyenek torlódások, és nem is jobbról előző motorosról, hiszen a jobbról előzés egy polgári gondolkodónál nem lehet kritika tárgya. Tóth Gy. szerint autónak lennie kell, a motor is benzinnel megy, a rendszerben a kerékpár az egyetlen zavaró tényező.

„Nem kell ahhoz közlekedési szakembernek lenni, hogy az ember lássa, a kerékpárok feltűnése Budapest utcáin összességében rendkívül sok kárt okoz” – állítja a politológus. A károkozás egyik módja, hogy a nagy nehezen megelőzött biciklis a piros lámpánál visszaelőz, és megint kezdődik a benzinfaló procedúra az autós számára. Tóth Gy. szerint az egész kerékpárdivat manipuláció, hiszen senki sem beszél arról, hogy „ebben a rossz levegőjű, szomogos városban milyen állapotban érkezik egy kerékpáros egy tárgyalásra”. Miért köteles eltűni bárki (rendes autós), hogy tárgyalópartnere rosszul öltözött legyen? – fogalmazza meg Tóth Gy. a stratégiai gondolkodás egyik legfontosabb kérdését az írás közepe felé.

A politológus természetesen az egész humbug mélyére lát: a kerékpározás csak és kizárólag liberális médiamanipulációnak és balos politikai összeesküvésnek köszönhetőleg terjedt el az erre egyébként teljesen alkalmatlan nagyvárosban. A Fidesznek nem lehet köze egy ilyen szedett-vedett, kezelhetetlen társasághoz, a bűnös a zavaros LMP, az SZDSZ, és az MSZP.

A levezetést a hitelesség érdekében szó szerint közöljük:

„Elérte a kritikus tömeget a magyarországi öngyilkosjelöltek száma. Ez már önmagában is komoly társadalmi probléma lenne, ám akikről szó van, mások életét is kockáztatva próbálnak meg átlépni a túlvilágra. Közben arról beszélnek, hogy ők azok, akik nem szennyezik a környezetet, ráadásul egészségesen élnek. Valamelyik nap az autómban ülve balról egy kerékpáros tűnt fel mellettem. Miután öngyilkossági szándékához nem akartam asszisztálni, jóhiszeműen jobbra rántottam a kormányt, de ott sem volt hely, mert arról meg éppen egy motoros előzött. Mindez egy egyirányú, telített, háromsávos úttesten, ami azt jelenti, hogy a tőlem jobbra és balra eső sávban is haladt egy autó. De ma már a járdán sétálva sem vagyunk biztonságban. Közben a kerékpárosok egyre többen vannak, trendi lett ijesztő ufószerű lénynek öltözve mozgatni ezt a fémvázas micsodát, aminek a tulajdonosai beazonosíthatatlanok, így aztán azt visznek vagy küldenek a másvilágra, akit akarnak. A kerékpárosok a modern kor hőseinek hiszik magukat, pedig csak egy rosszul szervezett társadalom bomlástermékei ők. Vajon mi lehet azoknak a szülőknek a fejében, akik egysávos, szinte járhatatlan minőségű autóutak szélén kerékpárra ültetik a hat-nyolc éves gyermekeiket is? Hogy most együtt a család, mert együtt tekerünk? Tekerünk a tóra? Meg a pusztába? Persze a balliberális, szabadosság-központú médiamanipulátorok által megdolgozott közvélemény abszolút kerékpárpárti, hiszen ez is egy alternatív mozgalom, a szervezett világvárosi közlekedéshez képest más. És ami más, az mindig jobb annál, ami van. Éppen ezért nem tűrnek semmiféle szabályozást: jönnek szemből, oldalról, hátulról, autóúton, gyalogjárdán, hidakon, alul- és felüljárókban, játszótereken. És miután már elég sokan vannak, egyre agresszívabbak. Követelésekkel állnak elő, amiket az LMP zavaros identitású politikusai is támogatnak. Ebben is méltó utódai az SZDSZ-nek, és partnerei az MSZP-nek.”

Címkék: tóth gy lászló autós biciklis ellentét

745 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekagy.blog.hu/api/trackback/id/tr132943095

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Öngyilkos kerékpárosok mindenütt 2011.05.30. 14:44:28

  Tóth Gy. László mai, a Magyar Nemzetben megjelent publicisztikája az Emberibb Parkolásért Mozgalomnak is becsületére válna. A kerékpárosokban megannyi kétkerekű Antikrisztust látó szervezet sajtóközleményei által képviselt utálat köszön vissza ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bárváz 2011.06.02. 02:04:50

@gabborka: Akkor szerinted, a biciklista, és a gyalogos adócsaló? (jó! 12-16 év között nem kell adótfizetni) elárulom, hogy nem csak a te súlyadódból fizetik az aszfeltozás. és amúgy is nem véletleneül hívják a közutat KÖZútnak.

Mon3 2011.06.02. 10:31:16

@Kolb Ace: Sarkosan fogalmazva: Az vesse rá az első követ...

Mutass nekem egyetlen autóst, aki betartja a KRESZ-t. Egyetlen egy sincs!!!! Mindegyik folyamatosan, permanensen megszegi a KRESZ előírásokat. Csak vannak akik kevésbé, és vannak akik jobban.

A múltkor megálltam egy kereszteződésnél, amelyet rendszeresen használnak a bringások is, félórára. 14 pirosan áthajtó autóst számoltam meg, és ez alatt egy kerékpáros se hajtott át a piroson. Miről beszélünk????

Silent Bob 2011.06.02. 11:20:32

@Mon3: Tegnap megálltam a pirosnál, a mögöttem jövő troli simán átveretett kb. 10 centi oldaltávolsággal előzve. Majdnem szívrohamot kaptam.

Jofiu 2011.06.02. 13:08:54

@Lumieres:
Hat. Vegul is uj alapok kellenek vagy mi es a novenyek is a gyokerekre epitkeznek.

Kolb Ace 2011.06.02. 15:08:54

@igazi hős:

És te? A piroson áthaladás az mióta zebra? Persze szoktátok a kettőt kombinálni, az a súlyosabb eset. És azért közúti veszélyeztetés, mert senki nem számít arra hogy ott vagy ahol tilos, veszélyezteted a szabályosan közlekedőket. Most képzel el ha elütlek, és még nekem kell miattad magyarázkodni a bíróságon.

Kolb Ace 2011.06.02. 15:10:48

@Mon3:

Pont annyi tartja be mint ahány biciglis nem (99.999%). Fordított arányosság áll fenn.

"Mindegyik folyamatosan, permanensen megszegi a KRESZ előírásokat."

Itt már te is a biciglisekről beszélsz...

Bidul 2011.06.02. 15:23:14

Én személy szerint azt nem értem a legjobban,hogy ez a politológus úriember aki intelligensnek tartja magát ezt a cikket írta vajon mi alapján hozta össze kicsi agyában a "bringás=Pártbeállítottságú(lehetőleg MSZP,SZDSZ vagy LMP-é s véletlen sem Jobbikos vagy uram bocsá FIDESZ-es)ember? Mi a nyavalyás franc fene köze van annak az embernek aki felül egy bringára a politikához? A végén még kikavarja a nagy szarosbödönébe,hogy a Gyurcsány vagy tudom is én melyik lökött politikus áll a háttérben.
Elárulom,hogy én is napi szinten bringázok Budapesten az utóbbi 10-15 évben.Meg kell mondjan ha valaki nálam jobban utálja a politikát vagy a politikusokat az púderozza magát de vastagon. Mindegyik idióta és szent(maga felé hajlik a keze) kivétel nélkül.De mégis bringáztam,érthetetlen hogy lehetett mindezt politikai beállítottság nélkül.Elárulom,nem az hajtja a bringát!
Az is igaz,hogy sok a barom a bringások között is.Nemegyszer van,hogy állok a pirosnál s keresztbe vagy mellőlem simán áthajtanak minden további nélkül. Azért állok meg mert,elsősorban piros van,másodsorban nem akarok bekerülni "na a hülye bringás" kategóriába.Nekem azért nincs autóm vagy motorom mert nem telik rá.A bringa kifizethető volt számomra s nem csak a városi tekerésre használom hanem a természetbe is tehát nem a vasárnapi hobbi bringás kategória. Szeretném megkérni a kedves Tóth Gy. László politológust,hogy ne akarja a politikát mindenre,mindenkire ráhúzni mint egy zubbonyt.Mert akkor megkérdezném a kamionosok melyik párt tagjai,vagy a görkorisok,stb?

ex-dr. vuk 2011.06.02. 17:46:47

@Kolb Ace: ahahah nincs picit csolatasod? :) Nezz mar kicsit korul!
Tudod, hogy hany halalos(!) baleset van, amihez a kerosoknak az egvilagon semmi koze? Akkor azok mitol vannak? :) Vagy ez csak osszeeskuves, szamok hamisitasa? :)

ex-dr. vuk 2011.06.02. 17:48:51

@Bidul: magyarorszagon MINENNEK koze van partpolitikahoz!! Nem tudtad?? ;)

Bidul 2011.06.02. 19:18:43

Kedves @vuk_: mondanám azt,hogy kicsit szalajt a bringád,nagyon erőteljesen akartad írni amit akartál csak egy D lemaradt. Megpróbálom még egyszer leírni hátha. Semmi,mondom semmi közöm a politikához s nem azért megyek el savazni mert meggyőződésem,hogy valamelyik ....... megtudja váltani a világot amit 20-on éve nem sikerült.

igazi hős 2011.06.02. 22:02:04

@Kolb Ace: Nem gondoltam, hogy ekkora kihívást jelent egyetlen (bár kicsit összetett) mondat: "ha bringával átmegyek a piroson, ahol nincs keresztező forgalom, csak gyalogosok". Segítek, mert jóindulatom szinte végtelen, és mert látom, rászorulsz a támogatásra: ezt azt jelenti, hogy lámpával védett zebrán gurulok át keresztben.

megint 2011.06.02. 23:52:35

Írta valaki, hogy nem a ruha teszi az embert, azért gondolom abban egyetérthetünk , hogy 40 fokban jobb egy klímás autóban ülni, mint az amúgy is büdös városban izzadni, és ebben az állapotban beesni egy tárgyalásra. Nyilván rohadt sok bunkó autós van, ahogy kerékpáros is, aki tahó annak mindegy, hogy mit vezet. Sztem még mindig a robogó a legjobb megoldás.

Cebo 2011.06.03. 09:02:08

Ki ez a seggfej aki ilyen baromságokat képes összeírni??? Úristen, ez totál kész. Tiszteletbeli Trollá avatnám, komolyan. Fizetnek neki az autógyártó cégek és olajtársaságok ahol a golfpartnerei lebzselnek, ezért, hogy ilyet írjon? Mert nagyon olyan szaga van, mintha egy burzsuj savanyú pofájú bankár vagy politikus lenne az írás megálmodója, akit felháborít, hogy az őt kiszolgáló szegényebb népek, -akiket egyébként ő maga kizsákmányol és MANIPULÁL-, a csopfadt biciklijükkel képesek beelőzni a sokmilliós audiját, amiből még legalább 2 áll otthon a százmilliós házának garázsában. A nagy lefelé kanyargó kapitalista spirált élteti, ha az emberek dögleni kezdenének körülötte, akkor sem mondana le a státuszáról, a pénzéről, hogy akárkin segítsen, és leszarja a "pusztába kibicikliző anyukát és gyerekeit". Te surmó, szerinted az anyuka mit csinál a járdán? Megtanítja a gyerekét, hogyan kell biciklizni, és biciklizés közben életben maradni! Nem azért szabálytalankodnak a biciklisek, mert az trendi, hanem mert másképp nem lehet közlekedni. Szegeden érdekes módon gyönyörűen szabályosan mennek a biciklisek a nekik készült bicikliutakon, és érdekes módon az autósok vezetési morálja is példamutató, a gyalogost ÉS A BICIKLIST elengedik a zebránál, ahogy az a KRESZ-ben is írva van. BP zsúfolt. Míg Szegeden a város alkalmazkodott az emberekhez, BP-n az ember kénytelen alkalmazkodni a városhoz, mint ahogy mindig minden létforma alkalmazkodik a környezetéhez. Az autó kényelmes, ám helykorlátos. A bicikli relatíve kicsi, emberi erőt használ (az emberi erőtartalék korlátozza a távot és a sebességet), és ingyen hajtható (talán ezért sem illik bele az író fogyasztói társadalmába?). A biciklis alkalmazkodott a szűkös helyhez, ahol a nagy lomha autó beragad, a biciklis simán elfér. Ha ez téged idegesít, drága Tóth Gy. László... nos, sétálj, vagy szállj motorra, ha puhány vagy lusta vagy tekerni, illetve a lassan aranyáron mért benzin híve vagy. Nem a biciklis hibája, hogy nem fér el az autód a többi autótól, és téged idegesít, hogy amíg rostokolsz, a bicajos tud haladni. És nyugodtan dögölj bele a szmogba, hogy meglegyen a társadalmi státusz, meg a hely a kormánynál (minden értelemben)... Nincs szüksége a világnak kizsákmányoló, kapzsi, irigy, önző, burzsuj öltönyös köcsögökre. ;) Trollolololoooo

ex-dr. vuk 2011.06.03. 10:28:13

@Bidul: vedd eszre az ironiat. :)
Manapsag mar ha valakinek mas a velemenye akkor az "bolsi" meg "balliberalis kocsog", es nem szimplan nem ert egyet. Idaig fajult a politika. Es ez szomoru.

ex-dr. vuk 2011.06.03. 10:29:25

@megint: azert erdemes azon elgondolkodni hogy a varos miert budos, amikor kiszallsz a klimas autodbol es megcsap :D

Perillustris 2011.06.03. 10:35:15

@Kolb Ace: "Pont annyi tartja be mint ahány biciglis nem (99.999%). Fordított arányosság áll fenn."

LOL - hitelesen hangzik az arány.

Amúgy a fordított arányosság ugyebár azt jelenti, hogy minél kevesebb bringás követ el szabálytalanságot, annál több autós fog.

Perillustris 2011.06.03. 10:36:59

@vuk_: Teljesen kész van. 99.999%.

qccoss 2011.06.03. 11:07:29

Tóth Gy. László torokra veheti az autója kipufogóját, a "bicajosok 99,9 százalékban szabálytalanok, meg nem kapnak elég figyelmet, ezért tekernek fórumozókkal együtt! Mindig be van kapcsolva az öved? Sosem csusszansz át a sárgán? mindig betartod a sebesség korlátokat? Lehetne még sorolni.....Mégsem Az autós a bornyú, hanem az a réteg, aki nem tud vele közlekedni, és ez ugyanúgy igaz a kerékpárosokra is.
Sok fasz fulladozik a saját autója által termelt fosban, ahelyett, hogy buszra szállna! Hja hogy Budapesten az autó mindenkinek a munkaeszköze, ezt majdnem el is felejtettem! 2 évet éltem Pesten, most egy éve Szegeden élek. Összehasonlíthatatlan a kettő! Mindenhol biciklis utak, bicajosok tömege, rendesen megszervezett, tiszta tömegközlekedés, tizede annyi frusztrált köcsög!

qccoss 2011.06.03. 11:26:06

@Kolb Ace: Ezennel átkeresztellek A Vétlen Autósnak!

ex-dr. vuk 2011.06.03. 11:53:08

@qccoss: Szeged rokkz ;)
Mondjuk a sok bringagyaszt tudnam feledni.. Lassan mar biciklivel sem lehet rendesen kozlekedni mert mindig jardara vannak terelve. Utalom.

2011.06.03. 13:34:46

Jé, kiderült, hogy lmp-s meg szdsz-es meg mszp-s vagyok.

wovbagger 2011.06.03. 15:18:00

kedves tóth gy. lászló! ugye jól tudom, hogy nevedben a gy betű a gyökér rövidítése?

Kolb Ace 2011.06.04. 06:15:22

@Perillustris:

Igen, elég hitelesen. Mint egy KSH kimutatás.

Kolb Ace 2011.06.04. 06:19:00

@vuk_:

Tudom, nekik soha semmihez nincs közük, ha átszambáznak a piroson az autók előtt és elbasszák, akkor is az autós a hibás, merthát egy biciglisnek született előjogai vannak, a törvények felett áll...

Itt a tipikus "szabályos" biciglis:
index.indavideo.hu/video/Leszoritjak_a_biciklisek_a_gyalogosokat_a_Duna-parti_setanyrol
(1:33 - 1:42 közt)
Kurva anyját az ilyeneknek! sápítoznak hogy jajj az autósok... közben meg ugyanazt csinálják a gyallerokkal. Fasz kell a seggükbe, meg bot a küllőik közé, nem jog.

Kolb Ace 2011.06.04. 06:21:50

@qccoss:

Biciglivel betartod a sebességkorlátozást? A 30-as táblánál is? Nem száguldozol a járdán 40-el? Meg úgy egyáltalán semennyivel, mert ott tilos? A zebrán tolod a biciglit, nem rajta ülve tekersz? Piros lámpa mond neked valamit?

Na majd ezek után beszélhetsz az autósokról, addig nem!

Kolb Ace 2011.06.04. 06:30:34

@Kolb Ace:

Bónusz:
5:49-5:55
"- És ezt a 10 km/h sebességhatárt ezt betartod?
- Miért, van? Hehehehehe..."

Na ez a tipikus biciglis. De követelőzni azt tud.

Perillustris 2011.06.04. 23:00:18

@Kolb Ace: Fő a szerénység és a reális önkép. LOL

linfury 2011.06.05. 19:09:48

@Kolb Ace: Soha egyetlen km/h-val sem léped át a sebességhatárt? A 30-as táblánál sem? Mindig, minden körülmények közt átengeded a gyalogost a zebrán? Soha nem felejted el az indexet kitenni? Életedben nem gyorsítottál rá a narancssárgára? ...stb. Nos?

Keron 2011.06.06. 14:45:02

szerintem azok az autósok hőbörögnek a bringások ellen leginkább akiknek szar a verdájuk (+ a házasságuk) és nincs hol levezetniük a frusztrációt. szánalmas lúzerek :)

Mon3 2011.06.06. 14:45:47

@Kolb Ace: "Na ez a tipikus biciglis. De követelőzni azt tud."

Na kezdjük az elején: Elinduláskor szoktad ellenőrizni a lámpákat, a féket, a kormányt, a rendszámtáblát és a gumikat? Hát persze, hogy nem. Ha kanyarban vagy lovaskocsi előzésekor egy kicsitátléped a záróvonalat az nem számít. Mint az se gyorshajtás ha a településen belül hatvannal mész, hiszen a többiek a gyorshajtók, akik hetvennel repesztenek.
A gyalogos a zebránál ráér, úgyse fog átkelni az úttesten, csak ha elfogy a kocsisor. Minek siet az ilyen. És ha egy kicsit már piros, az is bocsánatos bűn, hiszen mire a tetü keresztforgalom elindul, te már a következő kereszteződésnél jársz...

Bezzeg azok a tetü 99,999%-os gyilkos kerékpárosok csak fogják be a bagolylesőjüket, hiszen az autosok csak miattuk kényszerülnek szabálytalankodni!

Kolb Ace 2011.06.07. 05:03:11

@Mon3:

Hát te szoktad ellenőrizni a macskaszemet, dinamót, első-hátsó világítást, prizmát, első-hátsó féket, gumikopást? Bebaszva nem biciglire ülve jössz haza a kocsmából? Zebránál leszállsz a szarodról, és átTOLOD tekerés helyett? Pirosnál megállsz? Na majd utána kérhetsz számon bármit is az autósokon, addig nem.

Te egy újabb bizonyítéka vagy annak hogy a biciglisek csak követelőzni tudnak, szabályokat betartani meg nem. Elég csak megnézni a videók közt a budai rakpartos videót ("Miért, van itt egyáltalán tábla? Hehehehe..."), vagy a Miért bűnteti a rendőrt a biciglist cikket, tisztán látszik a trend(i), le se tudjátok tagadni.

Kolb Ace 2011.06.07. 05:05:26

@errorka:

Annyival hogy nem a biciglisekre mutogatnak hogy "dehát nekik is lehet...". Ahogy a rendőrnél se elfogadható érv. Csak ti hiszitek azt, mert nincs rendszámotok ami alapján utólag megkaphatnátok a 300k-s csekkeket. Az lenne rátok (is) népnevelő hatással.

terror 2011.06.07. 10:39:34

@Kolb Ace: Jah. Szerencsere egyik bloghus oldalon se mutogatnak a kerekparosokra :) Megnezheted a carcam vidit. Ott azok ultek autoba, akik magukat 100% szabalykovetonek valljak.

Ha ugy erzed, hogy te meg naluk is kulonb vagy, nagyon szivesen beszallok egy kameraval egy teszt erejere, aztan megnezzuk. Csak ugy, erdekessegkepp, de leginkabb azert, hogy segits bebizonyitani, hogy gepjarmuvel is lehet szabalykovetoen kozlekedni.

Lenne 2 utvonal, az egyiket te valasztod meg, csak a hossza kitetel, a masikat en hatarozom meg :)

Ha belemesz, megjatszhatjuk visszafele is.

boxeralso 2011.06.07. 19:11:07

én pl egy biciklis vadember vagyok.
k*rváralesz*rok minden szabályt. az első amit megnézek hogy van e rendőr, ha van 2.nak azt nézem meg hogy le tudom e rázni ha rajtakapna.
egyébként csak mozgó objektumokat és lehetőségeket látok és mint a szél zúzok végig a városon. volt hogy 60-al előztem meg autóst a váciút egyik hídján :D és volt olyan hogy bevártam a buszt hogy ne kelljen előzgetnie engem a rákoczy út buszsávjában.
ez ilyen funkcionalizmus egyébként. figyelmes vagyok :) egyébként meg lef*sok minden biciklist aki a critical mass-ra jár parolázni. jobb doguk nincs? :d vivát adrenalin!

Perillustris 2011.06.07. 21:55:34

@Kolb Ace: "Na majd utána kérhetsz számon bármit is az autósokon, addig nem."

Na, akkor az autozz! is bezárhat, szólok Silentnek... LOL

Mon3 2011.06.08. 16:52:59

@Kolb Ace: "Hát te szoktad ellenőrizni a macskaszemet, dinamót, első-hátsó világítást, prizmát, első-hátsó féket, gumikopást? Bebaszva nem biciglire ülve jössz haza a kocsmából? Zebránál leszállsz a szarodról, és átTOLOD tekerés helyett? Pirosnál megállsz? Na majd utána kérhetsz számon bármit is az autósokon, addig nem.

"Én nem láttam olyat, hogy a KRESZ egyértelműen, kötelezően előírja e lépéseket a kerékpárosok számára, de az autósoknak igen. 1-0.
Én igenis rendszeresen karbantartom a kerékpárom, és minden elinduláskor ellenőrizni szoktam a féket, a lámpákat. A gumiról azonnal kiderül, ha baj van, mert már az első megmozdításnál érezni lehet, ha lapos. És mindig betartom a KRESZ-t!
De nekem nincs rendszámom, nincs szervóm, nincs indexem, nincs motorom, és nincs gyilkos tömegem... Ezt ne próbáld ráhúzni a kerekesekre, ez az autósok sara. Ti szoktátok magatokat fényezni, pedig ti sem vagytok jobbak a Deákné vásznánál!
Különben légyszi mond meg nekem, hogy mit lehet ellenőrizni egy macskaszemen????
És nem ildomos csúnyán beszélni, mer könnyen visszahullhat rád, és ez téged minősít, és nem azt akire használni akartad a kifejezést, valamint tanuld meg helyesen leírni a „biciklit”!

b0c1k4 2011.06.09. 09:37:39

Igazabol, en visszavezetnem a biciklis igazolvanyt, valamint valami azonositot bevezetnek a kerekparra. Autoskent ha egy biciklis elakar baszni ott ahol nekem van elsobbsegem, leszarom es atmegyek rajta. Ha gyalogoskent elakar csapni siman lelokom a biciklirol. Amugy a helyes elnevezes: "bicikli" (bi mint ketto, cikli peddig a ciklus szobol ha nem tevedek)

Perillustris 2011.06.09. 10:57:19

@b0c1k4: Kemény vagy, bárcsak én is ennyira durva lennék.

Mit csinálsz gyalogosként vagy biciklisként, ha egy autós akar elbaszni? Tisztelegsz?

b0c1k4 2011.06.09. 11:10:10

@Perillustris: Nezd, en igyekszem betartani a kreszt. Ha elsobbsegem van es nem adja meg,siman kirangatom a kocsibol, ha nem hajt el. Ha elbasz akkor onnan ugyis mar mas a szitu...(Volt hogy autoskent masik autos nem adta meg es neki allt feljebb,utanamentem, leszoritottam es szepen "elmagyarazztam" neki miert is nincs igaza)

Perillustris 2011.06.09. 11:34:04

@b0c1k4: Szabálysértésre válaszul egy laza bűncselekmény?

Csak így tovább!

terror 2011.06.09. 11:41:09

@Perillustris: Egy a sok szabalykoveto, rendszamos, jogositvannyal rendelkezo gepjarmuvezetobol, aki meg bringara is ul.

Szeretne bringas igazolvanyt is, pedig hat epp most bizonyitotta, hogy az "autos igazolvany" mennyit er :)

b0c1k4 2011.06.09. 11:46:52

@Perillustris: Van aki csak ebbol ert, eddig nem volt ezzel gondom.

AnasztáziaTas 2011.06.10. 14:28:19

@Legelő Őse: Ez nagyon korrekt így, köszi :)

Szergej Alekszejevics Budenszkij 2011.06.10. 18:31:25

Ahoj!

Otthon Szlovákiában ez érdekes módon nem probléma, sőt ott nyáron még inkább busz is van (Ciklobus) ami lehetővé teszi, hogy Pozsonyban ne kelljen au autók között cikázni. Magyarországon az is gond, hogy csak építgetnek bringáscsíkokat, de nincs hálózat, összefüggés, semmi, nem ritka, hogy van 3-4-500 metrov bicikliút, és azért menjen az útról a biciklis meg soroljon vissza a szabály szerint. Probléma viszont, hogy szabályosan tekerek biciklivel, akkor sok kerékpáros nem tudja, hogy kellene normálisan közlekedni. Kerékpárral lehet 40 km/hod. sebességgel menni, na itt Budapesten 20-25 km/hod. mennek és össze-vissza, se gyalogos, se bicikli, se autós nem fér el az atlag mellett. Utána piros lámpánál nagyon sok átmegy keresztbe, volt amelyikkel majdnem verekedtem is, mikor zebrán akart elütni hajtipajti.

Nem hinném, hogy bárki pártján állok: én csak szabályok után közlekedek, ahogy meg van írva, ahogy az ukázka szól. Kellenek kerékpárutak is, de nagyszüleink is tudtak tekerni vidéken, városban kerékpárutak és komolyabb balesetek nélkül. Indulj időben, szabályt betartsd, érkezz is meg, ahova elindultál!

Kayaff 2011.06.13. 12:41:23

@Perillustris: "...vagy akár azt, hogy ötből legalább egy-két ember telefonál, a mobilt kézben tartva."

És ezzel mi a baj te szerencsétlen..? A vezető nem beszélhet kézben tartott mobillal.. szerinted hány vezetője van egy járműnek?

Egyébiránt vicces az is, hogy egyszer hol az a szöveg hogy "nézd meg az autókat, mindegyikben csak egy ember ül", most meg hirtelen az öt ember per autó lett a standard.. maximum szombat este, akkor is azért mert egy - jó esetben - beáldozza magát és kólázik csak majd a buliban ha vezet. Okos, környezettudatos ember persze jól elmegy bicajjal a kedvenc romkocsmájába/gödörbe, jól bebasz a macifröccstől és seggrészegen megy vissza a járdára/forgalomba tekerni.

A cikk írója ettől függetlenül egy barom, de semmivel nem rosszabb e blog alkotógárdájától, ugyanolyan szelektív, unalomig ismert hamis panelekből építkeznek..

fidesz = házmesterek pártja 2011.06.13. 20:03:20

A mai, Bp-Szentendre-Tahitótfalu-Vác-Bp kör alapján ki merem jelenteni: valóban van, nem kevés ipari bomlástermékre emlékeztető, biciklinyeregben ülő sejtcsoportosulás...
Hogy az amúgy is keskeny kerékpárutakon miért nem lehet libasorban haladni, hogy a hídon egy álldogáló ember kikerülő biciklist miért kell ugyanott, néma csendben előzni úgy, hogy lassabban haladót kis híján fellöki az istenbarma stb. stb. stb. Mondjuk az sem tiszta, hogy robogóval miafaszt keresnek a Megyeri híd kerékpárútján, de ott még rá lehet fogni, hogy lakott területen kívülinek képzelik (bár tábla nem jelzi), de ez már motoros téma...
Iszonyatos tömeg lett hirtelen a kerékpárutakon és ezzel sokszorosára nőtt az ugyanitt megjelenő tahók száma is. :(((

terror 2011.06.13. 22:42:31

@Kayaff: Kicsit segitek, ha meg nem sertelek.

Az 5-bol legalabb 1-2 az azt jelenti, hogy 10-bol 2-4. Az 100-bol 20-40. Ebbol mar ki tudod szamolni, hogy ez hany szazalek, vagy segitsek meg? :)

Ezek mind a "vezetok", a tiltas rajuk vonatkozik. A kutya nem nezi, hogy a hatso ulesen a kisgyerek jatszik-e apuka mobiljaval...

"Bolcs" gondolatok megosztasa es masok szellemi kepessegenek a vitatasa elott erdemes megtanulni olvasni es szamolni, legalabb alapfokon. Kevesbe jaratod le magad, mint igy :P

PBourdieu 2011.06.20. 15:41:50

@Tonyeaux: "le van rendszabályozva", úgy hívják, KRESZ.

fidesz = házmesterek pártja 2011.06.23. 20:00:14

@Perillustris: te egy barom vagy, már ne is haragudj... Menj és biciklizd körül a fővárost az M0-n!

terror 2011.06.23. 20:52:42

@Perillustris: Oroshazan is ez volt. Epitettek egy fos infrat, volt tiltakozas, le voltak szarva, jottek a balesetek. Jottek a toljad tablak. Toltak, tovabbra is zajlanak a gazolasok. Meg johet a bringatilos, meg a rendor, aki bunteti a bringasokat. Utana nem tudom mi lesz, majd kitalalnak valamit a rend eber orei...

Perillustris 2011.06.23. 21:50:41

@al kotmány aláiro álamfö: Köszönjük, Emese!

@errorka: Jól mutatja a hír, hogy nem a tolást kell propagálni, hanem a figyelmes átkelést (és a zebrák KRESZ-szerinti megközelítését).

GG81 2011.06.24. 10:04:56

@Perillustris: mert, ha átgurul nem üti el az a hüJe pics@!?

A lényeg tényleg, ahogy írtad, a zebrák megközelítésének ellenőrzése. Remélem ettől a rib@nctól is jól elveszik (egy életre) a jogsit! Egy hüJével kevesebb az utakon, kár, hogy ilyen áron.
De ide keverni, hogy most át kell-e tolni a bringát vagy sem... a KRESZ szerint is ugyebár! Megállsz, leszállsz, körülnézel és féktávon kívül átkelsz, tolva, végig élve a zebra adta elsőbbséggel (, amint nyeregben vagy a zebrán, már nincs elsőbbséged, csak szólok). Az ilyen fékre lépni képtelen jogsit vett barmoktól pedig távolimádkozva magad.

terror 2011.06.24. 10:43:14

@GG81: Megint lejott neked a lenyeg. Nem azt irta Perill, hogy miert nem tekert, hanem hogy ennyit er, ha tolod. Szart se. Nalad is az utolso mondat vegere fert csak oda az imadkozas. Pedig jelen korulmenyek kozott Magyarorszagon azzal kell kezdeni, ha zebra kozelebe ersz :/

Egyebkent tekerve lehet atert volna, ha mar ezen rugozol. Lecsapatja ugye 30-al, mert mindenki azt csinalja (tudom, megirtak a hozzaszolok mar sokhelyen), es ater egy pillanat alatt. Igy meg fek, leszall, korulnez, tolja, majd valahol a sav kozepen telibenyomja egy ostoba...

Ettol fuggetlenul persze nem javasolt, csak ugy erdekessegkeppen megemlitettem.

Lenyeg a lenyeg, hogy a zebrak nem attol lesznek biztonsagosak, hogy leszallsz, es tolod, hanem hogy a zebrakat (es a keros atvezeteseket) ugy kozelitik meg a draga dobozos soforok, ahogyan kell...

terror 2011.06.24. 10:44:36

@GG81: Egyebkent meg zebranal, mint mar annyiszor kiveseztuk, gyakorlatilag nincs fektavon belul. Csak az van, hogy nem mertem/akartam lassitani, mert a seggemben jott a mogottem jovo.

1-2 meterrel az autok elott meg senki nem lep le, barmennyire is szeretik ezt kihozni a soforok az ilyen vitakbol.

záporjózsi 2011.06.24. 10:59:43

@errorka: Kit érdekel, hogy a seggemben jön? Ha ott jön, akkor korábban kezdek el lassítani és nem intenzíven. Ha nem bírja a tempót lehet megelőzni vagy lehet BKV-val menni.

terror 2011.06.24. 11:42:59

@záporjózsi: Ugyertem, hogy ez szokott lenni az indok, hogy miert nem allnak meg...

GG81 2011.06.24. 12:17:55

@errorka: nah ez egy oltárinagy hüjeség amit leírtál gratulálok! "Egyebkent tekerve lehet atert volna, ha mar ezen rugozol."

Ezt direkt benn is hagytam, mert tudtam ezt fogod írni... Szóval tekerve akkor aztán qrvára lett volna esélye, persze... akkor lehet az előző autó baxa el és akkor már nem is az autós lett volna a hibás.

BOCSIKA. Ez a lényeg, ezért kell leszállni b@xod, mert így legalább tökegyértelmű, hogy egy ilyen idióta sofőrtől kell elvenni a jogsit, ha egyáltalán elveszik és nem BUCI.

Tehát zebrán áttekerni=NEM MENŐ. Mert akkor nincs elsőbbséged. Azon lehet rugózni, hogy sima gyalogként, nemhogy kerékpárt toló gyalogként hogy élhet a zember a zelsőbbségével zebránál és/vagy kanyarodó autóval szemben. De GYALOGKÉNT!
Ez egy másik mise.

Az pedig látom neked is lejött, hogy Peril barétod mit írt és miért válaszoltam amit. Gratulálok megint sikerült mellévetődni. A zebrán előtt bringáról le, áttolni vagy gyorsba rápattani áttekerni, de SEMMIKÉPP A HÜJE TANÁCSOTOK MEGINT, HOGY GYORSBA ÁTTEKERNI, mert lehet egy gyakorlatlanabb embernek így az életét kockáztatjátok!!! De ez titket qrvára nem érdekel, azon rugóztok, hogy bezzeg aki tolta, az elqrták... elmesélem, ez a rib@nc bárkit elqrt volna ott, akár sima gyalogot is... tehát qrvára nem a zebrántolás a lényeg itt, hanem hogy az ilyen közveszélyes sofőröket ki kell szedni a forgalomból.

Csakhogy megércsed.

terror 2011.06.24. 12:37:47

@GG81: "de SEMMIKÉPP A HÜJE TANÁCSOTOK MEGINT, HOGY GYORSBA ÁTTEKERNI"

vs

"Ettol fuggetlenul persze nem javasolt, csak ugy erdekessegkeppen megemlitettem."

Eleinte csak megmasitottad a hozzaszolasokat, de ugy konnyebben kibukott a dolog. Az utobbi par hetben viszont kepszlokkal es az idiota helyesirasoddal probalod elterelni a figyelmet, mikozben ugyanugy magadat probalod meg beallitani szent embernek :) Vicces vagy :)

Es persze minden egyes topicban, ahova hozzaszolsz, ugyanazokat a szarsagokat szajkozod, naprol napra, hetrol hetre. Tenyleg nem unod?

A soforoket meg tudjuk, milyen hatekonyan vonjak ki a forgalombol. Halalra gazolsz par embert, es szabadlabon vedekezhetsz, aztan kapsz vmi felfuggesztettet, mert beteg a nagymamad, es nem vezethetsz 1-2 honapig. Biztos kivonnak a forgalombol, ha megcsak meg se oltel senkit :/ Legalabbis remeljuk, hogy nem az a sztori vege...

GG81 2011.06.24. 13:28:00

@errorka: attól mert mindig leírod, hogy szentamber, senki sem lesz az, és senki sem hisz magáról, hacsak nem ti és trónfosztottnak érzitek magatokat a kis sz@rkupacotokon.

öregem. továbbra is a díszes társaságotok az aki a zebrán gyors áttekerésre bíztatja balesetveszélyesen az embereket!!! ezen gondolkozz el főokos!

jah, hogy perill seggét védted!? és szerinted nem javasolt, miez gumiszabály? zebrán nincs járművön tekerve elsőbbség, tehát áttolod, ha elsőbbséggel akarsz élni. ha ekkor történik valami fail, akkor te védve vagy és egyértelműen elmeszelik aki elütött. de ez ellen nem tudsz tenni, mert simán sétálva is elüthet, meg akkor is, ha a kevésbé javasolt liberális megfogalmazásoddal valaki átsuhan az úttesten, mert nehogy körbenézzen esetleg...

dejól tekered megint a maszlagot és terelsz... a hírből azt kihozni továbbra is részetekről, hogy baxod, ennyit és az áttolás!?... nem vagytok normálisak.

jah, hogy minden topicban, néhányban valóban, ahol a libsi agyszüleményeiteket nyomjátok a bringázóknak jah. ott muszáj kicsit felnyitni továbbra is a zemebrek szemét, hogy a kerekagykommandó szerinti dolgok, zebrán elsőbbséget hinni és áttekerni... nah ez a NEM MENŐ, ezt kell elmagyarázni szépen mindenkinek, hogy legyen egy ellenvélemény, ami szopó számotokra, mert épp a BIZTONSÁGUKÉRT írok. azzal, hogy megáll a zebránál és akár megvárja az összes rohadt autóst, attól életbe fog maradni, maximum a kerekagyatok akad ki, hogy nem ugratott a száguldó autók közé... könnyű a fotelből mások életével játszani mi!? ilyenkor istennek érzed magad???

terror 2011.06.24. 13:37:50

@GG81: Te komolyan gyepes vagy, vagy olvasni nem tudsz? :) Mielott ujra hazugsagba kivansz terelni (3 hozzaszolasbol 3x), olvasd mar el az elso 4 sort:

kerekagy.blog.hu/2011/05/30/a_kerekparok_feltunese_budapesten_nagy_kart_okoz/fullcommentlist/1#c13827801

Es utana vagy valaszolj, de inkabb ne. Annyit meg segitek: a kepszlokkos faszsag a te hazugsagod, nehogy azt hidd, hogy azt irtam en...

Azt meg foleg nem ertem, hogy jon Perill segge a kepbe. Ha 2 ember egy velemenyen van, akkor attol puszipajtasok lesznek, egymas segget vedik, stb? Kicsit szelsosegekben gondolkodsz, de ezen nem lepodunk meg.

Mindig Istennek erzem magam. Nagy i-vel. Okos gondolat volt ez is :)

Mellesleg ennyi erovel akkor gondolom neked koszonheto, hogy annyian jardaznak, ugye? Hiszen ha az en hozzaszolasaimbol csak reszleteket fognak fel, akkor bizonyara a tieidbol is. Te meg kampanyoltal a jardazas mellett tobbszor is. Es a jardarol hova jutnak? A zebrakhoz. Es a zebraknal mi tortenik? Leugratnak. 30-al. Elbasszakoketmeghalnakmind, kihal az emberiseg. A kor bezarult. Egy velemenyen vagyunk, puszipajtasok vagyunk, bejelolhetsz a Facebook-on...

(Hubazmeg de sulyos vagy :)

GG81 2011.06.24. 14:41:58

@errorka: vicces, hogy kardoskocc a helyesírás miatt, amikor te meg az ekezeteket szereted elhagyni, de a zisten nehogymá' kicsiny legyen, meg a többi. uhvazz, netkorrektor...

perill barétod leírt valami hülyeséget, hogy tekert volna át. erre meg kellett jelenned védeni a seggét. mert továbbra sem az a default az agyacskátokba, hogy járdánál áttolni vagy ha qrvára nem akaródzik, akkor úgy áttekerni, hogy a gondolata sem merül fel, hogy elsőbbségetek van, al'a rókakoma a messziföldi.

rugózhacc a szabkikötő járdáján is. tőlem függetlenül rengetegen tolják ott, azon a szakaszon inkább fent... fáj neked, nem fáj... de fáj, engem ott nem baxtat és emellett kampányoltam te okostóni. hogy ott már 15 éve párhuzamos bicikliútnak kéne lennie, a gyorsforgalmi mellett!!! jah, érdekes a belvárosi, váci utcában kisgyerekeket elsodró bringások ellen viszont szintén felszólaltam, jah.

míg a pirosozó mesterek ugye minden piroson átmehetnek, mert szerintük, nekik ugye az a biztonságos, mert a piros megálljt nem azért tették oda okosabbak... nem ők még okosabbak, azon át lehet menni...

nah, jó hétvégét. a fészbúk meg egy szar, ne is keress meg inkább. ;-)

terror 2011.06.24. 14:47:49

@GG81: En nem kardoskodtam semmit. Pusztan meg hatalmasabba emeltem magam azzal, hogy nagybetuvel iratnam. De azert megint okoskodhattal egy adagot :) Abban tok jo vagy :)

Ideznel Perilltol olyat, ahol azt irta, hogy tekert volna inkabb? Mert en nem latok a hozzaszolasai kozott ilyet. Egeszen veletlenul, szokasodtol meroben elteroen, megint hazugsagot irsz. Meglepodok vadul.

Chiro2 2011.06.24. 21:20:11

Ha engem Tóth Gy. László az ellenségének gondol, jól gondolja.

Perillustris 2011.06.24. 23:31:25

@GG81: "perill barétod leírt valami hülyeséget, hogy tekert volna át"

Akkor most szépen bemásolod az ilyen mondanivalójú kommentem linkjét. Addig sajnos a hazug hozzászóló cimkét viseled.

záporjózsi 2011.06.26. 23:46:55

@errorka: Megindokolni mindent lehet. Csak hülyeség. Akinek elsőbbsége van, annak meg kell adni.

GG81 2011.06.27. 09:27:58

@vuk_: jah és légmozgás az meg nincsen... a városi levegő sosem hagyja el a várost. :-/ a vidéki meg nem jön fel pestre, éértem. ;-)

GG81 2011.06.27. 09:33:18

@errorka: mint ahogy ti is a további sz@rkavarásban... lehet mégis te írtad... és perill csak asszisztált, vagy te is asszisztáltál hozzá, aztán viszont. ajjaj lányok kezdek elkeverdni a kapcsolatotokban.

jah, mert te leírtad, azaeccer biztos. a kölcsönös seggrepacsi meg sajnos ilyen, vállaljátok inkább fel!

GG81 2011.06.27. 09:43:03

@Perillustris: drága sz@rkeverőagyas, olvasgass a 06.23-i bejegyzéseid között, mit sugalsz sunyin! ennyit a tolásról!!! meg a toláspártiaknak... attól mert te olyan q.agyasnak gondolod magad, a kresz nem tér ki toláspártiakra és nah mi az ellentéte??? között. ott qrva egyszerűen le van írva, hogy ZEBRÁN csak a járművét áttolva van elsőbbsége a kerékpárosnak, aki akkor már gyalogos.
pont azért, elmesélem, hogy az ilyen debil vezetők miatt okozott baleseteknél tiszta legyen a képlet, a felelősség megállapítása. nem pedig azt sugalni itt nyílvánosan, hogy a te véleményed szerint ennyit a tolásról... tudod gusztustalan, ahogy a kreszt próbálod mindenáron megkérdőjelezni, fel sem fogod az összetettségét, logikáját. akkor lenne aztán véresen habzó a szájad, ha tekert volna és a képzeletetekben létező (és újra megsúgom nemlétező) elsőbbségében (erős hitben) csapták volna át, ahogy kishibás barátod írta: "Egyebkent tekerve lehet atert volna, ha mar ezen rugozol." Akkor lehet még nagyobbat esik, aztán vihettétek volna neki a fehér brinyót... de szerencsére nem így történt, még nem mindenki hallgat feltétlenül az agyszüleményeitekre és inkább józanul a kresz passzusait alkalmazzák. Tudjátok, amiben az is benne van, hogy a piroslámpánál meg kell állni, meg ilyen szerintetek hüJeségek...

GG81 2011.06.27. 10:01:53

@errorka: nah, ennyit a hazugozásról... mert gerinc az nincs bennetek, hogy nyíltan leírjátok, hanem csak sugaljátok... kis zsebellenállók vagytok... így már mindjárt más.

terror 2011.06.27. 10:14:56

@GG81: Nyilvan a mi hibank, hogy egyfolytaban megmasitod a hozzaszolasainkat, aztan mar belezavarodsz a sok kamuba. Elnezest.

ex-dr. vuk 2011.06.27. 10:23:18

"ZEBRÁN csak a járművét áttolva van elsőbbsége a kerékpárosnak"

index.hu/bulvar/hirek/2011/06/23/a_zebran_gazoltak_el_egy_gyereket_isaszegen/

Perillustris 2011.06.27. 10:27:41

@GG81: "qrva egyszerűen le van írva, hogy ZEBRÁN csak a járművét áttolva van elsőbbsége a kerékpárosnak, aki akkor már gyalogos"

Nahát, és az egyszerűség dacára mégis elütötte az autós szegény gyereket!

Én arról beszéltem, hogy - mint a gyakorlat mutatja - a lényeg, hogy figyelmesen menjen át az ember, mert az a lényeg, hogy átérjen.

GG81 2011.06.28. 09:20:54

@errorka: a kHamut és a hőzöngést ti nyomjátok, a sok hüJeséggel együtt. aki meg nem ért egyet, akkor az már a) troll b) hüje autós c) enemy. érthető szubkultúrális befosásfaktor, amit a beszűkült tompa világnézet táplál.

GG81 2011.06.28. 09:27:01

@vuk_: mindhiába, te sunyi. nemfogodfel!? nem. :-(
tolta, elbaxta, meglett a hibás, egyértelmű. ha gyalog megy is elbaxa, megha tolta is. csakmert volt nála biciGli ezért került a kerekagyra...

ha nemtolta (tekert) volna ugyebár és úgy baxa el, akkor nem került volna ki, az tutter. merthát akkor már nem az autós lett volna a hibás.

erre jönnek az okostónik, hogy mégis meg kellett volna reszkírozni áttekerni!? nooormális.

lehet, hogy az átsuhanni vágyó és elüttetett bringásokból azért nincs annyi hír, mert nem kerülnek ki, mint szegény szabályosak, amibe lehet kapaszkodni, hogy lássátok feleink ennyit ér a tolás, csakúgy magaslóról. tudod a repülőgép szerencsétlenség is qrvanagy hírverést kap, mégis mennyien repülnek és mennyi-de-mennyi sima repülés van nap, mint nap... csakmint zebrán áttolás, szabályosan.

lehet drámázni persze és szomorú is és el is kell venni az autóstól a jogsit!, de abba az irányba elvinni, hogy ennyit ér a tolás, meg inkább tekert volna át... hát ez több, mint felelőtlen.
szóltál volna inkább a pajtijaidnak, bölcsebb maradtál volna!

GG81 2011.06.28. 09:34:34

@Perillustris: olvasd el inkább ezt (GG81: 2011.06.28. 09:27:01) és a repülős részt...

hiába finomítgatsz már, qssban továbbra is bratyizod a haverkád ötletét, hogy tekert volna át... igaz, ha akkor baxák el szegényt, akkor az nem került volna ide. ezzel aztán tovább buzdítva a kresz leszarására embereket. szerencsére, azért kevesen hisznek nektek, mint ahogy sokan repülőre ülnek, sokan át is tolják a bringát a zebrán ahogy kell... hír pedig senki sem akar lenni, de beüthet a krach. attól pedig nem a zebrán tolást kell kritizálni, hanem az okozót, mint ahogy a repülést sem szüntették be, hanem megkeresik a katasztrófák okát, aztán javítanak...

terror 2011.06.28. 13:52:03

@GG81: Most irtal 3 hozzaszolast, 3 embernek, mindharomban tovabbra is irod a kiforgatott hozzaszolasokbol gyartott kamut. De persze kar ezen vitazni. Nyilvan mi 3-an hazudunk ossze-vissza, sot, meghekkeltuk a blog.hu-t, es atirtuk a hozzaszolasainkat is. Nyertel. Javaslom a tobbieknek is (a bratyizos haveromnak - aki fentebb meg a baratom volt, aztan mar csak a seggrepacsis tarsam, dehat aki konnyen jott, konnyen megy - es a pajtimnak is), hogy hagyjuk ra a dolgot.

Tipikusan olyan, mint az osszes tobbi: sosem fogja beismerni, hogy tevedett/hazudott. Termeszetesen az eddigi 1467 kamu hozzaszolasa melle behuzunk meg 1 strigulat. Nem oszt, nem szoroz...

GG81 2011.06.28. 14:20:45

@errorka: vicces, ahogy mint 3 fürdősqrva picsogtok állandóan. érdekes az is, hogy 3-an kelletek a hüJeségeitek nyomatékosítására mindhiába.

a szerinted kiforgatott hozzászólás, csak szerintetek kiforgatott... tökéletesen átjön belőle az a libsi leszaromiság, amit itt toltok karöltve... magyarázni lehet a bizonyítványt, de ennyien!?

Perillustris 2011.06.28. 15:01:35

@GG81: Finomítgat a hóhér. Tartom, hogy az a lényeg, hogy az ember átérjen biztonságosan. Ha teker, ha tol.

terror 2011.06.28. 15:08:30

@GG81: Mindenki huje, csak te vagy helikopter, szoktak mondani :)

qccoss 2011.06.29. 17:55:08

@vuk_: ennyi, még most egy ideig szopjuk a felújítások miatt, de ha meglesz, akkor még faszább hely lesz Szeged!

qccoss 2011.06.29. 18:07:48

@Kolb Ace: képzeld el, hogy igen, betartom, ugyanis meg is van rá a lehetőségem. pl ha egy kerékpárút keresztez egy utat, akkor a gyalogosoknak kijelölt zebra mellett ott a kijelölt átkelőhely a bringásoknak is! Egy elbaszott városban élsz, nem csoda, hogy frusztrált vagy, de ebből nem kellene egyenesen következnie annak, hogy általánosítasz, hja, hogy ez már intelligencia kérdése lenne....

terror 2011.06.30. 09:59:08

@Kolb Ace: Ez mondjuk csak egy, a sok-sok szabalytalansagbol, meghat nyilvan a kerekparos lobbi hamisitotta meg durvan a totalcar szavazasat, de azert jo szorakozast:

totalcar.hu/magazin/velemeny/2011/06/29/melyik_kezedben_tartsd_a_telefont/

Picit odebb van a 99.999%, de reszletkerdes...

Perillustris 2011.06.30. 16:52:38

@errorka: Jajj már! Ne feledd, hogy az autós, ha telefonál, még több adót fizet!

terror 2011.06.30. 16:55:42

@Perillustris: index.hu/belfold/2011/06/30/szigorodnak_a_kozlekedesi_szabalyok/

Epp kapora jon: kevesebb lesz a bunti erte :P

(Nem mintha eddig olyan nagyon buntetgettek volna mobilozasert...)

kreaKtiv 2011.07.03. 10:19:53

tóth gy. lászló te poszkommunista bugris nyomorék faszkalap geci, ülj le 1-es

Perillustris 2011.07.19. 09:48:33

index.hu/tudomany/2011/07/18/a_magyarok_haromnegyede_latasvizsgalatra_szorulna/

"A vizsgálatok során többek között megállapították, hogy a jogosítvánnyal rendelkező férfiak 51,9 százaléka nem lát jól, vagyis a volán mögött ülő férfiak többsége látásvizsgálatra szorulna."

istvan19810211 (törölt) 2012.06.17. 22:01:34

biztos velem van a baj de én tekerek mint a meszes igyekszem betartani a szabályokat, nem csapom el a kismamákat ha a bicajúton tolják a babakocsit...néha nevelő célzattal nyomom a csengőt mint a süket.. Az autósok/tömegközlekedési járművek elsőbbséget kapnak akkor is ha nincs nekik 90 kiló bringával vs 1-2-3 tonna meggyőző érv meg a normálisabbak visszaintenek vagy villognak hogy megköszönjék az meg jól is esik ..a biciklis "tahókra" meg ráhúzom sikoltásig a féket tanuljon a marha..olykor simán áttekerek a zebrán ha zöld a lámpa, saját felelősségre, néha átgurulok a piroson is ha már nem tudok megállni (mondtam megyek mint a meszes..)..
ha elcsapnak megúszom (remélem) sisak kesztyű alap városban, azon kívül a térdvédő..
Interjúra tárgyalásra busz, troli, villamos öltöny nyakkendő..járdán nem bringázok az alap..autósokkal eddig nem volt balhé 15 éve tekerem a drótszamarakat kitartóan..estem már akkorát mint az ólajtó, tükörjégen már nem bringázok..na ha ezek alapján holmi bomlástermék vagyok szarom le.Mellesleg az út szélén családostul az öngyilkosságba tekerő/menetelő emberektől és is a frászt kapom az tényleg a hülyeség teteje.
kölcsönösség előzékenység udvariasság tisztelet minden közlekedés lényege a többi a technika, az meg már mindegy hogy pöfög durrog vagy szuszog benzin vagy kenyérhajtású..a hülyék úgy is kihalnak ..reméljük..

Picur755 2012.06.17. 22:30:33

Ilyen korlátolt írást már rég olvastam. Nem mondom, én is bosszankodok időnként a járdán közlekedő kerékpárosok miatt... Az autósok szerintem sokkal veszélyesebbek, pl nem ritka, hogy babakocsistól állok a zebránál, át nem engednének, sőt párszor majdnem el is gázoltak. Én örülnék neki, hogyha kevesebb autó lenne a városban,akár még levegőt is kapnánk, de itt az a baj, hogy a lustaság nagy úr, van aki még wc-re is autóval jár. Dániában pl teljesen megszokott, hogy mindenki biciklivel jár.

Perillustris 2012.06.18. 08:10:39

@Picur755: "Ilyen korlátolt írást már rég olvastam."

Igen enyhe megfogalmazás. :)

csotri 2012.06.18. 11:38:40

A Politológus Úr figyelmébe ajánlom, hogy kis városunkban azt beszélik, hogy a Parlamentnél Sági József szombathelyi illetőségű Fideszes képviselő kedvéért alakították ki a kerékpártárolót 1998-ban...

Ganésha (törölt) 2012.06.21. 22:33:07

Ez a Tóth Gy. még mindig Orbán tanácsadója?!

Na én is bomlástermék vagyok, meg nálunk mindenki, mert sokat járunk fémvázas micsodán, ráadásul ismeretlen okból, ki a pusztába.

Azért kocsink is van, fémvázas az is. És kenyér helyett kalácsot eszünk, igaz-e királnő?!

Peetee 2012.12.06. 19:14:23

Járt már ez a gyökérharcos nyugaton, vagy a Moszkvában és Szocsiban szerzett tapasztalatokból táplálkozik????
Mondok pár országot ,ahova érdemes lenne ellátogatni öreg: Hollandia, Dánia, Olaszország...etc

Ez 1 igazi ökör......

2012.12.06. 19:48:30

Bazmeg ennyi kommentet:) Idáig úgyse jut el senki, de azért én leírom a tutit. Tóth bácsinak reggel szorulása volt, és a száján bukott ki a szar. Nem gond, előfordul, lapozzunk. Megy a sírás, hogy de gázok az autósok, de gázok a biciklisek, holott kint az utcán kurvára nincs para. Én szíbályosan járok, a traktorkerekeimmel úgyse tudnék száguldani, meg sose sietős annyira, hogy ne érnék rá plusz 10 percet a lámpák miatt. Udvarias vagyok az autósokkal, és bazdmeg, ettől ők is velem. Írd és mondd, az elmúlt két évben egyszer volt szarás, mikor egy taxis poénból a parkoló autók közé akart nyomni, azonkívül semmi. Szűk utcában félrállok, hadd menjen mögöttem az autós. Kereszteződésben lassítok, hadd menjen, ő a nagyobb. Pirosnál megállok, kifújom magam (cigis tüdő...). És visszakapom, nem cseszekednek, megköszönik. Egy hangyafasznyi jóindulat, előzékenyég varázserővel bír. Ez a kurva nagy titok. (A héten ltom, hogy zebrán mennek át a gyalogok, egy csávó kb 30-cal meg áthajt köztük s-betűben, isten tudja hogy nem baszott el senkit, na azt én is úgy vágtam volna föl, hogy az arca a betonon kenődjön szét. Faszkalapok vannak, mit lehet tenni.)

zoli_ 2014.04.26. 15:04:52

@shitgun: és, hogy milyen igazad van....
süti beállítások módosítása