Friss topikok

Címkék

afrika (4) alkohol (11) andrássy (3) armstrong (4) ausztrália (6) autómentes (24) autós biciklis ellentét (3) baleset (35) bam (4) bérbicikli (30) bicikli (18) biciklibulvár (6) bicikliparkoló (8) biciklis futár (9) bicikliút (134) bírság (10) biztonság (54) biztosítás (5) bkk (8) bkv (9) bringázz a munkába (4) bubi (14) buda (3) budapest (79) buszsáv (3) cannondale (4) critical mass (50) dánia (3) demonstráció (5) design (31) divat (8) downhill (8) dr kerékagy (5) egyesült államok (4) emelés (3) empamo (6) energia (3) energia bringa (5) építkezés (4) extrém kerékpár (3) e bike (5) felmérés (6) film (6) fotó (4) futár (3) gkm (4) google (4) gyerek (3) hátizsák (3) herebántalom (5) hibrid (4) híd (10) infrastruktúra (6) járda (3) kampány (4) képzőművészet (7) kerékagy (3) kerékpár (15) kerékpárbarát (3) kerékpárosklub (5) kerékpársztráda (6) kerékpártároló (3) kerékpárút (3) kína (3) kiskörút (7) kocsma (6) koppenhága (4) közbicikli (3) közbringa (3) közlekedés (4) kresz (17) kvvm (3) lakat (5) lámpa (4) levegő (7) london (15) lopás (16) magyar kerékpárosklub (3) margit híd (25) maszk (3) máv (7) mkk (3) mtb (3) nagy-britannia (3) new york (9) nyereg (7) obama (4) önkormányzat (21) orfk (4) párizs (7) parkolás (4) parlament (4) rakpart (3) regisztráció (3) rendőr (35) schwinn csepel (3) sisak (14) statisztika (3) szeged (3) szerviz (3) szex (5) sztrájk (8) tábla (4) tél (10) térkép (5) tolvaj (5) túrázás (8) urbánus (39) városi biciklizés (44) verseny (3) videó (12) világítás (6) víz (4) vonat (4) zene (5) Címkefelhő

A kerékpárosok bomlástermékek, nem pedig korunk hősei

2011.05.30. 12:56 - kirk kapitány

A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás vidéki szórakozás, a nagyvárosokban, így Budapesten csak a szabadosság-központú médiamanipulátoroknak köszönhetően lett divat, pedig itt – semmi kétség – az autós lehetne a közlekedés egyedüli főszereplője.

A posztkommunizmus elemzésének több könyvet szentelő Tóth Gy. László szokása szerint autójában üldögélt egy háromsávos úton a dugóban, amikor balról megelőzte egy biciklis, jobbról pedig egy motoros akart elhaladni mellette. A politológus rángatni kezdte a kormányt, és közben annyira elfogta a düh, hogy hosszabb írásmű lett az eredmény, amit a hétfői Magyar Nemzet le is közölt.

Az írás címe: Critical Mass, azaz kritikus tömeg. A cím jelzi, hogy az eset után Tóth Gy. nem a budapesti autók magas számán kezdett el elmélkedni, és azon, hogy vajon nem azzal van-e baj, hogy a város túlterhelt, sokaknak inkább ki kéne szállni, ahhoz, hogy ne legyenek torlódások, és nem is jobbról előző motorosról, hiszen a jobbról előzés egy polgári gondolkodónál nem lehet kritika tárgya. Tóth Gy. szerint autónak lennie kell, a motor is benzinnel megy, a rendszerben a kerékpár az egyetlen zavaró tényező.

„Nem kell ahhoz közlekedési szakembernek lenni, hogy az ember lássa, a kerékpárok feltűnése Budapest utcáin összességében rendkívül sok kárt okoz” – állítja a politológus. A károkozás egyik módja, hogy a nagy nehezen megelőzött biciklis a piros lámpánál visszaelőz, és megint kezdődik a benzinfaló procedúra az autós számára. Tóth Gy. szerint az egész kerékpárdivat manipuláció, hiszen senki sem beszél arról, hogy „ebben a rossz levegőjű, szomogos városban milyen állapotban érkezik egy kerékpáros egy tárgyalásra”. Miért köteles eltűni bárki (rendes autós), hogy tárgyalópartnere rosszul öltözött legyen? – fogalmazza meg Tóth Gy. a stratégiai gondolkodás egyik legfontosabb kérdését az írás közepe felé.

A politológus természetesen az egész humbug mélyére lát: a kerékpározás csak és kizárólag liberális médiamanipulációnak és balos politikai összeesküvésnek köszönhetőleg terjedt el az erre egyébként teljesen alkalmatlan nagyvárosban. A Fidesznek nem lehet köze egy ilyen szedett-vedett, kezelhetetlen társasághoz, a bűnös a zavaros LMP, az SZDSZ, és az MSZP.

A levezetést a hitelesség érdekében szó szerint közöljük:

„Elérte a kritikus tömeget a magyarországi öngyilkosjelöltek száma. Ez már önmagában is komoly társadalmi probléma lenne, ám akikről szó van, mások életét is kockáztatva próbálnak meg átlépni a túlvilágra. Közben arról beszélnek, hogy ők azok, akik nem szennyezik a környezetet, ráadásul egészségesen élnek. Valamelyik nap az autómban ülve balról egy kerékpáros tűnt fel mellettem. Miután öngyilkossági szándékához nem akartam asszisztálni, jóhiszeműen jobbra rántottam a kormányt, de ott sem volt hely, mert arról meg éppen egy motoros előzött. Mindez egy egyirányú, telített, háromsávos úttesten, ami azt jelenti, hogy a tőlem jobbra és balra eső sávban is haladt egy autó. De ma már a járdán sétálva sem vagyunk biztonságban. Közben a kerékpárosok egyre többen vannak, trendi lett ijesztő ufószerű lénynek öltözve mozgatni ezt a fémvázas micsodát, aminek a tulajdonosai beazonosíthatatlanok, így aztán azt visznek vagy küldenek a másvilágra, akit akarnak. A kerékpárosok a modern kor hőseinek hiszik magukat, pedig csak egy rosszul szervezett társadalom bomlástermékei ők. Vajon mi lehet azoknak a szülőknek a fejében, akik egysávos, szinte járhatatlan minőségű autóutak szélén kerékpárra ültetik a hat-nyolc éves gyermekeiket is? Hogy most együtt a család, mert együtt tekerünk? Tekerünk a tóra? Meg a pusztába? Persze a balliberális, szabadosság-központú médiamanipulátorok által megdolgozott közvélemény abszolút kerékpárpárti, hiszen ez is egy alternatív mozgalom, a szervezett világvárosi közlekedéshez képest más. És ami más, az mindig jobb annál, ami van. Éppen ezért nem tűrnek semmiféle szabályozást: jönnek szemből, oldalról, hátulról, autóúton, gyalogjárdán, hidakon, alul- és felüljárókban, játszótereken. És miután már elég sokan vannak, egyre agresszívabbak. Követelésekkel állnak elő, amiket az LMP zavaros identitású politikusai is támogatnak. Ebben is méltó utódai az SZDSZ-nek, és partnerei az MSZP-nek.”

Címkék: tóth gy lászló autós biciklis ellentét

745 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekagy.blog.hu/api/trackback/id/tr182943095

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Öngyilkos kerékpárosok mindenütt 2011.05.30. 14:44:28

  Tóth Gy. László mai, a Magyar Nemzetben megjelent publicisztikája az Emberibb Parkolásért Mozgalomnak is becsületére válna. A kerékpárosokban megannyi kétkerekű Antikrisztust látó szervezet sajtóközleményei által képviselt utálat köszön vissza ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 13:12:27

Ki ez a méretes fasz, úgy egyébként?
Mondjuk az sokat elmond róla, hogy a MaNem-ben publikál...

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2011.05.30. 13:12:33

nem baj, csak nevetségessé teszi magát az ilyen féktelen idiotizmussal. Azt már meg sem említette, hogy az elmúltnyolcév alatt ugrott meg ennyivel a számuk?

goobyhill 2011.05.30. 13:14:21

Erre nehez barmit irni. Egy ilyen buta embert csak sajnalni lehet.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 13:14:29

Azé' egy linket bedobhattatok volna, mert így macerás keresni. (biztosan van közöttetek olyan, aki imád könyékig turkálni az emésztőgödör tartalmában, nekem hányingerem van az ilyesmitől)

jolt 2011.05.30. 13:14:42

Na ez is lábon hordta ki az agyhalált...

fda 2011.05.30. 13:15:20

Ha ez nem kamu, akkor, kedves Tóth Gyé, gratulálok tenger sok eszedhez. Még biztosan sokat fognak idézni.

ikrab 2011.05.30. 13:16:21

gratulálok neki ehhez az íráshoz. még szerencse, h vannak ilyen okos politológusaink, akik megmondják a frankót. űbergáz

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2011.05.30. 13:16:31

lehet rajta röhögni, persze, meg a politikai összeesküvést nem szabad komolyan venni, de azért a lényegi mondanivalóján tényleg el lehetne gondolkodni...
Pl. miért van az, hogy 10 bringásból 9 átmegy a piroson...? (két éves unokaöcsémet az utolsó pillanatban rántottam el egy ilyen barom elől, mi zöldben szerettünk volna átkelni.)
Érdekes módon az itt kommentelő és cikkező kerékpárosok soha nem esnek bele ebbe a 90 %-ba, akkor most ez hogy is van?

kissiú 2011.05.30. 13:18:52

Nincs itt semmi látnivaló. A cikk tökéletesen beleillik a Nemzet logikai eszmefuttatásai közé. Ha a ballibsi az idegesítő, akkor ami idegesítő, az ballibsi. Megtámadhatatlan...

fda 2011.05.30. 13:19:11

@Metal Warrior: "miért van az, hogy 10 bringásból 9 átmegy a piroson"

Szerintem épp azért, amiért 10 autósból 9 gyorsabban megy, ha nincs dugó, mint 50.0000 km/h

Ez nem a "kerékpáros" vagy az "autós" hibája, ilyen az EMBER.

öntelt radírpók 2011.05.30. 13:19:26

Ez az a dupla véleményoldal az újság közepe táján, ahová a Pilhál Gyuri bácsi is szokott írogatni? Újra vásárolnom kéne MN-t, garantált a szórakozás :)

MekkMester 2011.05.30. 13:20:05

Megélhetési szakértő. :(
Nekem az a véleményem, hogy jelen közlekedési kuktúránkban felér egy öngyilkossággal Budapesten kerékpározni, és persze van sok idióta is a cangások között, de azért ekkora baromságot összehordani nem kis sérültségre vall.
Tudomásul kéne már venni, hogy a közlekedés egy társasjáték és nem háború!
Vigyázni kell a gyengébbekre és a sérülékenyebbekre!!!
Ha valaki nem tudja elviselni, hogy megelőzik, vagy elhúznak mellette a dugóban bicajjal - motorral, az kezeltesse magát.
És igen, a biciklisek valóban környezetkímélő módon közlekednek, még ha ezt nehéz is egyeseknek elismerni.

bohumil stejskal 2011.05.30. 13:20:19

Ez a primitív pöcs "politológus" csak saját magát járatja le ezekkel a baromságokkal - nem mintha valaha is hallottam volna Tóth Gy. Lászlóról, de ezek után ha találkozom az írásaival, tudom, hogy mekkora szakértője lehet a (bármely) témának, és úgy is fogom kezelni...kuka.

(a Gy. a nevében vajon a gyökeret jelöli?) ;))

gftamas 2011.05.30. 13:21:06

Tóth Gy. úrnak üzenem, hogy esetleg néha kiemelhetné a hájas valagát a kocsijából, aminek a bűze miatt szar ennek a városnak a levegője és vehetné a fáradtságot egy kis gyaloglásra ahelyett, hogy bebizonyítaná ország világ előtt mekkora egy barom.

bőrmók 2011.05.30. 13:21:13

Ez az írás minden képzeletet felülmúl, de tényleg.

perecelek (törölt) 2011.05.30. 13:22:11

Tóth úr a mindenki hülye csak én vagyok helikopter tipikus esete

Bambano 2011.05.30. 13:22:29

Az utolsó két, erősen politikus beütésű mondatot leszámítva, mi a baj ezzel az írással?

Hogy megkérdezi, hogy miért ülteti biciklire életveszélyes helyen a szülő a gyerekét? Ezen van kritizálni való?

Hogy a tisztelt két keréken járók nem figyelnek arra, hogy ne szorítsák az autóst teljesen lehetetlen, kiszolgáltatott helyzetbe? Engem is előzött már meg egyszerre két oldalról két biciklis és nem tudtam semmit sem csinálni... ha akkor valamelyik úgy gondolja, hogy kevés neki a hely, és jó szokásához híven lerúgja a tükrömet, akkor mi van?

Ezt a cikket megírhatta volna ésszel is, politikai felhangok nélkül és akkor egy valós, életből vett problémákat boncolgató cikk lett volna. Az összes hibája az, hogy politikai síkra terelt egy hétköznapi kérdést.

bőrmók 2011.05.30. 13:23:20

@Fedák Sári: hát, ez sem semmi, de TGyL azért jobb :)

amit még megtehetsz 2011.05.30. 13:23:22

Az újság szerkesztőjét azért meginterjúvolnám, hogy ezt így hogy gondolta.

Roflmaozor 2011.05.30. 13:24:05

Hogy lehet valaki ennyire ostoba? ráadásul még irogat is a nagyközönségnek...
Nap mint nap bringázok és valahogy nem veszem észre h a politika vagy a média manipulácionak köszönhetően kaptam rá, sokkal inkább amiatt mert a vádlim és a combom erösödik, mindenhova töredék idő alatt lehet odaérni...
Személyes véleményem szerint pont az autó ami kárt okoz, pl a levegő... Lehet h rossz a levegője a városnak és nem kéne bringázni, de ha én is autóba ülnék akkor még rosszabb lenne, Én legalább teszek azért hogy ne a város szivja a bűzömet, Mellesleg tárgyalásra meg ilyen helyekre nyilvánvalo h nem az öltönyös bringéázás a 40fokban a legjobb megoldás

Kupa Troopa 2011.05.30. 13:24:08

@Metal Warrior: teljesen egyet tudok érteni a piros lámpás dologgal. Nagyképűen átgurulnak a piroson, mintha rájuk egyáltalán nem vonatkoznának a szabályok, és ha esetleg számon kéred rajtuk, akkor a környezetvédelem mögé bújnak.
Természetesen, ha nincs szerencséjük és elütik őket, akkor fel vannak háborodva, hogy a buzi autós nyilván nem figyelt oda...

A publikációt inkább nem kommentálom, mindenkinek megvan a maga keresztje.

Nadiposzi (törölt) 2011.05.30. 13:24:36

Teljesen egyetértek Tóth Úrral, ezek a kerekező idióták tekeregjenek a TúrdePuszta körversenyükön, de semmi keresnivalójuk nincs a városban, a rendes, tisztességes autósok között.
Nem azért fizetem a benzin árában az útfelújítási díjat, hogy osztozzak rajta ezekkel a kritikál bogarakkal. Ráadásul ha véletlenül kivasalok egyet, még börtönbe is csuknak.

bőrmók 2011.05.30. 13:24:59

@Bambano: "Az összes hibája az, hogy politikai síkra terelt egy hétköznapi kérdést."
Meg az, hogy ezen kívül más mondanivalója nincs is. Ugyanis az, hogy kerékpározni felelősséggel kell, az közhely.

Kupa Troopa 2011.05.30. 13:26:27

@fda: ne hasonlítsuk össze a körtét az almával...

Bambano 2011.05.30. 13:26:33

@Takony_fősámán: a kerékpárosok felelősséggel kerékpároznak? Nem. Akkor jogos volt a cikk ezen része.

csárli hárper 2011.05.30. 13:27:06

szomorú hogy egyáltalán leírta mindezt, de az sokkal szomorúbb hogy megjelent nyomtatásban....
legalja....

Tonyeaux 2011.05.30. 13:27:22

Ha ráteszem a lábam a bicikli útra, egyből ott terem valami bringás és beugat. Az idegbeteg verseny bringásokról nem is beszélve, akik a ha a járdán mennek, úgy tépnek át a lámpánál mint az elmebeteg, pedig már villog. Hát meg lehet állni azzal is. Arról nem is beszélve, hogy azt gondolják mindent szabad, cikázhatnak a gyalogosok vagy autók között... Tényleg nem való városba, 4sávos utakra és forgalmas járdákra. Vagy falura, vagy külön kiépített bicikli útra. De tényleg túlzás már ez a biciklis hőbörgés. Falun nem csinálnak belőle ügyet, nincs critical mass, városban meg döngetik a mellkasukat, hogy őők bizony biciklivel, és hogy neki vannak kerékpáros jogai. És felvonulást szervez, és beöltözik, és veri a nyálát... Közben észre sem veszi, hogy egyrészt tök fölösleges, mert az ország komolyabb gondokkal küszködik, mint a kerékpár utak hiánya, másfelől a felvonulás szintén dugó, fennakadás, miközben ez ellen tüntetnek. Hát nagyszerű. Szerintem örülni kéne, azt csendben, higgadtan eltekergetni, mint itt balhézni, mert az lesz a vége, hogy jól le lesz rendszabályozva az egész, majd lehet pislogni.

ErEr 2011.05.30. 13:28:17

Van sok igazság abban amit ír. Napi szinten találkozik vele az ember, kijött a jóidő, kijöttek a bicajosok. Jobbra balról előznek, nem néznek körül mikor átmennek, kiscsajszik szoknyában és szandibabn egyensúlyoznak a cangájukon, soroljam még? Nagyon nem én szeretnék lenni a következő épp aki elüti őket, de múltkor már azt hiszem a rendőrség is megmondta hogy hatalmasra nőt a biciklis balesetek száma is az elmúlt év(ek)ben . És nagyon nagy a marketing arra hogy járj kerékpárral, meg az a menő, szuper egészséges mikor Budapesten alig van pár nyomorult és biztonságos kerékpárút és károsabb teli tüdővel szívni a teljes városi forgalom kipufogógázát mint az autóban ülni - egészségileg. Budapesten kívűl ez lehet hogy igaz de itt... most már a bicajosoknak kellene odafigyelni hogy legyen rájuk valami szabály, mert amit legtöbbjük a belvárosban művel a tömött utakon az tényleg önveszélyes.

Bambano 2011.05.30. 13:28:24

@Roflmaozor: ha te bringával töredék idő alatt érsz oda, mint régebben autóval, akkor te nem tudtál autóval (se) közlekedni.

Amióta a benzinárak megszelektálták az autósokat, azóta sokkal gyorsabban lehet közlekedni autóval, mint 2-3 évvel ezelőtt.

Darton_28 2011.05.30. 13:28:53

Ki ez az ember, hogy annak alapján véleményt mond rólam, hogy biciklizni merészelek az amúgy "gyönyörű" (értsd büdös, hajléktalanokkal zsúfolt, szeméttől roskadozó, valamint büdös autókkal teli) fővárosunkban!? És ki ez, hogy megmondja nekem, hogy ne üljek biciklire, mert az olyan, mintha öngyilkos akarnék lenni? Jó lenne ha végre egyes autósok fejében is rend lenne végre, miszerint A KERÉKPÁR IS KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ!!!

Azt aláírom, hogy a kerékpárosok közt is van nem egy troll, aki csak megy mindenen keresztül, de attól még igenis szabadjon biciklivel közlekednem ha azt egyébként a KRESZ nem tiltja! Nekem személy szerint nagyon sokat jelent, hogy biciklizhetek! És elhiheti a tisztelt cikkíró, hogy szívesebben élnék vidéken, de sajnos a munkám ide kényszerít. Konditerembe nem szívesen járok, mert azt nagyon személytelennek tartom. Sokkal jobban szeretek kimozdulni és sétálni vagy tekerni egy nagyot! Ha valamikor gyerekem lesz, őt is arra fogom tanítani, hogy biciklizzen, amerre akar, (persze a szabályok betartásával) mert akkor valóban egészségesebb lesz. A cikkíró pedig csak üljön a kocsijában, amit valószínűleg az adófizetők kemény forintjaiból tett a hátsója alá valamely párt, és szívja csak a kipufogógázt.

Egyébként is, miért kell a biciklizésbe belekeverni a politikát? Érdekes, hogy a címben is említett rendezvényen szóba sem került egyik párt sem és nagyon nagy élmény volt így végigtekerni a városon.

Egyébként tessék nyugatra ellátogatni, mint pl. Hollandia vagy Dánia. Ott miért fér meg egymás mellett a rengeteg és egyre több biciklis, és az autósok? És itt miért van ez a helyzet? Miért van tele a média ilyen patkányokkal mint a cikkíró? Én kérek elnézést a nevében...

dzsugasvili 2011.05.30. 13:30:02

Én nyomtatva olvastam még délelőtt, teljesen kiakadtam rajta. Nagyon durván hülye ez a fickó. Régebben bírtam, a MN józanabb szerzői közé tartozik politikai értelemben, inkább jobboldali, mint Fidesz-komisszár, kevésbé fröcsögte a napi aktuális narancsérdeknek megfelelően a dolgokat, mint a többi végtermék a lapnál. Ezzel viszont elkalapálta magát. Nem mintha bírnám ezt a kritikus tömeges agybajt, de a biciklizésnek nem lehet így neki menni, pláne nem az autózással szembeállítva egy olyan városban, mint Bp!

Rabyn 2011.05.30. 13:30:29

Szegény, biztosan zavarja, hogy ő nem teheti meg, hogy bicajjal közlekedjen.
Amúgy engem is érdekelne, hogy miért jó egyeseknek átmenni a piroson (bármivel, gyalog, biciklin, autóval, motorral), azon a 3 perc várakozáson nem fog múlni semmi.

sunázósün 2011.05.30. 13:30:42

Addig jó amíg csak ír, mert beszélni nem tud.
Idegesítőbb hallgatni mint egy Habsburg Ottóba gyúrt Farkasházyt.

Roflmaozor 2011.05.30. 13:31:26

@Bambano: Érdekes , ha bringásrol van szo mindig előjön a piroslámpa mg h nincs prizma... Azt is vedd észre h az utakon az autók több mint 90% a gyorshajt, zebrán nem áll meg, nem ad elsőbbséget stb, theát nem bringás autos hasonlitást kéne nézni hanem azt h EMBEREK VEZETIK EZEKET A JÁRMŰVEKET.. bringás szemmel átmegyek a piroson, ha éppen nem akadályozok gyalogost stb mert tudom mien gyalogosnak lenni, viszont pl MÓricz körtérnél amikor zöld a lámpa az uton auto nincs csak én tekerek biciklivel és az ember tömeg megindul és a piroson átsétál akkor én vagyok az aki megál és nekem anyáznak amikor direkt 2 cm re megyek el mellette

_______________ 2011.05.30. 13:32:27

Könyörgöm akasszuk fel!

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.05.30. 13:32:30

Valaki megint durvát szívott.
Pont ma reggel bosszankodtam azon, hogy megint csak 20km/h-s átlagot futtotam otthon és a munkahely között - hiába pörgetem fel az echte német álumínijumot (=Lidérc) 40km/h közelébe, ha a kettős körforgalomnál magam előtt kell tolnom egy falka totyadékot. A múltkor is kénytelen voltam rávillogni egy Rönós szerencsétlenségre, hogy most akkor vagy álljon félre, vagy hagyjon fel a városnézéssel, mert elmegy a hűtésem az ő dodzsemezése miatt.

Szóval a kerékpáros valóban zavart identitású: folyton szabálytalankodó (parkolni képtelen, vakló módra előző, kanyarodási szabályra képtelen) és tetűlassú autósokkal hozza össze a sors.

Bambano 2011.05.30. 13:32:50

@Darton_28: mondta neked valaki, hogy ne biciklizz? azt mondták neked ebben a cikkben, hogy azokon az utakon, amik teljesen alkalmatlanok a biciklizésre, legalább a gyerekedet ne akard megölni a biciklijén...

egyébként pedig teljesen mindegy, ki mondta neked, hogy ha biciklire ülsz, az olyan, mintha öngyilkos lennél, mert a kijelentés igaz a forrásától függetlenül.

Ha a kétkerekű fundamentalistákkal is tele lehet a média, mint pl. te, akkor a másik oldalnak is joga van szólni.. demokrácia vagy mifene.

genyamagyar 2011.05.30. 13:32:59

Odáig olvastam, hogy Tóth Gy. lászló politológus. Micsodaaaa?

Na, lapozzunk!

nagyvárosi lány · http://chef-sisters.blogspot.com/ 2011.05.30. 13:33:45

@Metal Warrior: köszi, ezt kellett. Én mindennap biciklivel járok, és abszolút értem az autósok (sőt, a gyalogosok) problémáit. Sokszor én is átmegyek a piroson, nem tagadom, és ha egyszer is bajom lett volna belőle, nem hisztiztem volna, mert tudom, hogy az én hibám. És egyáltalán nem csodálkozom, hogy az autósokban ilyen kép alakult ki, mert nekik tényleg csak nyűg az összes kerékpáros, mivel még nincs mindenhol bicikliút, nekik kell alkalmazkodni meg figyelni.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.05.30. 13:34:22

@fda: én csak egy valamit hiányolok a firkálmányából:
kerékpáros jogosítvány, súlyadó, forgalmi, rendszám, vonalkód, bőr alá ültetett chip, komoly megfigyelő műszer. KRESZ vizsga 3 naponta.

Roflmaozor 2011.05.30. 13:34:32

@Bambano: Szerintem a igen is gyorsabb az én utvonalamon, pl amikor 4km en át tekerek a 2 autooszlop között akkor magamban csak röhögök h a millios autokban tötymörögnek az emberek egyedül,
Jo itt jön az h rendes infrastrukturával nem lenne gond és nem mindenki autozna pl rendes vonat hálozat tömegközlekedés metrohálozattal bármi megoldhato csak legyen gyors tiszta és olcso, de itt ebből nem sok igaz az itthoni helyzetre

Daeril 2011.05.30. 13:35:42

Nem vagyok bringás de:

" A kerékpárosok a modern kor hőseinek hiszik magukat, pedig csak egy rosszul szervezett társadalom bomlástermékei ők. "

Járt a kedves szerző Koppenhágában? A dán társadalom annyira rosszul szervezett, hogy a "bomlástermékeivel" borítva van a város. Nem is beszélve az életszínvonalról, ami köztudomásúan botrányos. Bezzeg nálunk...

Bambano 2011.05.30. 13:36:39

@Darton_28: ha a kerékpár is közlekedési eszköz, akkor legyen rajta egyedi azonosító (=rendszám), mint az összes többi közlekedési eszközön. és akkor záros határidőn belül rend lesz.

@Roflmaozor: én nem láttam több, mint 90% szabálytalankodó autóst, nyilván te másik bolygóról jöhettél. Egyébként meg a pirosról annyit, ha az autós áthajt, a rendszáma miatt el tudják kapni és ez visszatartó tényező. a pajtáshajtást meg a keresztben érkező kamaz sem tartja vissza semmitől.

paszmazo 2011.05.30. 13:36:52

Abban igaza van, hogy biciklinyeregből mindenki alsóbbrendűnek látszik, gyalogos, autós egyaránt.
Nincs az a szabály, amit biciklivel be kellene tartani. Felelősségvállalás nélkül, szabályokat be nem tartva megy az összes össze-vissza. A játszótéren, még ötéves korában megszokta: egyenesen a cél felé. Árkon, bokron, járdán, zebrán, autóúton keresztül. Ehhez tartják magukat a mai napig is a legtöbben (tisztelet a kivételnek).
Miért csodálkoznak rajta, hogy ez valakit még irritál?

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.05.30. 13:37:37

@Tonyeaux:
"Ha ráteszem a lábam a bicikli útra, egyből ott terem valami bringás és beugat."

nyugi, én nem ugatok be, mert nem használom :)
Így kímélem az adófizetők adóforintjait. Pár év alatt úgyis felnyomja őket az akác/tarack/zsúrló/zuzmó, onnantól meg jó lesz veteményesnek. Azért van az úttest, hogy ott menjen az óttós-kerós. Aszfaltozzák le azt. Tisztességesen.

vidor 2011.05.30. 13:39:49

"azt visznek vagy küldenek a másvilágra, akit akarnak"

ennél a résznél majdnem beszartam

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2011.05.30. 13:39:53

@nagyvárosi lány: Az egy dolog, hogy magadat összetöröd, de itt arról is van szó, hogy ha átmész pirosban, az autós meg elrántja a kormányt, és esetleg felszalad a járdára... (vagy akár az én példámban elüt a bringás egy gyereket...) Autósokkal is komoly gond van, nyilván, de sajnos ezen a cikken (meg amit Tóth Gy. írt) nem tudok olyan jóízűen nevetni, mert sajnos nem 100 % hülyeség... :(
(még ha a körítés vicces is...)

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.05.30. 13:39:57

@paszmazo:
"Nincs az a szabály, amit biciklivel be kellene tartani."
Hát, ez nagyon szépen hangzik, csak tessék kipróbálni - egyenes út a traumatológiára. Persze vesére, májra, orrsövényre mindig szükség van.

Gondolj inkább arra: mit művelne ez a derék hínár, ha autó kerülne alá. Így legalább ki lehet vasalni a bömössel.

Bambano 2011.05.30. 13:40:13

@nagyvárosi lány: a probléma az, hogy puhatestű vagy. Ha te átmész a piroson és egyszer is bajod lett volna belőle, akkor te már semmin nem hisztiznél, pláne nem kommentelnél itt. Az autós meg viselje a pszichikai terhet egy életen át, mert te ostoba voltál és kipróbáltad, meg tudsz-e emelni másfél tonna acélt. Nem tudsz.
A kerékpárosoknál legtöbbször csak egyszer van probléma a szabálytalanságokból, de akkor utoljára.

@Daeril: a hollandoknál pl. füvezhetsz is. az sem kevésbé beteg dolog.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.05.30. 13:40:34

@vidor:
még a kaszás is kerékpáros!!!!
és a fény is fehér!!!!!

Roflmaozor 2011.05.30. 13:41:37

Bambano probáltál már átmenni egy zebrán ugy h mindig megéllt neked az első autos (több sáv esetében azonnal mindegyik sávon?)
Valahogy nekem nem sikerül pedig Kresz szerint át kéne engediük, tehát szabálytalankodnak, Majd létszives mond meg annak a bolygonak a nevét és fényév távolságát ahol az autósok 100% a szabályos és senki nem hajt gyorsan midnenki rendes és az utakat messze elkerülik a bőrfejű fekete bökösök

S-Works 2011.05.30. 13:43:11

@Bambano:

Igazad van! Rendszámot a biciklire! Persze szlovákot!
Mindig a piroson áthajtással jöttök, mintha nem csúsznának át naponta több ezren a 70-nel a piroson mondva, ó de hát még narancssárga vót.

Bambano 2011.05.30. 13:43:47

@Roflmaozor: nem is tudom, hány éve nem akartam gyalogosként átmenni olyan zebrán, amit nem védett volna lámpa.

Nem tagadom, van olyan autós, aki beleszalad a pirosba. A mértékét tagadom: nem fogadom el, hogy az autósok 90%-a ilyen.

bőrmók 2011.05.30. 13:43:53

Megérdemelnének az ajtósok egy 2x-es benzinyáremelést. Sőt, tízszerest. Aztán dudálhatnak meg villoghatnak. Akkor fognak utoljára. Fasiszta fideszesek.

Darton_28 2011.05.30. 13:43:56

@Bambano: ha más nem akkor a gyári szám alapján be tudod azonosítani... :P
Egyébként jogosítvány nem kéne?
Ekkora blődséget...

A fundamentalista jelzőt kikérem magamnak.
Egyébként te szoktál tekerni? Legalább alkalmanként? Mert én ennek a "tábornak" a tagja vagyok, nem pedig a fundamentalistáké, ahogy te fogalmazol.

Az, hogy pedig öngyilkosjelöltnek érzem magam, a sok idióta miatt van, akik mindegy, hogy mivel közlekednek, tesznek a szabályokra.

De ahogy gondolom, te is ezek közé tartozol...

Roflmaozor 2011.05.30. 13:44:56

Mellesleg míg autóval egy tömegpusztitó fegyver van a kezedben(lábadban) addig igen is fontos rá a rendszám, vhogy bringával kevés embert ölnek meg

Bambano 2011.05.30. 13:46:20

@S-Works: az állítás, ami ellen kifogást emeltem, az volt, hogy az autók 90%-a szabálytalan.

Ha Pesten átmegy két millió autó naponta, akkor napi 20 ezer autó belemenése a pirosba 1%. EGY és nem KILENCVEN! Még a 10% is 200 ezer pirosba hajtás lenne, amennyi meg nincs egy nap.

bgds.susu 2011.05.30. 13:46:30

Pár éve az egyik nagy FIDESZ gyűlés zászlólobogtatói kommunistáztak le, mert más dolgom volt. Most egy seggfejtől tudtam meg, hogy SZDSZ-es vagyok, mert bringázom.

A vicc az egészben, hogy Ő hozzám képest az erős balközép...

Én meg lebuzizom, mert kocsiban ül, és akkor kvittek vagyunk.

prfact 2011.05.30. 13:46:31

Mióta változott a KRESZ tényleg észrevehetően megnőtt a soksávos utakon tekerő biciklisek száma. Ez még ott is gyakori ahol egyébként van bicikliút pl. Árpád híd. Autóval komoly figyelmet igényel egy ilyen állandóan változó sebességű akadály kikerülése miközben még 3 párhuzamos sávban kellene figyelni a folyamatos a forgalomra. A biciklisek védelmében is szigorítani kellene a szabályokat és persze ügyelni a betartásukra.
Másrészt a biciklisek elvárják - joggal - az autósoktól, hogy vigyázzanak a biztonságukra, de ugyanakkor ugyanott mindennapos az, hogy a biciklis sem tudja, hogy az Árpád híd melyik oldala bicikliút és a gyalogosok oldalán biciklizik, a Szentlélek téri aluljárónál hiába van ott a lassító akadály, nem szállnak le inkább átszlalomoznak az emberek között, pedig ha a HÉV megjön elég nagy a gyalogosok tömege, a Margít híd felújítása óta bicikliznek a szűk kerítések között stb. Valóban van a biciklis társadalomnak egy elég széles rétege amelyik hajlamos a szabályokat liberális felfogásban értelmezni ha az rájuk vonatkozik, ugyanakkor kőkeményen szeretnék azt betartva látni, ha a többi közlekedőre vonatkoznak.

nagyvárosi lány · http://chef-sisters.blogspot.com/ 2011.05.30. 13:46:43

@Bambano: bocs, épp egyetértünk. ezt azért írtam, hogy tudom, sokszor én is figyelhetnék jobban, mert szabálytalan vagyok. figyelek is, de éppen ez a szabályozatlanság az, ami miatt könnyelműbb vagyok - ami nem jó. viszont nem fogok visszapofázni, ha valaki rám szól, hogy ugyan ne menjek már át a piroson.

Rabyn 2011.05.30. 13:47:49

A fő baj szerintem azokkal a bringásokkal van, akik olyan gyorsan mennek, hogy nem bírnak megállni ha hirtelen meg kellene.
Én spec. sosem megyek olyan gyorsan, hogy ne tudjak megállni, ha elém ugrik a zebrán a Fővám téren egy gyalogos, amikor nekem zöld van neki meg piros... A legtöbbször eddig ugyanis ott tapasztaltam ezt a jelenséget, hogy mivel a kocsisor áll, ő úgy gondolja, hogy mehet, de azt nem veszi észre, hogy a bringás illetve a villamos zöld jelzést kapott és aztán csodálkozik ha rácsöngetnek.

Az ellenőrzéshez: Igen kellene ellenőrizni, de ugyanígy kellene a felelőtlen gyalogost, a felelőtlen autóst is.

G. Wolf 2011.05.30. 13:48:58

Tipikus példáját látjuk annak amikor szerepek keverednek (politikus vs politlógus). Az előbbi magyarázkodása akár még érhető is lenne... Tegyük fel hogy az illető a Magyar Autózók Pártjának tagja.... Akkor teljes érvelése helyes.

Azonban a politikust a politológustól az különbözteti meg, hogy ha meglátja a problémát, nem azt a magyarázatot adja rá ami számára legszímpatikusabb, hanem azt amit a valós vizsgálati eredmények mutatnak - még ha neki nem is tetszik.

Nem akarok belemenni hogy mi okozza a dugókat, az autók hatalmas száma vagy inkább az akadályok a hibásak... Azonban ilyen butaság mellett igen nehéz elmenni... Pláne úgy hogy az ember ezzel is azzal is jár... Hol autó, hol bringa, hol bkv... Mindig megvan mi a legpraktikusabb.

Szóval amit akarok mondani az illetőnek max politológia diplomája van.... de nem politológus.

És csak hogy birizgáljam kicsit:

Had idézzek a teljesség igénye nélkül az önéletrajzából: "...és szellemi segédmunkás" - noh igen...

www.xxszazadintezet.hu/bemutatkozo/toth_gyorgy_laszlo.html

bőrmók 2011.05.30. 13:49:04

buzi libsi kerékpárosok buzicuccban. Húzzatok!

paszmazo 2011.05.30. 13:49:20

@Daeril: Nem értem, hogy mi köze a kerékpáros közlekedésnek az életszínvonalhoz. Ha lenne, az Alföldön lenne a tuti, mert ott aztán van bőven bicikli. Még a kocsmába is kerékpárral jár a sok tehetős.

Roflmaozor 2011.05.30. 13:49:25

Probálj átmenni a budaörsin a a nagyszőlös fele, kikerülhetetlen és közel 3 km re nincs lámpás átjáró (najo 2 re van egy gyalog hid...) általában 5-8 percig nézem a telefonálo öntelt barmokat akik üveges tekintettel bambulnak ki miközben mennek 80-90 el (max70 ott) és amikor meg van egy kis hely és kimegyek akkor meg kapom a hosszu dudát meg az anyázást h mit képzelek...

nagyvárosi lány · http://chef-sisters.blogspot.com/ 2011.05.30. 13:50:44

@Roflmaozor: tömegpusztító fegyver, azért ne ragadtassuk el magunkat... az meg igaz, hogy mások életét biciklivel nem veszélyezteted annyira, mint autóval, saját magadat viszont annál inkább, mert biciklin nincs annyi biztonsági felszerelés, mint egy kocsiban, és ugye megint csak említhetjük a szabályozatlan közlekedést, bicikliutak hiányát stb.

Bambano 2011.05.30. 13:50:46

@Takony_fősámán: nagy ötlet a benzinár emelése. akkor nem 400 forint lenne egy liter rendesebb márkájú tej a boltban, hanem 3000. A kerósok halnának éhen először.

@Roflmaozor: Miért, a bicikli nem tömegpusztító fegyver? DE.
"vhogy bringával kevés embert ölnek meg": ez meg nettó marhaság. Nem teljesen mindegy, hogyha meghal valaki, az autós, gyalogos vagy biciklis volt? Mindegyikért kár, a kerósok mégis úgy közlekednek, mintha már biztosak lennének, hogy a Mennyországban tárt karokkal fogadják őket. Szóval az, hogy nem a bringával ölnek, hanem a bringást ölik meg, teljesen mindegy. Meghal valaki.

genyamagyar 2011.05.30. 13:51:36

"Éppen ezért nem tűrnek semmiféle szabályozást: jönnek szemből, oldalról, hátulról, autóúton, gyalogjárdán, hidakon, alul- és felüljárókban, játszótereken. És miután már elég sokan vannak, egyre agresszívabbak. Követelésekkel állnak elő,"

Például azzal, hogy legyen bicikliút! A szemét mocskos liberálisok...!

BSz 2011.05.30. 13:52:18

Szerintem a biciklisek uzik, az autósok meg atkányok. A kötelező bemutatkozás után, most hogy belesimultam az átlagba, pár érdekesség:

"Hogy a tisztelt két keréken járók nem figyelnek arra, hogy ne szorítsák az autóst teljesen lehetetlen, kiszolgáltatott helyzetbe?"
Öcsém én minden nap autóval járok, de nem tudom miről beszélsz. Engem biciklis még sose szorított le (kisteherautós / kamionos igen). Mikor bicikliztem / motoroztam, akkor leszorítottak az autósok. Főleg az egysávos utakon, mert mi az, hogy nem lehet 120-szal menni?!

"Engem is előzött már meg egyszerre két oldalról két biciklis és nem tudtam semmit sem csinálni... "
Szörnyű? És ez mennyit történik veled, hogy leszorítanak, és halálos balesetben meghalsz naponta ötször biciklistől? Meg az, hogy valaki (pl egy autós) index nélkül sávot vált, ezzel akadályoz / veszélyeztet?! Istenem!

Ha követnénk az itt felszólaló böszmék logikáját, mindenki tankkal járna...

KergeK@csa 2011.05.30. 13:53:06

Ez kemény. :)
Kezdjük a tényekkel:
1.) Kerékpározni jó, környezetbarát, nem növeli a dugót (1 autó helyén 4-6 kerékpár elfér), nem csökkenti a (röhejes) parkolási lehetőségeket.
2.) Az emberek nagy része retardált, és magasról tesz a szabályokra, ha megteheti. Legyen az gyalogos, autós, biciklis, robogós, motoros, kamionos, buszvezető, taxis, repülőpilóta.
3.) Közlekedem autóval, robogóval, biciklivel, utálom az MSZP-t (tolvaj komcsi banda)/SZDSZ-t (köpönyegforgató tolvaj banda), nem szeretem az LMP-t (klasszikus sötétzöldek), sem a Jobbik-ot (az irány jó, a mérték "enyhén" eltúlozva"), a Fidesz-szel sem vagyok megelégedve.
És most egy retardálttól azt hallom, hogy LMP/SZDSZ/MSZP-párti vagyok, mert legszivesebben mindig (jó időben) biciklivel járnék munkába.

Besza-behu.

Viola, a ló 2011.05.30. 13:53:24

@Bambano: Mert a robogókon is van, ugye?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 13:53:32

Nagyon fura ez az egész. Gyermekkoromban Olaszországban éltem pár évig. Abban a városban - nyilván az ország 80%-ban -az utakon a robogósok és az autósok aránya közel 50-50%-os volt. A robogósok jöttek balról, jobbról, két oldalról, hirtelen előztek, minden lámpánál előre mentek, és folyamatosan körülvették az autósokat. Nekünk is volt autónk és robogónk is. Érdekes, hogy soha nem halottam a családban hogy ez mekkora probléma, de azt láttam, hogy nagyon figyelnek rájuk. Mert ez alap. Először minden autó megvárja amíg a zöldnél elindulnak a motorosok, nehogy elüssék őket, aztán indulnak csak ők. Pedig náluk aztán van őrült forgalmi tempó, az bizonyos. De ők is a közlekedés részei. Sőt, nekik köszönhető hogy az utakon egyáltalán lehet közlekedni érdemben, hiszen ha mind autóban ülnének, Olaszország gyakorlatilag működésképtelenné válna. Ahogyan Budapest még így benzinár által csökkentett verzióban is működésképtelen. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy mi jogosítja fel az autósokat -miközben magam is járok autóval is - arra hogy azt képzeljék, a közlekedés az övék és kész. Megértem hogy zavaró a sok mindenhonnan érkező, gyorsan cikázó, előző stb. kerékpáros, de a megoldás: jobban kell figyelni, türelmesnek és toleránsnak lenni. A szabálytalankodó kerékpárosokat természetesen ugyanúgy megbüntetni. De egyrészt azonosítani őket egy politikai gondolkodásmóddal másrészt kitiltani őket a városból olyan fokú alapvető emberi primitívségre vall, hogy csak a legnagyobb megdöbbenéssel tudtam olvasni a részleteket... Ez az ember képtelen észrevenni hogy mekkorát fejlődött a budapesti kerékpáros kultúra, és hogy mennyien látják valós alternatívának a kerékpárt? Hogy szerencsére az infrastruktúra mekkorát fejlődött az elmúlt 20 évben? Képtelen észrevenni hogy tőlünk nyugatra szinte az összes ország fővárosa támogatja a kerékpározást? Egészen megdöbbentő.
Csak bízni tudok benne hogy nagyon hamar eljön az az idő, amikor szinte minden családnak egyértelmű lesz hogy akár a belvárosban is kerékpározhatnak kisgyermekkel, gyereküléssel, stb. Hiszen az autósok nem legyőzni akarják őket, hanem hímes tojásként figyelnek majd rájuk. Hiszen ez lenne az alap. Természetesen azt is várom, hogy a legtöbb kerékpáros betartsa a szabályokat,és hogy a szabályok megalkotói a nyilvánvalóan beteg szabályokat - lásd körúton nem lehet balra kanyarodni csak zebrázni stb. - a lehető leghamarabb módosítják!

Pannon Puma 2011.05.30. 13:53:58

Bármilyen témáról ilyen stílusban, pláne írásban véleményt mondani a surmóság netovábbja. Innentől kezdve a szerző cikkének az esetleges igazságtartalmat teljesen fölösleges vizsgálni.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2011.05.30. 13:54:07

Magyar politikus.
Nincs min csodálkozni.

Nevem Earl 2011.05.30. 13:54:15

@Metal Warrior: Mi, a 10% lelkes tagjai pontosan annyira rühelljük a piroson áthajtó balfaszokat, mint a gyalogosok és az autósok - pont azért, mert miattuk leszünk megbélyegezve.
Nemrég pont autóztam, gyanútlanul kanyarodnék balra, mire jön egy ilyen farok balról(!) és zúz tovább egyenesen. Csak a nem csekély bringás múltam és a nosztalgia szikrája akadályozott meg benne, hogy ne repüljek utána kövér gázzal és állítsam a hülye fejébe az ajtót.

Erről a politológusról még a büdös életben nem hallottam, de ordas nagy balfasz lehet.

gabborka 2011.05.30. 13:54:21

Amit ír, az sajnos jogos, az, hogy ezt kihozta poltikai színtérre, az meg az agyhalott magyarnemzet olvasók részéről elvárt igény, szerintem kötelezik őket a lapnál, hogy minden cikkben szerepeljen a "balliberális" szó, legyen szó biciklistákról vagy kocsonyafesztviálról...
Viszont egy valamit mindig elfelejtenek az önérzetes biciklisták, mikor felróják nekik a "miért mész át a piroson" témát, és visszavágnak az "és az autósok miért mennek gyorsabban a megengedettnél" -frázissal... Azt felejtitek el, hogy az úttest az autósnak készült, jórészt az autós által befizetett adókból. Te milyen díjat fizettél a használatáért? Jó esetben az áfát a biciklid után, utána annyi, mész ugyanúgy az úttestre, és ugyanúgy akarod használni, holott az nem azért készült elsősorban. Örülj, hogy te is azon tekerhetsz. Ha pedig az autós gyorsabban megy az úttesten, mint a megengedett, akkor a veszélye is megvan, hogy adott esetben büntetést fog érte fizetni, mert benne van a rendszerben, van rendszáma, fizeti az adókat, stb., és felelősségre vonható. Ha te szabálytalankodsz, akkor nyugodtan odébbsunnyoghatsz, nem fognak elkapni soha, mert nem tudnak azonosítani. Ez a különbség, ezért nem lehet egy napon említeni a gyorshajtást és a piroson áthajtást (meg a józan ész alapján sem lehetne, de azzal nem is próbálkoznék egy biciklis esetében)

Mint mindig: tisztelet a kivételnek! Láttam már én is pirosnál megálló biciklist. Néha tényleg van ilyen, üdv nékik.

Darkcomet 2011.05.30. 13:55:40

@sirdavegd: En speciel annak ellenere, hogy rendszeresen bicajozom, egyaltalan nem tartom egy hulye otletnek a kerekparos jogositvanyt, muszaki vizsga szeruseget ill. forgalmit, es valami bringankenti egyedi azonositot, hivjuk akar rendszamnak.

Roflmaozor 2011.05.30. 13:55:46

ABban igazad van h meghal valki, de pl a bringás nem öl max őt ölik az meg nem az ő hibája, mármint sokszor valoban az ő hibája de szerintem tisztában volt ezzel amikor bringára ült h nem annyira biztonságos mint a fotelben tvzni csipszet zabálva. És autóval több ártatlant ölnek erre akartam csak rávilágítani

BSz 2011.05.30. 13:56:30

@Bambano: őőő
nem
Az számít ki volt a vétkes fél halálos gázoláskor (meg hogy miért). Az autósok több embert ölnek meg. Mert az autó veszélyesebb (gyorsabb, nagyobb, sok van belőle). Aki ezt nem látja be annak nem való a jogosítvány.

Szerintem meg a felvilágosult abszolutista uralkodók mintájára erőszakkal kell a balkáni - kelet európai hordákat közlekedési rendre szoktatni. Akkor talán tudunk majd egysávos úton emberölés nélkül biciklizni.

svrider 2011.05.30. 13:56:32

@Takony_fősámán: Te meg sírnál, hogy milyen drága a kenyér meg a tej, mert lehet neked még nem mondták de ezek nem a boltban nőnek. Húzd ki a seggedből a nyeregrudat, lépj hátra és b@szd arcon magad!

_tx_ 2011.05.30. 13:56:34

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Egy kerékpáros blogon olvastam Tóth Gy. László munkatársuk eszmefuttatásáról, amely fölött sem autósként, sem kerékpárosként, sem budapesti lakosként, sem a környezetéért egy picit is aggódó civilként, de még jobboldalon, baloldalon vagy középen politizáló választópolgárként sem tudok napirendre térni.

Mivel sajnos eredeti forrásból nem volt alkalmam tájékozódni, kérem, amennyiben az alább idézett sorok nem munkatársától származnak, vagy azok az eredeti kontextusból szélsőségesen kiragadva állnak itt, fogadja bocsánatkérésemet méltatlan, elhamarkodott és megbélyegző ítéletemért.

„Elérte a kritikus tömeget a magyarországi öngyilkosjelöltek száma. Ez már önmagában is komoly társadalmi probléma lenne, ám akikről szó van, mások életét is kockáztatva próbálnak meg átlépni a túlvilágra. Közben arról beszélnek, hogy ők azok, akik nem szennyezik a környezetet, ráadásul egészségesen élnek. Valamelyik nap az autómban ülve balról egy kerékpáros tűnt fel mellettem. Miután öngyilkossági szándékához nem akartam asszisztálni, jóhiszeműen jobbra rántottam a kormányt, de ott sem volt hely, mert arról meg éppen egy motoros előzött. Mindez egy egyirányú, telített, háromsávos úttesten, ami azt jelenti, hogy a tőlem jobbra és balra eső sávban is haladt egy autó. De ma már a járdán sétálva sem vagyunk biztonságban. Közben a kerékpárosok egyre többen vannak, trendi lett ijesztő ufószerű lénynek öltözve mozgatni ezt a fémvázas micsodát, aminek a tulajdonosai beazonosíthatatlanok, így aztán azt visznek vagy küldenek a másvilágra, akit akarnak. A kerékpárosok a modern kor hőseinek hiszik magukat, pedig csak egy rosszul szervezett társadalom bomlástermékei ők. Vajon mi lehet azoknak a szülőknek a fejében, akik egysávos, szinte járhatatlan minőségű autóutak szélén kerékpárra ültetik a hat-nyolc éves gyermekeiket is? Hogy most együtt a család, mert együtt tekerünk? Tekerünk a tóra? Meg a pusztába? Persze a balliberális, szabadosság-központú médiamanipulátorok által megdolgozott közvélemény abszolút kerékpárpárti, hiszen ez is egy alternatív mozgalom, a szervezett világvárosi közlekedéshez képest más. És ami más, az mindig jobb annál, ami van. Éppen ezért nem tűrnek semmiféle szabályozást: jönnek szemből, oldalról, hátulról, autóúton, gyalogjárdán, hidakon, alul- és felüljárókban, játszótereken. És miután már elég sokan vannak, egyre agresszívabbak. Követelésekkel állnak elő, amiket az LMP zavaros identitású politikusai is támogatnak. Ebben is méltó utódai az SZDSZ-nek, és partnerei az MSZP-nek.”

Amennyiben azonban fenti sorok valóban munkatársuk tollából születtek, a legnagyobb jószándékkal kérem, hogy az írás helyett találjanak számára valamilyen más elfoglaltságot, mert ilyen bornírt, beszűkült, ostoba, egyirányú élet- és világszemlélettel, rosszindulattal és butasággal sajnos alkalmatlan arra, hogy – erős költői túlzással "tömegeket" – tájékoztasson.

Szeretném hangsúlyozni, hogy nem a baloldali szurka verte nálam ki a biztosítékot – az csak simán a kommunista agitprop legszebb éveire emlékeztető ciki. Az igazi bajom a mondanivalóval – ill. annak hiányában a fröcsögéssel, az indulattal, a belátás és felelősségérzet hiányával van.

Köszönöm, hogy végigolvasta soraimat,

Üdvözlettel

(az emailt természetesen névvel küldtem el)

ojj 2011.05.30. 13:57:50

@Roflmaozor:

Ideje lenne akkor összehozni ott egy zebraakciót....

bőrmók 2011.05.30. 13:58:02

@Legelő Őse: szívemből beszélsz.. bár hozzá kell tegyük, Olaszországban nagyon sok a robogós baleset. Persze ha itt ennyi robogó lenne, itt még több lenne.

fokukac 2011.05.30. 13:58:19

Anélkül, hogy minősíteném az írást - azért tényleg van a témakörben valami....

Minden nap látok több tucat biciklist, aki veszélyes, átmegy a piroson, nem tart jobbra, hol jobbról, hol balról kerül... De a kedvencem a margit-hídon a szélső sávból a villamossínre átvágó, illetve az árpád-híd belső sávban bicikliző polgártárs.
A hungárián már kisteherautóba kapaszkodó, magát huzató bringást is láttam, aki az autó lassulásakor ellökte magát, majd hajtott tovább a 4 sávos útnak belülről a második sávjában.

Szintén nagyon komálom a fülhallgatós bringásokat. Mit hallanak a külvilágból? Nekem rontja a térérzékem, ha füldugóval megyek... A másik kedvencem a kapucnis, aki oldalra semmit se lát, de közlekedik a főúton. Magát veszélyezteti, hiszen ő védtelen... És kiszámíthatatlan.
És akkor se mennek a kerékpárúton, ha ott van tőlük 3 méterre...

A tisztelt kerékpározók jelentős részén látszik, hogy nemrég óta bringázik, még egyenesen menni se tudnak sokan... (különösen lányok, akik egyenesen ülnek, magasan van a súlypontjuk)

Valamelyik nap egy újlipótvárosi egyirányú utcában egy anyuka jött velem szembe, az út bal(!) oldalán... a háta mögött ült a gyereke. Sokkoló élményeim vannak nap, mint nap...

Én nagyon sokat bicikliztem az elmúlt 20 évben Budapesten, de soha eszembe nem jutott volna ilyeneket csinálni.

Ez tényleg társasjáték. Nem tudom, ki találta ki ezt az új kreszt, de ez így életveszélyes; minden utcába kerékpársávot kellene felfesteni.

És mindenkit elküldeni egy tanulmányútra Dániába, hogy megnézze, egy kultúrált országban hogy csinálják ezt. (pl. Van kanyarodósáv biciiseknek, és tényleg libasorban állnak egymás után a pirosnál a bringások a sávjukban. Szinte elképzelhetetlen.)

BSz 2011.05.30. 13:58:52

@gabborka:
Viszont nem is károsítja a környezetét?!
Ugye a TB mondd valamit? Meg hogy sok pénz megy el beteg emberekre. Ilyen erővel a dohányzás jó, mert a dohányosok adót fizetnek. Cigizz Te is!

Arról nem is beszélve, hogy minden autós hülye, aki nem reklámozza a biciklit, mert magával tol ki. Nekem érdekem, hogy a többi autós biciklire üljön :-)

bőrmók 2011.05.30. 13:59:50

@wesoner: Te meg igyál még egy kis ablakmosót, ajtós köcsög. Aztán emeld föl a hájas seggedet az ülésből és ülj rá a húszsebességes ajtomata sebváltódra, jó mélyen.

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 14:00:11

@Bambano: Mégis az a helyzet, hogy a balesetek többségében autó vs. autó illetve autó vs. gyalogos felállás játszik. Én több mint tíz éve vezetek autót (többnyire Budapesten), de azt kell mondjam, hogy szabájsértésben az autósok verhetetlenek. A piroson "ritkán" mennek át, de gyorshajtásban illetve a gyalogos zebrán átnemengedésében majdnem 100% a teljesítmény.

Rabyn 2011.05.30. 14:00:13

Az azonosításhoz: Ha elkap a rendőr, hogy szabálytalanul közlekedem a kétkerekűn, akkor bizony köteles vagyok elővenni a személyimet és ő szépen írhat nekem büntetést.

Amúgy a rendszámot milyen formában képzelitek el a bicajra? Nekem jelenleg az is gondot okozott, hogy a hátsó prizmát feltegyem, mert nem volt neki hely (de fent van!).

Bambano 2011.05.30. 14:00:27

@KergeK@csa: az, hogy egy autó helyén hány kerékpár fér el, nem számít. Egyébként is azt hiszem, hogy rendes haladás közben egy autó helyén max. 2 kerékpáros férne el.

Ami számít, az az, hogy a különböző közlekedési formák esetén ugyanazon az úton mennyi utas tud végigmenni. Kétségeim vannak afelől, hogy a bicikli a nyertes.

@Szent Zebulon főállású szociálinkvizítor: ha kellene szavazni, hogy legyen-e a robogókon rendszám, támogatnám.

@Legelő Őse: "Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy mi jogosítja fel az autósokat arra hogy azt képzeljék, a közlekedés az övék és kész.": a bicikliseket mi jogosítja fel ugyanerre? hint: semmi

Johnny336 2011.05.30. 14:00:54

"A kerékpárosok a modern kor hőseinek hiszik magukat" - ebben mondjuk igaza van. Sok CM-es, hajtipajti, divatbringás attól érzi magát faszacsávónak, hogy beszól az autósnak, meg tükröt rugdos.
Próbáljunk meg normálisan közlekedni egymás mellett.
Autóval nem húzom a kormányt a bringásra,, bringásként nem ugratok le az úttestre az autó elé, meg tekerek át a piroson. Bringával megyek, még sose dudáltak le; autóban ülve még sose anyázott egy bringás sem. Érdekes...

bőrmók 2011.05.30. 14:03:39

@Johnny336: a hajtipajtisok azért idegesek, mert ez a munkájuk. Ahogy sok taxis, sok HP is tahó.

MintaMókus 2011.05.30. 14:03:41

most a cikktől egy kicsit elrugaszkodva:
mindig minden az egyensúlyról szól. ok-okozat.
valóban mára a kerékpárosok hangja és érdekérvényesítő képessége elérte azt a szintet, hogy egyesek azt képzelik (bringanácik), hogy bármit megtehetnek a "környezetbarát kerékpározás" égöve alatt. ez nyilván felszínre hoz olyan indulatokat, ami előtte nem létezett és teret enged olyan enyhén szólva ostoba írások megjelenésének egy országos napilapban, mint ez.
ezt el kellene fogadni. minden forradalom erről szólt, erről szól a jobbik megjelenése, a falvakban masírozás, a váltópolitika, minden. felháborodni nem kell, az egyén szerepe annál fontosabb: felismerni azt, hogy ami nekem jó, az nem biztos, hogy másnak is az. úgy liberálisnak lenni, hogy közben nem tévesztjük szem elől a másik ember önállóságát és nem próbáljuk meg rákényszeríteni az általunk vélelmezett igazságot.

Bambano 2011.05.30. 14:04:14

@Rabyn: csakhogy a rendőr nem kap el, az automata fényképező kamerák nem csinálnak rólad azonosítható képet, stb.

Aki úgy tud csak biciklizni, hogy csúcsforgalomban nem képes meglógni egy rendőr elől, az tényleg ne üljön biciklire.

Bringahirek · http://bringahirek.posterous.com/ 2011.05.30. 14:04:16

Az életveszélyesen közlekedő bringásból előbb-utóbb donor válik, akikre szükségük van sok-sok embernek, ne bántsátok őket :)

Ettől függetlenül ennek a cikknek a legnagyobb baja nem az, hogy megírták, hanem az, hogy elolvassák.

Én a magam részéről @Johnny336 -tal értek egyet.

"Próbáljunk meg normálisan közlekedni egymás mellett. Autóval nem húzom a kormányt a bringásra,, bringásként nem ugratok le az úttestre az autó elé, meg tekerek át a piroson."

Lakótelepi Ladás hülyegyerek 2011.05.30. 14:04:26

Én erősen nacionalista nézeteket vallok, mégis biciklizem. Most akkor én mi vagyok? :D

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 14:04:47

@Takony_fősámán: az arányaikhoz képest nem több a baleset mint bármilyen más közlekedési eszközön. Az persze tény hogy nem nehéz perecelnni egy robogóval, de jó látni ahogy az 60-as tanárnénik robogóznak a munkába.... egy más világ..

genyamagyar 2011.05.30. 14:05:27

Felhívom a kerékpárosokat támadó, bíráló nickeket, hogy vegyék figyelembe, hogy a cikk arról szól, hogy nagyvárosban a kerékpárnak nincs helye.

Nem arról szól a cikk, hogy jó a kerékpározás és teremtsük meg a feltételeit, és hogy a kerékpárosok (is) tartsák be a szabályokat, hanem arról, hogy nagyvárosban kerékpározni egy liberális csökevény.

Tehát, aki azzal érvel, hogy igenis vannak hülye biciklisek, az implicit módon a fenti cikkben foglaltakat erősíti. ami azért - lássuk be - közröhej!

paszmazo 2011.05.30. 14:05:29

@sirdavegd: Igaz, meg kell tűrnünk magunk között ezt a néhány donornak valót, még ha bosszantóak is egy kicsit.

Sam the Ace 2011.05.30. 14:05:36

A bicajosok érve, miszerint nekik átmenni a piroson = autóval gyorsabban menni, mint 50 km/h egy eléggé gyenge önámítás. Még autóval is necces átcsúszni egy lámpán, de bicajjal sokkal nehezebben vagy észrevehető, és kb a legkisebb koccnál is veszélyben van az életed. Autóval azért nem ekkora gáz 62-vel menni 50 helyett.. Ennél a résznél meg jön az, hogy vigyázzunk a gyengébbre. Lóf***t, először is legyen tisztában azzal a gyengébb, hogy Ő az. És vigyázzon először is saját magára. Ha átmész egy vasúti átkelőn pirosnál, akkor nem reménykedhetsz abban, hogy majd a vonat vezető vigyázzon rád. Ha átmész, számolj azzal, hogy elütnek. Az én véleményem, hogy emiatt a kis különbség miatt (50-100 kg vs min. 1.5 tonna) figyeljen jobban a bicajos. A saját érdekében.

genyamagyar 2011.05.30. 14:07:03

@Lakótelepi Ladás hülyegyerek: Te egy gaz szélsőliberális vagy, aki belülről bomlasztja a rendszert.

bőrmók 2011.05.30. 14:07:30

@Legelő Őse: közben köszönnek az ismerősöknek :)

Johnny336 2011.05.30. 14:08:47

@Takony_fősámán: jogos, tökéletes párhuzam.

A szabálytalankodó bringásokat a mai napig nem értem meg...tudom, hogy sérülékenyebb vagyok, akkor nem fogok átmenni a piroson. Mint a minap rákiabáltam a szemből érkező bringásra, hogy ugyan fékezzen, mert bőven piros a lámpa, és el fogják kúrni. Szerencsére az autós hallotta a kiabálást, és benézett balra, hogy keresztezné-e valaki szabálytalanul az ő zöldjét, és megállt. így a bringás is sikeresen megállt az úttesten, majd visszatolatott...szívem szerint szájbavágtam volna, mint bringás a bringást...

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2011.05.30. 14:09:49

a gyalogosok legnagyobb része is átmegy a piroson.
ticcsuk be a gyalogosokat is!!
még több autót az utakra!!

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.05.30. 14:10:09

@Darkcomet:
Nekem van B-katom, a két kerómat meg értelemszerűen karban tartom, mert a kisebbiknek illik hoznia a 30km/h-nál magasabb átlagot 60km-es távon, hogy megverje a vonatot, a nagynak meg ki kell bírnia szervizelés nélkül 800km-t teljes menetfelszereléssel a magyar-szlovén-horvát lankákon. Vagy éppen a szügyig érő hóban :)

Na szóval számunkra evidens, hogy az ember ismerje a közlekedés alapvető szabályait és alkalmazza is őket, illetve az általa vezetett jármű üzembiztos legyen. Ez az igényesség független attól, hogy keró, motor, autó, űrsikló van az ember hátsója alatt.

Másfelől: ha bárki bevezetne ilyet, az is csak egy lenne hazánk betartatlan jogszabályai közül: tekintve, hogy a rend őrei még a hatályos jogszabályokat és a köhém rendeletet se ismerik, ha kerékpárról van szó. A maradék ismeretüket meg nem igazán alkalmazzák, mert valami megmagyarázhatatlan belső önmarcangolás megakadályozza őket abban, hogy ne csak évente két estén keresztül ellenőrizzék a világítást. Szóval a Magyar Kerékpárosklub tagjaként tök jót bohóckodunk a kerós kresz osztásával, a havonta tartott kerós vezetési túrával, illetve, ha a város épp egy rakat pénzt akar beleölni valami kerósoknak szánt izébe akkor próbáljuk elérni, hogy az netán használható is legyen (a politikust ugyebár csak az érdekli, hogy sok pénzbe kerüljön és át lehessen adni látványosan). Így a sok év tapasztalata az mondatja velem, hogy az állam központi és helyi szintjei magasról tesznek arra, hogy mi is történik kerékpáros fronton. Tekintve, hogy az autósok is kapnak évente pár 10 km autópályát az ország egyik felében, az összes többi helyen pedig rohad a régen festett aszfalt szanaszéjjel.
Komolyabb hozzáadott érték előállítására tehát a jelenlegi keretek képtelenek. A hülye civilek pedig már most is túl sokat dolgoznak a hivatásosok helyet...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 14:11:25

@Bambano: próbálom megérteni, hogy amikor erről a cikkről vitatkozunk, akkor miből érzed, vonod le ezt a következtetést. Mindenáron versenyezni akarsz? Könyörgöm, a cikk írója azért volt ideges, mert balról, szabályosan megelőzte egy kerékpáros. Pár mondaton belül eljutottunk egy komplett politikai összeesküvés elmélethez, és hogy én és szerény családom bomlástermék. Te hogy érzed? A legtöbb kerékpáros csak türelmet, figyelmet kér. Lehet hogy emiatt fékeznie, lassítania, kerülnie stb. kell az autósnak... de ezt úgy hívják együttműködés. Én ennek vagyok a híve. Ha emiatt egy liberálbolsevik mocsok vagyok, akkor is.
De azt nem pontosan értem milyen csatát akarsz a hozzászólásaiddal megnyerni. Természetesen sok szabálytalankodó ember van mind a két oldalon. De ha szerinted a jelenlegi közlekedésben elsősorban a kerékpárosok sajátítják ki maguknak a hálózatot, akkor Te valóban elfogultan nézed ezt a világot!

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.05.30. 14:11:29

@paszmazo: A járdázókat na azt roppant mód utálom.

sylverdevil · http://sylverdevil.hdweb.info 2011.05.30. 14:11:33

igyekszem visszafojtani az ordítvaröhögést, mert könyvtárban ülök, de ez az írás jó kedvre derített, annyira komolyanvehetetlen

paszmazo 2011.05.30. 14:12:05

@Johnny336: Teljesen igazad van, lehetne így is.

Kayassine 2011.05.30. 14:12:19

Érdekes, hogy ezt a cikket pont lehet kommentálni. Faszok mindenhol vannak.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 14:12:25

Azért hihetetlen, hogy milyen rövid idő alatt tud itt minden téma átfordulni autósok kontra biciklisek szardobálásba. :D

Szelid sunmalac 2011.05.30. 14:12:26

A cikk igy ebben a formaban hulyeseg.
A szerzonek eldurrant az agya, ami bizonyos helyzetekben velem is majdnem megtortenik, csak turtoztetem magam :)
A legszebb benne az, hogy elfelejti, azok a bringasok, akik nem tudjak/akarjak betartani a szabalyokat kerekparral, telen/esoben/ha sietni kell/ hetvegen a csaladdal stb. ugyanigy kezeli az autot. Aztan akkor most talaljam ki, hogy ez most egy hulye bringas, vagy egy hulye autos.

valasz a KE-nek 2011.05.30. 14:13:07

Mondjuk azt az idétlen szabályt, hogy a biciklis behajthat menetiránnyal szemben az egyirányú utcába, sürgősen meg kellene szüntetni!

Szelid sunmalac 2011.05.30. 14:13:17

@al kotmány aláiro álamfö: A szokasos. Hiszen ezert jovunk ide :)
Valahol csak le kell vezetni a stresszt, ami er minket az utakon, es inkabb itt, mint ott.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 14:13:24

@Lakótelepi Ladás hülyegyerek: egy majomformájú fasz, akit a gazdája megtanított biciklizni. Cirkuszi attrakció, semmi több. :D

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 14:13:40

@Takony_fősámán: igen, és mi a kemény, hogy egy-egy kis pohár borocska is lemegy ha már találkoztak... de ez már csak ilyen...az egy másik világ.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 14:14:11

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: ma csak húsz km-t tekertem, ezalatt is összeszedtem nem kevés anyáznivalót, de erről a cikkről nem a mai sérelmek ugrottak be. ;)

is 2011.05.30. 14:14:11

@Bambano: "Engem is előzött már meg egyszerre két oldalról két biciklis és nem tudtam semmit sem csinálni... "

1. A biciklis ott fog elmenni, ahol elfer. Ha te egyhelyben allsz, es megjelenik melletted egy biciklis, akkor garantalt, hogy el fog menni melletted, nem szukseges semmit csinalnod. O magasabban van, es 360 fokban lat, mig te egy kasztniban ulsz, ahonnan a vilag haromnegyedet nem latod.
2. Ugyanez az MN cikkirora. All a dugoban es a kormanyt rangatja? Nem eppen o a veszelyes?
3. Mint a posztban (nem az MN cikkben) leirt, a jobbrol elozo a hunyo. Rola miert is nem esik szo?
4. Neked konkretan hany tukrodet rugtak le, milyen helyzetben?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 14:15:01

@valasz a KE-nek: mondjuk ilyen szabály nincs is, szóval nem sok értelme lenne. Ahova behajthat, az külön tábla jelzi, ilyenkor az az úttest alkalmas is erre a közlekedési módra.

Rabyn 2011.05.30. 14:15:13

@Bambano: Múltkor láttam, hogy álltak a rendőrök a kerékpár út mellett a Lánchídnál, és igenis megállították az embereket. Elég könnyű beérni egy bicajost kocsival, vagy motorral az úton is.

Én nem megyek őrült módjára, meg tudok állni ha meg kell, ahogy meg tudok állni a pirosnál (erre való a fék), a zebránál, sőt ha járdán kell mennem (mert van, hogy kell, mivel az úttesten nincsen hely nekem, pedig nem foglalok sokat, de pl.:Nem áruszállító autós beáll a bicikli útra PARKOLN és valahogy ki kell kerülnöm.) mégsem érzem azt, hogy akadályoznám a forgalmat, mert igyekszem figyelni az autósokra is, hogy ne legyek nekik útban.

Ja egyébként, ami még furcsa nekem. Most készült el a kiskörúti biciklis sáv és van egy rész, ahol a az autósok elkanyarodhatnak, így át kell menniük a bicajsávon. Eddig elvétve találkoztam olyannal, aki indexelt volna... Aztán csodálkoznak, ha valaki véletlenül nekik megy, vagy elütnek egy bringást...

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 14:15:21

@Bambano: persze, csak akkor a MaNem(mondunkigazat) nem hozza le, mert köpködi kellő eréllyel a "mocskosszemétnépelnyomóhazaárulókommunistadisznókat" :D

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 14:17:11

@_tx_: nyugi, két perc múlva a kuruc.info-n lesz publikálva a neved, címed, telefonszámod! ;-)

paszmazo 2011.05.30. 14:18:03

Egyet megválaszolhatna nekem valaki:
Miért nem kell a kerékpárra visszapillantó-tükör?
Túl biztonságos lenne?

lusta 2011.05.30. 14:19:16

Én is szoktam a városban kerékpározni, szeretem járni a várost keróval. De én is amellett vagyok, hogy egy biciklisnek a többsávos utakon (pláne a buszsávban, amely a tömegközlekedés gyorsítására szolgálna) nincs helye, arról nem is beszélve, hogy szívja azt a jó kis "ózondús" levegőt, amivel csak magának árt..

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 14:19:35

@paszmazo: a biciklisek többségének még elég rugalmas a nyaka, hátra tud nézni és ebben a sisak és a karosszéria sem akadályozza.

Addel 2011.05.30. 14:19:50

Tisztelt Tóth Gy. László

Szerintem olyan őrölt még nem született aki autóúton kerékpárra ültetné a gyerekét.
Autóúton egyébként is tilos kerékpározni, állt. 2 vagy több sávos, autók 110km/h mehetnek rajta és kék négyszögletű tábla jelzi benne egy fehér autó emblémával. Önnek mint jogosítvánnyal rendelkezőnek ezt tudni kellene, de a legjobb az lenne ezek után, ha befáradna egy rendőrségre és visszaadná a vezetői engedélyét.

2011.05.30. 14:20:34

szegény magyar nemzetet olvasó bringások jól le lettek komcsizva. máris jó kedvem lett.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 14:20:52

@paszmazo: azért, mert életveszélyes lenne. Mindig abba nézegetni, elesve keresztülszúrna, és ráadásul akkor az autósok mindig lerúgnák...

Rabyn 2011.05.30. 14:21:05

Én egyébként féklámpát szeretnék a bicajomra.:) De tényleg. Szerintem hasznos lenne, ha volna, bár még nem jöttem rá, hogyan lehetne kivitelezni dinamó nélkül.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 14:21:09

@lusta: ez így nettó baromság. Rengeteg többsávos útról tudok, ahol viszonylag kicsi a forgalom. Nekem ma épp az jutott eszembe, hogy az autópályák kivételével, mindenhol meg kéne szüntetni a "kerékpárral behajtani tilos" táblákat.

Szelid sunmalac 2011.05.30. 14:21:12

@al kotmány aláiro álamfö: Ma csak husz kilometert vezettem a munkahelyemig, es mivel nem en mentem a belso savban a koruton, ezert az autosra anyaztam, aki az utolso pillanatban rantotta ram a kormanyt, mert az a kulsoben bringas tekert.

Mikor kire anyazok. Arra, aki epp szabalytalan. Sot! Igazabol meg arra sem! Mert mit erdekel engem mit csinla, ha sem magat, sem mast nem veszelyeztet...

Azokra anyazok, akik akar szabalyosan, akar szabalytalanul olyan helyzetet ideznek elo, amibol barkinek kara szarmazhat, meg azokra, akik az alapveto figyelmessegnek is hijan vannak. Ebbol meg tobb tucattal talalkozom a 20 km-en oda-vissza. Autos, bringas, gyalogos....Rohadjon meg mind!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 14:21:24

@paszmazo: ja az igazi válasz - mi a fejünket használjuk - hátranézünk...őrület.. nem?

ulpinus 2011.05.30. 14:22:09

@Sam the Ace:
Talán nézd meg inkább a statisztikát, hány autós ment az elmúlt tíz évben vonat elé, és hány biciklis. Vonatvezetők, vigyázzatok a gyengébbekre...
Biciklivel pirosont, pedig autóval pirosonnal kell hasonlítani. Utóbbira Pesten csúcsforgalomban saját tapasztalat: lámpánként és váltásonként 3 autó. Ezt elég nehéz lenne biciklivel megközelíteni.
Amúgy meg biciklivel nem a pirosnál kell figyelni, hanem a zöldnél, a keresztező stoptáblánál főúton, jobbkezesben balról, szemből balra index nélkül kanyarodó ellen egyenesen haladva stb. Ezekhez képest a piros lámpa a biztonságos zóna a biciklisek számára.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 14:22:47

@Rabyn: lassulásérzékelőt kell a lámpa és az elem közé tenni, ami (ex has alapon) 1.2g lassulás felett bekapcsolja a lámpát.

KergeK@csa 2011.05.30. 14:23:17

@Bambano:
Egymás után kb. 2 kerékpáros kitesz 1 autót, széltében is kb (út 2 oldalán kerékpársáv, kb kitesz 1 gépkocsi-sávot), tehát az arány a 4 felé közeledik. Ha dugó/lámpa van, akkor 6.

Ha minden kocsiban 5 ember ülne, a kocsi nyerne. De inkább 1 (átlag szerintem bőven 1,5 alatt van). Városban (Bp.-nél maradva) az autós sebesség úgy 30-40 km/h + lámpák, ott simán felveszi a bicikli a versenyt.
Külvárosban, ahol lehet 50-nel vagy gyorsabban menni, ott egyértelműen az autós nyer.

XI. ker -> Mogyoródi utat járom naponta, kocsival fél-háromnegyed óra (volt már 1 óra is), BKV-val (háztól házig gyaloglást is beleszámítva) 1 óra, biciklivel háromnegyed óra.
És ha nem olyan helyról indulnék, ahol még normálisan lehet autóval közlekedni, akkor a bicikli győzne egyértelműen, így olyan döntetlen-szagú.
Cserébe olcsóbb, legalább mozgok is valamit (fejlesztőként ez is valami), és legalább a környezetet sem szennyezem. (Bár ez utóbbi indok inkább csak amolyan mellékes, a döntésemben nem játszik szerepet.)
Hátrány, hogy nem árt, ha van egy mosdó, ahol legalább egy picit meg lehet tisztálkodni, ha már ilyen dögmeleg van. :)

A cikkhez meg summázva a véleményem: Ritka nagy ökör az, aki a közlekedési eszköz alapján párt-preferenciára, vagy akár csak politikai oldalra következtet.

Cantona 007 2011.05.30. 14:23:47

tóthgy te egy idióta vagy :)

valasz a KE-nek 2011.05.30. 14:23:49

@Legelő Őse:
Utánanéztem, valóban csak a kiegészítő táblával jelölt egyirányú utcában mehetnének szembe a forgalommal. Mondjuk nekem nem ez jött le korábban, és úgy tűnik nagyon sok biciklis is általános jóváhagyásként értelmezte az új szabályt, mert állandóan szembetalálkozom velük. És nem, nem kiegészítő táblával ellátott utcában.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 14:24:20

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: épp erről van szó. Ma találkoztam jónéhány bunkó autóssal, biciklissel, de még gyalogossal is. Valamint jónéhány, hóttfeleslegesnek tűnő táblával is. De itt eredendően egy ostoba, beszűkült agyú faszkalap írása lenne a téma, nem az, hogy mekkora bunkók az ország lakói. :)

Rabyn 2011.05.30. 14:24:55

@al kotmány aláiro álamfö: Aham.:) És ilyet ki tud csinálni?
Mert egyébként szerintem sok baleset abból is származik, hogy nem látjuk/látják ha az előző lassít. Autóknál ugye ebből nincsen probléma.

lusta 2011.05.30. 14:25:13

@al kotmány aláiro álamfö: nekem meg mindig a Rákóczi út jut az eszembe negatív példaként. Azért szerintem Budapest nem arról híres, hogy a többsávos utakon csak egy-két autó lézeng.. Na jó, éjszaka lehet, hogy van ilyen.

lapos a Föld 2011.05.30. 14:25:34

T gyökér L egy idióta. Én minidig is jobbos voltam és 10 éve tekerek a városban (is). De azért a kerékagy annyit leírhatott volna, hogy a Nemzet leközölte a cikk mellett Kürti Gábor válaszát, nemcsak idióták vannak ott

atila68 (törölt) 2011.05.30. 14:26:44

Hosszan lehetne sorolni pro és kontra.
Tóth Gy. Lászlóból van sok. Nem csak a Magyar Nemzetnél, hanem a Népszabadságnál, az index.hu portálon is, mindenhol.

Írása szerintem nem ért meg egy posztot,
és ennyi kommentet sem.

A főváros infrastruktúrában legalább harminc éves lemaradásban van a kerékpárosok mennyiségéhez képest, ehhez a politikának legfeljebb annyi köze lehet, hogy az ezért legnagyobb felelősségel bíró személy Demszky Gábor.

A kerékpárosok közt százalékos arányban azerintem közel ugyanannyi az intoleráns troll mint az autósok közt.
Szerintem a legjobb ha az ember türelemmel, elnéző módon áll hozzájuk, az semmiképpen ha indulatosan reagál indulatos, provokatív publicisztikára.

bőrmók 2011.05.30. 14:26:47

@Addel: Szerintem Tóth Gy. ezt az egészet álmodta. Mpndjuk kíváncsi lennék mit álmodott amikor ezt a publikációt írta.

Bambano 2011.05.30. 14:27:10

@is: jajj de kis naiv vagy, ez olyan bájos...:)

1. a biciklis egyáltalán nem ott fog elmenni, ahol elfér, hanem ott, ahol kikövetelte magának, hogy elmehessen. csönget, rugdos, stb.
Nyugodj meg, a világ jóval több, mint negyedét látom. gondolom ültél már autóban, aminek körben ablakai vannak és három tükör is jár hozzá.

2. de, az veszélyes, hogy a kormányt rángatja. de ha nem szenvedsz funkcionális analfabétizmusban, akkor azt is olvashatod a cikkben, hogy a kormányt azért rántotta félre, hogy ne gázolja el a biciklist."Miután öngyilkossági szándékához nem akartam asszisztálni, jóhiszeműen jobbra rántottam a kormányt". Ha itt kivasalja a motorost, az a biciklis felelőssége lett volna.

3. jobbról kerülni álló autót mióta szabálytalan? Abban kétségeim vannak, hogy biciklis képes megelőzni egy nem álló autót (max. dugóban araszolót tud).

4. nekem konkrétan tükrömet még nem rúgták le, de láttam már olyat, hogy hajtipajti nekiment egy autónak, betörte az autó hátsó lámpatestét, majd a forgalmat kihasználva elhúzott a rákba, laza 100k körüli cehhet hagyva maga után.

én eddig csak úgy jártam, hogy egy segg kerékpáros összerugdosta az autómat és megszaggatta az ajtót, mert ki akart szedni a kocsimból. majd mikor rájött, hogy nem akarok vele közelebbi viszonyba kerülni, akkor kis időre felhagyott ezzel. Ezután felfigyelt arra, hogy a következő lámpánál utolérhet, meg is tette, majd ismét megrugdosta az autómat és ismét megpróbált kiszedni a sofőrülésből.

A kérdéseim a következők lennének ehhez az agyhalott szervdonorhoz:
1. miből gondolta, hogy ha elsőre nem tudja feltépni az ajtómat, mert be van zárva, akkor másodpercek múlva ismét megkísérelve ugyanezt, sikerrel jár?
2. miből gondolta, hogy ha ő a kerékpárjával és a nehéz felfogásával együtt nyom 50 kilót, akkor neki annyira nagyon jó ötlet, hogy engem kiszedjen a kocsiból? Eleve sérvet kapott volna, de ha kiszállok és pusztán önvédelmet alkalmazok, akkor se járt volna jól. És mi van, ha nem vagyok hidegvérű, hanem lecsapom, mint a szart? Ráhajtogatom a nyakára az ócskavasát? Akkor mit csinál? Ezeket nem gondolta végig? Én üljek börtönben azért, mert neki annyira nagyon fontos volt gyorshajtani és ezt a tényt mindenáron közölni is akarta velem? köszönje meg, hogy nem szálltam ki. Ha még él...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 14:27:41

@valasz a KE-nek: megértem hogy zavaró lehet. Remélem hogy ez csökkenni fog. De azt mindenki érzi hogy az index nélkül kanyarodó autósok - ilyen szerintem az autósok 50%-a konkrétan a kerékpárosok, és a más autósok életét veszélyeztetik. Míg valóban zavaró lehet hogy lassítanod kell, de valószínű életben maradsz ha szembejön egy bringás..

fokukac 2011.05.30. 14:28:01

@valasz a KE-nek:

NEm hajthat be a biciklis se szemben az egyirányú utcában, csak ha azt külön tábla jelzi!
Csak ezt sajnos mindenki rosszul tudja...

Bécsben az ilyen utcákben pirossal fel van festve egy sáv, amin sárga nyilak jelzik a haladási irányt, úgy egyértelmű.

Ami meg itt folyik, az katasztrófa.

bőrmók 2011.05.30. 14:28:24

@atila68:
A Népszabi kicsit komcsi, néha populista, de ILYET azért ott nem olvasol.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 14:29:47

@Rabyn: elektronikában jártas emberke talán...

Bambano 2011.05.30. 14:30:50

@ulpinus: "hány autós ment az elmúlt tíz évben vonat elé, és hány biciklis." mivel a bicikli jellemzően városi közlekedési eszköz és városban relatíve kevés a szintbeli vasúti kereszteződés, ezért kevés a vonat általi biciklisgázolás. Nem azért, mert a kerósok olyan szabálykövetők.

Darton_28 2011.05.30. 14:31:03

@Bambano: "én eddig csak úgy jártam, hogy egy segg kerékpáros összerugdosta az autómat és megszaggatta az ajtót..."
És emiatt a troll miatt általánosítasz?

Gratulálok!...

bőrmók 2011.05.30. 14:32:53

@Rabyn: vagy összekapcsolod a fék mechanikájával

Bambano 2011.05.30. 14:33:45

@Darton_28: az a tény, hogy itt két esetet emeltem ki (tehát a hozzászólásodnak helyesen így kellene hangzania: és ezen trollok miatt általánosítasz), nem jelenti azt, hogy ne tudnék kilométer hosszan sok-sok esetet emlegetni. gratulálj.

Rabyn 2011.05.30. 14:34:16

Köcc a tippeket.:) Szerintem meg fogok kérni valami elektronikában jártas személyt, hogy ha lesz ideje, akkor alkosson nekem egy ilyet. :)

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2011.05.30. 14:37:20

Most tényleg hiányzott Tóth Gy.-nek, hogy párszázezer ember feltegye a kérdést vele kapcsolatban: ki ez a barom?

Alf (törölt) 2011.05.30. 14:37:46

Annyit azért hozzá szeretnék tenni, hogy:

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Stock 2011.05.30. 14:37:47

a politikai vonal marhaság a többi igaz!
veszéyles, öntörvényű, káros, és média által generált zsákutca!

a kerékagy blog elévülhetetlen érdemeket szerzett az elmúlt években a közlekedési morál romlásában, a hisztérikus, egyoldalú, önző cikkeivel!!!!!!!!!

Daeril 2011.05.30. 14:38:18

@paszmazo: Az összefüggés ott jelentkezik, hogy abban a társadalomban, ahol a két érdekcsoport együttélését meg tudják hatékonyan szervezni, és azt mindkét érdekcsoport tagjai belátással alkalmazni tudják (bringások és autósok is), abban a társadalomban más hasonlóan nehéz kérdést is meg tudnak szervezni.
Az Alföldön meg nem a fene jó szervezettség miatt nincs gond a bringával. A szabályok ott is ugyanazok mint pesten. Ha több autó lenne lent akkor ott is gondok lennének.

KergeK@csa 2011.05.30. 14:39:00

@Hammer:
Miért is ne? Eddig szerintem senki nem tudta, hogy létezik ez az ember. :D

Adofizeto 2011.05.30. 14:39:43

Jussunk már el a végkövetkeztetésig Tóth Gy. Úr! A bringások mind, egytől-egyig KOMMUNISTÁK!!!
(Bizonyítékként elég, ha csak Kínát említem. :)

Rabyn 2011.05.30. 14:42:32

@Noname Cowboy: Wahaa ez mekkora jó.:) És még csak nem is drága. Na jöjjön csak meg az a diákhitel.:) A sárhányók mellé rögtön veszek egy ilyet is.:)

victoriginal 2011.05.30. 14:42:57

muhahahahaha! ez egy idióta? vagy csak szimplán hülye?

genyamagyar 2011.05.30. 14:43:26

Most kikeltek a biciklisek ellen, holnap a motorosok következnek, aztán azok, akiknek komolyabb autóik vannak - mi az, hogy nem a "mi autónkkal" járnak ??? Ez nemzetellenes! - aztán következik az, hogy mennyire elítelendő liberális elhajlás az, hogy valaki beül egy autóba, és arra megy, amerre akar? Na nem, az igazi magyar tömegközlekedéssel jár...

Egy a tábor, egy a zászló, egy az irány!

Alf (törölt) 2011.05.30. 14:43:54

@Takony_fősámán: húzunk, míg te állsz a dugóban a szaros koreai műanyagdobozodban.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.05.30. 14:44:04

@Rabyn: Nemrég pont ilyen cucc kifejlesztésén agyaltam. De megláttam, hogy van és letettem erről :)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 14:44:35

@Stock: közlekedési morál? wáháhááá..

"veszéyles, öntörvényű, káros, és média által generált zsákutca!" azért neked nem tenne rosszat ha elutaznál külföldre, mondjuk nyugatra... hogy mások zsákutcáját is megnézhesd... biztos mind egy zsákutcában élnek...

IV. (Parkoló) Béla · http://aparkolokiralyai.puruttya.hu 2011.05.30. 14:45:09

@Rabyn:
Érintkezőt a fékkarhoz, amit ha meghúzol (vagyis fékezel) megszakítja az áramkört, ami egy IC-n keresztül működésbe hozza a féklámpádat. 2 db AA vagy AAA elemmel már működik, nem kell dinamó.

Taxomükke (UK) 2011.05.30. 14:45:11

Nem az a legnagyobb baj, hogy egy kevesek által olvasott, gyatra vicclapban mindez megjelent, hanem hogy az Index címlapján folyamatosan helyet adtok ilyen kapitális faszságoknak.

Akit zavar, hogy ilyen finoman fejeztem ki magam, attól elnézést kérek.

asf123asd 2011.05.30. 14:45:36

azért azon mindig elgondolkozok hogy a lágymányosi hídon mi a f*szt keresnek a bringások a szélső sávban.amikor ott van mellettük a bicó út. és fel van háborodva hogy ha ledudálom.

5perc 2011.05.30. 14:45:44

Ugyan már! Hány ilyen senkiházi betonlovag ül egyedül a dugóban? Ezek közül egy még ki is teszi az ablakba a hülyeségét. Nem kell törődni ennyire boldogtalan emberekkel.

kabelbarat (törölt) 2011.05.30. 14:46:11

@Legelő Őse: Nem igazán értem, hogy mi a gond a körúton a balra kanyarodás tiltásával? Még így is sokkal egyszerűbb bringával balra kanyarodni mint kocsival.

Lakótelepi Ladás hülyegyerek 2011.05.30. 14:46:46

@Takony_fősámán: @al kotmány aláiro álamfö:
Sejtettem, hogy lesz pár kretén, aki ekkora ziccert nem bír kihagyni :) A buzináci annyira nem, de a másik határozottan kreatív és vicces volt :D

Stock 2011.05.30. 14:49:06

@Legelő Őse: miért szted nem zsákutca, ami csak jóidőben, rövid távon, sík terepen, jó kondiban levő egy személynek, csomagok nélkül, védelem nélküli alternatíváját nyújtja a közlekedésnek, mindenki mást feltartva.... és kötelező fürdési (átöltözési) lehetőséget igényelve?!

pefe 2011.05.30. 14:49:10

Én robogóval járok. Akkor milyen vagyok? Nyilván b.zi, de azonkívül FKGP estleg, vagy Kétfarkú kutya?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.05.30. 14:49:25

@lapos a Föld:
Így van, Kürti azonos terjedelemben válaszolt Tóth Gy. írására, egymás mellé van tördelve a 6. oldalon. Amúgy meg:
mandiner.blog.hu/2011/05/30/ongyilkos_kerekparosok_mindenutt

Jó Mercutio halott 2011.05.30. 14:51:05

Néhány hete kb. negyed órát álltam az Erzsébet híd budai hídfőjénél, miután leugrottunk Szemesre a Kistücsökbe ebédelni egyet. Álltunk, mert bringafelvonulás volt éppen. Nem volt semmi gond, rostokoltak a kocsik, sokban ment a motor és a klíma, de mindegy, világváros, a kerékpáros is ember, semmi gáz, várunk.
A vége felé, jött egy 20-30 fős egység, akik látván az álló autótömeget, röhögve üvöltözni kezdtek: "kurva anyááááátóóók autósok, ott rohadtok meg a dugóbaaaan, háááháááhááá, dögöljetek meeeeg, rohadééékóóóók, kurvaaa anyáátóóóók...!!! Meg ilyenek. És rettentő büszkék voltak magukra. Nem szóltam. Felhúztam az ablakot, berüffentettem a háromliteres hathetngerest és csendben hűsöltem tovább, a kezem a párom feszes combjára helyeztem és vártam türelemmel. De szerencséjük volt a nagypofájú kiscsávóknak, hogy rendőrök hada vigyázott rájuk, mert biztos lett volna olyan érzelmesebb mókus, aki közmegelégedésre lever egy toszottnagy sallert az öcsiknek, hogy csak úgy repülnek lefele a szakadt bringáikról. Oldalt mellettem egy anyuka magyarázta a gyereknek, hogy a kis bácsik nem akarnak ám rosszat a kiabálással, csak jókedvük van, semmi baj, édesem, mindjárt indulunk...

Delinquens 2011.05.30. 14:51:14

Biciklizzetek!
Hisz’ Ti fogjátok megmenteni a földet!
Kívánom, hogy egy biciklisekkel ellepett városban vasaljon ki egy negyventonnás biciklis legalább egyszer mindnyájatokat!
A segítségetekre egy olyan szirénázó mentőbiciklis érkezzen, akit lépten-nyomon a degenerált, magamutogató, szabálytalanul és értelmetlenül szédelgő biciklisek akadályoznak.
A sebészorvosotok is biciklivel érkezzen a kórházba, az asszisztenciával, a szükséges vérrel és infulzióval együtt…
Nektek a zabálni valót is biciklisek szállítsák a boltokba és ha bármelyik kretén építkezne, akkor az építőanyag is kizárólag biciklivel legyen leszállítva önerőből. Az agg, beteg, szétdolgozott szüleitek és nagyszüleitek is kizárólag biciklivel mehessenek bárhova, és csak azzal szállíthassanak bármit! Biciklis rendőrt, biciklis tűzoltót nektek! Biciklivel szállítsatok magatoknak mindent, ami civilizált élet szükséglete, álljon le a világ jármű és kőolajipara, az utakat lepjék el a biciklisek, és soha ne találkozzatok kulturáltabb közlekedővel, mint amilyenek ti magatok vagytok…
Gyanítom, hogy szélsebesen ugyanazok a gusztustalan arcok vernék a nyálukat az autózásért, akik most biciklizést tartják a világmegváltás kizárólagos lehetőségének…
Az a baj, hogy ti nem tudtok, és nem is akartok tudni semmit az öncélú magamutogatáson kívül, ami erősen emlékeztet a meleg büszkeségre…
Ha figyelmet igényeltek tegyetek valami jót, és ne az ép, egészséges többséget akadályozzátok és veszélyeztessétek a mindennapi életben!

genyamagyar 2011.05.30. 14:51:56

@KergeK@csa: "Eddig szerintem senki nem tudta, hogy létezik ez az ember. :D"

Nem, ez nem igaz! Tóth Gy. László a jobboldal prominens szószólója, rengeteg műsorban szerepelt, mint "szakértő". Ő a Barikád.hu főszerkesztője. Az Echo TV-nél volt programigazgató.

arokaso.blog.hu/2008/07/16/toth_gy_laszlo

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2011.05.30. 14:53:19

Eggyszer láttam eggy tömeggyilkos biciklist, de ez mind semi, mer amikor a Károj monta, hogy deszeretne biciklizni, akkor akkorát fingott, hogy kikeletet menekülni a hejségböl.

genyamagyar 2011.05.30. 14:54:02

@Delinquens: Üdvözöljük, Tóth Gy. László úr! Hogy'smint van a kedves egészsége?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 14:54:10

@Stock: a belvárosi közlekedés legalább 60%-a megfelel annak amit írsz. Nem mellesleg én tárgyalni megyek ingben nyakkendőben, és mivel időben indulok, nem leszek valahogy büdös... nem értem.
Ami fontos - senki nem a kerékpárra akarja lecserélni a teljes közlekedési lehetőséget, de hatalmas butaság lenne nem belátni, hogy ahogyan írod is - az emberek jelentős része napközben, teljesen átlagos kondival, csomagok nélkül, vagy kis táskával, sík terepen közlekedik - lásd Pest. Hogy konkrétan kit tartunk fel??? ezt a részét magyarázd meg kérlek. Arról van szó hogy néha lassítani kell, és kikerülni? Vagy nem is értem...
Utálok ilyesmivel példálózni, de más nagyvárosokban élő embereknek miét felel meg? Nekik miért nem zsákutca? Ők vajon szenvednek? Dehogy is.

2011.05.30. 14:54:47

A magyar nemzetben publikáló politológus színvonalánál csak a magyar utakon közlekedő kerékpárosok közlekedéskultúrája alacsonyabb. Mondom ezt úgy is, mint az átlagot alakító kerékpáros.

bemma 2011.05.30. 14:55:20

az erdőkből a természetvédők, a városból a politikusok űznék ki a bringát. szép.

Stock 2011.05.30. 14:55:22

@Legelő Őse: körúton balra, te szedsz valamit?!
nem az autósok akarják legyőzni a kerekseket, hanem fordítva...
megy a hőzöngés, de betartani a szabályokat, az nagyon nem menő.
az érdekes gondolkodásmódot látom te is benyelted a kerékpáros bűnöző szervezetektől, hogy te bármit tehetsz, de mindenki másnak kötelező hímes tojásként babusgatni téged...

szted csak annyit jelent a kerékpáros kultúra fejlősése, hogy többen vagytok??????

9mmPara 2011.05.30. 14:57:43

Köszönöm, Tóth Gy. Úr! Bearanyozta a napomat, hálás vagyok érte.

ttton 2011.05.30. 14:59:11

Ez a 90% olyan, mint pl hogy a taxisok mennek mint állat, vagy hogy a rendõr ilyen-meg-olyan. Sajna mindnehol vannak a barmok, akik mindenre tojnak nagy ívben. Mi meg sajnos általánosítunk, hogy akkor nyilván a TÖBBSÉGÜK ilyen. Lásd roma téma, és a többi. Nekem e hétvégén volt nagyon jó élményem egy falusi rendezvényen, Gyöngyöspatához közel, ahol voltak ilyenek, olyanok, és SEMIFÉLE gond nem volt a különbözõ népcsoportok közt! Az ilyen eseményeket kéne szaporítani!
Pozitívan tevékenykedni! Szerintem csak ennyi a lényeg a bringásokkal, a romákkal, a buszosokkal, autósokkal, szlovákokkal, ellenõrökkel, "pirézekel" és bármilyenekkel kapcsolatban is.

Alf (törölt) 2011.05.30. 14:59:54

@paszmazo: nekem volt, de nem túl használható. A bicajon nagyon könnyű fejet elfordítani, de nehezebb az imbolygó kormányra szerelt szükségszerűen kicsi (mert amúgy zavarná a kormányzást) tükröt nézni. Egyébként a bicajosnál a hallás rendkívül fontos, én pl betiltanám a fülhallgatós bicajozást, sokkal fontosabb, mint pl a csenfgő, ami meg kötelező.

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 15:02:43

@Delinquens: Ki is verted, miközben ezt írtad? Csak kiváncsiságból kérdezem.

kabelbarat (törölt) 2011.05.30. 15:02:58

@Rabyn: Van erre kész eszköz:
www.hobbyrendeles.hu/index.php?todo=properties&op=0&menu=0&prod=240&searchrec=
Itt most pont elfogyott, de ha rákeresel, hogy "kerékpár féklámpa", akkor találsz párat.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.05.30. 15:03:10

@Alf: Na bazz ezek szerint nem csak engem zavar ez. A másik, hogy sok balfék ugyanezt űzi autóban! Egyre több ott is a fülessel vezető.

Krutzifix 2011.05.30. 15:03:12

Én csak azt nem értem, ha egy bringás balról előzi a gyakorlatilag álló autót, akkor miért rángatja a politológus(?) úr(?) az autója kormányát jobbra? Régi mese már - bár az autós és politológus iskolákban sem tanítják -, hogy mindig a hátulról jövőnek kell megoldania az előtte állók/menők kikerülését/előzését. És ilyenkor az a legjobb, ha az elől álló/menő továbbra is azt teszi, amit addig: vagy marad a seggén ülve ugyanott, vagy nyugodtan halad tovább.
Egyébként hányan ültek a politológus úr autójában a dugóban? Remélem, odatetszett neki érni időre!
Jót röhögtem viszont, mert Zuglóban éppen bringán ülve kampányolt az időközi választás kormánypárti jelöltje... Hogy is van ez, Kedves Politológus úr?
Mellesleg én autózom, időnként motorozom, és újabb időnként bringázom is. Akkor én mi vagyok? (Tudom, hülye...de egyébként?)
És szidom is a szabálytalan bringásokat, no de nehogymá' az autósok büszkék legyenek a szabálykövető magatartásukra! Meg a környezeti ártalmak elleni küzdelmükre! Miközben kamionnyi terepjárókban glasszálnak ott is, ahol egy bevásárló szatyor is elég lenne! Minap, miközben bringán ülve békésen igyekeztem át az éppen zöldre váló jelzésen, pont egy ilyen állat ment el mellettem - balról! (Nyilván szdsz-es, vagy bolsevik volt, mert a Politológus úr nem lehetett, hiszen ő jobbról előz...) - egy AudiQ7-ben ülve, sacc/kb 100-zal átrontva a Thököly-Róna kereszteződésen...ha csak egy méterrel előbb kezdem meg az előttem parkoló autók kikerülését, ma nem dícsérhetném itt a politológus urat! Szal nincs mit egymás szemére vetnünk, jobb, ha mindenki ott sepreget, ahol szemetel! Tóth Gy. pl. a Magyar Nemzetnél ...

blacklord 2011.05.30. 15:04:09

És ismét egy jó megnyilvánulási fórum a sok IQ-harcos, habzó szájú biciklisellenségnek... :-) Mondjuk e cikk kapcsán engem is a szerkesztő érdekelne leginkább, mert hogy ilyen barmok vannak, erre a kommentek a legjobb példa. De hogy a kedves "szerző" nem nagyon járt még modern, nyugati nagyvárosban (legalábbis nyitott szemmel és az abból jövő információt feldolgozni és elraktározni képes aggyal egyetemben), az is egyszer szent. Deutschtompi biztos úgy mondaná, hogy mélyéről párolog a bögre, nagyon. És ezúttal erre tényleg nem is lehet mást mondani.
Eleve nem értem amúgy ezt az egész jelenséget, van a sok frusztrált nyárspolgár, aki érzi, hogy csomó minden nem igazán kóser a magyar társadalomban, és akkor a biciklisekben találja meg a vesszőparipát, amin naponta dühöng 5-10 percet levezetésképpen. Annyira, de annyira kicsinyes, és valahol nagyon jellemző ránk magyarokra. Az ilyen arcokat totál nem zavarja a mértékvesztés ténye és kiterjedése, csak akörül orbitálnak, hogy "deazarohadékátmentapirosonbüntetlenülmikornekemolyatbezzegnemlehet". Get over it, a politikus tömi a zsebét, a közalkalmazott szarul dolgozik és még te kérsz a végén elnézést, a MÁVos meg részt kap a munkahelye privatizációjából (amiben amúgy tulajdona nincs), ezek ilyen dolgok.
@Bambano:
az a tíz százalék azért nagyon alacsony szám, inkább 70-80% körül van az. Kis gyorshajtás, zebrán át nem engedés, biztonsági öv nem-bekötés, piroson átcsúszás, szabálytalan parkolás, csak hogy pár apró példát említsek.

krampam 2011.05.30. 15:04:47

hát ennek elgurult a gyógyszere, az tuti... meg a szerkesztőnek is, aki berakta a cikket.

pédig tőlem aztán igen távol áll a liberál/szoc vonal, a mai terminológiával inkább ultrakonzervatív/széljobber lehetnék, s mégis szoktam a városban bicajjal közlekedni. most akkor mi van? skizó vagyok? :)

szóval nem tudom, mi lelte ezt a szegény embert, valszeg tényleg agyára ment a politika. kicsit menjen el dolgozni a gyárba vagy kapálni a mezőre...

Peetee 2011.05.30. 15:05:02

Csicskapofon jár az ilyennek. Legalább 4-5!

Aztán elvinném Amsterdam-ba, NY-ba, kicsit átértékelni a kis gondolatait.

Stock 2011.05.30. 15:05:03

@Legelő Őse: most viccelsz, ugye?! :)
60%? szted ilyen a rányú a 30-35 alatti elsődlegesen férfi, ráérő, egyedülálló, belvárosban lakó, életében nem izzadó egyensúlyhuszár, aki télen téliálmot alszik?! :))

több sávos utakon közlekedők ezreit tartjátok fel, főként ott ahol (igen sokatoknak) van arca akár 70 es korlátozású utakon is szivatni minimum 2 sávnyi közlekedőt. mivel a lámpaváltások alegnagyobb megengedett sebesség közeli átlagra hangoltak ezáltal elvenni e lehetőséget a folyamatos haladástól, majd ezt tetézve... pironál előre menni és kezdeni újra.
nem, nem az ötvenes korlátú átlag szélességű utakra gondoltam, akit ott feltartotok, annak nem lenen szabad vezetnie!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 15:05:10

@Stock: dehogy is, kérlek nyugodj meg, és ne személyeskedj. A körúton balra egy régi igény, és természetesen a gyalogosoknak zölddel együtt. Jelenleg rá vannak kényszerítve a kerékpárosok hogy szabálytalankodjanak. Ugye azt nem gondolod hogy elkerekezem az Oktogonig, hogy majd ott megforduljak? Vagy hogy?
Nem tehetek meg bármit, nem tudom hol olvastad. A közlekedésben fontos hogy a valós, napi dolgokat tükrözzék a szabályok is. Ilyen volt az előrecsurgás a lámpánál stb... A hímes tojásként való babusgatás azért érdemes hogy Te is megjegyezd, mert valóban nagyon veszélyes üzem - gondolom hallottál már róla, ahogyan a gyalogosokkal kapcsolatban is ezt javaslom. Persze ha gyilkos ösztöneid vannak, az más, de akkor kérlek mindannyiunk érdekében ne közlekedj. A felháborodásod érthetetlen számomra.

Secnir 2011.05.30. 15:06:19

@BSz:
"Az számít ki volt a vétkes fél halálos gázoláskor (meg hogy miért). Az autósok több embert ölnek meg. Mert az autó veszélyesebb (gyorsabb, nagyobb, sok van belőle). Aki ezt nem látja be annak nem való a jogosítvány."

ennek azért fussál neki mégegyszer.
KSH adatok 2008-ból:
baleset okozás
típusa;motorkerékpár;személygépkocsi;kerékpár
Többjárműves Balesetek;352;7048;1211
Egyjárműves Balesetek;419;3341;358
Gyalogos elütése;34;1526;54
Egyéb baleset;28;197;129

vegyük alapul azt az állításodat, hogy "több embert ölnek meg. Mert az autó veszélyesebb" -et.
tény, hogy több autó van Mo-on, mint kerékpár. Tény, hogy míg autót az év 12 hónapjában használnak, addig kerékpárt átlagban 6-8 hónapban. De azért sikerül ez időszak alatt a kerékpárosoknak 1752 balesetet OKOZNI (és ezek azok az esetek, amikor a rendőrök NEM a kerékpárost hozzák ki hibásnak). Az autósok 12112-t hoznak össze - a kerékpárosok hatszorosát. kb hatszor több autó közlekedik egyidőben, mint kerékpár? Nem? TÖBB???
aztabetyármindenit! kiálthatnánk fel.
akkor ki is a veszélyesebb a közlekedésre? és a gyalogosokra?

oldspieler 2011.05.30. 15:06:26

Önkritika: Ha süt a nap, nem esik, nem tombol a szél, azaz elviselhető idő van, én egy bolsevista faszkalap bringás vagyok. Jő a zápor, zivatar, jégeső, hóvihar, egy Istenhez megtért jobboldali , konzervatív bárányka leszek az autómban. Hallelúja ! Inkább legyen mindíg jó idő!

Alf (törölt) 2011.05.30. 15:06:26

@Delinquens: Gondolom, azt hiszed, hogy jó fej vagy ezzel az ironikusnak szánt írással, de tudhatnád, hogy senki nem az áruszállítók, mentők stb ELLEN van, aki biciklizik, hanem a BICIKLISEKÉRT.

A forgalomban résztvevő személyautók nagy többsége NEM árút szállít, nem balesethez rohan, nem tüzet olt, stb stb.

Nyilvánvaló, hogy senki nem azt szeretné, hogy a tűzoltó ne tudjon időben odaérni. Maximum te, aki a személyautóddal korlátoltságod, lustaságod miatt társaiddal együt dugót generálsz, amiben nem tud haladni a tűzoltó.

Ha mindenki, AKI TEHETI, biciklivel, gyalog, tömegközlekedéssel járna, akkor a mentő, a fuvaros, a tűzoltó, a rendőr, a busz, stb stb mind mind HAMARABB célhoz érne.

Amúgy ha nem vagy képes differencáltan gondolkodni, azért még nem muszáj másokat fárasztanod a hülyeségeddel.

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 15:06:52

@Noname Cowboy: A füles szerintem is veszélyes, bár az autóban lakossági technót üvöltető kőműves se sokat hall a forgalomból.

gúnár 2011.05.30. 15:07:18

tóth gy(ógyegér) lászlónak 30km/h-ra történő feltekerés után villámhárítós pörgettyűs fejberúgás jár a 11-es pontról....cseszd meg :D

kabelbarat (törölt) 2011.05.30. 15:07:35

@Noname Cowboy: Be kéne már itt is vezetni a kommentek szálakra tagolását...

otapi 2011.05.30. 15:10:22

@Secnir:
A statisztikádban nincsenek meg a közös megegyezésű esetek (pl. két autó összemegy egy jobbkezes utcában, de nincs személyi sérülés). Viszont benne van minden bringás elesés ahol az illetőt mentők látták el (pl. elesik a járdán és eltöri a kezét.).

"tény, hogy több autó van Mo-on, mint kerékpár. " - ez pedig szimplán nem igaz. Bp-en esetleg, de vidéken meg aztán pláne nem.

mr. 2011.05.30. 15:10:44

Sokkal több ilyen kellemes ember kellene! Az a férfi is ilyen kellemes volt, aki a múltkor elütött, amikor a bicikliúton tekertem, és elkezdett ordibálni velem, hogy most nézzem meg, sír a gyerek. Remek férfiak. Még a mobilozás közben kukán és vakon vezető nőknél is kellemesebbek ezek a férfiak!

Alf (törölt) 2011.05.30. 15:11:51

@Tromb74: Ja, vagy felhúzott ablaknál az átlagautós, de nem is kell...

Egy bicajos viszont a kereszteződés felé tartva már hallja, hogy jön-e autó, vagy nem, van a háta mögött valaki, stb.

Szóval a bicajon a hallás sztem egy olyan saccperkábé 20%-t biztos dob a forgalomban való tájékozódáson.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 15:11:56

@Stock: egyszerűen nem értelek. A kerékpározáshoz szerinted 30-35 évesnek kell lenni?? Vagy a nem izzadáshoz férfinek? ööö... milyen kondiban lehetsz... a saját érdekedben mondom, neked szükséged van a lerékpározásra...
egy egyszerű példa: www.freevlog.hu/video/4330.html

de több ezer videó létezik, nem értem miért nem nézel körül. Brüsszelben dolgoztam fél évig, z irodában mindenki, kivétel nélkül kerékpárral járt dolgozni - öltönyben, nyakkendőben. Senkinek sem kellett zuhanyoznia, és voltak 60-asok is szép számmal. Sokan pedig 20km-nél messzebbről jártak. Ott mi más? Én tudom - ne sértődj meg, a hozzáállás. Az más.

suhanyc 2011.05.30. 15:12:05

ássunk árkot mert az jó. én holnaptól utálni fogom a cbaba járókat, a vörös hajúakat kék szemekkel illetve a balkezes traktorvezetőket.

linfury 2011.05.30. 15:13:00

A közlekedés valamennyi résztvevőjére igaz, hogy jellemzően azokat a szabályokat szegi meg, amelyeket Ő tart logikusnak megszegni. Így aztán csak annak van erkölcsi alapja a másik felet köpködni, aki nem szegi meg a számára logikusan megszegendő szabályokat ... nem tudom érthető-e?

oliba 2011.05.30. 15:15:26

Szégyellem hogy magyar vagyok... ez a rohadt ország még a balkánra sem való nem hogy Európába...

linfury 2011.05.30. 15:15:33

@Legelő Őse: Sőt, én dolgoztam Oslótól kicsit délre egy főiskolán - a tanszékvezetőnk is bringa-vonat combót használt. Pedig ott minden reggel zuhogott az eső akkortájt. Az út meg igen szar volt

Delinquens 2011.05.30. 15:17:05

@genyamagyar:
Az a különbség Tóth Gy. László úr és köztem, hogy ő ír arról, amiben én élek…
Az, hogy ő jól, vagy rosszul ír, azt gyanítom, hogy nem ezen a fórumon, és végképp nem ti döntitek el.
És én sem.
Az biztos, hogy őt sokan olvassák, míg ti csak egymást…
Nekem egyik sem teszik, de tőletek közlekedés közben is hányok, tehát lehet igyekezni, mert le vagytok maradva!

Egyébként ha ironizálsz, legyen az bölcs, meghökkentő, vagy humoros, különben csak infantilis nyelvöltögetésbe süppedsz…

Alf (törölt) 2011.05.30. 15:17:32

@Stock: én ha bicajjal indulok el otthonról, kb 500 m-t kell megtegyek, hogy egyáltalán a város felé kerüljek irányba. Ez kocsival nem nagy szám, de bicajjal inkább megyek 20 m-t ellenkező irányban, ami szabálytalan, és ugyanott vagyok.

Volt egy szép város, szabadon járható utcákkal, erre jöttek az autók, és a mai 1.500.000 bp-i autó miatt egyirányúsították az utcákat.

Nem gondoltak semmire, csak arra, hogy ezt az irdatlan mennyiségű autót valahogy kezeljék.

Az eredmény: rosszak a bicajosokra vonatkozó szabályok.

blacklord 2011.05.30. 15:19:11

@Delinquens: Vahahahaaaa... :-) Kösz, ezt tényleg jó volt elolvasni. "Az ép, egészséges többséget", aki mereszti a &+!%-át a dugóban. A veszélyeztet meg különösen szép hab a tortán, no mesélj csak a veszélyeztetésről, amit egy 10-15 kg-os vas tesz az 1-2 tonnással, kíváncsian hallgatlak. De úgy tényleg, szerinted hány bringást öl meg autós és mennyi a fordított esetszám? Fizikaórán te jártál valaha életedben?
Az általad felsoroltak közül én konkrétan örülnék, ha a sebészem nem a dugóban ülne, hanem bringán tenné meg a kórházba vezető 15-20 perces utat (ráadásul a jobb kondija miatt a keze is kevésbé remegne... :-D ), bringás rendőr meg konkrétan sok helyen van (gyalogosok között veszélytelenebben mozog, meg olyan helyre is eljut, ahová a motoros nem, mert pl. fel tudja kapni a közeg és fel tud vele szaladni egy lépcsőn).
Az meg, hogy a végén még egy kis homofóbiát is biztos, ami biztos, eleresztettél, szintén csak jót tett a megítélésednek. :-) Istenem, ilyenkor annyira örülök, hogy ilyen idiótákat csak ezeken a fórumokon olvasok, de élőben nem futok belétek túl gyakran...

Alf (törölt) 2011.05.30. 15:19:26

@Delinquens: tényleg ennyi a különbség, a korlátoltsági szint megegyezik.

...még mindig jobb személyeskedni, mint általánosítani...

exxlex 2011.05.30. 15:19:55

Az biztos, hogy autóval vagy gyalog menjen az ember, a kerékpárosok egyre idegesítőbbek. Senki (megközelítőleg sem) nem szarik annyira a szabályokra mint ők. Ezzel rengeteg kellemetlenséget okoznak magukon kívül szinte mindenkinek.

Itt lenne az idő, egy kicsit visszábbvenni!

Kotkodus 2011.05.30. 15:19:55

szörnyű olvasni, hogy a többség ELLENSÉGKÉNT tekint a másik közlekedési eszközt választóra!!!

a közlekedés akkor harmónikus, ha mindenki betartja a rá vonatkozó szabályokat és mindenki másra megpróbál figyelni.
ennek hiányában nő a balesetveszély!

aki pedig ebből politikai következtetéseket von le az egyszerűen HÜLYE!

Stock 2011.05.30. 15:20:41

@linfury: aha, tehát szted 20-szal gyorsabban menni egyenlő a piroson áthajtással, egyirányúzással, járdáról úttestre ugratással, nem bringaúton haladásssal.

a tanszékvezetőnek meg gratulálok, igazi követendő példa... minden érv emellett szól!
de azért remélem pusztán azért mert láttál már bázisugrót te nem akarsz ejtőernyővel dolgozni járni... :)

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 15:21:13

@Delinquens: "Egyébként ha ironizálsz, legyen az bölcs, meghökkentő, vagy humoros, különben csak infantilis nyelvöltögetésbe süppedsz…"

Mégis van önkritikád, ennek örülök :)

dr. vuvuzelafan 2011.05.30. 15:21:24

@Bambano: No meg a cipőre is tegyünk rendszámtáblát a gyalogosokra, mi? A 90%-os szabályszegés az autósoknál tuti, ha pl. beleveszed a statisztikába az irányjelző hiányát, ami gyakorlatilag 100%-os manapság. Ezen kívül a piroson áthajtás is rendszeres, és most nem csak a "mélynarancs"-ra gondolok, hanem arra, amikor már megálltam a pirosnál, és a mögöttem pár autónyival jövő kikerül(!), hogy átmehessen a masszív piroson. Amúgy én pl. bringával is megállok a piros lámpánál, mert én még az átkosban úgy tanultam a KRESZ-t, hogy az főben járó bűn. Sosem azon a pár másodpercen múlik, hogy odaérsz-e időben, vagy sem, amit egy lámpánál el kell tölteni. Véleményem szerint tényleg fel kellene már számolni azt a sötét gondolkodásmódot, hogy a bicikli csak egy hobbi- vagy sporteszköz és nincs helye a városban. Én egy ideje hétköznapokon BKV-zom, de nagyon kapacitálom magam a kerékpárra visszaülésre. Egyszerűen az az egy+egy órás zötykölődés minden nap annyira lefáraszt, hogy annál már az ugyanennyi idejű tekerés is jobban esik, és hiányzik is. Hál'istennek, esetemben megoldható, hogy a munkahelyemen zuhanyozzak/átöltözzek.

Rodrigo Mendoza kapitány 2011.05.30. 15:22:12

ez a tipikus magyar mentalitás. ha én állok a dugóban akkor más is álljon. nehogy már valaki a kerékpárjával kényelmesen haladhasson, mert elfér a füstölgő kocsik között. ezért tart itt ez az ország, mert nem az a zavaró, hogy szarok az utak, és sok a kocsi, hanem az, hogy van aki halad, előrébb jut, amíg más egyhelyben toporog

Stock 2011.05.30. 15:23:10

@Alf: tehát szted alkalmatlan a közlekedésre, a mai viszonyokba beilleszthetetlena kerékpár?

mert ha leküzdhetetlen akadály vele kerülni a biztonság érdekében, akkor az!

otapi 2011.05.30. 15:23:43

@Stock: Kérdezd meg a rendőrséget, szerintük a halálos balesetek túlnyomó többségét a gyorshajtás okozza.
De, nekik se higgy, gondold azt, hogy az egyirányúzásba naponta ezrek halnak bele.

Here's Jhony!! 2011.05.30. 15:24:24

Tóth Gyagyás Tódi megideologozálta hogy a biciklis egy rohadt liberálzsidóbérenc aki szabadosságával zavarja a benzines közlekedést.
Hogy lehet valaki ilyen f@sz?Hülye vén f@sz!!A biciklinek semmi köze a divathóborthoz vagy a politikához. Ez egy közlekedési eszköz és azért használják sokan mert ez a legolcsóbb.

linfury 2011.05.30. 15:25:17

@Stock: Igen, ugyanúgy a szabály megszegése - én egyébként tömegközlekedő vagyok. De itt tuti vannak olyan bringások, akik minden általad említett bringás szabálytalanság mellé oda tudnak tenni egy autósat, esetleg egy gyalogosat. A szabály az szabály. A szabálytalankodás pedig szabálytalankodás ... és nem relatív

exxlex 2011.05.30. 15:28:10

@Rodrigo Mendoza kapitány: A tipikus kerékpáros, szarik a dugóra, mert a járdán hajt. (Nemrég ütöték el az egyik haverom hátulról, mert éppen ott volt kedve repeszteni a kis senkiházinak. De számtalan, épp, hogy elkerült balesetet látni.)

Bál 2011.05.30. 15:31:21

Tóth Gy-nél már csak a Magyar Nemzet szintje alacsonyabb, ha egy ilyet leközöl

linfury 2011.05.30. 15:32:30

@exxlex: A barátodat sajnálom ... komolyan!:(
De ha már
Tipikus gyalogos szabálytalanság - szarik a kerékpárút felfestésre ...

kommentelő 2011.05.30. 15:32:49

Azt hittem a politológusok okos emberek.
Ez az ember hülyeségeket beszél.
A kerékpározást nem lehet párthoz kötni, ha leszállok a kerékpárról, egyel több autó lesz, még nagyobb dugót okozva, de nem is folytatom. Értelmetlen szövegelés, amit valamiért leközölt egy lap.

Delinquens 2011.05.30. 15:33:00

@Alf:
Amit írtam, az egészében értendő.
Persze lehet kiemelni abból részeket, és azon elidőzni, csak sajnos az annak hülyesége okán történik meg, aki azt megteszi!
Neked nem kell érteni, és nem kell tudni semmit, te csak Biciklizz!

Rodrigo Mendoza kapitány 2011.05.30. 15:33:22

@exxlex: nem a tipikus, hanem a hülye. sajnos van sok hülye de nem kell általánosítani. megnézhetnénk hány gyalogos szalad át az úttesten vagy pirosban és hány autós jár lámpa nélkül, telefonál vezetés közben, nem használ irányjelzőt.
tóth gy. majommal az a baj hogy a tipikus magyar gondolkáds képviseli: legyen egy ellenségkép: akár a kerékpáros, akár a kutyás, akár a cigány stb

Stock 2011.05.30. 15:33:24

@Legelő Őse: jogos, megnyugondtam! :) azt hittem csak úgy bárhol szeretnél balra kanyarodgatni..
egyetértek a gyalogosokkal együtt engedélyezett balossal, tényleg ésszerű!
csak megfelelően kéne betartatni, mert ugye ha őszinték vagyunk akkor beszélhetünk nyíltan arról, hogy mi lett az engedélyezett egyirányúakba hajtásból is?!
a többség megjegyezte a számára tetsző részt miszerint szabad (épp tegnap fejltem le a műszerfalat a tehetetlen dühtől, ahogy egy kedves barátom próbált meggyőzni erről).
a hímestojás addig jogos ameddig magára is figyel elsődlegesen, de mit lehet tenni azzal aki pirosozik, átugrat a járdáról, szembejön az egyirányúban, megfordul forgalomban a vácin, 30-cal jön takarásból a Bajcsin...... ezekre nem lehet kellőképp figyelni, ha ezekre állandóan számítani kell, akkor od a bizalmi elv, vége a közlekedésnek!!!!!
mert persze, ami nekem egy lökös az neki egy életre a térde értem én és ebben a szemléletben is vezetek, de ezen a kerékpárosoknak is változtatni kell, mert jelenleg csak az elvárás van meg, miszerint mindenki aszisztáljon az őrölködéséhez minden körülmények között, mert ő a hímestojás.

nem válaszoltál a kérdésemre, miszerint csak a létszám jelenti számodra a kultúrát?

linfury 2011.05.30. 15:34:27

@Stock: Miért, ki jár ejtőernyővel munkába? Ugyanmár...

otapi 2011.05.30. 15:34:56

@exxlex: atipikust akartál írni? Miért általánosítasz?
Egy gyakorlott kerékpáros dugóban vagy motorossávozik, vagy talál csendesebb párhuzamos utat (feltéve ha van), ki-ki a vérmérséklete szerint.

Mr. Rocketfinger 2011.05.30. 15:35:15

nem vagyok kerékpár(os)párti, de idiótapárti sem. tisztelt tótgyé úr, röviden bebizonyította, hogy nemcsak politológusnak hülye, de a józan paraszti észnek is hiányában van. mondjuk, hogy a Nemzetbe ír, már az is egy mérce...
abba bele sem megyek, hogy mit művelhet az utakon, az autójában ülve. nekem ez a sztori most nem világos. ha a bringás ELŐZTE őtet, akkor túl gyorsan nem mehetett, vagy állt. azért egy bringás aki elmegy két autó között, még a nem a szuicid szinonimája. ellenben hősünk azonnal hisztérikusan rángatni kezdi a kormányt, természetesen mindezt kizárólag a kerékpáros testi épségének megőrzése érdekében.
ha ezt történetet magában tartotta volna, mindenki jobban járt volna...

Delinquens 2011.05.30. 15:36:07

@Tromb74:
Nincsenek saját gondolataid?
Ennyire alja vagy?
Egyáltalán minek írsz, ha nem írsz semmit?
Szerintem menj, és biciklizz!
Ez pont ahhoz elég!

linfury 2011.05.30. 15:36:09

@Stock: Oda kell állítani egy rendőrt azokba asz egyirányúkba, ahol ez rendszeres, és büntetni ... teljesen jogos

Stock 2011.05.30. 15:36:37

@linfury: ezek szerint jobb is ha nem közlekedsz, ha szted ugyanolyan veszélyes 50 helyett 70-nel menni, mint nem megadni az elsőbbséget.
milyen egyetem volt ez, ahol ez a sok bölcsesség rád ragadt? :)

min 2011.05.30. 15:37:02

Én örülnék ha az is T.Gyökér László féléknek is lenne cipője a Duna parton....

Skwisgaar Skwigelf 2011.05.30. 15:37:20

Jó tudni, hogy egy kis bringázással is fel lehet cseszni a sok farok konzervatív rendbuzi agyát. Nekem még jobban fog esni ezután egy kis bringázás...

Stock 2011.05.30. 15:37:28

@linfury: a város tetszőleges egyirányúja kiválasztható, általános.

=Ford Prefect= 2011.05.30. 15:38:42

Aki idióta, az autóban és bringán is az.
De az is, aki ebből politikai kérdést csinál...

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 15:39:24

@Delinquens: Amit írtál az egészében véve értelmetlen, ezen kár sokat rugózni. A valóságot nem sarkítja, köszönőviszonyban sincs vele. Humorosnak csak abban az esetben tekinthető, amennyiben a végletes hülyeség humoros. A homofóbia belekomponálása pedig csak végső megerősítés, miszerint egy besavanyodott, keserű figura vagy, aki képtelen elfogadni azt, hogy mások nem úgy akarnak élni, mint te.

Delinquens 2011.05.30. 15:41:12

@blacklord:

Ostoba vagy, de még fejlődésben lehetsz...
A közlekedésről meg annyi fogalmad van, amennyi a tahó szövegedből lejön.
Nem csak közlekedési, de vitapartner sem vagy!

Stock 2011.05.30. 15:41:39

@linfury: arra céloztam, hogy attól hogy vannak őrültek, extrém sportolók, megszállottak, hobbisták, még semmi nem idnokolja az ésszerűtlen cselekedeteik elvárhatóságát a társadalommal szemben.

Démonmac1 2011.05.30. 15:47:07

"A kerékpárosok a modern kor hőseinek hiszik magukat, pedig csak egy rosszul szervezett társadalom bomlástermékei ők"
huvazze. Ez egy retardált. Kínában, sőt Európában is csomóan kerékpároznak, nyilván azok is, mind mind rosszul tervezett társadalmak.
Inkább az nem elektromos gépjárműveket kellene kiszorítani a közlekedésből.

Stock 2011.05.30. 15:47:18

@otapi: az pénzbehajtás, sokkal egyzserűb az egyetlen autóból költségek nélkül is pénzt termelő szabálysértésre kenni mindent, mint melózni és ellenőrízni a műszaki állapotot, figyelmetlenséget(hogyan?), alkalmatlanságot...

gyorshajtásból ha átgondolod szinte csak a diszkó balesetek, közúti versenyzések fakadnak, mert azok szoktak leesni az útról a túlzott tempó miatt.... pl hivatalos papírom van róla, hogy a saját bevallása szerint is 60-nal haladó hölgy, aki belém rohant... nem a látási és útviszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét, magyarul gyorshajtott! nem figyelmetlen volt, nem. 90 helyett 60-nel gyorshajtott... ennyit a rendőrségi statisztikákokról!

blacklord 2011.05.30. 15:49:17

@Delinquens: Hát ez a te szádból jőve nagyon szép bók, köszönöm szépen! Igen, fejlődésnek fejlődésben vagyok épp, nemsokára PhD-m lesz ui, és lévén, hogy eddigi életemből több, mint tíz évet külföldön éltem különböző országokban, gyanítom, hogy kicsit jobban rálátok a közlekedési kérdésekre, mint te. No, erre varrjál gombot, kisegér!

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 15:52:10

@Stock: Alapvetően igazad van. Tovább gondolva: a kerékpáros és autós társadalmat is lehetne több rétegre bontani. A kerékpárral munkába járó, vagy a hobbi bringázó (pl. fixis) nem azonos kategória. Az autósokat sem a tuningolt roncsokkal száguldozó idióták alapján érdemes megítélni.

Delinquens 2011.05.30. 15:52:43

@Tromb74:
Nem attól értelmetlen valami, ha te nem érted, és ha töredékét tapasztaltad volna meg a valóságból annak, amit én, akkor valamit értenél talán...
Fogalmad sincs hogyan élek, de személyeskedni persze könnyebb, mint esetleg megtanulni viselkedni legalább a közlekedésben.

Mellesleg nekem úgy tűnik, hogy a biciklisekre, és egyéb "lázadó magamutogatókra" jellemző magatartás az, hogy "képtelenek elfogadni azt, hogy mások nem úgy akarnak élni, mint ők"
Ezt a színvonalukhoz méltóan ki is fejezik.

Az összefüggések meg nem értése nem engem minősít...

Stock 2011.05.30. 15:53:44

@Legelő Őse: én sem értelek!
a közlekedés nem lehet egy szűk réteg privilégiuma. te mindenkit bringára kényszerítenél?? sztem sima hazugság ez a nem izzadás, persze nekem is van spanom, aki nem izzad, illetve csak babaillatút, de ez sem általános, mint ahogy ez a spártai szemlélet sem európai miszerint csak ajó kondioban levők közlekedjenek.

és mégis miért ésszerű 20 km-ről bejárni bringával? mert lassú, csomagcipelésre alkalmatlan, tönkrevágja az izületeket és az öltönyt, nem időjárás kompatibilis........
még a belvárosban megértem, hogy nyaranta olcsó de semmi más nem szól mellette, nem értem ezt az eröltetett hiszterizálást körülötte, elmagyarázhatnád, hogy mi az előnye a motorral szemben nyaranta?!

genyamagyar 2011.05.30. 15:55:03

@Delinquens: "Az a különbség Tóth Gy. László úr és köztem, hogy ő ír arról, amiben én élek…
Az, hogy ő jól, vagy rosszul ír, azt gyanítom, hogy nem ezen a fórumon, és végképp nem ti döntitek el."

De igen, mi döntjük el. Szarul ír, mert totál sötét a fazon.

"de tőletek közlekedés közben is hányok"

Én speciel nem járok kerékpárral, nincs is nekem. Ettől függetlenül nekik adok igazat és nem annak az idiótának. Persze neked ez magas, mert totál primitív vagy. Valószínűleg még nem mozdultál ki a nyóckerből, de tudod, én éltem kultúrhelyeken ahol te éhen halnál ezzel az önző, egoista életfelfogással. Ezért tart itt Magyarország, ezért utál az egész Európa bennünket, mert semmiféle tolerancia nincs másokkal szemben.

"Egyébként ha ironizálsz, legyen az bölcs, meghökkentő, vagy humoros, különben csak infantilis nyelvöltögetésbe süppedsz…"

Hülyékkel csak infantilisan kommunikálok, hogy ők is értsék. mint pl. te.

Remélem elég humoros voltam? :-)

otapi 2011.05.30. 15:56:21

@Stock: Persze, aki beléd rohant az nyilván a sebességét is megbízhatóan meg tudja becsülni. Nem is értem, miért rohant beléd akkor.

Mondom, ne higgy a hivatalos statisztikának és rendőri jelentéseknek, te egyedül majd megmondod a frankót a mindenkinek.

Stock 2011.05.30. 15:57:14

@Tromb74: nem a bringázással van problémám, hanem a világmegváltó dumával, amiben normálisnak tekintik a téli, jeges, esős.. közlekedést, ami extrémsport... akárcsak a hegsztett difis kocsik.

oliba 2011.05.30. 15:57:34

@Stock: nem szennyezi a környezetet vagy erről nem hallottál még?

kabelbarat (törölt) 2011.05.30. 15:59:30

@Stock: Tudok neked olyan helyet mutatni, ahol a gyorshajtás kb ugyanolyan veszélyes mint az elsőbbség meg nem adása.pl: beláthatlan kanyar mögötti gyalogátkelő, keresztutca. Van olyan, hogy a látási, vagy az útviszonyok nem teszik lehetővé, hogy a sebességhatáron biztonságosan közlekedj.

Ha elgázolsz egy gyereket 60-nal a 30-as táblánál, akkor mennyire fog vígasztalni, hogy ő volt a hibás, mert takarásból eléd rohant?

Stock 2011.05.30. 16:02:45

@otapi: előtte előztem meg 70-nel.. de majd a saját km órámnak se hiszek, ha te mondod! :))

harcolj a logika ellen és hidj el mindent amit mondanak!!!!! :-DD csak előbb utóbb dilemmába fogsz esni, hogy kinek higgy vakon... én szóltam, de nekem se higyj! :))))))))

nem lenne egyszerűbb gondolkodni?

martonthenagy 2011.05.30. 16:02:59

Hát ezzz hülllye!
Innen üdvözlöm TGyL urat. Gondolom nagyon rosszban van Rogán Antal úrral, aki igen sok kerékpáros kezdeményezést támogat. Nem is értem, hogy mi tartja össze ezt a pártot.

AczélGyuribácsi 2011.05.30. 16:03:29

A dugóban az álló járművek KÖZÖTT előre lehet menni kerékpárral?
Ez komoly?
Változott a KRESZ?

Delinquens 2011.05.30. 16:04:11

@blacklord:
Valamit nem értek, világosíts fel!
Miért kellene nekem elájulnom attól amit leírtál?
Hány évet közlekedtél itt, Magyarországon?
Hmmm??
Merthogy arról beszélünk.
És hány évet közlekedtél más országokban?
Hogy arról is beszélhessünk…
Te PhD-ban és külföldön töltött években mit mérsz?
Mi a szart tanultál, ha ennyire ostoba maradtál?
Gyanítom, hogy te csak egy lehetsz sok idomított állat közül, aki roppant büszke magára, mert nemsoká önálló műsorszámmal léphet fel…
Nem leszünk tőled bölcsebbek, csak legfeljebb egyel többen.
Remélem mihamarabb kevesebben…

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 16:05:20

@Stock: hol olvasod tőlem hogy mindenkit bringára kényszerítenék? Sehol. A kerékpár egy releváns közlekedési alternatíva, nem több, nem is kevesebb. A városban igenis van létjogosultsága. A 20 km- re lakó úr 50-es, és egy gazelle elektromos rásegítéses kerékpárral járt dolgozni - a városo kívüli távot elektromosan tette meg, majd a városon belül a tekeréssel visszatöltötte az aksit.
Hogy mi értelme? Kényelmes, nem kell parkolóhely, mozogsz, és ráadásul remek érzés. Szerintem próbáld ki, először csak bérelj bringát, és a dunaparti bringaúton kerekezz. Ha nagyon tekresz, és sietsz, akkor biztosan izzadsz. Én az irodámban reggel autóval 1 óra 25 perc alatt érek be, bkv-val 1 óra 40, 50 perc alatt, míg kerékpárral nem vicc, 45 perc alatt, és nem izzadok le, mert csak gurulok - végig a dunaparti kerékpár úton. Jár a levegő, süti a nap az arcom, szinte énekelni lenne kedvem minden reggel, olyan jó érzés a mozgás. Az öltönyeim jól vannak, és az ízületeim???? ne már.. szerinted melyik jobb mozogni, vagy ülni egész nap? ha messzebb megyek tárgyalni, autóval megyek, ez ennyi. Nem több.

Kisolasz 2011.05.30. 16:05:36

Személyes tapasztalataim szerint éppen javul a kerékpáros-autós közlekedési kapcsolat. Két éve alkalma időjárás esetén kerékpárral járok a belvárosba Kö-Ki-től. az út jelentős részét az üllői úton teszem meg, mert a forgalomban látnak, kanyarodó autók ritkábban nem vesznek észre. két éve az üllőin a Klinikák környékén éreztem egy taxi visszapillantóját a kezemen, mikor az út szélén lévő fedlapot jobbról kerültem, azon az 5 cm széles aszfaltdarabon, ami a fedlap és az útszegély között volt. Elég nehéz volt keréken maradni, de ha esek, a mögötte érkető postás teherautó biztos átmegy rajtam.
Mára jobban hozzászoktak az autósok, hogy kerékpárosok is játrnak az utakon, töbnyire megkapom az elsőbbséget is, ritkán van gebasz. az álló kocsisort én is le szoktam előzni, de a lámpáknál áttekerők engem is zavarnak, miattuk szidnak engem is, néhány pöcs miattuk engem is büntet.
Igyekszem minden szabályt betartani, az autósok többsége ezt tolerálja is, engednek, ha látják, hogy jobban tudok haladni. Aki pedig azt gondolja, hogy tekerés közben az ember direkt megy a tükörnek, próbálja ki. nekem egyszer a széldzsekim csattant egy jobb külső tükrön, kellemetlenül megdob már kis sebességnél is.
hozzáteszem, hogy nappal is világítással, láthatósági mellényben, első-, hátsó-, pedál- és küllőprizmával, fényvisszaverő szalagokkal a bokámon és csuklómon tekerek. Így nem nehéz látszódni.

Ha autóval megyek, akkor tudom, mire számítsak, illetve mivel tudom segíteni a biciklisek túlélési esélyét.

csabaerdosi 2011.05.30. 16:05:41

1. Az írás a MN Vitafórum, Vélemény nevezetű rovatában jelent meg. 2. A kerékpárosokat valóban nem bíráló, hanem egyenest ócsároló, ostoba cikk mellett – sorra ugyanakkora terjedelemben – a Hajtás Pajtást vezető Kürti Gábor markáns ellenvéleménye is olvasható, vagyis a rovatban az van, amit ígér, vélemény és vita. 3. Az, hogy a Kerékagy nem tesz említést a válaszcikkről, s így az igazat írja ugyan, de nem a valódit, már legyen Kirk kapitány munkásságának incifinci makulája.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 16:06:41

@Stock: senki sem tekinti normálisnak a téli jeges esős extrémsportot. De ha valakinek kedve van hozzá, akkor a szabályok nem tiltják, Te pedig légyszíves tiszteletben tartani.

Stock 2011.05.30. 16:08:27

@oliba: ez egy baromi gyenge érv! tudtam, hogy csak ennyi lesz, hiszen nincs más!
ez részben igaz, olyasmi mint az elktromos autó.
mert a többlet kalória igényedet teherautók hordják össze csomagoló anyagostól...
de legfőképp álszent mindezt boncolgatni az internet előtt, áramot fogyasztva, számítógépet amortizálva, hatalmas szervereket igénybe véve.... magyarán egy mesterkélt eröltetett érv, ami igaz is lehetne, de nem az, mert az élet minden más területén nem tanusít a többségetek önmérsékletet.. lehet hogy több káros anyagot ereget, mint egy autós!
olyan ez mint a nagy bigmac menü light colával!!!! :-DD

Gyáli úr 2011.05.30. 16:09:38

A meddő, nevetséges vita helyett elmentem, és megvettem a Magyar Nemzetet. :) Így viselkedik egy igazi úr!

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 16:09:47

@Delinquens: Valójában nincs összefüggés a közlekedési kultúra és a választott jármű között. Gondolom a magadfajta sokat tapasztalt bölcsek simán átlátják ezt.
A kerékpárosok jelentős részének van autója is, sőt használja amikor a cél érdekében ésszerű eszköznek ítéli meg.

Nekem például kutya bajom nincs a kerékpárosokkal, amikor autózom, de az autósokkal se amikor kerekezem. Igen, mindkét oldalon vannak szabálytalanok, de még az én rendkivűl alacsony szellemi szintemen is átlátható, hogy ez nincs összefüggésben a jármű típusával.

Russell44 2011.05.30. 16:11:27

a tvben akelosz vagy ki a rák butítja a népet, papíron meg ez a fogyi

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 16:13:09

@Stock: szerintem egyszerűn próbáld ki. Nem tudok mást mondani. Én azt tudom - amikor a Kálvin térnél ülök az autóval a dugóban, és a kerékpárosok elhúznak mellettem, majd keresem a parkolóhelyet legalább 20 percig, hogy aztán kifizessek érte 450 HUF-ot óránként, akkor arra gondolok, milyen kár hogy ma nem tudtam kerékpárral jönni. Amikor araszolok aztán hazafelé a körúton, és még este hétkor is dugó van, az emberek feszültek, dudálnak és megőrülnek, ugyanezt gondolom. Ez ennyire egyszerű. Próbáld ki. Használd a kerékpárutakat. Mozogj, légy nyitott, és figyelj nagyon. Meg fogsz döbbenni, hogy az a sok frusztráció ami a soraidból süt, magától elmúlik!

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 16:13:23

@AczélGyuribácsi: Már egy ideje megváltozott, Gyuribá. Nézzen utána! :D

otapi 2011.05.30. 16:13:37

@Stock: Megelőzted 70-nel, aztán fék? Gratula :)
Ha nem fékeztél, akkor viszont 70-nél többel kellett menjen hogy utolérjen...

Te találgatsz vakon, ha nem ismered a baleseti statisztikákat... Egy sötét szobában adatok nélkül aztán ellogikázhatsz bármeddig.
A te kis személyes élménykéid pedig nem sokat számítanak, ha egy tendenciát próbálsz meg megállapítani.

genyamagyar 2011.05.30. 16:14:10

"További harminc kilométerrel bővül Bécs több mint ezer kilométeres kerékpárút-hálózata az idén (2007) Noha az osztrák fővárost keresztül-kasul behálózó bicikliutak hossza már 1056 kilométerre rúg, a városvezetés szerint még mindig van mit pótolniuk. Így 2007-ben összesen hatmillió eurót fordítanak új szakaszok építésére. valamint a bicikliutak közötti átjárhatóság megteremtésére."

Stock 2011.05.30. 16:14:32

@kabelbarat: jogos.. is lehetne és ha tudsz ilyet akkor tényleg az, de sztem a beláthatatlan kanyar azért beláthatatlan, mert olyan az íve, ergó nem ott fog gyorshajtani szinte senki... aki igen az tényleg baromi veszélyes... de belátható egyenes úton a mai vasakkal picit gyorsabban menni nagyon nem ugyanaz, mint olan helyen felbukkanni, ahol senki sem számít rád, vagy az egyértelmű és kétsébevonhatatlan elsőbbséget nem megadni (piros).

semennyire nem fog vigasztalni semmi ha elütök valakit, de ez messzire visz, ha takarásból elém ugrik mehetek 10-zel is, akkor is elütöm!

Delinquens 2011.05.30. 16:15:15

@genyamagyar:
Semmit nem írtál, csak magadat fényezed…
Mint itt a legtöbben.
Megannyi géniusz, a jövő zálogai…
Szánalmas.
Lehetnek problémák bőven, Freud szánt rátok néhány fejezetet, rólad külön kötet is készült…
Biciklizz, biciklizzetek, abban kiteljesedtek…

Nincs humorod, ami még a rossz humornál is kevesebb...

Eclect 2011.05.30. 16:15:34

Én szoktam közlekedni bringával és V12-es autóval is és mindkettőt imádom. Akkor én most identitászavaros burzsuj ballib buzi zsidó lennék? :)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 16:16:26

@csabaerdosi: ja. de nem lehet hogy inkább az a helyzet hogy a másik véleményben nem neveznek senki bomlásterméknek, vagy a közlekedési eszközök választása alapján nem tekintik őket politikai ellenfélnek? Nem lehet hogy ezért szól ez a cikk erről ezen a blogon? Szerinted?

genyamagyar 2011.05.30. 16:17:03

München:

"Végy egy nem túl zsúfolt, sok széles járdával megáldott várost.
Dobjál le ide ejtőernyővel 100 ezer kerékpárost.
München kerékpáros közlekedése ugyan nem így készült de pontosan ugyanígy néz ki. :-)
Vagy képzeld el az Astoriát aluljáró nélkül, széles járdákkal, mindegyiken egy-egy kétirányú bringaúttal, kopott festéssel gyér táblázással.
Na, ez is München. :-)
Szóval infrastruktúra az nem nagyon van, és ami van az is elég ócska.
Egy helyen láttam bringasávot, biztos van több is, de nem ez a jellemző hanem a járdán vezettet bringa/bringagyalog út.
A kereszteződésekben nincs agyontáblázva, hogy hol merről jöhet bringás és kinek hogyan kell elsőbbséget adni, de mivel odafigyelnek a népek ez úgy látszik működik.
Pl. a fickó telefonált vezetés közben de mikor odaért egy ilyen kereszteződéshez és elkezdett jobbra kanyarodni lerakta a telefont az anyós ülésre és majd kitekerte a nyakát úgy figyelte a jobbról a járdáról jövőket, közben még a fejét is mozgatta előre-hátra hogy a B oszlop holtterét is ki tudja küszöbölni. Így lehet egy szar bringautat balesetmentessé tenni. Végülis olcsóbb mint bármi más. :-)

Gyalogosként nagyon résen kell lenni, mert bármikor és bárhonnét jöhetnek a bringások.
Pl. az út túloldalára való átkelés első része az hogy óvatosan, többször körbenézve meg kell közelíteni a zebrát.
Ha ez megvan, akkor jön a könnyű rész: átkelni az úttesten. Ez sima ügy mert megállnak a autósok.
Miután átkeltónk nem szabad lendületből átmenni a járdán is! Előbb körül kell nézni nem e jön ott bringás.

A tárolóik katasztrofálisak.
Normális tárolót nem nagyon láttam.
Hogy azért nincs tárolójuk mert minden bringán van kitámasztó, vagy azért van kitámasztójuk mert nincs tároló azt nem tudom.:-)
Az U-lakat/vastag lánc nagyon ritka. Főleg sodronyzárral zárnak, vagy éppen semmivel.

Nem tudom hogy a helyieknek mi ezekről a véleményük, de nekem úgy tűnt hogy igenis lehet a semmivel bringás paradicsomot csinálni. :-)"

alexfly 2011.05.30. 16:17:45

@valasz a KE-nek: Azt az "ökörséget" el is felejtették. Legalábbis nem sok helyen láttam azt a kiegészítő táblát, ami megengedné...

genyamagyar 2011.05.30. 16:18:27

@Delinquens: Ez bizony gyenge kisérlet volt! Ja és nem is figyelsz: nincs bringám.

Na, bemásoltam két leírást, egyet Bécsről, egyet Münchenről.

Nyalogasd csak a sebeidet... :-)

penelope garcia 2011.05.30. 16:18:40

Szerencsétlen elmeroggyant. (Egyébként meg én annyira MÁS ballib vagyok, hogy ráadásul nem is szeretem a bicikliseket. Na, erre kössön csomót.)

Stock 2011.05.30. 16:19:27

@otapi: megelőztam 70-nel... haladgattam 1-2 km-t, majd pont ott ahol stohl barátunk piruettezett megállt a sor a busz mögött lévén nincs buszöböl.... majd a kedves hölgy a fék nélküli autójával sacc 30 métert blokkolva belerohant a kocsimba.

a tények tények maradnak, hiába kardoskodsz. a endőrségnek érdeke fenntartani ezt a tévhitet. nem érdekes, hogy nincs alkalmatlan, vagy figyelmetlen sofőr a statisztikák szerint? de műszakilag alkalmatlan is csak szökőévente...
mondtam a te dolgod, hogy kiben hiszel gondolkodás nélkül! :)

Nándo 2011.05.30. 16:20:18

Azért tisztázzunk valamit: TGYL nem azért mélységesen primitív, mert le merte írni, hogy mi bringások néha tényleg eszméletlen barmok tudunk lenni; hanem azért, mert valahogy csak megint az LMP, MSZP, SZDSZ jutott róla eszébe, mint a libsi métej. Na, ezért kéne ráadni egy kényszerzubbonyt, legalábbis addig, míg tollat nem ragad a tuskó.

genyamagyar 2011.05.30. 16:21:10

"Kerékpárutat építenek 2014-ig a párizsi Champs-Elysée-re.

Bár eddig Párizs nem tartozott a kerékpárbarát városok közé, a biciklivel járható utak hálózatát ezután 440-ről 700 kilométerre akarják bővíteni. A kedden bemutatott terv részeként évente kétezer új kerékpáros gyülekezőhely építését is tervezik.

Bertrand Delanoe, Párizs polgármestere szerint az elmúlt kilenc évben a kerékpárosok lehetőségei jelentősen javultak a városban. Különösen a Vélib elnevezésű biciklikölcsönző rendszernek köszönhetően változott meg alapjaiban a közlekedés - mondta el Delanoe.

Az elmúlt három évben mintegy 75 millió kerékpáros használta a szürke kölcsönbicikliket."

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 16:21:10

@Stock: Nyilván nem mindegy, milyen vasban ülsz. A fékerő bizony nem azonos egy 20 éves Kadetben meg egy zsír új BMW-ben. Ettől még egyiknél sem mindegy, hogy 50-ről v. 70-ről kell nullára lassítani ha a sors úgy hozza.

Abba meg ne is menjünk bele, hogy tízzel v. hetvennel elütni vakait az mekkora különbség.

linfury 2011.05.30. 16:22:23

@Stock: Aki kiugrik, annak úgy kell ... viszont a kerékpárosok egy része ismeri az utat, ahol jár, tudja, hogy itt már piros, de ott még szintén az "sokáig" - a lámpák hangolása itt-ott megérne egy misét - és a párhuzamosan még átkelő gyalogosok mellett ő is átmegy. Szabálytalan? Igen ... de nem jobban, mint modjuk tojni magasról a gyalogátkelőhelyre.

gpetersz 2011.05.30. 16:23:00

Engem is zavarnak néha, de szerintem (ennek ellenér is) EZ A JÖVŐ. Ha már a fél város bringán ülne, és lenne nekik saját kis sávjuk (útjuk stb.) akkor tized ennyi konfliktus nem lenne.

A Magyar Nemzetben pedig láthatóan bármilyen elmebeteg publikálhat, még a politológus is, ha jobbos.

genyamagyar 2011.05.30. 16:23:00

"Három év múlva bárki letekerheti a Párizs-London távot. Az uniós forrásokból finanszírozott beruházás célja a zöld turizmus és környezetbarát technológiák népszerűsítése mellett, egy biztonságos és látványos kerékpárút kiépítése a két főváros között, az autósforgalom teljes elkerülésével. A nyelvi különbségek miatt természetesen két neve lesz a kerékpárútnak: Greenway és Avenue Verte, de egy biztos: a Párizs-London kerékpárutat nem egyszerű tömegsport létesítménynek szánják a szakemberek, hanem egy mindezen túlmutató életmód-változtató céllal dolgoznak. 2009"

Delinquens 2011.05.30. 16:28:39

@Tromb74:
Ha valóban közlekedsz mindkét módon, akkor szembetűnő lenne, hogy a kerékpárosok 99%-a szabálytalan, arrogáns, veszélyeztető módon közlekedik.
Részben tudatlanságból, de nagyrészt agresszívek.
A „harmadik dimenzió”, a gyalogosok tudnának erről mesélni…
Itt szerez érvényt a veszélyeztetés, de nem elhanyagolható az sem, hogy egy autós nem boldog, ha megöleti magát a kerekei alatt egy idióta…
Az autósok ilyen értelemben töredéknyit szabálytalankodnak, és 90%-ban partnerek egymással.
A kerékpáros nem partner, azonnal „előjogokért liheg”, ahogy nyeregbe ül, és legázol mindent és mindenkit…
Van kivétel, de nem az a jellemző.
Az autós társadalom már rég összeforrt a maga hiányosságaival, amibe nem is akar beilleszkedni a kerékpáros.
Ahogyan fentebb írtam: a kerékpáros NEM PARTNER a közlekedésben, mert nem akar az lenni.

ttton 2011.05.30. 16:31:47

Elég sokat járok én is motorral, autóval, bringával, váltakozva - és persze gyalog. Ha kocsival állok a dugóban, és még van lehetõségem mozdulni, mindig segítek a sorok közötti motorosnak, bringásnak, és ugyanez igen jól esik az autósoktól, amikor én ülök motoron. És mindig igyekszem meg is köszönni! szerintem ez is fontos az egész játékhoz. Annyival jobb érzés így, ilyen parnerek közt közlekedni, hogy tökre nem is értem, miért nem így mászkál mindenki! Na meg sokszor elengedem gyalogosként a nekem megálló kanyarodó autót, ha mindekettõnknek így jobb. És õk is megköszönik! Fel kéne fogni, hogy ez egy közös játék, amiben mindenki kénytelen résztvenni, és sokkal kellemesebb, ha segítjük egymást, mintha betartunk a másiknak.

Én is tekerek néha a járdán, de úgy, hogy bármikor megállhassak, ha a gyalogos akár a legváratlanabb módon oldalugrást csinál, mert ott neki van igaza és kész. És nem csöngetek rájuk a járdán, mert az az õ terepe, ott én max csak meghúzhatom magam, és igyexem nem zavarni senkit sem. De hát ehhez is rengeteg ész kell - valószínûleg.

Ez a TóthGy pedig nincs eszénél!

otapi 2011.05.30. 16:33:18

@Stock: Ha mentetek 1-2 km-t, akkor honnan veszed, hogy nem gyorsított-e közben esetleg? Nem írtál te semmiféle tényt, csak találgattál.

A rendőrök gondolom legalább lemérték a féktávot és megbecsülték a becsapódás energiáját - én részemről inkább nekik hiszek, mint neked.
"A rendőrségnek érdeke van fenntartani a tévhitet"? :o
Amúgy meg folyamatos harcban állsz a világgal, neked mindenki gyanús? :)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 16:36:54

@Delinquens: nem tudom hogy hol közlekedsz, de én ezt nem tapasztalom. Egyáltalán. Napi szinten járok kerékpárral és autóval is, engem is idegesítenek a szabálytalankodók, de egyáltalán nem tapasztalom azt amit írsz. Az hogy a kerékpárosok 99%-a szabálytalan, nyilván nem igaz, nem is lehet igaz. De az fontos - nem verseny ez. Sajnálom hogy ennyire egyoldalúan látod ezt a dolgot, főleg azért, mert szerintem nincsenek oldalak. Közlekedés van, és abban különféle módokon, különféle eszközökkel lehet részt venni. Senkinek sincsenek előjogai, csupán a KRESZ által meghatározott keretei. Aki szabálytalankodik, azt pedig remélem hogy a törvény éber őrei megbüntetik. De nincs ebben ennél több. Figyeljünk egymásra, és minden megváltozik. Véleményem szerint nincsenek önjelölt nem partner kerékpárosok, mert értelmezhetetlen ez a mondatod. Ők is csak el akarnak jutni A-ból B-be. Nem akarnak móresre tanítani, nem akarnak kitolni veled, nem direkt tartanak fel, nem akarnak szándékosan idegesíteni, és legfőképpen nem akarnak meghalni. Az hogy minden közlekedési eszközt választó között vannak elmebetegek, az tény, de ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni!

Gera 2011.05.30. 16:37:38

Szerintem hülye ez az ember, de azért érdekelne, mit keres egy biciklis három sávból a belső és a középső sáv között.

blacklord 2011.05.30. 16:38:10

@Delinquens:
"és ha töredékét tapasztaltad volna meg a valóságból annak, amit én"
No, mi vagy te, egy extra dimenziókat látott kibaszott Zeratul? :-))) Nem, véletlenül se szeretném, ha tőlem hanyatt esnél, épp elég mélyen vagy már így is. Az, ahogy a tudományos kutatást elképzeled, az már eleve értelmetlenné tesz bármi további erőfeszítést részemről - legalább a nyolc általános alatt nem ártott volna, ha figyeltél volna picit... (tudod, amit légkalapáccsal és faltörő kossal próbáltak pici fejedbe - felettébb sikertelenül- gyömöszölni fizika, kémia, biológia és hasonló címkék alatt, no azt a hozzám hasonlók fejlesztik tovább, amiből aztán lesz új energiaforrás, robotszem meg űrcirkáló)
A lekeverőszöveged (menjetek innen, mind, ti idegenszívűek) meg valahogy erősen a fideszdroid-jobbikdrón szólamokat idézte, ez se válik éppen javadra. De ne add fel, most már csak a nagy számok törvénye alapján (amiről te ugyan nem tudod, hogy mi, de én adott esetben be is tudnám bizonyítani neked, hopp, vagyishogy nem, mert ahhoz azért az alapvető matematikai műveleteket értened kéne...) is előbb-utóbb lesz egy olyan hozzászólásod, amiben legalább az értelem írmagja megtalálható!

igyugyaz 2011.05.30. 16:38:30

Én már azt hittem nem lehet meglepni emberi hülyeséggel. Tévedtem.

Delinquens 2011.05.30. 16:41:19

@genyamagyar:

Fölöslegesen fárasztanám magam, ha leírnám, hány évet éltem és közlekedtem külföldön…
A különbséget a hazám és külföld között én azonnal felismertem…
De most éppen itthon élek, és itt is felismertem néhány különbséget azokhoz képest…
Neked, nektek semmi sem tűnik fel, csak a kerékpárosok?
Ez legyen a te, vagy a ti gondotok.
Arthur Murhi szerint a föld népessége gyarapodik, csak az intelligencia hányados állandó…

suhanyc 2011.05.30. 16:45:45

@Gera: pl. mondjuk Újpest Árpád úton a belső sáv a balra kanyarodó, ergó ha arra akarok menni akkor a belső és középső közé kell mennem, jobbratartás van. Konkrétum meg ugye nincs, szóval én nyugodt szívvel hihetem hogy itt a bringás szabályos volt.

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 16:45:51

@Delinquens: Miután én autózom és kerékpározom is, másként látom ezt a helyzetet. A kerékpárosok között vannak kirívóan elmebetegek ez tény, de a többség nem ilyen, s pont ettől kevésbé feltünő. Nagyon hasonló a helyzet, mint az autósoknál.
- van, aki tapasztalatlan, tudatlan, ezért bénázik
- van, aki agreszív, idióta, ezért szabálytalankodik
- van, aki egyszerűen el akar jutni A-ból B-be, (én úgy látom ők a többség)

Az autósokat pont így tudnám osztályozni.

Sajnos abban sem vagyok biztos, hogy a KRESZ vizsga sokat segítene a bringások második csoportjának, hiszen az autósoknál se ezen múlik a dolog. Viszont a bénázós első csoprtjának esetleg megoldaná a gondjait.

otapi 2011.05.30. 16:46:16

@Gera: egy példa: a Tűzoltó utcáról a város felé a Páva utcából lehet rákanyarodni balra az Üllőire. Ez egy lámpás kereszteződés. A reggeli csúcsban jellemzően 3 sávon áll a kocsisor az Üllőin a Körút felé - "természetesen" a kereszteződésben is. Ilyenkor nem lehet egyből a szélső sávba kanyarodni, hanem fokozatosan be kell sorolni a középső sávból.

Delinquens 2011.05.30. 16:47:14

@blacklord:

Megint nem írtál semmit, csak fényezed magad.
Eddig a kerékpározás az egyetlen, ami összeillik a ostoba hencegéseddel.
Nem gondolom, hogy bármi jót képes vagy adni az emberiségnek azon kívül, hogy nem ülsz kerékpárra :)
És ne légy ideges, mert jön a stroke...

genyamagyar 2011.05.30. 16:48:32

@Delinquens: olvasd el, amit a külföldi városokról bemásoltam.

"De most éppen itthon élek, és itt is felismertem néhány különbséget azokhoz képest…"

És nem tetszett a külföldi mentalitás, életvitel a kerékpározás terén? Ha igen, akkor miért nem azt írod, hogy változzon meg a szemlélet itthon is? Ha nem tetszett, akkor miért nem?

genyamagyar 2011.05.30. 16:52:11

@Delinquens: "Neked, nektek semmi sem tűnik fel, csak a kerékpárosok?"

A kerékpárosok se nem jobbak, se nem rosszabbak, mint a nemkerékpárosok. Na de gyilkosoknak kinevezni őket, nos az bomlott agyra utal. Feltehetőleg a sok Unicumtól.

"Közben a kerékpárosok egyre többen vannak, trendi lett ijesztő ufószerű lénynek öltözve mozgatni ezt a fémvázas micsodát, aminek a tulajdonosai beazonosíthatatlanok, így aztán azt visznek vagy küldenek a másvilágra, akit akarnak."

dúlidúliaréten 2011.05.30. 16:52:19

Jézus...
Nos nem biztos hogy ki fog férni.
Én minden nap kerékpárral járok mindenhova, egyedül -10 alatt és hóban nem, de volt már rá példa. Autóm nincsen, és amíg ebben a "városban" élek nem is akarok, úgy érzem teljesen felesleges amíg nincs gyermekem. A fenntartása se 2 forint, azért hogy ne izzadjak kicsit meg és feleslegesen szívassam magamat a többi autós-kerékpáros viselkedésével, a lehetetlen parkolással és a drága benzinárakkal, na ezért nem fogok autót venni egy ideig. Ha lenne rá pénzem akkor sem mert van annak jobb helye is. Persze amint elköltözöm innen, sajnos muszáj lesz, ha 20-30 km a suli/ovi/melóhely akkor azért nem árt ugyebár...
Minden nap szabálytalankodom, akárcsak az autósok nagy része. Rohadtul nem tud érdekelni, soha nem okoztam balesetet, egyszer estem akkor is egy gázolás történt előttem (autós gázolt egy bácsit) és mivel szar volt a fékem (én hibám-azóta nem az :)), nem tudtam megállni és egy parkoló autóról vágódtam földre. Ennyi. Azért mert átmentem a piroson, vagy valami egyéb snassz dologért soha nem történt bajom se nekem, se másnak mellettem... csak és kizárólag azért mert 5x is meggondolom minden piros előtt hogy hol is vagyok és mikor... értelemszerűen egy Hungária-Kőbányai sarkon nem mész át, de egy kis forgalmú úton éjszaka nem fogok azért megállni mert piros ti. a kerékpárt izomerő hajtja, nem a benzin. Teljesen megértem ugyanakkor az autósokat akik ilyenkor a szájukat húzzák, ti. mást nem is tehetnek - nem tud átmenni a piroson, be az egyirányúba stb... helyette gyorshajt, vagy csak anyázik. Jártam eleget kocsival a városban ahhoz hogy lássam az autósok egymást szívatják a legjobban, ebbe persze bezavar az hogy a kerékpárosra figyelni kell meg ugye a másik autós nem rúgja le a tükrödet ha szemétkedsz. Ugye mindenki hallott arról a felmérésről, pszichológiai kisérletről ami megállapítja, az autó mögött mindenki "átváltozik" - mert az hiszik ott névtelenek, és az autó ami mögé bújhat- nem tudom hogy ez így van-e de az biztos ezt bringásként nem tudod megcsinálni. A rendszámot a bringákra tábornak meg annyit, hogy ugye szinte minden be van kamerázva, ez szerintem bőven elég - volt eset hogy a rend éber őrei (hehehe) egy kerékpáros drogfutárt az utcai kamerák képe alapján követtek hetekig. Jobb mint a rendszám szerintem - gondolják csak azt hogy láthatatlanok, érinthetetlenek. Ennyit erről. Aki ember az gyarló, és persze hogy mindenki szarik minden szabályra ne tagadjuk - ebbe nőttünk fel(már ami a közlekedést illeti). Soha nem rúgtam le tükröt, semmi egyéb nem történt, a legfontosabb az lenne hogy függetlenül attól ki mivel jár belátná hogy mi a lényeg: Vigyázni Egymásra. Én se haragszom egy autósra sem ha megelőz vagy kicsit nem figyel oda, de nehogymár én legyek a sátán mert nincs kocsim és u.a. csinálom amit ők/ti. Az hogy engem azért mert kerékpározom egy általam mélyen megvetett politikai csoportosulással próbál valami sehonnai megmondóember azonosítani, azt meg kikérem magamnak. Ettől függetlenül az ilyen véglények szavára nem kell adni, olyan ez mintha az egybenyakú kopasz állat a BMW-ből mondaná meg hogyan kell közlekedni... Rá kéne végre döbbenni hogy a politika az emberek alatt áll, és a közlekedést nem ilyenek és társaik fogják megváltoztatni hanem MI, akik tényleg közlekedünk is. Akik meg itt donoros poénokat löknek, azoknak annyit hogy az összes tűzoltó/mentős a motorost hívja donornak - nem hiába. Én soha nem megyek a bringával 80-130-160(!) tempóban egy autópályán és zúzok bele szemből egy kamionba...és tök mindegy kinek a hibájából. Nézzetek csak utána 100-ból hány autós hal meg és hány bringás és hány kihaénnem-egykerekezekazandrássyn120al-motoros gyerek...én ismertem egy ilyet, kb 3 év alatt 4 haverja ment a tepsibe...

Delinquens 2011.05.30. 16:57:11

@Tromb74:

Nagyrészt egyetértek.
A bunkó minden közlekedési formában előforduló kinövés.
Az arány sajnos nem azonos, és ezen nem enyhít az a tény, hogy sérülékenyebb a kerékpáros mint az autós.
Én partner vagyok azzal a kerékpárossal, aki velem szintén az.
Segítem, ha ez lehetséges, de lenyomom, ha szabálytalan, erőszakos.
Ahol nincs helye, ott "nem veszem észre".

tízpercbringa · http://tizpercbringa.blog.hu/ 2011.05.30. 17:00:10

Ez egy energiavámpír cikk. Semmi értelme rajta vitatkozni,mert nem azért született,hogy megoldásokat kínáljon,hanem hogy feszültséget gerjesszen.
A kerékagy is levette a jussát a továbbközléssel,hisz így biztos megvan a heti kattintásszám.
Kár vele foglalkozni. Inkább ki-ki vérmérséklete szerint sétáljon, kerékpározzon vagy kocsikázzon egyet.
Itt a szép idő élvezzétek.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 17:03:53

@Delinquens: Te beteg vagy - és előre elnézést kérek, mert még egyszer fogok személyeskedni... A közlekedésben nem azzal vagyunk partnerek akik szimpatikusak, vagy hozzánk hasonlóak,. Ha valaki bénázik, akkor segítünk neki, hogy sikerüljön. Ha szabálytalankodik, akkor nem tetézzük azzal a bajt hogy oktatjuk, vagy büntetjük, hanem a magatartásunkkal a legkisebbre csökkentjük a veszélyt: pl jelzünk a többieknek, lassítunk, jelzünk a fénykürttel stb.

az utolsó mondatod pedig sokat elárul rólad, tudod, évek óta kommentelek, és mindig igyekszem elkerülni a személyeskedést, de azért amikor a konkrét gyilkolászással kérkedik valaki -ahogyan most Te, csak annyit tudok mondani hogy menj Te a büdös pitsába....

bocage 2011.05.30. 17:05:10

@tízpercbringa:
Kb. pont ezt akartam én is írni....
Politikus, politológus a hangulatkeltéshez nagyon, a problémák megoldásához annál kevésbé ért. Arra nem is merek gondolni, hogy Tóth Gy. László gyárilag ennyire korlátolt.

Pszichoanyu 2011.05.30. 17:06:00

én akkor most szeretnék emigrálni, mert az az ország, ahol ilyen embereknek szava lehet az nem otthonom többé. köszönöm.

dúlidúliaréten 2011.05.30. 17:08:22

@Pszichoanyu: nyitva a határ, nem kell már útlevél sem. nosza rajta hát :P

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 17:08:27

@tízpercbringa: kivételesen nem értek egyet veled. Szerintem igenis baj ha egy kormányközeli lapban ez jelenik meg akkor is, ha mellette rögtön az ellenvélemény is megmutatkozik. Ha érvek leettek volna benne, vagy tények, elemzés, akár csak egyszerűen egy vélemény lett volna, akkor legyen, nem ér ennyit. De ez így hogy? Bomlástermék?Sőt a kerékpár politikai hovatartozástól függ? Menniyre beteg? Legalább nevessünk már rakta egyet! Szerintem egy kerékpáros blog nyugodtan foglalkozzon ilyesmivel. Ez is az egyik dolga.

Delinquens 2011.05.30. 17:10:15

@genyamagyar:

"És nem tetszett a külföldi mentalitás, életvitel a kerékpározás terén? Ha igen, akkor miért nem azt írod, hogy változzon meg a szemlélet itthon is? Ha nem tetszett, akkor miért nem? "

Konkrétan az ottani életritmus, életminőség és tempó függvényében jól éreztem magam, de nem éreztem, hogy ezt azonnal és bármi áron le kellene másolni Budapesten.
Van kerékpárom, de nem használom, mert lejáratták ezt is, mint sok minden mást...
Én úgy gondolom, hogy egy egészséges tömeg igény a kerékpározásra időszerűtlen, és az erőszakosság csak ellenszenvet vált ki.
Hogy értsd, nem a kerékpározás ellen vagyok, hanem az erőszakos "népszerűsítés" és a kerékpárosok zömére jellemző magatartás ellen.
Ilyen szemlélet mellé nem tudok kiállni.

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 17:14:34

@Delinquens: Ha erről szólna a közlekedés, akkor én már szőke nők hullahegyeit hagytam volna magam mögött autózásaim során. (elnézést a szőke nőktől) Csupán azért mert nem adták meg az elsőbséget v. jobbra indexeltek és balra kanyarodtak.

Te tulajdonképpen azt próbálod bebizonyítani valamiféle empirikus tudásra hivatkozva, hogy ha fogunk egy tetszőleges embert és beültetjük egy autóba, abban a pillantban erkölcsileg magasabb szintre kerül. Viszont ha alátolunk egy kerékpárt, akkor ennek az ellenkezője fog történni.

Delinquens 2011.05.30. 17:17:15

@Legelő Őse:

Méltó vagy a nickedhez...
Ne használj olyan szavakat a nevemben, amelyeket nem írtam le!
Ha nem vagy képes értelmezni valamit, csak a ködös gondolkodásodon át, akkor inkább ne válaszolj!
A "partnerség" viszont valóban nem rokonszenv kérdése, hanem az egymásra figyelést jelentik, amit én megteszek akkor is, ha a tahó biciklis erre nem képes.
Ezért van ott az idézőjel.

Rui Blaaz 2011.05.30. 17:20:24

Én úgy de úgy kiállnék a kerékpárosok mellett és beszólnék a delikvensnek (kurva magas lovon ülsz, öreg), de nem lenne őszinte.
Tényleg fingotok nincs a KRESZről és ez így nagyon, nagyon veszélyes. Gyalogosként mondom. Ahogy azt is, hogy a Demszky-karó a barátom és a következő kis nyomorékot, aki megpróbál a járdán elütni ráhúzom az egyikre.
(Pierre Woodman barátai NAAGY előnyben.)

Delinquens 2011.05.30. 17:21:35

@Tromb74:

Ezeket a maszlagokat te írod.
Ne próbálj olyan gondolatokat megfogalmazni abból amit írtam, amelyek nem tőlem származnak.
Ez itt jellemző hozzáállás, és elég önminősítő, nem gondolod?
A viselkedés, a szabályok betartása sem emel senkit a másik fölé, de a nagypofájú, arrogáns, szabálytalan idióták azért talán a legkevésbé...

eo 2011.05.30. 17:22:44

OMG, ekkora faszt! Hahaha, az a sok ballib, meg komcsi London, Parizs, Amszterdam, Berlin, stb. utcain, ahogy bomlasztanak, provokalnak es felforgatnak a biciklijeiken! :D

Delinquens: "a kerékpárosok 99%-a szabálytalan, arrogáns, veszélyeztető módon közlekedik."

Nezzel mar utana lecci, hogy mennyien halnak meg az utakon evente a kerekparosok szabalytalankodasa miatt (sajat magukat is beleszamolhatod), utana meg annak, hogy autosok hany ember halalat okozzak. Nahat ezert bocsanatos reszukrol egy kis szabalytalankodas, az autosoke meg ezert nem.

Delinquens 2011.05.30. 17:24:26

@Rui Blaaz:

"(kurva magas lovon ülsz, öreg)"

Igazad van, a lovasokról még szó sem esett :)

Sam the Ace 2011.05.30. 17:26:07

@dúlidúliaréten:
"Én se haragszom egy autósra sem ha megelőz vagy kicsit nem figyel oda, de nehogymár én legyek a sátán mert nincs kocsim és u.a. csinálom amit ők/ti."

Nem vagy sátán. Szimplán hülye vagy. Azért mert egy tankkal boldogan átkelek egy 4 m mély árkon, még egy autóval nem próbálnám meg. Ha egy autó átszalad a piroson, ő ezt 50-80 km/h-val teszi, és a légzsáktól kezdve egy csomó minden védi egy esetleges koccnál. Te meg beletekersz a kis bringáddal 15 km/h-val. Lassú vagy, nehezen észrevehető, és a térdvédő, meg a sisak nem véd egy verdától meg. Fogjátok már fel, hogy nem mindenki egyenlő esélyekkel indul az utakon. Te könnyebben meghalhatsz, ennyire egyszerű.

Delinquens 2011.05.30. 17:27:00

@eo:
Számold össze, hányan és hány km-t közlekednek évente az autósok, és mennyit a kerékpárosok, továbbá hány félhülye kerékpáros életet mentnek meg az autósok azzal, hogy fékeznek, elrántják a kormányt...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 17:27:16

@Delinquens: idézek tőled:

"Segítem, ha ez lehetséges, de lenyomom, ha szabálytalan, erőszakos.
Ahol nincs helye, ott "nem veszem észre"."

Kérlek értelmezd már ezt nekem. Ha lenyomod, abba belehal. Ha nem veszed észre abba is belehal. Nem mellékesen, pont azt írod, ami ellen ágálsz. Ez partnerség? Lenyomni és nem venni észre? Nem értem. De tényleg nem.

linfury 2011.05.30. 17:27:18

@eo: Nem bocsánatos ... szerintem. Egyik sem

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 17:29:55

@Delinquens: Elnézést ha elértettem valamit, de nem világos, hogy mi ellen lázadsz.

- A veszélyesen közlekedők ellen?
- A veszélyesen közlekedők azon halmaza ellen, akik kerékpároznak?
- A kerékpárosok ellen?

bocage 2011.05.30. 17:35:02

@Delinquens:
Abban, hogy sok a szabálytalankodó kerékpáros igazat kell, hogy adjak Neked! Ha adhatok egy tanácsot, akkor használd a kerékpárod, szerintem ne gátoljon meg az benne, hogy vannak akik bunkók a kerékpáron. Én maximálisan törekszem a partnerségre a közlekedésben, amit mások lerombolnak azt pont azok tehetik helyre, akik odafigyelnek. Ha pozitív példát mutatsz, akkor már hasznos voltál.

dúlidúliaréten 2011.05.30. 17:38:22

@Sam the Ace: lol. Te valamit nagyon félreértettél...
A személyeskedésre meg nem ugrom, szal csak nyugodtan :)

Annyit még hogy mivel az autós az aki az erősebb ezért neki (is) kéne vigyázni, nem?

És hozzáteszem még mindig nem csapott el egy sem, és nem feltétlenül azért mert annyira figyeltek...

De gondolj amit akarsz :)

Ppix 2011.05.30. 17:40:36

Most komolyan, van ember aki meglepődik azon, hogy Tóth Gy. ilyen buta és bunkó?
Csak most tűnik fel?

Delinquens 2011.05.30. 17:43:35

@Tromb74:

Nem lázadok, mindössze görbe tükröt helyezek eléjük.

"A veszélyesen közlekedők azon halmaza ellen, akik kerékpároznak."

Kiegészítve azzal, hogy a veszélyességen kívül a szabálytalanság és a büntetlen arrogancia egyfajta követelt velejárója a kerékpározásnak.

tízpercbringa · http://tizpercbringa.blog.hu/ 2011.05.30. 17:45:04

@Legelő Őse:
Természetes kell vele foglalkozni,de nem hiszem,hogy egy blog hozzászólásai bármilyen hatást kiválthatnának az ügyben azon kívül,hogy itt tovább hergelik egymást az emberek.
Gondolom a Magyar Nemzetnél is van szerkesztő,főszerkesztő aki hozzájárult,hogy megjelenhessen. A felelősség tehát többes.
A kerékagy kis kommentárjai,de hosszú idézetei pedig szintén nem a megoldást keresik.
Az egyetlen lehetőség,hogy bejelentést lehetne tenni a MÚOSZ etikai bizottságánál,de valószínűleg elmarasztalás esetén sem járna különösebb következménnyel a szerzőre nézve.
Egy biztos szülessen bármilyen cikk, napról napra több bringás lesz az utakon. Aki értelmes az felfogja még a volán mögött ülve is,hogy ez alapvetően jó dolog. Ahol sok a kerékpáros közlekedő,ott élhetőbbé válik a város.
Aki pedig cikk szerzőjéhez hasonlóan gondolkodik,azon lehet kínosan nevetni,de jobb nem is foglalkozni vele. Egyrészt mert a cikk azért született ebben a formában, hogy növelje a kattintást azaz a bevételt, másrészt három nap múlva ez az iromány már senkit sem fog érdekelni.

eo 2011.05.30. 17:47:36

linfury: Szerintem meg igen, vagy legalabb is nem egy kategoria, es ezt a szabalytalankodasert jaro butnetesi tetelek is pompasan kifejezik. Az oka pedig jozan paraszti esszel konnyen belathato: a biciklis legfeljebb sajat magaban tesz kart a hulyesegevel, ezzel szemben autoval konnyeden meg lehet olni valakit.

Hogy arrogansak? Sokan bizonyara, ahogy az autosok es a gyalogosok tobbsege is.

blacklord 2011.05.30. 17:48:49

@Delinquens: ..., ..., ... és aztán a változatosság kedvéért: ... Tudod, ha 20 mondatból egyet fejezel be ...-al, az egy hatásos stilisztikai eszköz. Ha 4-ből 3-at, akkor egyszerűen csak szarul írsz. Sorry.

"Fölöslegesen fárasztanám magam, ha leírnám, hány évet éltem és közlekedtem külföldön…" No, az előbb még épp ezt kérted rajtam számon, de gondolom a reciprocitás és az arányosság amúgy se nagy erősséged. :-)

"összeillik a ostoba hencegéseddel."
Hát igen, az a-az páros helyes használata tényleg nem a te magas szinted kiváltsága. :-)

Kérlek, sőt, könyörgök, legalább ennyire ne könnyítsd már meg az ekézésedet, jó? Légyszi-légyszi-légyszi! Így unalmas.

Ezt viszont díjazom:
"Igazad van, a lovasokról még szó sem esett :)"

"Számold össze, hányan és hány km-t közlekednek évente az autósok, és mennyit a kerékpárosok, továbbá hány félhülye kerékpáros életet mentnek meg az autósok azzal, hogy fékeznek, elrántják a kormányt..."

Öööööööö, ezzel te most mit akarsz mondani? Hogy mivel az autó k nagy, a bicikli meg rohadt kicsi, legyen hálás minden egyes bringás, akit nem ölt még meg autó? Mert kb. ezt tükrözi a logikád. És szerinted én már hány olyat láttam, ahol az autós ölt meg majdnem bringást, mert index és körülnézés nélkül kanyarodott le jobbra? De most komolyan, ennek mi a halál értelme van? :-) Értem én, hogy idegesít, hogy a biciklis mobilis ott, ahol te stacioner vagy, és hogy ráaadásul még agresszívan is nyomul, ahol te alázatot várnál el, ráadásul míg az ő hibája max. az autódban tesz kárt, addig a te hibád őt megölheti - de mivel akkora a különbség a "bringás" és az "autós" városok életminősége között, és nem az autósok javára, ezért jobb, ha ezzel megtanulsz együtt élni. Vagy adott esetben majd elgőzöl egyszer az agyad és utána majd gyalog jársz, egy gondatlanságból elkövetett emberölésre kapott felfüggesztettel az erkölcsi bizonyítványodban. Jobb esetben.

Delinquens 2011.05.30. 17:49:28

@bocage:

Természetesen igazad van, de számomra a kerékpározás annyira nem szívügy, hogy felvállaljam érte egy "küldetést".
Az autózás sajnos nem mellőzhető az életemből, igyekszem ott tenni valamit példamutatással.
Voltak már gondjaim, mert szabályosan megálltam egy piros lámpánál :)

anarch 2011.05.30. 17:50:23

Ne szidjátok, szerintem kiválóan alkalmas mondjuk mentalitás demonstrálására. Különösen tetszik, ahogy egy személyes sérelemből általánosításokat vezet le majd az egész politikai anyázásba torkollik. Értem, hogy a cél az írással a stresszoldás, de nem látom a végén a katarzist...

Javaslom az alábbit is:
www.youtube.com/watch?v=zO7eancbOJc&feature=player_detailpage#t=62s

blacklord 2011.05.30. 17:50:51

@bocage -> @Delinquens: erre én is csak bíztatni tudlak! :-)

sbarrett 2011.05.30. 17:51:02

Jó arc ez a Tóth Gy.! Én is majdnem egy hülye biciklis miatt buktam meg a forgalmin. Egyébként csak azért járok most is mindenhova bicajjal meg gyalog, mert nincs pénzem autóra. Egy gyalog és biciklivel járó embert meg nem vesznek fel sehova dolgozni, úgyhogy sose lesz pénze autóra... Paradox helyzet!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 17:53:04

@tízpercbringa: Megint egyet értek veled, de megint csak részben. Szerintem ha kerékpáros témában megjelenik egy ilyen cikk, akkor igenis foglalkozni kell vele, és ha kommentelnek itt olyanok, akik szerint ez így rendben van, akkor sem érdemes szó nélkül hagyni. Minél többször és minél változatosabban hangzanak el érvek, annál jobb lesz. Persze a sima trollkodásnak nem sok értelme.
Az hogy kit fog érdekelni egy pár hónap múlva? Reméljük senkit. De azt kell hogy mondjam, a kormánypárt jelenlegi lapja egyértelműen az MN. Ha ott ez szimpi, akkor nem is olyan nagy baj inkább beszélni róla. De valóban bízzunk a legjobbakban. A kerékpárosok létszámának gyarapodása szerintem is megállíthatatlan. Az is tény azonban, hogy az újonnan kerekezők hogyan szocializálódnak, az nem mindegy, Ha azt látják azoktól akik már régebben és magabiztosan kerekeznek, hogy a szabályok gumiból vannak, akkor ne csodálkozzunk hogy valóban megutálnak minket! A cikk második részében inkább ezzel foglalkoztam volna!

dúlidúliaréten 2011.05.30. 17:54:29

@blacklord: egyetértek.

Mondjuk nem értem egy vitában minek mindig személyeskedni meg anyázni. Nem rád gondolok persze

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 17:54:32

@Delinquens: "Kiegészítve azzal, hogy a veszélyességen kívül a szabálytalanság és a büntetlen arrogancia egyfajta követelt velejárója a kerékpározásnak"

Ne viccelj már! Gondolod, hogy én ha a erőszakoskodni akarok, akkor bringára pattanok, mert autóban nem tudom kiélni az agreszív hajlamaimat?

Ha most pszichológus lennék, akkor azt mondanám, hogy neked a nehéz büntethetőséggel van problémád. A kerékpáros jó esélyel azonosíthatatlan, tehát ha nem érik tetten, akkor a sárga csekktől már nem kell retegnie. (Közben megkérdeztem a pszichológust is, neki is ez a gyanúja:)

Hát ez valóban probléma. Azt javaslom pattanj bringára és szabálytalankodj kicsit! :)

Delinquens 2011.05.30. 17:55:57

@blacklord:

Hát, ezen még dolgoznod kell egy keveset a hírnévhez!

Szerintem nem én írok szarul, csak te ne tudsz olvasni a pontokból...

...

Sajnálom, de soha nem írsz semmit, csak a magad rendkívüli tehetségét próbálod bizonyítani, de egyre rosszabb.

Nincs baj, csak vigyázz magadra.

eo 2011.05.30. 17:57:26

sbarrett

Igazad van! En meg egyszer lattam egy biciklist, akinek lyukas volt a zoknija, egy masiknak meg ronda a haja, es majdnem csunyan nezett ram! Az ilyeneket is jol be kene zarni!

blacklord 2011.05.30. 17:59:52

"Szerintem nem én írok szarul, csak te ne tudsz olvasni a pontokból..."

Priceless.

blacklord 2011.05.30. 18:00:30

@dúlidúliaréten: tanárnő, egyem a kezsit, én esküszök, ő kezdte! :-)))))

linfury 2011.05.30. 18:00:39

@sbarrett: Hogy lehet egy hülye biciklis miatt majdnem megbukni?

Delinquens 2011.05.30. 18:02:05

@Tromb74:

Miután nem vagyok erőszakos ember, nem kedvelem a büntetéseket...

Rossz "pszichológus lennél".

Egyszerűen meg kellene tanulni szabályosan közlekedni és alkalmazkodóan viselkedni a közutakon a kerékpárosoknak legalább olyan arányban, ahogyan azt a közlekedés többi résztvevője teszi.
Akkor már lehetne arról beszélgetni, hogy kinek mi fáj.
Jelenleg sajnos az alapokig sem jutunk el, és ez nem a feltételeken múlik, hanem a kerékpározó embereken.

dúlidúliaréten 2011.05.30. 18:03:50

Egy budapesti lakos várható élettartama 2 évvel kevesebb egy vidékiéhez képest, csak a szmog/por miatt.

Én egy olyan várost szeretnék ahol a körúton belül nincs autó.

Csak Tóth Gy-nek, de neki is tükrök nélkül :D

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 18:06:45

@Delinquens: ... mondom, megkérdeztem az igazi pszichológust is. Persze pár sorból ne várj pontos diagnózist!

Egyébként a többivel egyetértek. Ha az utolsó mondatból kiveszed a - kerékpározó - szót, akkor el is jutottunk a megegyezéshez.

Amúgy én is úgy tapasztalom, hogy sokat javult a helyzet az utóbbi időkben.

Delinquens 2011.05.30. 18:07:41

@blacklord:

Ismét én írtam, és megint te nem tudtál semmit.
Ezzel nem illik hencegni!
Ennek lehetnek mélyebb szellemi, nem ritkán egyéb okai :)

No bökd ki, mi a kicsi, "kisegér"?

szegedbicaj 2011.05.30. 18:09:44

A koppenhágai dán társasalom a kihalás küszöbén még bomlik egy jó nagyot, és 40%-a a városlakóknak biciklizik. Vagy csak bolsilibsik a dánok is, és a télapó is létezik, és kommunista.

CSI

Delinquens 2011.05.30. 18:10:05

@Tromb74:

Már megbocsáss, ami szar, az neked egyszerűen nem pontos?
Az a pszichológus csak annyira érti a dolgát, mint a közlekedést a kerékpárosok :)

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 18:14:22

Talán pszichológiából is roppant nagy tudásra tettél szert tapasztalatokkal teli hosszú életed alatt? :)

Mogyoró007 2011.05.30. 18:15:58

Ez a Tóth Gy. egy barom. Saját magán nem lát túl és azt is torz szemüvegen keresztül nézi. Jézusom...

Bert 2011.05.30. 18:17:29

Az újságíró úr nem vette be a gyógyszerét. Legközelebb erre figyeljen oda.

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 18:18:50

@Delinquens: Na, de nem is ez a lényeg. Legyen szó bármiféle kerékpárosokkal kapcsolatos traumáról, a mozgás biztosan jót tesz. Szóval ha kerékpározni nem akarsz, autóznod meg muszály, akkor valami más sport féleséggel tisztítsd meg a gondolataidat! :)

Én mindjárt ráveszem a pszichológust, hogy menjünk el kosarazni egy kicsit. Tuti hadakozni fog ellene.

Delinquens 2011.05.30. 18:19:56

@Tromb74:

Ó dehogy!
A dolog ennél sokkal egyszerűbb;

"Proximus sum egomet mihi."
(Legközelebb én vagyok magamhoz)

Súgd meg azt a pszichológusnak is, hadd tanuljon valamit...

Kotkodus 2011.05.30. 18:22:17

@Delinquens: tóth úr! most már legyen szíves abbahagyni! elmondhatta már gondolatait az újságban...

egy tanács az élethez: ne általánosítsál!

te kicsi, kopaszodó, fehérbőrű, kisfaszú közép-vezető vagy? mert a kommentjeid alapján így általánosítanék... de nem teszem... mert nem volna udvarias...
lehet, hogy igazam lenne, de lehet, hogy nem...

érted?

Delinquens 2011.05.30. 18:22:39

@Tromb74:

Hogy hívják?
Dr. Skizofrén? :)

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 18:22:44

@Delinquens: Esetenként elég távol is kerülhetsz magadtól, mégha szép is az idézet.

Delinquens 2011.05.30. 18:24:29

@Kotkodus:

Egyéb sértés, egyéb gorombaság? :)

Azért tudsz te ennél többet is, ha mélyen belegondolsz a problémáidba.. :)

Delinquens 2011.05.30. 18:25:19

@Tromb74:

Akor OK.!

Jó szórakozást :)

Delinquens 2011.05.30. 18:28:25

@Tromb74:

Ahhoz azért történnie kell valaminek.

Kotkodus 2011.05.30. 18:28:58

@Delinquens: van neked azért humorérzéked... nagyon jó! próbáld meg a bringások helyzetét is humorral felfogni, talán nem fognak annyira frusztrálni...
valószínűleg többet vezetek mint te és engem mégsem zavarnak, szerinted miért?

hallari 2011.05.30. 18:30:18

@Bambano: Tipikus hiba: "a kerékpárosok": én is szoktam bringázni, de figyelek a KRESZ betartására (ahogy autósként is). Ilyen bringásokat is szoktam látni, nemcsak felelőtleneket (ahogy az autósok között is). A magatartásbeli különbségek függetlenek attól, hogy min/miben ülsz.

Pszt! 2011.05.30. 18:32:55

Ez a Tóth elfelejtette bekapcsolni a klímát és az agyára ment a hőség. Bár ezek a viktorfanok mind ilyen mélységes sötétségben élnek, csak nem mindegyikről derül ki hamar.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 18:33:19

@hallari: azért, ha valaki autóba ül, viszonylag ritkábban szarik a behajtani tilos táblákra és még ritkábban hajt a járdán! ;-)

blacklord 2011.05.30. 18:34:34

@Delinquens: Hát most az egyszer már tényleg dicsekedni fogok... 19.5 cm az aztán igazán nem nevezhető kicsinek, szóval nem, ne ezen a fronton kapirgálj, dotdotdotman (vagy PunktPunktPunktMensch, esetleg PointPointPointHomme, netalán PuntoPuntoPuntoHombre).

Az idézet szép, és tényleg áll is rád, csak az a szegény jobb kezed ne szenvedné meg annyira... :-p

Sajnálom, hogy amolyan egyszeri Fidesz-szóvivőmódra nem nagyon tudsz akár a humoros, akár a komoly kritikával bármit kezdeni (az neked "semmi"), de ugyanakkor nem is nagyon vártam mást tőled... PONT PONT PONT

Booki 2011.05.30. 18:37:12

A hülyeség nem az alattunk lévő kerekek számán múlik. Aki örült a volánnál, hajmeresztő dolgokat csinál motoron, bringán, vagy gyalogoskánt is. Éppen ezért hibának tartom az Autós vs. Biciklis párharcot, ráadásul óriási már a közös-halmaz is!
A fórumokon mindig, mindenki ölre megy, szerencsére az utcán teljesen más a helyzet (biztos itt kidühöngi magát mindenki). Aztán kimegyek az utcára és előzékeny, figyelmes autósokat látok, sőt kamikaze bringások sem akarnak rám zuhanni!
Én csinálok valamit másképpen, vagy csak ugyanazt kapom vissza, ahogy én közlekedek?!

Dr Smit Plagius 2011.05.30. 18:37:27

@Delinquens: pontosan ebből látszik, hogy mekkora fasz vagy!

troll ellenpólus · http://trollhitvallas.blog.hu/ 2011.05.30. 18:37:43

Igaza van. Csak az ostoba nem látja, hogy a Gyurcsány-féle céltalan bolsevik dühöngés, az LMP-SZDSZ-féle politikailag korrekt mellébeszélés, a régi MSZP-s káderekre jellemző bomlasztás és értéktagadás, valamint a biciklis maffia gátlástalansága egy tőről fakadnak. Ahogy eltűnik az egyik, úgy fog eltűnni a másik is. Csak ki kell várni.

blacklord 2011.05.30. 18:37:49

@hallari: Ezzel amúgy csak egyetérteni tudok, én autóban se vagyok a szabálykövetés mintaképe, de mondjuk a harmincas zónában meg falun áthajtva betartom. Így hajlok arra, hogy nem azért szegek szabályt, mert bringázok (is), hanem mert nem vagyok egy túl tekintélytisztelő alkat.

Delinquens 2011.05.30. 18:38:51

@blacklord:

Önmagában a válaszod is beszél.
A válaszod önmagáért beszél.
Önmagában vége is elárul valamit.

A tartalma viszont sajnos ismét nem mondott semmit.

Igyekezz!

Mayhem 2011.05.30. 18:41:34

@Delinquens: Nos, autóban ülve heti átlag kb három olyan biciklistával futok össze, aki szabálytalanul veszélyezteti önmagát, amit nekem kell korrigálnom. Kerékpáron, ugyanazon két pont között napi átlag három autós veszélyezteti teljesen szabálytalanul az életemet. Ezek közül átlag egy fő nem figyelemtelenségből, hanem "oktatási" céllal. A figyelmetlenekkel nem foglalkozom, de az "oktatók"-kal időként barátilag váltok egy-két szót. Többségük félanalfabéta lúzer kis pöcs aki ilyenkor ott reszket a badogdobozában, és ha egyáltalán mer mondani valamit, akkor pont azt az általános "mer' a biciklisek..." kezdetű szöveg primitívebb verzióját adja elő, amivel te itt próbálsz oktatni. Szíved joga beállni közéjük, vagy adni alájuk a lovat nagy beképzelten, csak egyet kérlek ne várj el, azt, hogy emiatt, vagy hogy pont itt, ennek ellenére bárki tiszteljen.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 18:45:38

@Tromb74: csak tájékoztatásul: az "elért" ige valójában azt jelenti, hogy megért. Hogy honnan ered az, hogy a "félreért" szinonimája, azt nem tudom.

hallari 2011.05.30. 18:48:43

@al kotmány aláiro álamfö: Ez igaz, viszont helyette elég sokan eszetlenül gyorshajtanak vagy nem adják meg az elsőbbséget jobbkezes utcánál. A múltkor 5(!) autó ment el előttem úgy, hogy mind balkézről jött egyenrangú kereszteződésnél. Gondolkodom rajta, hogy lefilmezem, mert egyre gyakrabban előfordul és bejelentem a rendőrségen, mert ez legalább olyan veszélyes, mint amikor a bringás szabálytalankodik.

Delinquens 2011.05.30. 18:49:03

@Kotkodus:

Az csak valószínű, hogy többet vezetsz, és vélhetőleg azért nem zavarnak, mert autósként is úgy közlekedsz mint a kerékpárosok. Ha mégsem, akkor magadat látod a szabálytalan kerékpárosokban, és innen a türelem.
Más végről nem kizárt, ha annyit vezettél volna mint én, akkor neked sem lenne már annyira vidám az a sok szédelgő tahó.

blacklord 2011.05.30. 18:49:45

@Delinquens: szerinted ha az igyekvésre a családom, a barátaim, a feleségem és tokkal-vonóval az egész környezetem nem tudott rávenni, majd pont neked fog sikerülni? :-)

Akkor kiemelek a semmiből valamit, amit pl. nem láttál meg. Még egyszer, szép lassan: szerinted miért rossz egy biciklis rendőr?

Peppone Botazzi 2011.05.30. 18:51:04

Mikor jöttök rá hogy aki hülye az gyalog, kerékpáron és autóban is hülye. Akkor lenne jogos a nagy felháborodás az autósok részéről, ha nem előznének buszsávban, leállósávban, nem hajtanának 50-nel többel, nem mennének át soha a piroson, megadnák az elsőbbséget, nem parkolnának indokolatlanul rokkant kártyával stb...stb... Amíg mindez megvan addig inkább nevetséges, hogy fel vannak azért háborodva mert a bringások ugyanazt csinálják mint ők. Ami részükről el van intézve annyival hogy "hát haladni kell, mert így életszerű a forgalom, ha betartanánk mindent akkor nem működni a közlekedés" addig a másik félnél ezt fröcsögik állandóan. Sok a tapló bringás, autós, csókolom...sok a tapló ember. Amúgy kérem szépen ha lenne normális bringaút akkor a tökö se tekerne 4sávos utakon....

robian 2011.05.30. 18:54:47

bringával járok szavazni meg nem

Sancee 2011.05.30. 18:54:55

A hozzászólások színes kavalkádját böngészve gondolkodtam, hogy van-e értelme nekem is beírnom, vagy sem de ha már lehet miért ne? Adott egy "politikai" (mit is írok, politikától független, önálló döntéssel bíró) oldal, egy enyhén nem megfelelő hozzáállással. Fejlett nyugati országokban mindenütt megvan a tisztességes kerékpáros kultúra, rengeteg kétkerekűvel a belvárosban. Vezetek autót, ha nem a felezővonalon akarok menni, elfér mellettem. Nem fog rám húzni, az se akarja összetörni magát, főleg hogy neki látatlanban biztos hogy jobban fáj. Járdán is rengeteg helyen van már belvárosban kijelölt, felfestett kerékpársáv. Az persze sehol nincs kiemelve, hogy Pistikéék 6-an korzóznak az Ő sávjában, hogy az anyuka a járdán a kerékpársávban tolja a kocsit, persze hogy nem fog elférni az a szerencsétlen. Pedig az az Ő sávja, tetszik nem tetszik, akkor is. Miért kéne kitiltani?
Aztán viszont ott a másik oldal, amikor az aluljáróban végigszáguld szlalomozva az emberek között, és hát finoman sz*rva rá, hogy ki hova ugrik hogy Ő el tudjon menni. Valami középutat kéne, persze hogy baromság hogy egy nagyvárosból ki kellene tiltani, egyáltalán már az ötlet is az, de az meg tényleg irritáló, ha a körúton a járdán én ne lépjek a sávjába, de Ő gond nélkül száguldozik össze-vissza, megyek a korlátozást betartva a belvárosban, Ő meg kerülgeti a kocsisort össze-vissza, mert siet. Azt ha baleset van, akkor megy a sírás? Ez az, ami nem működik, és ezen nem a gyalogos vagy az autós akinek változtatni kell!!!

végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll · http://engesztelhetetlen.blog.hu/ 2011.05.30. 18:57:01

Roohadt büdös szemetek!!! De nem sokáig mehet már ez így tovább!!! Előbb utóbb elege lessz az embereknek ebből amit itt ti műveltek ÉS AKKOR ELJÖN A MI IDŐNK!!!

Delinquens 2011.05.30. 19:03:41

@Mayhem:

Mint írtam, sokat közlekedtem és naponta teszem azt ma is, így arról tudok csak véleményt alkotni, amit tapasztalok, viszont nem én alakítom a valóságot, hanem azt mindössze megélem.
Elnézést, hogy ilyen a valóság.
Az, hogy te hogyan látod, és reagálsz erre, azzal magadat minősíted.
Én sohasem hivatkozom senkire, és akkor sem leckéztetek meg senkit, ha történetesen ő akar "kioktatni", mert a kettő teljesen ugyanaz...
Nem lennék büszke arra, ha olyanok tisztelnének, akik alapvető szabályok betartására is képtelenek.

Szakállas zokniszandálos UNIX troll 2011.05.30. 19:06:05

Eddig is sejtettem, hogy Bambano egy idióta, most meg is győzödtem róla

Sét 2011.05.30. 19:07:50

most olvastam ... szégyen.
Hajrá bringások!

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 19:09:01

@al kotmány aláiro álamfö: Köszönöm! :) Bár könnyen lehet, hogy mostanra ellentétes tartalommal bír ez a kifejezés, mint korábban.

hallari 2011.05.30. 19:09:17

@Legelő Őse: "türelmesnek és toleránsnak lenni". Pontosan erről van szó. bármennyit is szidják a nyugati társadalmakat, többször annyi türelem, jóindulat és tolerancia szorult beléjük, mint drága honfitársainkba. Egyszerűen ez a különbség, ezért nem megoldás az állandó törvényfoltozgatás. Úgyse lesz sose annyi rendőr, hogy maradéktalanul be tudjanak tartatni minden törvényt.

Kotkodus 2011.05.30. 19:10:19

@Delinquens: lehet, hogy igazad van, de lehet talán az is, hogy - miután sokáig bosszankodtam a közlekedésben neveletlen társaim miatt - rájöttem arra, hogy ha mások hülyeségén bosszankodom azzal csak és kizárólag magammal szúrok ki...

lehet, hogy többet vezetsz nálam (természetesen van ilyen), de akkor te is profi vagy (tehát akkor te is ebből élsz). ha ez így van, akkor kollégaként hidd el nekem, hogy semmi értelme egy olyan bringás, motoros, kamionos miatt felhúzni magadat akit 5 másodperc múlva örökre elfelejthetsz... még ha sietsz akkor sem (sőt, akkor különösen nem)...

további stressz- és bringamentes napot kívánok!

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 19:12:34

@Tromb74: hát azok után, hogy valami wikiszótárban már félreért a jelentése... :D

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 19:13:50

@Kotkodus:
"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt saját magadon bosszút állni."

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 19:17:16

@hallari: Igen, ebben sok igazság van. Én pl. Londonban reflexből rossz oldalon fordultam be a kereszteződésbe (bringával és autóval is követtem el hasonlókat), de akurvaanyázás helyett csak türelmességet és segítőkészséget tapasztaltam.

Delinquens 2011.05.30. 19:19:06

@blacklord:

Ki állította, hogy rossz a biciklis rendőr?

Az biztos, hogy nem hatékony és az is valószínű, hogy a szokottnál is lassabban érnének ki helyszínelni.
Főleg, ha az egyik viszi a másikat a vázon, aki szirénázik mialatt húzzák maguk után a cuccot, ami kell még a munkához. :)

Viccet félretéve; faluba, kisvárosba, külvárosba tökéletes lehet a bringás járőr páros.
Személyesebb, "elérhetőbb" mint az autós járőr.
Persze ez csak egy személyes vélemény, semmi tapasztalat.
A rendőrök tudják igazán, mennyire lenne jó ez.

fake plastic trees 2011.05.30. 19:19:39

@Gera: egyszerű, azért van 3 sáv közül pont ott, mert balra akar kanyarodni.

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 19:20:54

@al kotmány aláiro álamfö: Az értelmezőben az általad említett jelentéssel van, megnyugodhatsz, megnézttem.

Delinquens 2011.05.30. 19:21:04

@Kotkodus:

Ok. Köszönöm!
Neked is minden jót!

AutosVilli 2011.05.30. 19:29:38

Látva a 400+ kommentet eléggé kibaszta pár embernél a biztosítékot kedves T.GY.L

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.30. 19:33:23

@Tromb74: nyugodt voltam eddig is. :)

@AutosVilli: tévedsz. Ha megnézed, alig van szó arról a faszkalapról és az okádékáról. Megy a szokásos: merazautósahülyébb vs merabiciGlisahülyébb.

záporjózsi 2011.05.30. 19:36:59

"Miután öngyilkossági szándékához nem akartam asszisztálni, jóhiszeműen jobbra rántottam a kormányt,"
Ezzel a T. politológus bebizonyította, hogy nem tanult meg még vezetni.

Szakállas zokniszandálos UNIX troll 2011.05.30. 19:39:00

@al kotmány aláiro álamfö: Nincs főnököm, saját informatikai cégem van. Az elképzelése miatt akadtam ki, miszerint az úton csak az ő Opeljának van helye, a biciklisek meg idióta öngyilkosjelöltek, akik direkt eléugranak.

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 19:40:28

@al kotmány aláiro álamfö: Miután a jobboldalnak a választási kampány alatt kevésé sikerült benyalnia magát a bringásoknál (pedig próbálkoztak), ezért a másik megoldást választották. A kerékpározást megpróbálják olyan elempés, zsidós dolognak beállítani, így legalább a másik oldalról bezsebelhetnek némi "lájkot". Ennek a pöcsnek a cikke is ebbe a stratégiába illeszkedik. Na most erről érdemes vitázni?

Edd China 2011.05.30. 19:42:59

Háháhá ez az ember nem normális:D Ilyet írni:D

tatabike 2011.05.30. 19:43:58

Milyen kocsija van ennek a Tídzsének? Merre szokott járni? Úgy látszik, úgy tényleg komolyabban még nem cseszett ki vele egy biciklis sem, majd én megfingatom. Aztán kiváncsi leszek, Ő milyen állapotban érkezik meg egy tárgyalásra az imádott benzinzabálójával. Még a takarítónő sem fog majd vele kezet, azt garantálom.

ex-dr. vuk 2011.05.30. 19:44:09

@Delinquens: Gondolom londonban is azert van sok biciklus rendor (es mentos!) mert kis falu ahah

A politologusunk pedig egy barom, akinek faj az, hogy a bringas gyorsabb mint o a dugoban. A visszaelozesi problema nem letezne fel meterrel szelesebb uttesten, vagy maskepp atrendezve. O sokkal aggresszivabb fasz mint barmelyik bringas. Aki pedig kormanyt rangat mert bringas elozi az komplett hulye..

blacklord 2011.05.30. 19:44:47

"Biciklis rendőrt, biciklis tűzoltót nektek!"

Ezt szerintem nem a támogatás jegyében írtad. Szerintem.

"Az biztos, hogy nem hatékony és az is valószínű, hogy a szokottnál is lassabban érnének ki helyszínelni."

Járőr, nem helyszínelő. Egy belvárosi nem túl sűrű tömegben, teszem azt mondjuk a Vörösmarty tér környékén, sokkal, de sokkal hatékonyabb, mint egy rendőrautó, ami be se mehet oda (de ha bemehetne se mennének vele túl sokra). Sok nagyvárosban is van, itt Lausanne-ban pl. rendszeresen borogatják arcra a meglepő módon 99%-ban fekete gyanúsítottakat (egyrészt szinte minden dealer feka, másrészt a rendőrök enyhénszólva is istenesen rasszisták).

Látván, hogy eredeti álláspontodba nem rögzültél bele 100%-san, a dinamikus fejlődésedért kiosztok egy virtuális piros pontot.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.05.30. 19:45:44

Hülye, hülyébb, leghülyébb, postás, rendőr, vasutas, politológus.

záporjózsi 2011.05.30. 19:46:04

@Tonyeaux: Ha nem építesz kerékpárutat, csak hagyod haladni, akkor olcsóbb.

@Legelő Őse: Itt az autó a hímtag meghosszabbítása. Sőt léte hosszabbít. Nem közlekedési eszköz, annak elég lenne egy jóval szerényebb is.

tatabike 2011.05.30. 19:50:50

Nézzetek már rá, ezt még az anyja se szereti, nem kell komolyan venni:

static.168ora.hu/db/07/F9/tothgylaszlo-copy-d0000D7F9ff7adbf8371d.jpg

nemjogasz 2011.05.30. 19:56:17

Utálom a bicikliseket, úgyhogy a biciklisek mocskos komcsik.
A biciklizés komcsi trükk. És ráadásul szabados is, legalább annyira, mint a pornó. Sőt, jobban, úgyhogy be kell tiltani. Sőt, akinek van biciklije, az nyilvánvalóan egy nemzetáruló. Ja, és lmps is, ami ugyanaz.

Ez egy teljesen átlagos jobboldali szavazó gondolatmenete. (biciklizés helyére tetszés szerint behelyettesíthető bármi)

tatabike 2011.05.30. 19:57:09

Tóth Gy. László

Tanulmányai: 1976-1981. ELTE BTK.

Mukahelyei:
Fizikai és szellemi segédmunkás, 1986-től filmszínházvezető
1990-1996 az Artmozik Országos Szövetségének elnöke
1991- a Magyar Mozgókép Alapítvány filmforgalmazói és videó-kiadói szakkuratóriumának elnöke
1995 a Magyar Polgári Demokraták Társasága egyik alapítója és szóvivője
1998- a Miniszterelnöki Kabinet Kulturális Titkárságának vezetője

Nesze, egy ilyen gyökér volt Orbán főtanácsadója. A többséghez képest egy iskolázatlan nulla, egy senki, ennek nem karrierje van, csak idióta, mondvacsinált állásai voltak egész életében, ahelyett, hogy tényleg csinált volna valamit. Ingyenélő pöcs.

kispista5 2011.05.30. 20:00:05

remélem a magyar nemzet főszerkesztője elhatárolódik és elnézést kér, v nem hosszabbítom meg az előfizetésemet

Delinquens 2011.05.30. 20:04:37

@Legelő Őse:

„Kérlek értelmezd már ezt nekem. Ha lenyomod, abba belehal. Ha nem veszed észre abba is belehal.”

Fenti sorok kizárólag téged minősítenek.
Meg sem fordul a fejedben más, csak szélsőséges gondolat.
Persze csakis a másság tiszteletével…

A „lenyomás” annyit jelent, hogy ráhúzódok az útpadkára, a parkoló kocsisorra, hogy ne támolyogjon ismét elém a kretén, mert száz méter, és kezdhetem előröl a manővert a tolakodó hülyegyerek miatt.
A „nem veszem észre” annyit tesz, hogy figyelek rá úgy, hogy ezt ne vegye észre, mert ha észreveszi a figyelmet, akkor azonnal gátlástalan és pofátlan állat módjára viselkedik -, nyomul, mert tudja, hogy vigyázok rá.

A partnerség nem a szabálytalanságban való cinkosságot jelenti nálam, így nem is ezt várom el a közlekedés többi részvevőjétől, hanem a szabályok betartását.

Gerik001 2011.05.30. 20:11:34

Jók a kommentek mint mindig. :) Olvastam hogy az autós fizeti a utakat a kerós meg semmit max az áfát ilyen alapon a járda minek? max arra kell hogy oda lehessen felállni a rokkantkártyás mercivel. mert a gyalogos is max a cipöje áfájával járul hozzá a úthoz.

Egyébként meg a bunkó mindenhol bunkó nem a közlekedési eszköze teszi. Pl. ma a Bródy Sándoron tekerek és a mögöttem jövö A8-asba kiosztottam volna arcra 400 év börtönt ,de egy dudaszó és motorhörgés nélkül jöttek mögöttem mig kiszélesedett az út.

Gerik001 2011.05.30. 20:20:07

Sorry a duplázásért ,de erre a faszira jellemző az a mondás ,hogy:

"A béka a kút alján nem hiszi el hogy az óceán végtelen."

Delinquens 2011.05.30. 20:22:23

@blacklord:

Nézd.
Fel kellene ismerned, hogy ez itt Magyarország, fel kellene ismerned, hogy itt nincsenek sem feketék és sok minden más sem, ami ott mindennapos.
Fel kellene ismerned, hogy egy ember megtanul viselkedni és nem másol, koppint, más gondolatit utánozza azért, hogy létjogosultságot nyerjen a taszító magatartása.
Nem érzem szükségét annak, hogy a közlekedésben (is) megnyilvánuló fegyelmezetlen viselkedés külföldi mintákkal és példákkal legyen igazolva.
Nem érdekel, mi van külföldön, mert itt élek, és ez itt nem külföld.
Ha külföldön élek, akkor is jól elvagyok, mert betartom a szabályokat, és nem verem a nyálam, hogy bezzeg Magyarországon, mennyi a tapír biciklis...

A pontjaid meg pont nem érdekelnek.

szszg 2011.05.30. 20:23:00

Tóth Gy. László politológus, nyilván a mikrobiológiához, a kazánkovácsoláshoz, meg az informatikához is annyira ért, mint a kerékpározáshoz.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.30. 20:31:19

Ide is, tudtad-e:

-hogy a felelőtlenül száguldozó kerékpárosok csak Magyarországon évente többszázezer gyalogost és autóst ölnek meg?
-hogy a kerékpáros metán- és CO2-kibocsátása megegyezik egy ötszemélyes autóéval?
-hogy míg Te évente százezreket-milliókat költesz regisztrációs- súlyadóra, benzinre és ezáltal az utakra, a kerékpárosok addig egészen pontosan 0, azaz NULLA forinttal járulnak hozzá a közöshöz?
-hogy a kerékpárutak építése miatt évente többtízezer parkolóhelyet számolnak föl?

Állítsuk meg a kerékpárosbűnözők ámokfutását, amíg nem késő!!!

nowy 2011.05.30. 20:40:58

Nem vagyok sem hős,sem zöld,sem bolygó megmentő alternatív,sem hippi,sem kábszeres,sem elempés,sem ufó.Egy ember vagyok,aki A-ból B-be sokszor kerékpárral jut el,mert így kényelmesebb/olcsóbb/gyorsabb/kiszámíthatóbb.
Egyre többször találkozhatsz velem,mert lehet én szolgállak ki a közértben, javítom a számítógépedet, gyógyítom a gyerekedet vagy éppen biztosítom a megélhetésedett,mikor üzletet kötök a cégeddel.
Szóval semmi különösebb címkét nem kérek és nem tűrök.Csak egy srác vagyok a szomszédból.

pengusz 2011.05.30. 20:41:47

Ne szidjátok szegényt: Mivel nem tud bringázni (már gyerekkorában is fekete kocsiban szállította a papa mindenhova), ezért zsigerből gyűlöli a bringásokat. Igaz neki van egy 20 millás BMW-je, de mégsem tud haladni vele, ezért szúrta a szemét az eset. :)
Gondolom ő betű szerint betartja a KRESZ-t.
Még a végén a 2/3-dal megszavazzák, hogy a kerékpárral közlekedőkre 5-10 évig terjedő fegyház lesz kiszabható, ha közútra merészkednek, és zavarni merészelik az ilyen faxokat :D
Ennél már nincs lejjebb szerintem...

sbarrett 2011.05.30. 20:42:45

Szerintetek Tóth Gy. olvassa ezeket a kommenteket? :D Minek fröcsögni itt: inkább irkáljunk arról, ki milyen új alkatrészt szeretne venni a bringájához. Sokkal hasznosabb, és építőbb jellegű lenne!

sbarrett 2011.05.30. 20:45:58

Én speciel egy villára erősíthető Tóth Gy. mutatóujjat vennék, amit rá lehet állítani a küllőre, és akkor visítana belőle, hogy "neeeeee, neeee, könyörgööööm!" :D

tatabike 2011.05.30. 20:46:59

@Modor Tibi: Ezeket melyik sci-fiben olvasad?

lombardo 2011.05.30. 20:47:21

Tulajdonképpen az nem jön le az eredetiből, hogy dugóban üldögélt. Különben hogyan "rántotta" volna félre a kormányt?

tatabike 2011.05.30. 20:51:48

@sbarrett: 60-as Mali Ironman aluvázat keresek, ha tudsz egyet, szólj...:)

tatabike 2011.05.30. 20:52:56

@sbarrett: 60-as Mali Ironman aluvázat keresek, ha tudsz ilyet, szólj...:)

béla a veszedelmes 2011.05.30. 20:58:40

az illető publicista úr nyaljon szart. Aki meg szabálytalankodik, kapjon büntit.

Muq 2011.05.30. 21:07:27

„Már rég elérte a kritikus tömeget a magyarországi öngyilkosjelöltek száma. Ez már önmagában is komoly társadalmi probléma lenne, ám akikről szó van, saját életüket is kockáztatva próbálnak meg túlélni egy jobb sorsra érdemes világban. Egyes autót használó újságírók arról írnak, hogy ugyan ők azok, akik szennyezik a környezetet, akik egészségtelenül élnek, de ők azok szintén, akik nem tűrik a velük ellentétes életet élni akarókat. Valamelyik nap például az egyiket az autójában ülve balról egy kerékpáros előzte. Miután nem gondolta, hogy balról nem jönne a kerékpáros, ha nem férne ott el, ezért segítőkészen jobbra rántotta a kormányt, de csak ijesztő helyzetet teremtett, mert arról meg éppen egy motoros előzött. Mindez egy egyirányú, telített, háromsávos úttesten, ami azt jelenti, hogy a tőle jobbra és balra eső sávban is haladt egy-egy autó. De a segítőkész autós ítész ma már a járdán sétálva sem érezi magát biztonságban, mivel sajnos kevés a kerékpárosok jelenlegi mennyiségéhez kialakított kerékpárút. A kerékpárosok meg egyre többen vannak, mert talán hisznek a fenntarthatóságban, a mozgás örömében, egy olyan világban, ahol 30 ember nem okozna dugót (1 fő/autó) és nem tudnak, vagy akarnak benzinpénzt, parkolási és dugódíjat fizetni. Ehelyett ijesztő ufószerű lénynek öltözve inkább mozognak a fémvázas micsodáikkal, aminek még a nyilvántartási rendszer hiányosságának köszönhetően, a tulajdonosai is beazonosíthatatlanok. Viszont ők is csak élni akarnak egy városban, egy országban, ahol még mindig nem védi elég törvény a gyengébbet és bármikor halálra gázolhatják őket egy nagyobb fémvázas micsodával. Így, aztán az életüket teszik kockára nap, mint nap akár kényszerből, akár a kerékpározás szeretetéből. A kerékpárosok a modern kor hősei egyesek szerint, pedig talán csak emberléptékű életet élőnek hiszik magukat. Mivel nem védi őket senki ezért csak egy rosszul szervezett közlekedési- és társadalmi szemétdobon nyíló vadvirágok ők. A kerékpáros szülőknek a fejében csak annyi van, hogy gyermekkori emlékeiket továbbadják és ők is megtanítják a gyermeküket a túlélésre a kerékpárútrendszer kialakulásáig az egysávos, szinte járhatatlan minőségű utak szélén. Kimennek közösen, mert így együtt a család, mert együtt tekernek és így biztonságosabb is. Aztán tekernek a tóra, meg a pusztába is, mert az út ott van vagy, mert tekerni muszáj. Végül is mindegy is miért. A közvélemény egy része is már kerékpárpárti lehet, hiszen ez egy olyan alternatív mozgalom, amely az eddig szerveződött világvárosi közlekedéshez képest más, jobb annál, mert élhetőbbé teszi ezt a várost, országot a gyermekek és azok gyermekei számára is. Éppen ezért, mint minden más igyekszik megélni, túlélni, ami miatt néha jönnek szemből, oldalról, hátulról, gyalogjárdán, hidakon, alul- és felüljárókban, játszótereken. És miután már sokan vannak, egyre kevésbé hagyhatóak figyelmen kívül. Lépésekre volna szükség, de valakik vagy nem elég nyitott gondolkodásúak, vagy nem reagálnak az igényekre megfelelő gyorsasággal. Így a kerékpárosok egy évben néhányszor összegyűlnek, kérésekkel, követelésekkel állnak elő, amiket egyes politikusok támogatnak, bár nekik teljesen mindegy lenne, melyik párt oldja meg a jelenlegi élet- és balesetveszélyes állapotot. Addig meg tekernek, hiszen a túlélés minden pártnál erősebb volt, van és lesz.”
/Muq/

krausz2 2011.05.30. 21:15:19

@tatabike: Ezek a jó állások ahol soha semmit nem kell produkálni!
Majd írunk valami balfaszságot és kipipáljuk az újabb
"tudományos" fellépésünket.Erre mondják ügyes!
Persze a biciklis duma is átvágás a cél hogy a kisember
/dolgozó réteg/megértse:nem tudja megfizetni az autózást.
Mindent megtesz az állam, hogy többet tudjon elvonni
a nyomorultaktól mint akár a környező országok is.
pl. reg.adó.
20 éve itt ugyanolyan hazug /eu,jogharmonizáció/
banda adja egymásnak a kilincset és a szomorú, hogy nincs kiút belőle mert a média sem lép fel ellenük.

Mayhem 2011.05.30. 21:18:40

@Delinquens: Én viszont igényt tartok arra az alapvető tiszteletre, ami az életemre és a testi épségem megörzésére _feltétel_ _nélkül_ vonatkozik. Függetlenül attól, hogy te személy szerint az önkényes skáládon mekkorára értékeled általad önkényesen megválasztott csoport önkényesen megválasztott mintája által szerinted tanúsított magatartást. Aki ezt nem képes megérteni (úgy gondolom képes vagy) vagy nem akarja megérteni, annak számolnia kell a következményekkel. Azzal, hogy ezek az emberek (remélem te nem) azt választották, hogy vélt igazuk és a pléhkaszni védettségének hamis tudatában és sokszor saját képességbeli vagy tanulással és gyakorlattal pótolható fogyatékosságuk miatt másokat akarattal veszélyeztetnek, azokkal szemben megillet a jog, hogy megtudjam miért tették, amit tettek. Semmi törvénybe, vagy más normába ütközőt nem tettem azzal, hogy megkérdeztem. Nem fenyegettem őket sem tettel, sem szóval, ellentétben velük. Azt, hogy ennek jogát elvitatod, téged minősít kisember.

Secnir 2011.05.30. 21:19:23

@otapi:
1. nem az én statisztikám, hane a KSH-é
2. azok külön vannak, ha vennéd a fáradságot és áttekintenéd. egyjárműves, pölö.

Secnir 2011.05.30. 21:23:42

@otapi:
ami pedig a bringák számát illeti: az relatív
nekünk 1 autó, 1 motor, 2 bringa.
leginkább motor, autó, egy bringa, 60-30-10% arányban használva.
akkor most mi hogyan szereplünk? mint autós vagy bringás? vagy motoros?

k13 2011.05.30. 21:26:20

ezzel a faszival meg a cikkével kár időt tölteni...ezt gondolom.

Bandras3x 2011.05.30. 21:31:06

Ez egyszerűen hüle :-).
Kívánok neki 600 Ft-s benzin és dízel árat.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.05.30. 21:31:39

Érdekes, hogy zsidózás nem volt a cikkében, még rejtve sem. Vagy csak az én zsidózásszenzorom nem elég fejlett. :D

harcsapaprikás 2011.05.30. 21:41:11

Ehhez nem lehet mit hozzászólni - hogy Kunczét idézzem - a keszonbetegség veszélye nélkül.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.05.30. 21:46:07

@Delinquens: háháhá---vidám emberke vagy te. Szóval a "lenyomom" azt jelenti hogy ráhúzódsz a padkára, a "nem veszem észre" meg azt hogy figyelsz rá. Igazán nem akarlak megbántani, de komolyan: mi neked az igazi bajod? Mi a véleményed. Értem hogy általában nem értesz egyet senkivel? De mi a Te véleményed? Szerinted nem kellene bringázni? Vagy kellene? Szóval mi az álláspontod? Vettem a fáradságot és visszaolvastam, de nem tudtam kibogozni sehogyan sem. Szóval mi legyen? Tiltsák be? Vagy éppen mindenki csak a kerékpárutakon tekerhet? Mi a véleményed?

kabelbarat (törölt) 2011.05.30. 21:46:19

@Stock: (06:14:32)

A gond az szokott lenni, hogy a jobbról jövő jól látja az utat, viszont a kikanyarodó nem látja jól a jobbról jövőt, és mire meglátja addigra a kocsi orra már előtte van.
A sebességhatárt alapvetően azért kell betartani, mert az emberek hibáznak, és ha túl gyorsan mész akkor nehezen tudod korrigálni mások hibáját. Lehet, hogy a másik okoz balesetveszélyes helyzetet, de a gyorshajtással te a balesetveszélyesből életveszélyeset csinálsz.

"ha takarásból elém ugrik mehetek 10-zel is, akkor is elütöm!"
Csak éppen nagyon nem mindegy, hogy 10-zel, 30-cal, vagy 50-nel ütöd el. Éppen ezért van a 30-as övezet, hogy ha eléd rohan egy gyerek akkor a kórházba kelljen vinni, ne a temetőbe.

csuszi11 (törölt) 2011.05.30. 22:10:35

@al kotmány aláiro álamfö:
ahogy a kerekparos is ritkan hajt 100al a varosban, vagy all a tilosban es valszeg a tomege miatt is kevesbe halalos, mint az autosok. ;) egyeb okossag?

kino 2011.05.30. 22:18:31

ez a cikk ugye nem komoly? bár egyre kevésbé lepődnék itt meg már bármin...

brummnarcisz 2011.05.30. 22:21:05

aki ilyet leír az nem komplett

LLLLLL 2011.05.30. 22:23:39

Az a baj, hogy a politikusok keveset keresnek, így nem jutnak el nálunknál fejlettebbnek tartott társadalmak városaiba, így csak annyi marad, hogy féltve őrzött autójukat megmutathassák nap mint nap a város lakosságának. :)))

KürtiT (Tromb74) 2011.05.30. 22:25:02

@Modor Tibi: Tibikém, ne zavard össze a kommentelőket! Itt vérkomoly anyázás folyik :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.05.30. 22:31:15

Akkor Borisunk is hulye, hogy lehet egy majd 8 millas varos polgarmestere olyan agyatlan, hogy biciklizzen, mekkora gaz mar, raadasul targyalni is szokott.. :D:D
Nem komplett ez a Toth Gy.

pablito 2011.05.30. 22:36:32

Én próbálok naponta kerékpárral járni, a gyerekeket is azzal viszem, ha tehetem suliba. Szerencsém van, északról délre járok, sok a bringaút, szinte végig védve vagyok. De sok helyütt nincs ilyen.
Igazából az lenne a javaslatom, ha van alternatív bringaút 1 km-en belül, párhuzamosan a 3 sávos említett úttal, ott közlekedjen a biciklis. Erről kapjon tájékoztatást, és az útra pedig behajtani tilos bicikliseknek tábla jelezze, hogy ott biciklisnek nincs helye. Sajnos ilyen alap infó nincs, és nagyon nehéz ennek itt utánajárni.

harcsapaprikás 2011.05.30. 22:36:49

Legyünk megértőek. Lehet, hogy sietett a templomba, ahol elmondják "szeresd felebarátaidat" és pont egy biciklis miatt késett el.

blacklord 2011.05.30. 22:38:31

@Delinquens: Az a helyzet, hogy görcsösen próbálod ráhúzni a reakcióimat valami elképzelt mintára, miközben totál más a helyzet. A külföldi minta csak annak szól, hogy amelyik nagyvárosban több bringa van, ott jobb az életszínvonal (mert kevesebb zaj és szennyező anyag van, ill. fizikailag nagyobb tér áll a gyalogosok és bringások rendelkezésére), ezért aki megteheti (mert teszem azt nem egy kőműves, de meglepődnél, hogy Hollandiában még festők is viszik a teljes cuccukat bringás utánfutón), azt érdemes egy adott város vezetésének arra ösztönöznie, hogy ne egyedül pöfékeljen a kocsijában. Ez még akkor is így lesz, ha már tisztán elektromos és hidrogén-üzemű autók gurulnak majd a városok utcáin - a helyigény miatt.
A fegyelmezettség terén ég és föld a különbség Magyarország és Svájc között, és én, akármilyen meglepő is, jobban szeretek otthon vezetni (és úgy általában is, létezni), pont a fegyelmezetlenség miatt. Izgalmasabb. Ez most viccnek tűnhet, de halál komolyan gondolom. Én nagyon távol állok a feltétel nélküli szabálybetartástól, és ha úgy ítélem meg, átmegyek a piros lámpán például. Lehetőség szerint amúgy igyekszem az autósokat nem korlátozni vagy irritálni, de ahol tudok, ott haladok, a sorok között is. Itt Svájcban még ezzel az - általad feltehetően agresszívnak megítélt - bringás magatartással se volt soha konfliktusom, Budapesten nyilván lenne.
Én magyar vagyok, és azt látni kell, hogy mi mind egyénenként, mind társadalomként sokkal fegyelmezetlenebbek vagyunk, mint a fejlett nyugati társadalmak lakói - ez nagyon szépen tükröződik mind az autós, mind a bringás, mind a gyalogos közlekedésen, és - ha fog egyáltalán - ez max. évtizedes távlatokban fog csak megváltozni.

alexfly 2011.05.30. 23:04:06

@Rabyn: Nekem van féklámpám...olyan 1000Ft körül vettem...
Nem nagy cucc: a fékbowdenen van egy kapcsoló; ha behúzod a féket, bekapcsolja a lámpát.

A szerelő 2011.05.30. 23:29:23

Ez mekkora gyökér! Pedig autóval járok :)

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2011.05.30. 23:37:46

Az ilyen gyökeret szaporítani kellene melegházban.

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2011.05.30. 23:41:12

"egy rosszul szervezett társadalom bomlástermékei ők."

Komolyan mondom túl sokat nem várok egy pártpolitikai laptól ahol a kontraszelekció vezérlő elv.

De ezt az írást még egy kómában fekvő rovatvezetőnek is vissza kellett volna b*szni oda ahonnan jött.

Fakeuser 2011.05.30. 23:42:12

A kedvencem ez a "biciklisek 90%-a átmegy a piroson". Honnan veszik ezt a marhaságot? Én minden nap biciklivel járok dolgozni és vettem a fáradságot és figyeltem mennyivel több biciklis látok átmenni a piroson mint autóst (attól még hogy "narancssárgának" hivják vicceskedve, attól az még telipiros). Hát konkrétan több autóst számoltam, de vegyük nagyvonalúan ugyanannyira. (aki nem hiszi, nyugodtan kezdje csak számolni, meg fog lepődni)
Egyébként meg ha már itt tartunk a piroson átmenésben a gyalogosok nyernek utcahosszal..

Azzal meg hagyjanak már, hogy "de az autóst meg tudják érte büntetni, a biciklist meg nem", én még életemben senkit nem láttam, akit megbüntettek volna piroson áthajtásért (akit meg csak az tart vissza, hogy elkaphatja érte a rendőr, az meg ne moralizáljon itt nekem).

Másik kedvencem az a mondás, hogy a kerékpárosok nem járulnak hozzá az utak építéséhez.. szerintetek a kerékpárosok családjában nincs autó ami után adóznak? De. Ennyi.
(attól még hogy egy családban általában egy autó van és azzal általában az egyik szülő jár dolgozni, a másik három nem "parazita" a társadalom nyakán)

Perillustris 2011.05.30. 23:42:20

@Delinquens: "Az autósok ilyen értelemben töredéknyit szabálytalankodnak, és 90%-ban partnerek egymással."

autozz.blog.hu/

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2011.05.30. 23:42:48

Ez az idei év legnyomorultabb írása ami lapban megjelent.

Perillustris 2011.05.30. 23:51:00

"Van kerékpárom, de nem használom, mert lejáratták ezt is"

Lejáratták. Atyaúristen...

alagi 2011.05.30. 23:58:03

Toth Gy. Laszlo, eddig nem ismertem a nevedet, de most megjegyeztem, ez az iras meg a Magyar Nemzetben is az egyik legnagyobb kocsogseg, amit valaha olvastam.

harcsapaprikás 2011.05.31. 00:01:29

@WITCH: Ja. és még hol az év vége.

Perillustris 2011.05.31. 01:08:40

@pablito: Abszolút kerékpárbarát javaslat. A Reitterről meg tiltsuk ki a kocsikat, mert ott a Váci út. Mindazonáltal nem gondolom, hogy gonoszságból írsz ilyen bornírt ötletet, csak biztos megszoktad, hogy te pont bringaút mellett laksz.

veny 2011.05.31. 01:35:57

Kőkeményen beszólt a Nemzet, nem lennék most a lebuktatott Kósa helyében! :))))

zdanee 2011.05.31. 02:11:41

Vannak akik dolgozni járnak, nem "tárgyalásokra" (vö: naplopás, szófosás, angrybirds/faszverés az asztal alatt). De persze van, akinek eszébe sem jut, hogy munka != tárgyalásokra járkálni. Hogybasznámeg.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.05.31. 02:34:10

Ez a jóember életében nem járt még Berlinben. Kerékpárosok tízezrei közlekednek a német fővárosban, napi szinten a járdákon, utcákon és a városban csaknem tökéltesen kiépített kerékpárutakon. Német autós, kerékpáros és gyalogos problémamentesen közlekedik a világvárosban.

gaborv 2011.05.31. 03:05:14

@Delinquens:

Hadd szemezgessek egy kicsit az elhangzott hozzászólásaid közül:

1.
>>„Kérlek értelmezd már ezt nekem. Ha lenyomod, abba belehal. Ha nem veszed észre abba is belehal.”

Meg sem fordul a fejedben más, csak szélsőséges gondolat.
Persze csakis a másság tiszteletével…<<

Nem igaz. A hozzászólásaidat jellemzi egyfajta arrogancia, ennek megfelelően értelmezi az ember az olvasott szavakat. A "lenyomom" szó szimplán nem azt jelenti, amilyen utólagos magyarázatot te adtál. A >>"nem veszem észre"<< az adott szövegkörnyezetben a "lenyomom" szó helyes jelentését feltételezve nem azt jelenti, hogy "figyelek rá úgy, hogy ezt ne vegye észre". De a szövegkörnyezettől függetlenül is gyenge, félreérthető kommunikációt sejtet az utóbbit az előbbi módon kifejezni.

Ennek fényében viszont - ahogy korábban már említettem - a "fenti sorok kizárólag téged minősítenek" kijelentés meglehetősen arrogáns.

2.
"Kiegészítve azzal, hogy a veszélyességen kívül a szabálytalanság és a büntetlen arrogancia egyfajta követelt velejárója a kerékpározásnak."
Ebben a mondatban nem egy hazugság van. Először is az egész nincs alátámasztva semmilyen adatokkal, de még az emberek többségének a tapasztalatai sem támasztják alá szemmel láthatóan. De a konkrétumok:
- büntetlen arrogancia: ahogy az eredeti írás szerzője - akinek véleményével szemmel láthatóan szimpatizálsz - kifejti, az ilyen mentalitás súlyos következményekhez vezethet, többek között akár a biciklis halálához. A halált aligha sorolhatja bárki a "büntetlen" kategóriába.
- "követelt velejárója", ki vagy mi követeli meg? Én a saját tapasztalataim alapján semmivel nem fedeztem fel nagyobb mértékű vagy arányú arroganciát, szabálytalankodási hajlamot a kerékpárások, mint az autósok között. Egyébként az internetes fórumozók szerintem több nagyságrenddel odavernek mindkét előbb említett csoportnak, ha az arroganciáról van szó. Szintúgy a blogbejegyzést ihlető cikk szerzője.

3.
"Elnézést, hogy ilyen a valóság."
Azért ne keverjük a szezont a fazonnal. Ez a te ábrázolásod a valóságról, amit se adatok, se - a hozzászólások láttán - más emberek tapasztalatai nem támasztanak alá.

4.
Fura dolog folyamatosan az arrogancia szót olvasni a hozzászólásaidban, amikor egyértelműen a valóság képedet csak a személyes impresszióidra alapozod, az hogy tömegesen mondanak ennek ellent, semmit nem változtatott a hozzáállásodon. Illetve az alábbiakat figyelembe véve:

"Már megbocsáss, ami szar, az neked egyszerűen nem pontos?"
...
"Ó dehogy!
A dolog ennél sokkal egyszerűbb;
[...]
Súgd meg azt a pszichológusnak is, hadd tanuljon valamit..."
Szerintem egyértelmű, hogy mielőtt bárkit arrogánsnak nevezel előbb a saját mentalitásodon lenne érdemes gondolkozni.

5.
"Nem lázadok, mindössze görbe tükröt helyezek eléjük." - újabb ferdítés. Ha nem is lázadsz, görbe tükörről szó sincs; kőkemény beszólás volt már az első hozzászólásod, nem is beszélve a fenti idézetekről.

Ami nekem leginkább fáj az ilyen hozzászólások, illetve a blogban idézett cikkekhez hasonló írások olvasásakor, az az, hogy intelligens, szabatosan és választékosan fogalmazni képes emberek indulatból, önmegtartóztatás nélkül és a kifejezőképességükhöz mérhető körültekintést és odaadást nélkülözve, felelőtlenül tákolnak össze írásműveket egy olyan országban, ahol az emberek a politikai élet alja kommunikációjától és a sajtó általános, üres szenzáció hajhászásától undorodva már úgy áhítanak egy tisztességes írást, mint éhező egy falat kenyeret.

Dour 2011.05.31. 05:17:02

Teljesen mindegy mit vezet valaki, ha alapból hülye
/lehet vezető beosztású is, akár politikus, akár rovatvezető/.
Csak az ember tud a "legnagyobb állat" lenni…..

Tökiböki 2011.05.31. 06:59:28

Mindaddig, amíg ez a sok faszkalap a parlamentben úgy módosítja a KRESZ-t, hogy a több millióért kiépített kerékpárutat a biciklivel nem vagy köteles igénybe venni, addig ne csodálkozzon senki a kerékpárosok viselkedésén.
Agyatlan törvényalkotók ellen nincs orvosság!

LilMonk 2011.05.31. 07:22:58

De jó! A világ teli van gyurcsányista bolsevikokkal, még Ázsiában is vannak. Sőt, ott vannak a legtöbben. Például Tokióban a bevett közlekedési eszköz a kerékpár. Egy dolgózó ember egy napja Tokióban: reggel otthon felpattan a bicajra, elkerekez az állomásra, majd az ott kiépített bicikli tárolóban leteszi a bringát. Felszáll a vonatra, bemegy dolgozni. Este leszáll a vonatról, magához veszi a bicajt és hazateker.

fehérlófia 2011.05.31. 07:48:00

A Critical Mass-t nem bringával, hanem autóval kellene tartani és nem hétvégén, hanem hét közben, mondjuk 8 és 10 között. Ha az a pár ezer ember, aki amúgy bringával közlekedik beül az autóba és azzal grasszál a városban, akkor esetleg a mindennapi autósnak is feltűnik valami.

linfury 2011.05.31. 07:51:32

@Tökiböki: A már megépült kerékpárutak többsége alkalmatlan a funkciója betöltésére - másrészt városon belül tökéletesen elég lenne a kerékpársáv, ill. még az sem kellene, ha a forgalom szereplői képesek lennének egymásra odafigyelni

linfury 2011.05.31. 07:53:25

@fehérlófia: Ugyanmár ... annak, aki képes mindennap ülni a 11-es úton befelé és kifelé a dugóban, szerinted már nem tűnt fel, hogy tán túl sok az autó a városban ... dehogynem ... csak szarik rá

GG81 2011.05.31. 08:02:07

@Yanagi: ugyanezt csinálták vidéken nagyanyáink (és csinálják mai napig oly sokan). a holland példa pedig annyival több, hogy a bringát is felvihetik a vonatra...

de érzed a kettő közt a különbséget? a japó és a nagyanyák a városban már nem bringáznak...

sbarrett 2011.05.31. 08:02:37

Amúgy meg hülye pestiek! :D

GG81 2011.05.31. 08:11:35

@Fakeuser: ajjaj öregem neked is kiamardt pár óra vagy az óvodai nevelés... a szankciók, a büntetések lehetőség és a letagadhatatlan felelősség pontosan egy olyan dolog, ami nagyon-nagyon sok embert gátol meg, hogy rosszfát tegyen tűzre. tudod, ez amolyan társadalmilag kialakult szabályrendszer, amit az együttélés követelt meg. nos, ebből lehet nagyon ügyesen kibújni az azonosíthatatlan bringásoknak... tehát mindent egybevetve, ha a jogaiért kiabál egy csoport, akkor más csoportoktól meg ne csodálkozz, hogy a kötelességek, azok számonkérhetőségének része vetődik fel.

cod6 2011.05.31. 08:13:00

tehát ha balról előzök akkor balliberális vagyok, ha meg jobbról akkor csak szimplán FIDESZes?

Adofizeto 2011.05.31. 08:25:20

@pengusz: :)
"Még a végén a 2/3-dal megszavazzák, hogy a kerékpárral közlekedőkre 5-10 évig terjedő fegyház lesz kiszabható, ha közútra merészkednek, és zavarni merészelik az ilyen faxokat"
Ne ess túlzásokba!
A kérdés súlyának megfelelően, beleveszik az új Alkotmányba (szokás szerint Lázár János egyéni módosító indítványával), hogy a pofátlanul kerékpározók (azaz az összes) biciklijét elkobozzák, 5 évre visszamenőleg természetesen, hogy az autósokon túl az irigy emberek igazságérzete is helyreálljon.
Az elkobzott bicikliket exportáljuk a baráti Kínába (államadósság csökkentés, külkereskedelmi mérleg - MEGOLDVA!). A feladatok koordinálására létrehozzák a NKH-t (Nemzeti Kerékpár Hivatalt), alig 10 fős igazgatósággal, 15 fős felügyelő bizottsággal és 35 fős nagykuratóriummal. A tisztségviselőket -szakítva a Gyurcsányi kicsinyes parlamenti ciklusokban gondolkodással- 25 évre választja az Országgyűlés. A tisztségek -az immáron az emberek akaratából újra hatályos Aranybullának megfelelően- örökölhetőek...
(Pár éve észrevettem, hogy nem tudok -bomlott elmémmel- akkora baromságot kitalálni, hogy az ne válhatna másnapra kőkemény valósággá :)

Dizma 2011.05.31. 08:35:13

Az említett cikkben a bicajos politikailag is teljesen korrekten előzött. Csak a jobbközép nem ismeri a kreszt, meg a szélsőjobbos motoros. :D

nyehehe 2011.05.31. 08:43:43

idézet a Mandinerről:

"...sajnos a Kerékagy is elfelejtett megemlékezni arról, hogy a Magyar Nemzetben Tóth Gy. írása mellett Kürti Gáboré is helyet kapott."

Mr. Darcy 2011.05.31. 09:11:14

Sziasztok!

Én nem különösebben kedvelem a bringásokat, mert:
- a KRESZ-re nagyrészt fittyet hánynak
- jobbról előznek
- ha én közben jobbra kanyarodok, lazán alám futnak, könnyen sérülnek
- ha az autómban kárt okoznak, nincs biztosításuk, ami esetleg enyhítene
- a bringaút költségeibe nem szállnak be, azaz semmi adót nem fizetnek

A teljes tiltás se jó megoldás, de kérlek titeket, rendes bringások, vegyétek figyelembe, hogy az autóval közlekedők is csak az egyik helyről a másikba akarnak jutni, nem ellenetek vannak.

Alf (törölt) 2011.05.31. 09:19:07

@Mr. Darcy:

Szia, én nem különösebben kedvelem az autósokat, mert:

- A KRESZ-re nagyrészt fittyet hánynak
- nem figyelnek balra kanyarodásnál, nem adják meg az elsőbbséget.
- A város utcáinak 90%-t elfoglalták, pedig az autcák nem az autósok pénzén épültek, hanem jóval az autók megjelenése előtt. Az autósok pénzéből csak a használattól deformálódó aszfaltréteget húzzák újra.
- Az ország majdnem csődbement a közpénzekből épített fizetős autópályák, völgyhidak, alagutak miatt, ahonnan én mint bicajos ki vagyok tiltva.
- Nem lehet tőlük elférni még a járdákon sem gyalogosként, nemhogy babakocsit eltolni a belvárosban.
- Dúgót okoznak, ontják a füstöt, Budapest, ahol élek a legszennyezettebb főváros európában.
- Hülye érvekkel kommentelnek a bringás fórumokon, ugyanazokat a hazugságokat mantrázzák.

A teljes tiltás se jó megoldás, de kérlek titeket, rendes autósok, vegyétek figyelembe, hogy a bringával közlekedők is csak az egyik helyről a másikba akarnak jutni, nem ellenetek vannak.

linfury 2011.05.31. 09:21:16

@Mr. Darcy: Ha időben indexelsz, plusz belenézel a tükörbe, sok kellemetlenség elkerülhető.
És ne felejtsd el, a bringásnak is ugyanaz a célja, mint neked!

fran7 2011.05.31. 09:21:17

@nyehehe: Akkor hogy lett volna 400+ komment, ha kiderült volna, hogy két ellentétes véleményt közölt a lap, hogy érzékeltesse a feszültséget.

Alf (törölt) 2011.05.31. 09:22:28

@fehérlófia: Szerintem minden reggel és délután van egy autós Critical Mass budapesten.

pablito 2011.05.31. 09:26:33

@Perillustris:
Jó ötlet egyébként! Mindenhol korlátozás nélkül folyik az autóforgalom. Lakóparkokon keresztül, zöldövezetben. Nálunk is 3 azonos rangú főúton folyik át a forgalom, holott csak az egyiken is elmenne a forgalom, és a másik kettőn élhetőbb lenne a környék, ha be-fekvő-rendőröznék, és korlátoznák a forgalmat. Pl Reiter Ferenc: Miért kell oda 2X2 sávos út? Miért nem lehet visszaadni az embereknek a terepet? Teleültetni fákkal, sétány. Az ott lakó emberekre senki sem gondol. "Zöldövezet", közben Budapest Bukarest után a legkoszosabb, legélhetetlenebb város, és nálunk ami zöldövezetnek számít, az Berlinben mondjuk egy külvárosi gyártelep szintje.

Alf (törölt) 2011.05.31. 09:27:38

@Mr. Darcy: Amúgy tényleg nem kedvelem az autósokat, de csak akkor nem, amikor autóval vagyok. Autóból ülve a másik autós a legnagyobb köcsög, tele van félőrültekkel a város, te is azzá válsz. A bicajosokkal sincs gondom.

Bicajjal menve viszont semmi bajom az autósokkal, és ahogy látom, sokan nagyon előzékenyek, az idiótaszázalék lecsökken minimálisra.

linfury 2011.05.31. 09:27:57

@Alf: Pontosan ... Talán Koppenhága vagy Stockholm polgármestere mondta a dugódíj bevezetése kapcsán, hogy az autósok nem ülnek a dugóban, hanem csinálják

igazi hős 2011.05.31. 09:37:30

Látom minden oldal felvonult a megfelelő számú csatabárddal. Csak azt nem értem, hogy Pilhál és Bayer után ki vesz komolyan bármit a MN-ből. Egyébként látszik, hogy meleg van és a jó pár autós megborult, pláne a ma reggeli dugóban. Ebből is látszik, hogy túl sok bringás van a városban.

Perillustris 2011.05.31. 09:37:47

@Tökiböki: Az autópálya kötelező? Pedig pár nagyságrenddel többe került.

linfury 2011.05.31. 09:48:56

Mondjuk a KRESZ ismeretéről vagy nem ismeretéről azért kár vitázni, mert az autót vezető elvileg ismeri, de sodort már el engem úgy autós, hogy szent meggyőződése volt, hogy a kerékpárnak nem jár a jobbkéz szabály adta elsőbbség.
A dolgot egyébként rövidre lehetne úgy zárni, hogy 16 évesen a közoktatás rendszerén belül csak az léphet feljebb, aki leteszi a Kresz-vizsgát.

foambelly 2011.05.31. 09:50:24

Sok az agressziv kocsis es bicajos is :) Eljenek a gyaloglok! Foleg a romai parton!!!

linfury 2011.05.31. 09:53:14

@foambelly: Na, ha időm engedi, majd készítek neked néhány rémisztő felvételt gyalogosokról. A Nagytétényi úton, a Lépcsős utcai buszmegállónál, a reggeli forgalom idején rendszeresen megjelenik egy idős bácsi, aki járókerettel !!! kel át a 6 sávon, de még véletlenül sem a zebrán

vadiúj nick 2011.05.31. 10:13:37

tóth gy. lászló ebben az undorító írásában jól megmutatja azt a szemléletet, amely miatt szar itt élni. (tudom, akkor húzzak el, rendben, meglesz.)

vannak itt még jó számmal ilyen emberek is, vagyis hát most pláne: eljött az ő országuk. ő a mindenkori csúszómászó, programozott, uszító, gyűlölködő pártkatona karaktere.

ez egy olyan cikk, amit évek múlva idézni tudnak a történészek, mint metszetett arra, hogy miért volt itt olyan rossz élni, milyen erkölcsű, gerincű, műveltségű lények mondták meg a nagy tutit az Egypárt sajtójában. és egyáltalán, kik, milyen emberek voltak többségben, büszkén kikiáltva az ostobaságukat.

aztán majd nem hisszük el, hogy ilyen gyomorforgató emberek juthattak szóhoz, pedig de.

hihetetlen, de itt él köztünk, egyenesen a legsötétebb múltból jön, és tóth gy. lászlónak hívják. jól nézzétek meg, mert ő az igazi bomlásterméke a tóth gy. lászlók által rosszul szervezett társadalomnak. ez a faj kis büdös rezervátumokban tudott csak fennmaradni Európában, mint amilyen Abszurdisztán is.

Perillustris 2011.05.31. 10:25:27

@Mr. Darcy: "a bringaút költségeibe nem szállnak be, azaz semmi adót nem fizetnek"

Ezt ledumálod az APEH-hel is a kedvemért?

Mr. Darcy 2011.05.31. 10:48:50

@Perillustris: fizetsz bármi adót a bringáért? Netán súlyadót, regisztrációs adót, hozzá az üzemanyaghoz jövedéki adót és ÁFÁ-t?

Közgazdaságilag szólva indifferens adózásod szempontjából, hogy használod-e a bringautat, vagy sem. Míg az autónál ez nem mondható el.

linfury 2011.05.31. 10:52:22

@Mr. Darcy: Nagyon valószínű, hogy azért nem fizet a bringás súlyadót, mert több lenne az adminisztrációs költség, mint a befizetett adó. Apropó ... fizessenek a gyalogosok is, mert használják az úttestet, amikor átkelnek a zebrán!

KürtiT (Tromb74) 2011.05.31. 10:54:40

@Mr. Darcy: Én fizetek súlyadót, mert van autóm. Ráadásul direkt drágább kutakon tankolok, hogy kompenzáljam a bringázás miatt kiesett jövedéki- és forgalmi adó kiesést. Sőt, neked bevallom, hogy a súlyadónál kicsit csaltam, direkt nagyobb teljesítményt írtam be, hogy nehogy szó érje a ház elejét.

Tényleg ennyire ostoba vagy?

Mr. Darcy 2011.05.31. 11:02:34

@linfury: Amit meg is teszünk gyalogosként: építményadó és a telekadó, vagy más kommunális adó, melyből egyszerre csak egy vethető ki.

Viszont autósként Te is és mások is fizetik a bringautak, bringasávok létesítését, amik legtöbbször pont azoktól vesznek el teret (út szélére húzva az új belvárosban is mindenfele), akik adóforintjaiból építkeznek.

Továbbra is, bringásként nem fizetsz adót, hogy bringautad legyen. Felfoghatjuk egyfajta ösztönzőként, hogy érdemesebb az "ingyen" utat használni.

Amit nagyon sajnálok, hogy itthon kevés az olyan munkahely, ahol a sporteszközzel történő érkezést segítenék (bringa, görkori, roller) zuhanyzóval, zárható ruhásszekrénnyel, hogy az ember tényleg sportnak is tudja használni a munkába menetel idejét.
Én szívem szerint ezt fejlesztetném - ahogy teszem ezt a saját vállalkozásomnál.

KürtiT (Tromb74) 2011.05.31. 11:04:11

@Mr. Darcy: ...Egyébként aki igazán szívén viseli a közteherviselést az minnél nagyobb fogyasztású autót vásárol, mert így több jövedékiadót fizethet. Aki 4000 Cm3/300 Lóerő alatti autóval közlekedik az pedig szimpla súlyadócsaló.

linfury 2011.05.31. 11:06:26

@Mr. Darcy: Ez helyes is - egyébként a bringás is fizet építményadót, kommunális adót, így ha a gyalogosnak jár ezért a járda, akkor neki is méltán jár a kerékpárút, de mindegy, lépjünk ezen túl! - és igen, ösztönözni kell a munkáltatókat erre.

linfury 2011.05.31. 11:08:02

@Tromb74: Esetleg legyen jövedékiadó köteles a csokoládés müzliszelet, és jelentsük ki, hogy az a bringások üzemanyaga!

bagoj ur 2011.05.31. 11:09:41

@bambano:

"Amióta a benzinárak megszelektálták az autósokat, azóta sokkal gyorsabban lehet közlekedni autóval, mint 2-3 évvel ezelőtt."

Ezzel gyakorlatilag elismerted, hogy kevesebb autó kéne a városba. Köszi, egyetértünk. Egyébként abban is, hogy meglepően jól lehet autózni Bp-en.

KürtiT (Tromb74) 2011.05.31. 11:11:45

@linfury: Volt már olyan eszmefuttatás, miszerint a kerékpáros több hamburgert fogyaszt, mint az autós. A szarvasmarhák meg ugye szét fingják az ózonréteget.

linfury 2011.05.31. 11:15:11

@Tromb74: Látod-látod! Vessük ki a tehénfing adót - a hamburgerekre ... apropó, de mi lesz a csibeburgerrel meg a fishburgerrel?

KürtiT (Tromb74) 2011.05.31. 11:24:39

@linfury: Hát, az a helyzet, hogy a hal egy mocskos állat, oda szarik, ahonnan eszik, a vízbe. A csirkét pedig a muzulmánok meg a zsidók eszik, mivel büdös nekik a disznóhús. Ideje őket megadóztatni.

Viszont egy teljesítmény arányos súlyadót tudnék támogatni. Így persze aránytalanul alacsony adó terhelné a kerékpárosokat, ezért az autók súlyadóját kissé meg kellene emelni, hogy egyáltalán érdemes legyen a kerékpárosoktól is beszedni.
Másik megoldás, hogy valóban a jármű tömegéből számítanánk az adót. A kerékpárosokat pedig köteleznénk arra, hogy a munkához szükséges cuccok mellett cipeljenek magukkal 1200 Kg vasat, csak a kompenzáció miatt.

Tökiböki 2011.05.31. 11:32:23

@Perillustris: Meg fogsz lepődni. Igen. Az autópálya díj úgy van kitalálva a teherautók részére, hogy lehetőleg mindenütt fizetnie kelljen az útdíjat. Ez esetben viszont úgy közlekedik, hogy ne a mellékutakon kolbászoljon, hanem a pályán.
Én a saját példámból indultam ki, amikor a Váci úton (Újpest és Dunakeszi között) ott van üresen a vadi új kerékpárút, és inkább a veszélyes autók közötti csalinkázást választja a kerékpáros, mondván vigyázzon az autós. Kinek jó ez? Miért jó az a kerékpárosnak, hogy a teherautó tükrének holtterébe érve nem látható? Én nem csak kocsit vezetek, hanem kerékpárt is. Ez utóbbi esetében úgy megyek, hogy ne képezzek akadályt az autók előtt. Ezt kellene minden biciklisnek átvennie!

linfury 2011.05.31. 11:39:05

@Tökiböki: Jó lenne, ha senki nem akadályozna senkit ... ha kerékpárral megyek, ugyanúgy a közlekedés résztvevője vagyok, mint bármelyik autó ... egyébként meg legtöbb helyen azért mennek a forgalomban a bringások, mert a kerékpárút alkalmatlan a megfelelő tempójú haladásra. Vagy mert csak sárga festékkel épült és valójában a járdán van, vagy mert valamelyik alkalmatlan kitalálta, hogy térkövezni kell a kerékpárutat, aminek eredményeképpen még a tartós tejből is vaj lesz, mire célhoz érek

Gabe Walker 2011.05.31. 11:39:16

Ez igen, b+. Tóth Gy. mikor lesz Nemzeti Közlekedésügyi és Autómentő államtitkár?

Perillustris 2011.05.31. 11:40:12

@Tökiböki: Ki beszélt a teherautókról? A szomszéd Kovács úr a Fordjával ott megy ahol akar. Ha a 7-esen akar, mert csak, akkor ott, ha az M7-esen, mert csak, akkor ott. Pedig ott van naki a méregdrága autópálya.

A napi kb. 10 eurós díj egyébként a kamionoknak inkább a vicc kategóriája, mint használatarányos összeg. Talán nem véletlenül kerülnek hazánk felé a külföldiek. Szerencsére uniós elv, hogy ezt rendbe tegyék, tehát van remény, hogy ez megváltozik.

A Váci út kerékpárút nélküli része egyébként kiválóan bringázható, jó széles, több sáv, sima ügy a kikerülés.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.31. 11:42:12

@Tökiböki: Újpest és Dunakeszi közt? A Megyeri híd után végül mégis megépült a folytatás? Mert amikor tavaly ott jártam, akkor valahol a Budapest végét jelző táblánál a kerékpárút is végetért és megjelent egy kerékpárral behajtani tilos tábla.

Perillustris 2011.05.31. 11:42:37

@Mr. Darcy: "hozzá az üzemanyaghoz jövedéki adót"

Képzeld, a benzines fűnyírómba szükséges üzemanyag adótartalma min. arányossá teszi a teherviselésem.

Sőt, pénteken megittam pár koktélt is.

LOL

Perillustris 2011.05.31. 11:52:38

@al kotmány aláiro álamfö: Nem túl hosszú szakaszról beszélünk, aminek jelentős része tipikus gyalog- és kerékpárút, annak minden jellemző tulajdonságával. Hétvégén kerülni egyet a Római-partra megfelel, közlekedni már kevésbé (de nem lehetetlen).

Silent Bob 2011.05.31. 11:53:14

@Mr. Darcy:
És én hol kérhetem vissza az adómnak azt a részét, amiből autópályát építettek?
Mert azt ugye te sem gondolod, hogy azt CSAK a jövedéki és teljesítményadókból építették.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.31. 12:11:32

@Perillustris: az még Budapest szerintem. Budapest-Dunakeszi között épphogy nincs bringaút.

Gábor2000 2011.05.31. 12:33:31

Tóth Gy-től ez az írás egy balfácánság volt, ami azért fura, mert egyébként normális megnyilatkozásai vannak.
Összekeverte a dolgokat, mármint az okokat és okozatokat.
Az azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy valóban van egy tekintélyes kerékpáros réteg akire ráillik az irása.
Nagyon egyszerűen összefoglalva a lényeget: KERÉKPÁRUTAK HIÁNYOZNAK s ez rossz a kerékpárosoknak és rossz az autósoknak.

Silent Bob 2011.05.31. 12:48:20

@Gábor2000: Jó, hát most ilyen alapon, ha egy autó nem adja meg az elsőbbséget a zebrán egy gyalognak (amiből van napi 1000 eset) akkor írjon mindenki cikket, hogy az összes autós egy métely a társadalom testén.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.31. 13:03:38

@Gábor2000: fenét hiányoznak kerékpárutak! A közlekedési kultúra hiányzik.

Az elvtárs meg attól kezdve, hogy a MaNemben publikál, eleve nem lehet normális.

Perillustris 2011.05.31. 13:06:50

@al kotmány aláiro álamfö: Jogos, valóban, elég barátságtalan viszonylatról beszélünk.

Dunakeszi pedig nagyon lelkes, amikor EU-s pénzből kell járdát csinálni (persze kerékpáros forrásokból).

kerekagy.blog.hu/2010/10/14/kompromisszummentes_valasztasi_bicikliut_dunakeszin

Mayhem 2011.05.31. 13:45:42

@Mr. Darcy: Fizetsz azért nekem mert teleszarod a tüdőmet kipufogógázzal? Nem. Ér engem és a társadalom más tagjait kár ezáltal? Igen. Kevesebb kár éri a társadalmat, ha több ember vált autóról kerékpárra? Igen. Elő lehet segíteni ezt a folyamatot a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésével? Igen. Ösztársadalmi szinten csökkennek ezáltal a költségek? Igen. Aki a közgazdaságtan relevanciáját kizárólag az adózásban látja, az üljön vissza sürgősen az iskolapadba, mert sokat kell még pótolnia.

Lumieres 2011.05.31. 14:31:15

Ki adott ennek politológusi diplomát?
Ez nem politológus, hanem egy idióta...

Lumieres 2011.05.31. 14:32:33

Több százezer kerékpárost sértett meg...
Lehetne több esze...

Lumieres 2011.05.31. 14:34:22

static.168ora.hu/db/07/F9/tothgylaszlo-copy-d0000D7F9ff7adbf8371d.jpg

Ha látod az utcán nyomd a CSENGŐT!!!
Hogy szégyellje magát ez szarházi!!!

Lumieres 2011.05.31. 14:36:01

world.waze.com/

Ezt nézzétek meg!
Így is lehet Közlekedési közösséget alkotni...
Az autósok és a kerékpárosok együtt a jobb városi közlekedésért!!!!

Perillustris 2011.05.31. 15:00:22

@Lumieres: Azért ez túlzás. Röhögünk a szánalmas és szegényes lelkivilágán.

Ottvoltam 2011.05.31. 15:17:05

Jobbára egyetértek az írással, kamikázé aki ebben a városban kerékpárra ül az autoutakon.
Emléxem arra a srácra, aki a Margit-híd snpárján kerekezett walkman füllhallgatóval tömve. Megérdemli, de mi nem, a véres látványt.
Más. tetszik ez az újgazdag szlogen:
"a város túlterhelt, sokaknak inkább ki kéne szállni, ahhoz, hogy ne legyenek torlódások" írja a tollforgató. Bravó. Te fogsz kiszállni öcsi vagy a kirabolt adófizetőkre gondoltok ilyenkor, akik már eltünhetnének végre a pesti föld szinéről? Ez az "elfogadható veszteség" a szép új világ elitjének agyterméke. Pusztuljon az alja, túl sokan vagyunk, jöhet a sertés-flu.
Remélem Te leszel aki kiszállsz először nagyarcú! De ha elindul a buli, nincs megállás nagyokos!

egy maréknyi dollár 2011.05.31. 15:21:37

Jó kis ironikus poszt.
A "politológust" nem minősítem;gondolom, pénzt kap ezekért a szösszenetekért,így nehéz lenne meggyőzni őt arról, hogy nem komplett.
Nos, én autózok,gyalogolni is szoktam és olykor - igaz, elég ritkán - biciklire pattanok.
Most akkor bomlástermék vagyok vagy sem?Vagy csak időnként?Tiszta szerencse, hogy a folyamat reverzibilis.

Delinquens 2011.05.31. 15:29:03

@Perillustris:

Nem, nem az „Atyaúristen” járatta le, hanem „perillustris” az igénytelen, kulturálatlan ostoba hülye gyerekek.

Lumieres 2011.05.31. 15:39:30

@Perillustris: nehogy azt hidd, hogy magától írta... Megy a kormányzati propaganda a bringások ellen. A magyarnemzetben nem szoktak véletlenül megjelenni gyűlölködő írások...

Lumieres 2011.05.31. 15:42:02

@egy maréknyi dollár: Az a kérdés, hogy Ki íratta vele a szemetet... És hogy miért?

GXJ 2011.05.31. 15:45:01

szétszaggatnám a jogsiját apró ficnikbe aprítanám, és élethosszig tartó kerekezésre kényszeríteném a beszűkült, elkényelmesedett, ostoba, dugóban álldogáló, a haladni vágyó kerékpásrosokat és motorosokat folyton folyvást feltartó, mindíg mások útjában sertepertélő, közlekedés-ellenes, hyperprimitív proletár-politológusát neki :))

Lumieres 2011.05.31. 15:45:20

Én azon csodálkozom, hogy politológus létére, le mer írni olyan általánosító, sztereotípiákat megerősítő, ráadásul negatív érzelmektől fröcsögő amiért első évben kibasszák a hallgatókat egy normális egyetemről...

Lumieres 2011.05.31. 15:46:44

Mert ha egy műveletlen paraszt (troll) ír ilyet az oké...
De egy diplomás ember nem írhat le ilyen szemetet...
Pontosan tudjam MIT ÍR! Tanítani lehetne, mint ellenpéldát!!!

Lumieres 2011.05.31. 15:48:05

@GXJ: Elég ha megtaláljuk a kocsiját amikor parkol... Négy új belsőt simán el lehet intézni... ;)

Lumieres 2011.05.31. 15:56:27

csak hogy tudjuk kiről van szó:
Tóth Gy. László, Orbán Viktor egykori miniszterelnöki főtanácsadója...

Lumieres 2011.05.31. 15:58:24

Szóval én nem venném könnyed mocskolódásnak a cikket...
Valamire készül a kormány a bringások ellen...Ű

Az mnyp-al is így indult. Ment a negatív kampány ellenük, hogy "eltőzsdézik a pénzt"... Aztán jól odabaszott nekik a kormány...

Start Gomb 2011.05.31. 16:02:02

Köszönöm Kerékpáragy, hogy élsz!:)

A cikkíró jegyzetét nem értem. Balról egy biciklista előz, ő félrerántja a kormányt, ahol egy motoros jobbról előz. Visszapillantó tükröt ismeri? És a jobbról szabálytalanul előző motoros nem zavarja, csak a balról szabályosan előző biciklista?

Valóban rossz a levegő a városban, a sok biciklistától, aki szén-dioxidot lélegzik ki a sok bringázástól.. Hiányzik a felismerés, hogy friss levegő kellene? Észkombájn:)

A kerékpáros egyesület adhatna egy ajándék csepelt ennek az úriembernek, ez elég frappáns válasz lenne, sajtóval megtámogatva.. :)

Tata, ahelyett, hogy pöffeszkedne az autójában tehetne valamit az egészségéért, és a környezete egészségéért is! Különben a problémái egyszerűen megoldhatóak: Nem kell autóval járni a városban. :)

A tárgyalásra érkezésről: Ha Önnek a ruha határozza meg az embert, és nem a benne lévő személyisége és cselekedetei, akkor elég sanyarú élete lehet. Mindannyian tudjuk, hogy a legnagyobb gengszterek öltönyben járnak, de látott már biciklin nagy maffiózót? :D

egy maréknyi dollár 2011.05.31. 16:07:39

@Lumieres: Mire gondolsz?Kitiltják őket a nagyobb városokból, főbb útvonalakról?Esetleg kerékpár-adót vezetnek be ill. (pénzért) K-kategóriás vizsgát kell tenniük ötévente?
Az eddigi frenetikus ötleteket elnézve ez sem lehetetlen.

Start Gomb 2011.05.31. 16:09:51

A biciklizés pártsemleges.

Ez a fickó 20-ik századi őskövület! Isten hozta a huszonegyedik században, mz/x jelentkezz:)

www.xxszazadintezet.hu/bemutatkozo/toth_gyorgy_laszlo.html

Perillustris 2011.05.31. 16:24:29

@Delinquens: Gondolom autót sem használsz, mert bankrablók, bérgyilkosok, gyerekgázolók már lejáratták.

Lumieres 2011.05.31. 16:45:07

@egy maréknyi dollár: Súlyos büntetésre gondolok...(pénz behajtás)

Lumieres 2011.05.31. 16:50:38

Esetleg a beruházások elmaradnak... Nem épülnek új bringautak... Ami megvannak leromlanak...

Perillustris 2011.05.31. 17:04:48

@Lumieres: Mivel eleve szarok épülnek többnyire, amit amúgy sem tartanak karban, de ugyebár mindezek ellenére kötelező használni azokat, én kifejezetten örülni fogok, ha nem épül használhatatlan bringaút.

igazi hős 2011.05.31. 17:14:39

@Lumieres: A diplomások között nem kisebb a trollok arány mint a többiek között. Attól, hogy átment az ember pár vizsgán, még lehet frusztrált, irigy, ...

lütty 2011.05.31. 17:53:28

KURVA ANYÁD ORBÁN VIKTOR!

Delinquens 2011.05.31. 17:55:43

@Perillustris:

Több mint 3 millió autó van Magyarországon, amit kétségtelenül használnak is.
A buszok, teherautók nincsenek ide számolva, de azok is futnak az utakon.
(Ez a realitás, és én nem harcolok ez ellen.)
Ha ez a közlekedő autós tömeg arányaiban oly módon viselkedne a közutakon, mint ahogyan azt a kerékpárosok teszik, akkor gyorsan megoldódna a tömegközlekedés gondja, mert nem maradna tömeg.
A Magyar autóstársadalom hosszú évtizedek alatt kialakult magatartása koránt sem példamutató, de a többségükben szabálykövetők.
Én naponta több ezer autóssal találkozok, de csak néhány szabálysértőt látok, mialatt néhány biciklis közül vagy mind, vagy többségükben durva szabálysértők.
Ezért nincs lejáratva az autózás.
Ez a szabálykövetés tehát nem mondható el a kerékpárosok többségéről.
Ez pedig a lejáratása a dolognak..

Közlekedni viszont kell, és ebben (tetszik nem tetszik) az autók maradnak a főszereplők egy jó darabig.
Ezt fel kellene fogni.
És nem kell bárgyú a kritika, mert egy dolog pofázni és feltartani a forgalmat, és megint más dolog naponta órákig járműhöz kötve résztvenni egy világváros közlekedésében.
Nem passzióból, nem virtuskodásból, hanem mert muszáj.
Mindenkinek oka van arra, hogy közlekedjen, tehát nem kell a süketelés, hogy „szálljanak ki”, meg jaj a tüdőm és hasonlók.
Mindenki szívja mérget.
Mellesleg meggyőződésem, hogy pont a kerékpárosok java az, akinek nincs szükségük a biciklizésre, csak vergődnek, mert nem kapnak elég figyelmet máshol (sem)…
Ezt a fórumot nem ide értve, én még nem találkoztam autós ismerőssel, kollegával, aki nem hasonló, vagy ugyanezen véleményen lett volna.
Tehát ne itt polírozzátok egymást, hanem amikor nyeregbe ültök, akkor a közutakon viselkedjetek ember módjára, és fordítsátok meg az arányt, hogy ne kelljen általánosítani!

Lumieres 2011.05.31. 18:30:07

@igazi hős: Pont erről beszélek. Ennek a f@roknak diplomával lehetne több esze annál, hogy ilyen uszító mocskolódást írjon...

egy maréknyi dollár 2011.05.31. 18:33:28

@Lumieres: Azért előre nem kell ennyire elkeseredni.Jól néznénk ki, ha egy golyós "politológus" közröhejt kiváltó irományától összeszarnánk magunkat.
Látogass el a Hírcsárdába, kicsit lazulni.

Lumieres 2011.05.31. 18:33:45

@Delinquens: Szerintem az a legnagyobb mocskosság, hogy a cikkíró szembe állítja egymással az autósokat és a kerékpárosokat (úgy egybe az egészet)...

Megy a mesterséges indulatok felesleges szítása. Az ilyen megosztó és gyűlölködő értelmiséginek látszó tetvek teszik tönkre ezt az országot...

Lumieres 2011.05.31. 18:36:19

@egy maréknyi dollár: Olvastam a hírcsárdát... ;)

A mnyp-ak baszogatásakor én is röhögtem... Azt hittem nem lehet elvenni 10 éves megtakarításomat... Aztán mégis megtörtént...

egy maréknyi dollár 2011.05.31. 18:40:47

@Lumieres: Nem is becsülöm alá a feltételezésedet, hogy ez a förmedvény valamilyen tervezett biciklis-baszogatási törvény preambuluma.Majd meglátjuk.De ennek a fasznak az írását kezeljük csak a helyén.

Delinquens 2011.05.31. 19:08:50

Gondolom, aki erre a cikkre bármelyik oldalról gondolkodás nélkül nekiugrik a másik torkának, az ennek híján is megtenné más okból, vagy ok nélkül.
Viszont lehet azon is gondolkodni, hogy mennyivel hitelesebb volna lesöpörni a cikkírót úgy, hogy a túlzásait és a politikai vízióit a kulturáltan és példamutatóan közlekedő kerékpárosokra ráolvasott hazugságokra alapozná.
Sajnos a cáfolatokat a közlekedési magatartás szempontjából a gyakorlat nem igazolná.

Dr. Eher 2011.05.31. 19:41:53

@egy maréknyi dollár:

Ideje lenne már a bicigliseket is baszogatni, a KRESZ ugyanis nem egy opcionális lehetőség, hanem KÖTELEZŐ. MINDENKIRE. Forgalomba ne mehessen már akárki. Autóra van jogsi, rendszám, biciglire is legyen. Azért olyan nagy a biciglisek pofája, mert utólag nem számonkérhetőek, és ezt ki is használják. Majd ha megkapják a 300k-s csekkeket a szabálytalankodásaikért, akkor elkezdenek észhez térni. Aki meg ne, az nyugodtan essen csak a kamion alá, nem kár érte, de ezt a törvényhozás is támogassa azzal hogy ne a vétlen autósnak kelljen utána bíróságra járkálnia egy fasz miatt. Mint az USA-ban: aki telekhatáron belülre megy, az lelőhető. Itt meg legyen szabadon elgázolható aki direkt szabálytalankodik.

_B_ 2011.05.31. 19:52:04

Aki csak autóval, motorral meg BKV-val közlekedik, elhiszem, hogy ilyen véleménye alakul ki. Én is így voltam vele.
Mióta bicajjal járok dolgozni azóta látom, hogy a bicajosok 90%-a normálisan figyelmesen közlekedik, ahol lehet bicajúton, pirosnál megáll...épp ezért észre sem vesszük. Csak ott az a maradék 10% elrettentő példa.
Aki pl. ma reggel a Bem József térnél tekert északnak 2 m-re a bicajúttól, és épp egy autóssal vitatkozott, aki ezt szóvá merte tenni. Az ilyenfajta köcsög inkább feltartja a forgalmat egész úton, hogy 45 helyett 40 perc alatt érjen célba "mer a bicikliút kerülő meg veszélyes meg kuuvaannyátazautósoknak csakazértis". És az ilyenek az autósnál jobban csak szerencsétlen motorost tartják fel, aki tényleg tudna is menni, de annakisakuuuvaannyááát hát nehogymá gyorsabb legyen.

Dr. Eher 2011.05.31. 20:05:26

@_B_:

"a bicajosok 90%-a normálisan figyelmesen közlekedik"

Elég baj ha ez neked normális. A KRESZ szerint nem. Én a biciglisek 99.999%-át látom szabálytalannak. Piros lámpánál állt már meg valaha akárcsak 1 biciglis is? Naugye.

_B_ 2011.05.31. 20:13:06

@Dr. Eher: Mondom autóból, motorról én is ezeket látom, és szilánkosra törném a térdét ne is tekerjen többet.
De velem együtt iszonyat sokan megállnak a pirosnál. Az impotens "öntudatos" fajta meg majd kihal idővel.

Dr. Eher 2011.05.31. 20:27:00

@_B_:

Én a városban nem ezt látom. Sőt, még mutogat meg anyázik ha majdnem elütik. Legjobb amikor (gyallernak) piros lámpánál, a zebrán teker át, ahol nemcsak hogy meg kell(ene) állnia, de a zebrán csak tolva hajthatná át a járgányát. Amikor meg gyalog megyek, simán belém jön, mert azt hiszi hogy a gyallerjárda = bicigliút. Hát nem.

záporjózsi 2011.05.31. 20:31:03

@_B_: Amióta megszaporodtak a drótszamarasok, figyelem, hogy melyik tartja be a szabályokat. 10% alatt van. A szabályokba a piros lámpa, a járda, a jelzőeszközök mind beletartoznak ugyanúgy, ahogy az irányjelzés. Ettől még ha nem hülye, tudok rá vigyázni, nem attól fogom elütni fényes nappal, hogy hány prizma van rajta - de éjjel sajnos sok lopakodót látok. A pirosnál megállás javul, ez tény. De még van hová fejlődni. Kerékpár+gyalogúton a sebesség helyes megválasztása. Zebrán az elsőbbség megadása. Nem járdázás. Csak ott egyirányozás, ahol szabad. Csak ott buszsávozás, ahol szabad (ez nekem igazából nem baj, csak húzzon ki a buszsávból, ha jön a busz és vegye észre ha beengedem magam elé).

bulletime 2011.05.31. 20:36:07

Na hölgyek-urak! Csak a mihez tartás véget és a KRESZ ismeretek bővítése érdekében, idéznék, ezek szerint sokaknak új információt tartalmazó 2010 januárban elfogadott KRESZ módosításból.

"Enyhülnek az egyirányú utcák ellenkező irányú használatának feltételei. A kerékpárosok eddig is behajthattak az egyirányú utcákba ellenkező irányból két feltétel egyidejű fennállása esetén. Ehhez a lehetőséget kiegészítő táblával kellett jelezni, és az utcában kerékpársávnak is kellett lennie. A módosítás utóbbit enyhíti annyiban, hogy kijelölt kerékpársáv hiányában is közlekedhet így a kerékpáros az úttest jobb széléhez húzódva. Az egyirányú utcákban két gépkocsi nem fér ugyan el egymás mellett, de egy gépkocsi és egy kerékpár igen. A változtatással megoldható, hogy a kerékpárosok kerékpársáv hiányában se kényszerüljenek indokolatlan kerülőkre. Az olyan kereszteződések előtt, ahol a jobbra nyíló egyirányú utcából – az egyirányú utca forgalmával szemben közlekedő – kerékpáros hajthat ki, a közútkezelő köteles a kerékpárosok keresztirányú közlekedésére figyelmeztető jelzőtáblát is kihelyezni."

"A kerékpárosok a továbbiakban az álló járművek mellett előre sorolhatnak. A forgalmi okokból, pl. a piros lámpánál álló járművek mellett jobbról haladhatnak előre. Ez akkor lehetséges, ha elegendő hely áll rendelkezésre, és az irányváltoztatásban nem akadályozzák az e szándékukat jelző járműveket. Így elkerülhető, hogy a lassabban induló kerékpárok a zöld jelzésre a környezetükben meglóduló gépkocsik közé szoruljanak. A motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok nem csupán az egyéb járművek mellett, hanem akár közöttük is előre gurulhatnak. "

"Megengedőbb sávhasználat a motorkerékpárosoknak. A módosítás minden forgalmi sáv használatát lehetővé teszi a motorkerékpárok számára a három vagy több sávos utakon. Eddig ezekre a balra bekanyarodás esetét kivéve csak személygépkocsik hajthattak rá. A módosítás a kétkerekű motorkerékpárok és kétkerekű segédmotoros kerékpárok számára megengedi az autóbuszsáv használatát. Ezek a járművek a jelentős sebességkülönbség miatt nem lassítják a buszközlekedést. "

"A módosítás bevezeti a kerékpáros nyom és nyitott kerékpársáv fogalmait. A meghatározott burkolati jellel jelölt kerékpáros nyom a kerékpárosok részére az úttesten történő haladásra ajánlott útfelület. Az így megjelölt úttesten fokozottan számolni kell kerékpárosok közlekedésével. A nyitott kerékpársáv az úttesten útburkolati jellel kijelölt kerékpár és az egymás mellett történő elhaladáshoz szükséges hely biztosítása érdekében más jármű egyirányú közlekedésére szolgáló különleges forgalmi sáv."

Na jó böngészést a sorok közt remélem nem hiába másoltam be nektek a szabályok sorait. A "Dr"-nak üzenem hogy az általánosítás nem szép dolog, autósból és gyalogosból is van "díszpéldány" ezektől a kivételektől még a többi 100 és 1000 akit észre sem vesz lehet rendes ember.

_B_ 2011.05.31. 20:39:15

@záporjózsi: Épeszű bringás nem megy buszsávban itt kezdjük. Megy a párhuzamos kisforgalmú úton. Vagy ha ilyen nincs, a járdán ÉSSZEL.
Egyébként az autósok fejlődtek legtöbbet ebben az egész szituban.

Lumieres 2011.05.31. 20:47:54

@Delinquens: Nézd, én is minden nap átmegyek a piroson. De nem a hatsávoson vágok át becsukott szemmel maximális sebessége a csúcsforgalomban a tilos jelzésen. Korán reggel, vagy késő este a külső kerületek teljesen kihaltak. Nem fogok megállni ott, ahol a gyalogos is szétnéz és átmegy ha nem jön semmi...
És nem érzem ettől habzószíjú vérben forgó szemű suicid állatnak...

Lumieres 2011.05.31. 20:53:46

@Lumieres: Ja és kifejezetten élvezek dugóban álló kilométeres kocsisorok mellet 13 km/h sebességgel jobbról lehúzni... De eszembe se jut, hogy ezek a szerencsétlen dugóban pöfékelő autósok esetleg engem (kerékpárost) okolnak saját nyomorúságos helyzetük miatt...

ez olyan már tényleg abszurd...

záporjózsi 2011.05.31. 20:58:28

@Perillustris: Csatlakozom, mert az én adómból hülyeséget ne építsenek.

záporjózsi 2011.05.31. 21:01:09

@Lumieres: A gyalogosnak is tilos. Büntettek már meg ezért gyalogost. Sajnos nem eleget.

@_B_: Mérget azért nem vennék rá, de tény, hogy van fejlődés. Engem nem zavar a buszsávban bringázó, ha a busz akadálytalanul tud tőle haladni.

_B_ 2011.05.31. 21:05:17

@záporjózsi: Szerintem senkit nem zavarna az egészpályás útlezárás sem, ha eközben akadálytalanul tudnának közlekedni:))

Kolb Ace 2011.05.31. 21:20:56

@bulletime:

Van szabálytalan autós is, pont annyi amennyi szabályos biciklis. Kb. 1%. Pont fordított az arány mint a bicigliseknél.

Az egyirányú utcába azért volt fasság beengedni a biciglist, mert baszik megnézni hogy van-e behajtást engedélyező kiegészítő tábla, hiszen az alaptáblákat se ismeri (és erre általában büszke is), így aztán mindenhova beszáguldozik, aztán meg még ő fog pampogni ha elbasszák. A vétlen autós meg itt is miatta járkálhat bíróságra.

Kolb Ace 2011.05.31. 21:21:52

@_B_:

"Épeszű bringás nem megy buszsávban"

Épeszű az nem, csak ilyenből nem nagyon van a városban.

Kolb Ace 2011.05.31. 21:24:06

@Lumieres:

"Nem fogok megállni ott, ahol a gyalogos is szétnéz és átmegy ha nem jön semmi"

Nem kell, elég ha a 300k-s csekket befizeted. De neked azt se kell, majd behajtja az adóhivatal rajtad, akár árverezéssel is. Nem te vagy a legnagyobb májer ebben az országban, ezt hidd el.

Kolb Ace 2011.05.31. 21:25:48

@záporjózsi:

Ha eltűnne onnan amikor jön a busz, akkor senkit se zavarna, csakhát nem tűnik. Neki születési előjoga ott szabálytalankodni ahol akar, és erre még Kritikán Aluli Masszát is rendez.

záporjózsi 2011.05.31. 21:28:20

@Kolb Ace: Irányzelző, záróvonal átlépése, elsőbbségadás elmulasztása (jellemzően gyalogos átkelőhelyen), vasúti átjáró nem megfelelő megközelítése, parkolási szabálysértések, jármű kivilágítása, engedélyezett járműtömeg figyelmen kívül hagyása, stb. Biztos, hogy olyan kevés?

záporjózsi 2011.05.31. 21:29:33

@Kolb Ace: De tűnjön el. Ennyi. Amúgy van már közös sáv is valahol, ott szabályosan mehet, mert elég széles.

Kolb Ace 2011.05.31. 21:30:05

@záporjózsi:

Biztos. Andrássy - Váci keresztben (4 meg 6 sávos utak) konkrétan még 1 biciglist nem láttam megállni a pirosnál, és sajnos még az időnként oda kiállított yard se rúgja le a bicigliről.

záporjózsi 2011.05.31. 21:45:39

@Kolb Ace: Gondolom autót sem láttál a sárga csíkoson megállni. Viszont én láttam bringást ott pirosnál megállni. Na csodálkozott is mindenki...

ex-dr. vuk 2011.05.31. 21:46:02

Durva latni, h mennyi aggressziv barom gyult ossze itt megint, szerencsere az utakon nincs ennyi (azert van sok persze). Renitens bringas sincs annyi mint eloadjak egyesek...
A cikk iroja pedig egy korlarolt barom, ebben mindenki egyetert sztem.

igazi hős 2011.05.31. 21:49:34

@záporjózsi: Mióta autózom, figyelem a többi autóst, 95% nem tartja be a szabályokat (ide értve az "alig piros" lámpán áthaladást, követési távolságot, a parkolást és a sebességhatárokat), a maradék meg akkora mazsola, hogy azonnali hatállyal ki kéne tiltani az utakról.

záporjózsi 2011.05.31. 21:54:55

@igazi hős: Ez így van. De senki ne érezze úgy, hogy ez a normális.

bulletime 2011.05.31. 22:10:27

Azért jó látni, hogy ennyi tökéletesen szabályokat maximálisan betartó autós van :D hisz kik itt fröcsögve utálják az összes közlekedőt, tuti hótzihher mindig miinden szabályt betartva közlekednek, mindig be vannak kötve a biztonsági övvel (ez szabály) SOHA nem telefonálnak vezetés közben kézben tartott mobilról (ez is szabály) és csak az apróbbakat említem. Ami viszont remek érzéssel tölt el, hogy éles szemükkel kiszúrják azonnal a sok renitens szabálysértőt :D Tehát aki szabálytalanul közlekedik az autós nem lehet, világos mint a nap, jó ezt látni! Halleluja eljövend a kánaán hisz itt csak az autósok maradhatnak. Na de kérem ha az autós kiszáll az autójából akkor öööööööööööö mi is lesz belőle? Gyalogos! És gyalogosan soha sem ment át a piroson? Értem én, hogy mindenki más hülye és csak én vagyok itt helikopter! :)

Lumieres 2011.05.31. 22:22:39

@Kolb Ace: Ettől tartok én is... Rászállnak a bringásokra...

Perillustris 2011.05.31. 23:39:25

@Delinquens: "a többségükben szabálykövetők"

Nagy mókamester vagy te is, ha ilyet le bírsz írni. Leginkább arról lehet szó, hogy már fel sem tűnnek a tipikus autós szabálytalanságok, mert annyira természetesek. Persze az is hozzájárul, hogy pl. az utastérbe nem látsz be, nem látod, talán nem is figyeled, hogy háromból ketten nem kötik be az övet, vagy akár azt, hogy ötből legalább egy-két ember telefonál, a mobilt kézben tartva. Gondolom saját kis traffipaxod sincs, hogy megítéld a sebességtúllépést (50+, 70+), nyilván az extrém gyorshajtásokat kivéve. Az irányjelzés nélkül kanyarodók és/vagy sávot váltók pedig nyilván oly kevesen vannak, hogy észrevehetetlenek. Csakúgy mint a sárgánál gyorsító, piroson áthaladók.

A járdán parkolók, az öt méteres szabályt be nem tartók, a rossz irányban megállók pedig - ahogy írtam - nem ütik érik el az ingerküszöbödet, mert különben mást sem csinálhatnál, csak mérgelődhetnél.

S hogy mikről beszélek, amiken már ki sem akadsz?

kepfeltoltes.hu/110531/DSC00291_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/110531/DSC00292_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/110531/DSC00299_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/110531/DSC00290_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Még itt is szemezgess bátran: mandiner.blog.hu/2011/05/30/ongyilkos_kerekparosok_mindenutt/fullcommentlist/1#c13622117

A zebra-témába meg bele sem mennék.

GYK: senkit nem ment fel más szabálytalansága, de olyan baromságot nem igazán lehet szó nélkül hagyni, hogy az autósok "többségükben szabálykövetők".

igazi hős 2011.06.01. 00:37:35

@záporjózsi: Persze, hogy nem normális, de ha 50 helyett 60-nal megyek, azt az autósok legalább 90% tolerálja, míg ha bringával átmegyek a piroson, ahol nincs keresztező forgalom, csak gyalogosok, akkor valahogy sokkal szabálytartóbbak (vagy inkább -betartatóbbak) lesznek a volán mögött ülők.

DeToXXX 2011.06.01. 03:49:21

hősiesen elbomlottan a bicómmal 1ütt :)

Kolb Ace 2011.06.01. 04:54:14

@záporjózsi:

De, annyit mint ahány szabályos biciglist.

Kolb Ace 2011.06.01. 04:56:34

@Lumieres:

NAgyon helyes. Legalább meg lesznek rendszabályozva. Ha már maguktól képtelenek betartaani a KÖTELEZŐ szabályokat. Ők is részt vesznek a közlekedésben, nem jár nekik felmentés a KRESZ alól.

Kolb Ace 2011.06.01. 05:00:16

@igazi hős:

Nyilván, hiszen a piroson áthaladás az egyik legnagyobb bűn amit el lehet követni. Gyakorlatilag közúti veszélyeztetés bűncselekménye. Ez a baj hogy fel se fogjátok hogy mit követtek el, ezért utál titeket mindenki.

Lumieres 2011.06.01. 05:53:12

@Kolb Ace: Pesten még a trolibusz is átmegy a piroson ha lendületben van... ;)

fidesz = házmesterek pártja 2011.06.01. 08:14:00

@Perillustris: hányszor láttad, hogy egy biciklis jelezte a kanyarodási szándékát?

fidesz = házmesterek pártja 2011.06.01. 08:16:14

@Kolb Ace: hogy biciglist nem látsz, azt nem csodálom. Biciklist, kerékpárost viszont láthatnál, ha nyitott szemmel járnál. Igaz, nem sokat. Én pl. le szoktam szállni és gyalogosként áttolom a kereszteződésen, ha arra járok.

Delinquens 2011.06.01. 08:23:43

@Perillustris: Fölösleges kigyűjteni a szabálytalankodó autósokról készült bizonyítékokat, és felsorolni a különböző módokat.
Aki közlekedik, az ismeri a helyzetet.
Azt kellene végre felfogni, hogy például egy háromsávos úton tartózkodó több száz, olykor több ezer autósból kétségtelenül és láthatóan néhány tucat elképesztően tahó, ám az ugyanitt, ugyanekkor tartózkodó tucatnyi kerékpárosból vagy mind, vagy többségük kritikán aluli arc.
Ezt az is bizonyítja, ahogyan ezt a tényt itt kezelik.
Én autós létemre szégyellem azok viselkedést, akik negatív példákat állítanak, de itt büszkék arra, hogy kerékpárosként kivívták a többség undorát.
Nincs miért tovább vitatkozni.
Szervezzétek meg az evakuálásotokat ti is, mert itt benneteket üldöznek…
Csak így tovább!
Gratulálok.

ratched nővér 2011.06.01. 08:34:15

hi!
ratced nővér vagyok.
tegnap teljeszen szabályosan kerékpároztam a Hegedűs Gyula utcában, ami egyirányú, és teljesen szabályosan előztem egy autót.
Amikor melléértem index nélkül balra kanyarodott, így majdnem falra kenve szegény ratced nővér.
Szóval kedves autós blogtársaim logikájával:
az összes enervált gci, fsz, autós fszpó enervált, köcsög állat kva anyját, ki kéne pusztítani az összeset az idebsztt családjukkal együtt, csóringer fszoknak a szakadt suzuki vagy ipari hulladék opel mellet már bringára sem futja!!! Lobotómiát nekik!
Hozzáteszem ha kocsival vagyok, akkor bezzeg ott a sok fszpó bringás!!!
Mindenki húzzon a pcsba!

Perillustris 2011.06.01. 08:40:51

@Delinquens: Persze, hogy felesleges, mert egyértelműen bebizonyítja, hogy abszolút nem szabálykövetőbbek a gépjárművezetők, csak éppen más típusú szabálytalanságok a jellemzőek. Bár a piros lámpa pont egy közös nevező. Tény, hogy arányaiban több kerékpáros megy át piroson, de ez legkevésbé sem azért van, mert az autósok hűde tisztelnék a szabályokat.

Egyébként miért is lenne különbség? Ugyanazok ülnek a kocsiban is, mint akik biciklin is. Épp ezért mókás, amikor pl. @Kolb Ace: és sokan mások vicces százalékokkal dobálóznak.

"kerékpárosként kivívták a többség undorát"

Ezt csak te hiszed, amihez persze jogod van.

Perillustris 2011.06.01. 08:49:14

@al kotmány aláiro álamfö: Nem számolom, de nem túl sűrű látvány, az biztos. Pedig kevés esettől eltekintve biztonságosan lehetne jelezni.

Perillustris 2011.06.01. 09:16:53

@Kolb Ace: "Az eddigi információk szerint egy, az Andrássy úton a Hősök tere felé tartó személyautó feltehetőleg a piroson hajtott át, ezért elütött egy keresztben áthaladó robogóst, a kétkerekű jármű pedig elsodort egy kisgyereket is, aki édesanyjával akart a zebrán átkelni. A baleset következtében a 6 éves kislány és a robogót vezető férfi is megsérült, az elsődleges adatok szerint mindketten súlyosan."

ex-dr. vuk 2011.06.01. 09:48:18

@Mr. Darcy:
A kerekpar AFA koteles, ha jol tudom, szoval igen :)
Es az "uzemanyag" utan is fizetek AFA-t (tej, kenyer, zoldseg, hus, stb), sot jovedeki adot is (sör, bor, stb). Es meg a te orrod ala sem eregetek fustot :)

Che_007 2011.06.01. 10:00:36

Mr. Darcy:

Nem nem fizet súlyadót, mivel a kerékpáros közlekedés szemben az autósal nem szennyezi súlyosan a környzetét és nem igényel akkora ésszerűtlen országokat eladósító beruházásokat, mint amit az autó használata indokol. Ezen a logikán akkor a gyalogosok is fizessenek súlyadót? Sőt a nehezebb gyalogos többet, mert stabilabb járdát kell nekik építeni? :-))) Jujj de hülye agyszerkezeted van kérlek! :-) a kerépáros pontosan ugyanazt az adót fizeti be mint a gyalogos, rolleres, gördeszkás, görkoris, rohanó menedszer stb.

Jövedéki adót sem mivel maga termeli meg a hajtáshoz szükséges energiát nem szükségeltetik neki hozzá üzemanyag. De ha nagyon akarod akkor: A kerékpáros ÁFA-át fizet a banánba, gyümölcsbe, ételbe amivel többet eszik, hogy az energiát pótolja. :-)

Én továbbmennék....autósnak mivel egészségtelenűl él és szennyezi csak a környezettét több egészségügyi járulékot vonatnék le, azt aki meg egyedül utazik az autóban azt plusz behajtási díjjal büntetném mivel 4/5 ember helyét és szennyezését teszi ki a városban mindezt egyedül!

Nem gondolod, hogy azért kell fizetni az autóért többet, mivel az egy luxus termék? Mivel aránytalanúl több kárt okoz és sokkal sokkal több beruházást igényel, mint a kerékpáros infrastruktúra?

Ezt neked tényleg magyarázni kell?

ex-dr. vuk 2011.06.01. 10:33:28

@Che_007: mindig van, akinek el kell ezt magyarazni, hogy annyi maradt meg az agyaban, hogy "nemfizetadot!" (persze felmerul a kerdes ebben az adoelkerulo orszagban, hogy akkor o maga miert nwem bringazik, ha nem kell adozni utana :)).
Jovedeki adot pedig te is fizetsz, ha szoktal sört inni ;)

Mon3 2011.06.01. 10:47:40

Az autósok „szenttehene”, hogy ők a társadalom mozgató rugói. Az Ő pénzükből építik az utakat, ők tartják el az egész országot, még azokat a szemtelen ingyenélő bringásokat is.

Szeretnék leszámolni ezzel a tévhittel. Az autós társadalom lassan az ország rákfenéjévé válik. Az Ő általuk befizetett összeg messze nem fedezi a létezésükhöz szükséges infrastruktúra megteremtésének és fenntartásának költségeit, és az általuk okozott károkról, externáliákról már nem is beszélek. Nagyobb arányban veszik igénybe az épített utak felületét, mint amilyen arányban ők hozzájárulnak annak fenntartásához, megteremtéséhez. Nem sok autós van, hanem csak sok helyet foglalnak el a batárjaikkal! Szerintem, ha a gyalogosokkal lenne problémájuk, akkor a cipő utáni súlyadóról, és a gyalogos rendszámról kezdenének papolni, nehogy már a cserbenhagyó gyalogos büntetlenül megúszhassa, hogy elgázolta az ártatlan autóst!

Megjegyzem, hogy én is rendelkezem autóval, így fizetem az ezzel járó költségeket. Viszont én csak akkor használom azt, ha feltétlenül szükséges. Ha vidékre megyek, ha szállítok valamit, vagy ha a beteg édesanyámat viszem orvoshoz. Sokan feleslegesen használják az autóikat. Egy évtizede egyedül én kerékpároztam a kollégáim közül. Most, hogy olyan drasztikusan emelkedett az üzemanyagok ára, tucatnyian kezdtek el bringázni. Ez is mutatja, hogy korábban feleslegesen, kényelemből használták a Kocsijaikat. Tegnap az egyik kollégám fejtegette, hogy így havonta 150 eFt-ot spórol.
És ha valaki azt mondja, hogy ő az agglomerációból szállít naponta zongorát a körúti boltjába, és ott nem tud parkolni a bringa sávtól... Hát ez nem életszerű. Én P+R kialakításával is foglalkozom. A Város körül minden irányban egyre több létesül, lehet őket használni!

danesdzsu2 2011.06.01. 10:59:20

Ha a nemcsak Lakótelepi Ladás hülyegyerek gondolkodik el azon, hogy ha az MN-ben ilyen értelmes cikk bír megjelenni a kerékpárosokról, akkor talán a liberálisokkal/zsidókkal/nemnacionalistákkal kapcsolatban is hasonló szakértelemmel írnak, akkor már nem hiába égette magát Tóth Gy.:)

adrianveress 2011.06.01. 11:06:33

Ahol nincs bicikliút, ott megérthető a biciklis autók közti forgalma. Persze kerékpárosok között is sok a ,,bunkó'' ,de az autósok is elég rosszul kezelik a helyzetet. Aki kerékpározik hozzájárul ahhoz, hogy kevesebb legyen a forgalom az utakon! + sportnak kiváló, egyártalán nem szennyezi a környezet. Mostanában azért van ennyi bicajos, mert jelentősen megnőtt a benzin ára. Ebből következtetve Az emberek eddig azért nem kerékpároztak ,mert lusták voltak, nem érdekelte őket a környezetvédelem, csak a kényelem. temészetesen vannak olxan dolgok ,amit csak kocsival lehet elszállítani. pl: bútorok egyéb nehéz dolgok szállítása.

Pszichoanyu 2011.06.01. 11:44:04

@dúlidúliaréten:
így is lesz... és nem is oly soká.

GG81 2011.06.01. 11:59:39

@vuk_: te aztán szegdonból ide biztos nem eregecc semmit.

ex-dr. vuk 2011.06.01. 12:39:31

@GG81: kepzeld, ha ott bicikliznek, akkor sem eregetnek :) Max neha konnyitek, de az aligha karos ;)

oliba 2011.06.01. 12:45:52

A Magyar Nemzet nem bomlástermék, viszont annak eltávolítására kiválóan alkalmas másra nem is jó...

Tóth Gy. gyógyulásának reményében maradok tisztelettel...

fidesz = házmesterek pártja 2011.06.01. 12:51:43

Érdemes a gúglin rákeresni a
Tóth Gy. László site:mno.hu
kifejezésre. Ez a faszi elmebeteg. :D

GG81 2011.06.01. 14:12:15

@vuk_: szegény tehenek is úgy gondolják, hogy nem károsak a környezetre, hisz takarmánnyal üzemelnek, mit nekik a METÁN! :-DDD

záporjózsi 2011.06.01. 14:47:39

@igazi hős: Mivel nincs joga önkéntes rendőrt játszani, a legtöbbet azzal tehet, hogy nem csinál semmit.

@Lumieres: Azért, mert amíg az autó esetében nincs alkalomadtán kiszigetelt felső vezeték és álló utas, a trolin van.

@Mon3: Nem fogsz senkit meggyőzni ész érvekkel. Azt is kevesen hiszik el, hogy pár ezer P+R férőhely épült vagy épp épül Bp. körül. Azt sem,, hogy ha egy egysávos utat óránként 600 autótól mentesítünk, akkor a kapacitásának a harmadát spóroltuk meg. Más kérdés, hogy a csomópontok miatt a kapacitása lecsökken, viszont egy nagyobb, 200-300 férőhelyes P+R így is sokat számít.

ex-dr. vuk 2011.06.01. 15:13:25

@GG81: szerintem ha csak a tehenek altal termelt metan lenne a problemaja a vilagnak, akkor nyugodtan hatradolhetnenk :)
Mondjuk amennyi tehen van a belvarosban azok amugysem zavarnak sok vizet (levegot) :)

alexfly 2011.06.01. 18:10:57

@Mr. Darcy: Te melyik országba fizeted az adódat? Mert a "kerékpárutakat" szinte teljes egészében EU-s támogatásból "építik"... Szóval ha itt használod az utakat, akkor tessék szépen itt adózni. Ugyanis az általad (is) használt utakat jellemzően a magyar adófizetők pénzén építik; konkrétan a kerékpárosokén is. Vagy minden kerékpárral közlekedőt adócsalással rágalmazol meg?

ex-dr. vuk 2011.06.01. 18:28:30

@alexfly:
most johet az, hogy "de nem fizetnek 'extra' adot" :) Persze az mas kerdes, hogy extra kipufogogazt sem termelnek ;)
Meg innentol lehet fujni arra, ha egy diak biciklivel jar, mert akkor az tenyleg nem adozik (meg). :) A rohadt szemetje!!! ;)
Persze az autoban ulo adocsalo az jo es szep mert kifizette azt az evi 30-50ezret gepjarmuadora :)

alexfly 2011.06.01. 18:48:42

@Tökiböki: A saját példádból kiindulva: valaki(k) megpályáztat(nak), megterveztet(nek) és megépíttet(nek) -természetesen a mi pénzünkből egy "kerékpárutat", aminek feleslegességét hiába bizonyítják a kerékpáros szervezetek szakértői, jó esetben előbb meghallgatja('k) és utána röhögi(k) ki; szóval egy "kerékpárutat", amiről már a kitalálása pillanatában előre lehet tudni, hogy nem fogják használni, mivel lehet, hogy sok mindenre alkalmas, egyedül a kerékpáros közlekedésre nem. Aztán persze csodálkozik(-nak), hogy jééé, ezek tényleg nem azon tekernek... És jön a nagyhőbörgés, hogy dehát nekik épült, meg a zajutósok pézibül, meg ilyesmi, nektek készűtt waze, hiába tiltakoztatok ellene minden fórumon és hiába próbálkoztatok a megakadályozásával, boldoggá teszünk, ha beledöglesz is... Kinek jó ez? Miért lenne jó a kerékpárosnak, hogy az eddig is biztonságosan használt, jó minőségű úttestről egy balesetveszélyes, használhatatlan és elfuserált "bringás infrára" akarják kényszeríteni az arra közlekedőt. Mindezt milliárdokért...

alexfly 2011.06.01. 18:56:19

@Perillustris: És ha a kormány direkt kib@$%ásból, büntetési és megtorló céllal 302000 km-nyi új "kerékpárutat" épít? Az lenne a legaljasabb bosszú...

kispista5 2011.06.01. 19:46:53

ma többször kézbe vettem a magyar nemzetet, de megálltam, és nem nyitottam ki.

bojkott

urban indian 2011.06.01. 20:18:22

Talán érdemesebb lett volna átgondolnia az írást, mielőtt leadja megjelenésre. Ha továbbviszi a gondolatmenetét, akkor olyat is írt volna talán, hogy szerinte a kerékpárosok nem csak liberálisok/baloldaliak, de drogosok és homoszexuálisok is egyben. Ez az ő véleménye, meg gondolom a Magyar Nemzet szerkesztősége is osztozik ebben. Többek között ezért sem olvasom ezt az újságot.

Kolb Ace 2011.06.01. 20:40:41

@Perillustris:

Ez azért hír, mert ritkán történik meg, míg a bicigliseknél már nincs is hírértéke hogy valamelyik átment a piroson. Melyik nem?

Zordan86 2011.06.01. 20:41:49

Sziasztok!

Nagyon fontos lenne tudnom, hogy melyik Magyar Nemzetben volt ez. Szívesen az orra alá dörgölném valakinek....

Kolb Ace 2011.06.01. 20:43:05

@al kotmány aláiro álamfö:

Ha arra jár egy tv stáb, tuti benne leszel a híradóban, mint Magyarország egyetlen biciglise aki megállt a pirosnál. Ez már szalagcím!

Kolb Ace 2011.06.01. 20:43:56

@Lumieres:

Azoknál már az is kihívás hogy lendületbe kerüljenek. :)

Perillustris 2011.06.01. 20:49:40

@alexfly: Reális esélyét látod annak, hogy lenne erre valaha is 33-34 milliárd euró? :)

@Zordan86: Hétfőiben.

@Kolb Ace: Valóban nincs hírértéke, ugyanis nem jellemző, hogy emiatt történik baleset. Ellenben láthatjuk mi van, ha egy autós teszi ezt kvázi "vakon".

GYK: ez senkinek nem ad jogalapot természetesen a szabálytalanságra.

Kolb Ace 2011.06.01. 20:52:34

@Perillustris:

Ááá, dehogy... Sose üttette még el magát 1 biciglise se, ugye? LOL. Aztán meg a vétlen autós járkálhat a saját idejéből, saját pénzén a bíróságra magyarázkodfni hogy nem is ő volt a hibás. Főlg ha zebrán ütteti el magát a biciglis, nehéz bebizonyítani hogy neki volt piros. Mire kijön a rendőr, már 30x váltott a lámpa.

alexfly 2011.06.01. 20:56:29

@Perillustris: Majd a MOL-részvények hozadékából... :)
Amit a Zajutisták fizetnek, így TÉNYLEG az ő pénzükből lesz, hogy ezebben is nelkik legyen igazuk. És természetesen a türelmi zónába építik, hogy bizonyítani lehessen azt is, hogy a kerékpárosok elenyésző része áll meg a piros lámpá(s ház)nál...
Jól ki van ez találva... :)

igazi hős 2011.06.01. 23:46:31

@Kolb Ace: Olvasod is, amire reagálsz? Üres zebrán keresztülmenni, mint közúti veszélyeztetés? Remélem nincs jogsid, ezzel a hozzáértéssel.

Bárváz 2011.06.02. 01:54:57

@Bambano: "ha a kerékpár közlekedési eszköz legyen rajta rendszám" Akkor ennyierővel tegyünk rendszámot a rollerre, a görkorcsolyára, és a két lábunkra is, mert ezekkel is közlekedési eszközök

Bárváz 2011.06.02. 01:58:50

@Takony_fősámán: buzicucc? a biciklis ruha??nanee

Bárváz 2011.06.02. 02:04:50

@gabborka: Akkor szerinted, a biciklista, és a gyalogos adócsaló? (jó! 12-16 év között nem kell adótfizetni) elárulom, hogy nem csak a te súlyadódból fizetik az aszfeltozás. és amúgy is nem véletleneül hívják a közutat KÖZútnak.

Mon3 2011.06.02. 10:31:16

@Kolb Ace: Sarkosan fogalmazva: Az vesse rá az első követ...

Mutass nekem egyetlen autóst, aki betartja a KRESZ-t. Egyetlen egy sincs!!!! Mindegyik folyamatosan, permanensen megszegi a KRESZ előírásokat. Csak vannak akik kevésbé, és vannak akik jobban.

A múltkor megálltam egy kereszteződésnél, amelyet rendszeresen használnak a bringások is, félórára. 14 pirosan áthajtó autóst számoltam meg, és ez alatt egy kerékpáros se hajtott át a piroson. Miről beszélünk????

Silent Bob 2011.06.02. 11:20:32

@Mon3: Tegnap megálltam a pirosnál, a mögöttem jövő troli simán átveretett kb. 10 centi oldaltávolsággal előzve. Majdnem szívrohamot kaptam.

Jofiu 2011.06.02. 13:08:54

@Lumieres:
Hat. Vegul is uj alapok kellenek vagy mi es a novenyek is a gyokerekre epitkeznek.

Kolb Ace 2011.06.02. 15:08:54

@igazi hős:

És te? A piroson áthaladás az mióta zebra? Persze szoktátok a kettőt kombinálni, az a súlyosabb eset. És azért közúti veszélyeztetés, mert senki nem számít arra hogy ott vagy ahol tilos, veszélyezteted a szabályosan közlekedőket. Most képzel el ha elütlek, és még nekem kell miattad magyarázkodni a bíróságon.

Kolb Ace 2011.06.02. 15:10:48

@Mon3:

Pont annyi tartja be mint ahány biciglis nem (99.999%). Fordított arányosság áll fenn.

"Mindegyik folyamatosan, permanensen megszegi a KRESZ előírásokat."

Itt már te is a biciglisekről beszélsz...

Bidul 2011.06.02. 15:23:14

Én személy szerint azt nem értem a legjobban,hogy ez a politológus úriember aki intelligensnek tartja magát ezt a cikket írta vajon mi alapján hozta össze kicsi agyában a "bringás=Pártbeállítottságú(lehetőleg MSZP,SZDSZ vagy LMP-é s véletlen sem Jobbikos vagy uram bocsá FIDESZ-es)ember? Mi a nyavalyás franc fene köze van annak az embernek aki felül egy bringára a politikához? A végén még kikavarja a nagy szarosbödönébe,hogy a Gyurcsány vagy tudom is én melyik lökött politikus áll a háttérben.
Elárulom,hogy én is napi szinten bringázok Budapesten az utóbbi 10-15 évben.Meg kell mondjan ha valaki nálam jobban utálja a politikát vagy a politikusokat az púderozza magát de vastagon. Mindegyik idióta és szent(maga felé hajlik a keze) kivétel nélkül.De mégis bringáztam,érthetetlen hogy lehetett mindezt politikai beállítottság nélkül.Elárulom,nem az hajtja a bringát!
Az is igaz,hogy sok a barom a bringások között is.Nemegyszer van,hogy állok a pirosnál s keresztbe vagy mellőlem simán áthajtanak minden további nélkül. Azért állok meg mert,elsősorban piros van,másodsorban nem akarok bekerülni "na a hülye bringás" kategóriába.Nekem azért nincs autóm vagy motorom mert nem telik rá.A bringa kifizethető volt számomra s nem csak a városi tekerésre használom hanem a természetbe is tehát nem a vasárnapi hobbi bringás kategória. Szeretném megkérni a kedves Tóth Gy. László politológust,hogy ne akarja a politikát mindenre,mindenkire ráhúzni mint egy zubbonyt.Mert akkor megkérdezném a kamionosok melyik párt tagjai,vagy a görkorisok,stb?

ex-dr. vuk 2011.06.02. 17:46:47

@Kolb Ace: ahahah nincs picit csolatasod? :) Nezz mar kicsit korul!
Tudod, hogy hany halalos(!) baleset van, amihez a kerosoknak az egvilagon semmi koze? Akkor azok mitol vannak? :) Vagy ez csak osszeeskuves, szamok hamisitasa? :)

ex-dr. vuk 2011.06.02. 17:48:51

@Bidul: magyarorszagon MINENNEK koze van partpolitikahoz!! Nem tudtad?? ;)

Bidul 2011.06.02. 19:18:43

Kedves @vuk_: mondanám azt,hogy kicsit szalajt a bringád,nagyon erőteljesen akartad írni amit akartál csak egy D lemaradt. Megpróbálom még egyszer leírni hátha. Semmi,mondom semmi közöm a politikához s nem azért megyek el savazni mert meggyőződésem,hogy valamelyik ....... megtudja váltani a világot amit 20-on éve nem sikerült.

igazi hős 2011.06.02. 22:02:04

@Kolb Ace: Nem gondoltam, hogy ekkora kihívást jelent egyetlen (bár kicsit összetett) mondat: "ha bringával átmegyek a piroson, ahol nincs keresztező forgalom, csak gyalogosok". Segítek, mert jóindulatom szinte végtelen, és mert látom, rászorulsz a támogatásra: ezt azt jelenti, hogy lámpával védett zebrán gurulok át keresztben.

megint 2011.06.02. 23:52:35

Írta valaki, hogy nem a ruha teszi az embert, azért gondolom abban egyetérthetünk , hogy 40 fokban jobb egy klímás autóban ülni, mint az amúgy is büdös városban izzadni, és ebben az állapotban beesni egy tárgyalásra. Nyilván rohadt sok bunkó autós van, ahogy kerékpáros is, aki tahó annak mindegy, hogy mit vezet. Sztem még mindig a robogó a legjobb megoldás.

Cebo 2011.06.03. 09:02:08

Ki ez a seggfej aki ilyen baromságokat képes összeírni??? Úristen, ez totál kész. Tiszteletbeli Trollá avatnám, komolyan. Fizetnek neki az autógyártó cégek és olajtársaságok ahol a golfpartnerei lebzselnek, ezért, hogy ilyet írjon? Mert nagyon olyan szaga van, mintha egy burzsuj savanyú pofájú bankár vagy politikus lenne az írás megálmodója, akit felháborít, hogy az őt kiszolgáló szegényebb népek, -akiket egyébként ő maga kizsákmányol és MANIPULÁL-, a csopfadt biciklijükkel képesek beelőzni a sokmilliós audiját, amiből még legalább 2 áll otthon a százmilliós házának garázsában. A nagy lefelé kanyargó kapitalista spirált élteti, ha az emberek dögleni kezdenének körülötte, akkor sem mondana le a státuszáról, a pénzéről, hogy akárkin segítsen, és leszarja a "pusztába kibicikliző anyukát és gyerekeit". Te surmó, szerinted az anyuka mit csinál a járdán? Megtanítja a gyerekét, hogyan kell biciklizni, és biciklizés közben életben maradni! Nem azért szabálytalankodnak a biciklisek, mert az trendi, hanem mert másképp nem lehet közlekedni. Szegeden érdekes módon gyönyörűen szabályosan mennek a biciklisek a nekik készült bicikliutakon, és érdekes módon az autósok vezetési morálja is példamutató, a gyalogost ÉS A BICIKLIST elengedik a zebránál, ahogy az a KRESZ-ben is írva van. BP zsúfolt. Míg Szegeden a város alkalmazkodott az emberekhez, BP-n az ember kénytelen alkalmazkodni a városhoz, mint ahogy mindig minden létforma alkalmazkodik a környezetéhez. Az autó kényelmes, ám helykorlátos. A bicikli relatíve kicsi, emberi erőt használ (az emberi erőtartalék korlátozza a távot és a sebességet), és ingyen hajtható (talán ezért sem illik bele az író fogyasztói társadalmába?). A biciklis alkalmazkodott a szűkös helyhez, ahol a nagy lomha autó beragad, a biciklis simán elfér. Ha ez téged idegesít, drága Tóth Gy. László... nos, sétálj, vagy szállj motorra, ha puhány vagy lusta vagy tekerni, illetve a lassan aranyáron mért benzin híve vagy. Nem a biciklis hibája, hogy nem fér el az autód a többi autótól, és téged idegesít, hogy amíg rostokolsz, a bicajos tud haladni. És nyugodtan dögölj bele a szmogba, hogy meglegyen a társadalmi státusz, meg a hely a kormánynál (minden értelemben)... Nincs szüksége a világnak kizsákmányoló, kapzsi, irigy, önző, burzsuj öltönyös köcsögökre. ;) Trollolololoooo

ex-dr. vuk 2011.06.03. 10:28:13

@Bidul: vedd eszre az ironiat. :)
Manapsag mar ha valakinek mas a velemenye akkor az "bolsi" meg "balliberalis kocsog", es nem szimplan nem ert egyet. Idaig fajult a politika. Es ez szomoru.

ex-dr. vuk 2011.06.03. 10:29:25

@megint: azert erdemes azon elgondolkodni hogy a varos miert budos, amikor kiszallsz a klimas autodbol es megcsap :D

Perillustris 2011.06.03. 10:35:15

@Kolb Ace: "Pont annyi tartja be mint ahány biciglis nem (99.999%). Fordított arányosság áll fenn."

LOL - hitelesen hangzik az arány.

Amúgy a fordított arányosság ugyebár azt jelenti, hogy minél kevesebb bringás követ el szabálytalanságot, annál több autós fog.

Perillustris 2011.06.03. 10:36:59

@vuk_: Teljesen kész van. 99.999%.

qccoss 2011.06.03. 11:07:29

Tóth Gy. László torokra veheti az autója kipufogóját, a "bicajosok 99,9 százalékban szabálytalanok, meg nem kapnak elég figyelmet, ezért tekernek fórumozókkal együtt! Mindig be van kapcsolva az öved? Sosem csusszansz át a sárgán? mindig betartod a sebesség korlátokat? Lehetne még sorolni.....Mégsem Az autós a bornyú, hanem az a réteg, aki nem tud vele közlekedni, és ez ugyanúgy igaz a kerékpárosokra is.
Sok fasz fulladozik a saját autója által termelt fosban, ahelyett, hogy buszra szállna! Hja hogy Budapesten az autó mindenkinek a munkaeszköze, ezt majdnem el is felejtettem! 2 évet éltem Pesten, most egy éve Szegeden élek. Összehasonlíthatatlan a kettő! Mindenhol biciklis utak, bicajosok tömege, rendesen megszervezett, tiszta tömegközlekedés, tizede annyi frusztrált köcsög!

qccoss 2011.06.03. 11:26:06

@Kolb Ace: Ezennel átkeresztellek A Vétlen Autósnak!

ex-dr. vuk 2011.06.03. 11:53:08

@qccoss: Szeged rokkz ;)
Mondjuk a sok bringagyaszt tudnam feledni.. Lassan mar biciklivel sem lehet rendesen kozlekedni mert mindig jardara vannak terelve. Utalom.

2011.06.03. 13:34:46

Jé, kiderült, hogy lmp-s meg szdsz-es meg mszp-s vagyok.

wovbagger 2011.06.03. 15:18:00

kedves tóth gy. lászló! ugye jól tudom, hogy nevedben a gy betű a gyökér rövidítése?

Kolb Ace 2011.06.04. 06:15:22

@Perillustris:

Igen, elég hitelesen. Mint egy KSH kimutatás.

Kolb Ace 2011.06.04. 06:19:00

@vuk_:

Tudom, nekik soha semmihez nincs közük, ha átszambáznak a piroson az autók előtt és elbasszák, akkor is az autós a hibás, merthát egy biciglisnek született előjogai vannak, a törvények felett áll...

Itt a tipikus "szabályos" biciglis:
index.indavideo.hu/video/Leszoritjak_a_biciklisek_a_gyalogosokat_a_Duna-parti_setanyrol
(1:33 - 1:42 közt)
Kurva anyját az ilyeneknek! sápítoznak hogy jajj az autósok... közben meg ugyanazt csinálják a gyallerokkal. Fasz kell a seggükbe, meg bot a küllőik közé, nem jog.

Kolb Ace 2011.06.04. 06:21:50

@qccoss:

Biciglivel betartod a sebességkorlátozást? A 30-as táblánál is? Nem száguldozol a járdán 40-el? Meg úgy egyáltalán semennyivel, mert ott tilos? A zebrán tolod a biciglit, nem rajta ülve tekersz? Piros lámpa mond neked valamit?

Na majd ezek után beszélhetsz az autósokról, addig nem!

Kolb Ace 2011.06.04. 06:30:34

@Kolb Ace:

Bónusz:
5:49-5:55
"- És ezt a 10 km/h sebességhatárt ezt betartod?
- Miért, van? Hehehehehe..."

Na ez a tipikus biciglis. De követelőzni azt tud.

Perillustris 2011.06.04. 23:00:18

@Kolb Ace: Fő a szerénység és a reális önkép. LOL

linfury 2011.06.05. 19:09:48

@Kolb Ace: Soha egyetlen km/h-val sem léped át a sebességhatárt? A 30-as táblánál sem? Mindig, minden körülmények közt átengeded a gyalogost a zebrán? Soha nem felejted el az indexet kitenni? Életedben nem gyorsítottál rá a narancssárgára? ...stb. Nos?

Keron 2011.06.06. 14:45:02

szerintem azok az autósok hőbörögnek a bringások ellen leginkább akiknek szar a verdájuk (+ a házasságuk) és nincs hol levezetniük a frusztrációt. szánalmas lúzerek :)

Mon3 2011.06.06. 14:45:47

@Kolb Ace: "Na ez a tipikus biciglis. De követelőzni azt tud."

Na kezdjük az elején: Elinduláskor szoktad ellenőrizni a lámpákat, a féket, a kormányt, a rendszámtáblát és a gumikat? Hát persze, hogy nem. Ha kanyarban vagy lovaskocsi előzésekor egy kicsitátléped a záróvonalat az nem számít. Mint az se gyorshajtás ha a településen belül hatvannal mész, hiszen a többiek a gyorshajtók, akik hetvennel repesztenek.
A gyalogos a zebránál ráér, úgyse fog átkelni az úttesten, csak ha elfogy a kocsisor. Minek siet az ilyen. És ha egy kicsit már piros, az is bocsánatos bűn, hiszen mire a tetü keresztforgalom elindul, te már a következő kereszteződésnél jársz...

Bezzeg azok a tetü 99,999%-os gyilkos kerékpárosok csak fogják be a bagolylesőjüket, hiszen az autosok csak miattuk kényszerülnek szabálytalankodni!

Kolb Ace 2011.06.07. 05:03:11

@Mon3:

Hát te szoktad ellenőrizni a macskaszemet, dinamót, első-hátsó világítást, prizmát, első-hátsó féket, gumikopást? Bebaszva nem biciglire ülve jössz haza a kocsmából? Zebránál leszállsz a szarodról, és átTOLOD tekerés helyett? Pirosnál megállsz? Na majd utána kérhetsz számon bármit is az autósokon, addig nem.

Te egy újabb bizonyítéka vagy annak hogy a biciglisek csak követelőzni tudnak, szabályokat betartani meg nem. Elég csak megnézni a videók közt a budai rakpartos videót ("Miért, van itt egyáltalán tábla? Hehehehe..."), vagy a Miért bűnteti a rendőrt a biciglist cikket, tisztán látszik a trend(i), le se tudjátok tagadni.

Kolb Ace 2011.06.07. 05:05:26

@errorka:

Annyival hogy nem a biciglisekre mutogatnak hogy "dehát nekik is lehet...". Ahogy a rendőrnél se elfogadható érv. Csak ti hiszitek azt, mert nincs rendszámotok ami alapján utólag megkaphatnátok a 300k-s csekkeket. Az lenne rátok (is) népnevelő hatással.

terror 2011.06.07. 10:39:34

@Kolb Ace: Jah. Szerencsere egyik bloghus oldalon se mutogatnak a kerekparosokra :) Megnezheted a carcam vidit. Ott azok ultek autoba, akik magukat 100% szabalykovetonek valljak.

Ha ugy erzed, hogy te meg naluk is kulonb vagy, nagyon szivesen beszallok egy kameraval egy teszt erejere, aztan megnezzuk. Csak ugy, erdekessegkepp, de leginkabb azert, hogy segits bebizonyitani, hogy gepjarmuvel is lehet szabalykovetoen kozlekedni.

Lenne 2 utvonal, az egyiket te valasztod meg, csak a hossza kitetel, a masikat en hatarozom meg :)

Ha belemesz, megjatszhatjuk visszafele is.

boxeralso 2011.06.07. 19:11:07

én pl egy biciklis vadember vagyok.
k*rváralesz*rok minden szabályt. az első amit megnézek hogy van e rendőr, ha van 2.nak azt nézem meg hogy le tudom e rázni ha rajtakapna.
egyébként csak mozgó objektumokat és lehetőségeket látok és mint a szél zúzok végig a városon. volt hogy 60-al előztem meg autóst a váciút egyik hídján :D és volt olyan hogy bevártam a buszt hogy ne kelljen előzgetnie engem a rákoczy út buszsávjában.
ez ilyen funkcionalizmus egyébként. figyelmes vagyok :) egyébként meg lef*sok minden biciklist aki a critical mass-ra jár parolázni. jobb doguk nincs? :d vivát adrenalin!

Perillustris 2011.06.07. 21:55:34

@Kolb Ace: "Na majd utána kérhetsz számon bármit is az autósokon, addig nem."

Na, akkor az autozz! is bezárhat, szólok Silentnek... LOL

Mon3 2011.06.08. 16:52:59

@Kolb Ace: "Hát te szoktad ellenőrizni a macskaszemet, dinamót, első-hátsó világítást, prizmát, első-hátsó féket, gumikopást? Bebaszva nem biciglire ülve jössz haza a kocsmából? Zebránál leszállsz a szarodról, és átTOLOD tekerés helyett? Pirosnál megállsz? Na majd utána kérhetsz számon bármit is az autósokon, addig nem.

"Én nem láttam olyat, hogy a KRESZ egyértelműen, kötelezően előírja e lépéseket a kerékpárosok számára, de az autósoknak igen. 1-0.
Én igenis rendszeresen karbantartom a kerékpárom, és minden elinduláskor ellenőrizni szoktam a féket, a lámpákat. A gumiról azonnal kiderül, ha baj van, mert már az első megmozdításnál érezni lehet, ha lapos. És mindig betartom a KRESZ-t!
De nekem nincs rendszámom, nincs szervóm, nincs indexem, nincs motorom, és nincs gyilkos tömegem... Ezt ne próbáld ráhúzni a kerekesekre, ez az autósok sara. Ti szoktátok magatokat fényezni, pedig ti sem vagytok jobbak a Deákné vásznánál!
Különben légyszi mond meg nekem, hogy mit lehet ellenőrizni egy macskaszemen????
És nem ildomos csúnyán beszélni, mer könnyen visszahullhat rád, és ez téged minősít, és nem azt akire használni akartad a kifejezést, valamint tanuld meg helyesen leírni a „biciklit”!

b0c1k4 2011.06.09. 09:37:39

Igazabol, en visszavezetnem a biciklis igazolvanyt, valamint valami azonositot bevezetnek a kerekparra. Autoskent ha egy biciklis elakar baszni ott ahol nekem van elsobbsegem, leszarom es atmegyek rajta. Ha gyalogoskent elakar csapni siman lelokom a biciklirol. Amugy a helyes elnevezes: "bicikli" (bi mint ketto, cikli peddig a ciklus szobol ha nem tevedek)

Perillustris 2011.06.09. 10:57:19

@b0c1k4: Kemény vagy, bárcsak én is ennyira durva lennék.

Mit csinálsz gyalogosként vagy biciklisként, ha egy autós akar elbaszni? Tisztelegsz?

b0c1k4 2011.06.09. 11:10:10

@Perillustris: Nezd, en igyekszem betartani a kreszt. Ha elsobbsegem van es nem adja meg,siman kirangatom a kocsibol, ha nem hajt el. Ha elbasz akkor onnan ugyis mar mas a szitu...(Volt hogy autoskent masik autos nem adta meg es neki allt feljebb,utanamentem, leszoritottam es szepen "elmagyarazztam" neki miert is nincs igaza)

Perillustris 2011.06.09. 11:34:04

@b0c1k4: Szabálysértésre válaszul egy laza bűncselekmény?

Csak így tovább!

terror 2011.06.09. 11:41:09

@Perillustris: Egy a sok szabalykoveto, rendszamos, jogositvannyal rendelkezo gepjarmuvezetobol, aki meg bringara is ul.

Szeretne bringas igazolvanyt is, pedig hat epp most bizonyitotta, hogy az "autos igazolvany" mennyit er :)

b0c1k4 2011.06.09. 11:46:52

@Perillustris: Van aki csak ebbol ert, eddig nem volt ezzel gondom.

AnasztáziaTas 2011.06.10. 14:28:19

@Legelő Őse: Ez nagyon korrekt így, köszi :)

Szergej Alekszejevics Budenszkij 2011.06.10. 18:31:25

Ahoj!

Otthon Szlovákiában ez érdekes módon nem probléma, sőt ott nyáron még inkább busz is van (Ciklobus) ami lehetővé teszi, hogy Pozsonyban ne kelljen au autók között cikázni. Magyarországon az is gond, hogy csak építgetnek bringáscsíkokat, de nincs hálózat, összefüggés, semmi, nem ritka, hogy van 3-4-500 metrov bicikliút, és azért menjen az útról a biciklis meg soroljon vissza a szabály szerint. Probléma viszont, hogy szabályosan tekerek biciklivel, akkor sok kerékpáros nem tudja, hogy kellene normálisan közlekedni. Kerékpárral lehet 40 km/hod. sebességgel menni, na itt Budapesten 20-25 km/hod. mennek és össze-vissza, se gyalogos, se bicikli, se autós nem fér el az atlag mellett. Utána piros lámpánál nagyon sok átmegy keresztbe, volt amelyikkel majdnem verekedtem is, mikor zebrán akart elütni hajtipajti.

Nem hinném, hogy bárki pártján állok: én csak szabályok után közlekedek, ahogy meg van írva, ahogy az ukázka szól. Kellenek kerékpárutak is, de nagyszüleink is tudtak tekerni vidéken, városban kerékpárutak és komolyabb balesetek nélkül. Indulj időben, szabályt betartsd, érkezz is meg, ahova elindultál!

Kayaff 2011.06.13. 12:41:23

@Perillustris: "...vagy akár azt, hogy ötből legalább egy-két ember telefonál, a mobilt kézben tartva."

És ezzel mi a baj te szerencsétlen..? A vezető nem beszélhet kézben tartott mobillal.. szerinted hány vezetője van egy járműnek?

Egyébiránt vicces az is, hogy egyszer hol az a szöveg hogy "nézd meg az autókat, mindegyikben csak egy ember ül", most meg hirtelen az öt ember per autó lett a standard.. maximum szombat este, akkor is azért mert egy - jó esetben - beáldozza magát és kólázik csak majd a buliban ha vezet. Okos, környezettudatos ember persze jól elmegy bicajjal a kedvenc romkocsmájába/gödörbe, jól bebasz a macifröccstől és seggrészegen megy vissza a járdára/forgalomba tekerni.

A cikk írója ettől függetlenül egy barom, de semmivel nem rosszabb e blog alkotógárdájától, ugyanolyan szelektív, unalomig ismert hamis panelekből építkeznek..

fidesz = házmesterek pártja 2011.06.13. 20:03:20

A mai, Bp-Szentendre-Tahitótfalu-Vác-Bp kör alapján ki merem jelenteni: valóban van, nem kevés ipari bomlástermékre emlékeztető, biciklinyeregben ülő sejtcsoportosulás...
Hogy az amúgy is keskeny kerékpárutakon miért nem lehet libasorban haladni, hogy a hídon egy álldogáló ember kikerülő biciklist miért kell ugyanott, néma csendben előzni úgy, hogy lassabban haladót kis híján fellöki az istenbarma stb. stb. stb. Mondjuk az sem tiszta, hogy robogóval miafaszt keresnek a Megyeri híd kerékpárútján, de ott még rá lehet fogni, hogy lakott területen kívülinek képzelik (bár tábla nem jelzi), de ez már motoros téma...
Iszonyatos tömeg lett hirtelen a kerékpárutakon és ezzel sokszorosára nőtt az ugyanitt megjelenő tahók száma is. :(((

terror 2011.06.13. 22:42:31

@Kayaff: Kicsit segitek, ha meg nem sertelek.

Az 5-bol legalabb 1-2 az azt jelenti, hogy 10-bol 2-4. Az 100-bol 20-40. Ebbol mar ki tudod szamolni, hogy ez hany szazalek, vagy segitsek meg? :)

Ezek mind a "vezetok", a tiltas rajuk vonatkozik. A kutya nem nezi, hogy a hatso ulesen a kisgyerek jatszik-e apuka mobiljaval...

"Bolcs" gondolatok megosztasa es masok szellemi kepessegenek a vitatasa elott erdemes megtanulni olvasni es szamolni, legalabb alapfokon. Kevesbe jaratod le magad, mint igy :P

PBourdieu 2011.06.20. 15:41:50

@Tonyeaux: "le van rendszabályozva", úgy hívják, KRESZ.

fidesz = házmesterek pártja 2011.06.23. 20:00:14

@Perillustris: te egy barom vagy, már ne is haragudj... Menj és biciklizd körül a fővárost az M0-n!

terror 2011.06.23. 20:52:42

@Perillustris: Oroshazan is ez volt. Epitettek egy fos infrat, volt tiltakozas, le voltak szarva, jottek a balesetek. Jottek a toljad tablak. Toltak, tovabbra is zajlanak a gazolasok. Meg johet a bringatilos, meg a rendor, aki bunteti a bringasokat. Utana nem tudom mi lesz, majd kitalalnak valamit a rend eber orei...

Perillustris 2011.06.23. 21:50:41

@al kotmány aláiro álamfö: Köszönjük, Emese!

@errorka: Jól mutatja a hír, hogy nem a tolást kell propagálni, hanem a figyelmes átkelést (és a zebrák KRESZ-szerinti megközelítését).

GG81 2011.06.24. 10:04:56

@Perillustris: mert, ha átgurul nem üti el az a hüJe pics@!?

A lényeg tényleg, ahogy írtad, a zebrák megközelítésének ellenőrzése. Remélem ettől a rib@nctól is jól elveszik (egy életre) a jogsit! Egy hüJével kevesebb az utakon, kár, hogy ilyen áron.
De ide keverni, hogy most át kell-e tolni a bringát vagy sem... a KRESZ szerint is ugyebár! Megállsz, leszállsz, körülnézel és féktávon kívül átkelsz, tolva, végig élve a zebra adta elsőbbséggel (, amint nyeregben vagy a zebrán, már nincs elsőbbséged, csak szólok). Az ilyen fékre lépni képtelen jogsit vett barmoktól pedig távolimádkozva magad.

terror 2011.06.24. 10:43:14

@GG81: Megint lejott neked a lenyeg. Nem azt irta Perill, hogy miert nem tekert, hanem hogy ennyit er, ha tolod. Szart se. Nalad is az utolso mondat vegere fert csak oda az imadkozas. Pedig jelen korulmenyek kozott Magyarorszagon azzal kell kezdeni, ha zebra kozelebe ersz :/

Egyebkent tekerve lehet atert volna, ha mar ezen rugozol. Lecsapatja ugye 30-al, mert mindenki azt csinalja (tudom, megirtak a hozzaszolok mar sokhelyen), es ater egy pillanat alatt. Igy meg fek, leszall, korulnez, tolja, majd valahol a sav kozepen telibenyomja egy ostoba...

Ettol fuggetlenul persze nem javasolt, csak ugy erdekessegkeppen megemlitettem.

Lenyeg a lenyeg, hogy a zebrak nem attol lesznek biztonsagosak, hogy leszallsz, es tolod, hanem hogy a zebrakat (es a keros atvezeteseket) ugy kozelitik meg a draga dobozos soforok, ahogyan kell...

terror 2011.06.24. 10:44:36

@GG81: Egyebkent meg zebranal, mint mar annyiszor kiveseztuk, gyakorlatilag nincs fektavon belul. Csak az van, hogy nem mertem/akartam lassitani, mert a seggemben jott a mogottem jovo.

1-2 meterrel az autok elott meg senki nem lep le, barmennyire is szeretik ezt kihozni a soforok az ilyen vitakbol.

záporjózsi 2011.06.24. 10:59:43

@errorka: Kit érdekel, hogy a seggemben jön? Ha ott jön, akkor korábban kezdek el lassítani és nem intenzíven. Ha nem bírja a tempót lehet megelőzni vagy lehet BKV-val menni.

terror 2011.06.24. 11:42:59

@záporjózsi: Ugyertem, hogy ez szokott lenni az indok, hogy miert nem allnak meg...

GG81 2011.06.24. 12:17:55

@errorka: nah ez egy oltárinagy hüjeség amit leírtál gratulálok! "Egyebkent tekerve lehet atert volna, ha mar ezen rugozol."

Ezt direkt benn is hagytam, mert tudtam ezt fogod írni... Szóval tekerve akkor aztán qrvára lett volna esélye, persze... akkor lehet az előző autó baxa el és akkor már nem is az autós lett volna a hibás.

BOCSIKA. Ez a lényeg, ezért kell leszállni b@xod, mert így legalább tökegyértelmű, hogy egy ilyen idióta sofőrtől kell elvenni a jogsit, ha egyáltalán elveszik és nem BUCI.

Tehát zebrán áttekerni=NEM MENŐ. Mert akkor nincs elsőbbséged. Azon lehet rugózni, hogy sima gyalogként, nemhogy kerékpárt toló gyalogként hogy élhet a zember a zelsőbbségével zebránál és/vagy kanyarodó autóval szemben. De GYALOGKÉNT!
Ez egy másik mise.

Az pedig látom neked is lejött, hogy Peril barétod mit írt és miért válaszoltam amit. Gratulálok megint sikerült mellévetődni. A zebrán előtt bringáról le, áttolni vagy gyorsba rápattani áttekerni, de SEMMIKÉPP A HÜJE TANÁCSOTOK MEGINT, HOGY GYORSBA ÁTTEKERNI, mert lehet egy gyakorlatlanabb embernek így az életét kockáztatjátok!!! De ez titket qrvára nem érdekel, azon rugóztok, hogy bezzeg aki tolta, az elqrták... elmesélem, ez a rib@nc bárkit elqrt volna ott, akár sima gyalogot is... tehát qrvára nem a zebrántolás a lényeg itt, hanem hogy az ilyen közveszélyes sofőröket ki kell szedni a forgalomból.

Csakhogy megércsed.

terror 2011.06.24. 12:37:47

@GG81: "de SEMMIKÉPP A HÜJE TANÁCSOTOK MEGINT, HOGY GYORSBA ÁTTEKERNI"

vs

"Ettol fuggetlenul persze nem javasolt, csak ugy erdekessegkeppen megemlitettem."

Eleinte csak megmasitottad a hozzaszolasokat, de ugy konnyebben kibukott a dolog. Az utobbi par hetben viszont kepszlokkal es az idiota helyesirasoddal probalod elterelni a figyelmet, mikozben ugyanugy magadat probalod meg beallitani szent embernek :) Vicces vagy :)

Es persze minden egyes topicban, ahova hozzaszolsz, ugyanazokat a szarsagokat szajkozod, naprol napra, hetrol hetre. Tenyleg nem unod?

A soforoket meg tudjuk, milyen hatekonyan vonjak ki a forgalombol. Halalra gazolsz par embert, es szabadlabon vedekezhetsz, aztan kapsz vmi felfuggesztettet, mert beteg a nagymamad, es nem vezethetsz 1-2 honapig. Biztos kivonnak a forgalombol, ha megcsak meg se oltel senkit :/ Legalabbis remeljuk, hogy nem az a sztori vege...

GG81 2011.06.24. 13:28:00

@errorka: attól mert mindig leírod, hogy szentamber, senki sem lesz az, és senki sem hisz magáról, hacsak nem ti és trónfosztottnak érzitek magatokat a kis sz@rkupacotokon.

öregem. továbbra is a díszes társaságotok az aki a zebrán gyors áttekerésre bíztatja balesetveszélyesen az embereket!!! ezen gondolkozz el főokos!

jah, hogy perill seggét védted!? és szerinted nem javasolt, miez gumiszabály? zebrán nincs járművön tekerve elsőbbség, tehát áttolod, ha elsőbbséggel akarsz élni. ha ekkor történik valami fail, akkor te védve vagy és egyértelműen elmeszelik aki elütött. de ez ellen nem tudsz tenni, mert simán sétálva is elüthet, meg akkor is, ha a kevésbé javasolt liberális megfogalmazásoddal valaki átsuhan az úttesten, mert nehogy körbenézzen esetleg...

dejól tekered megint a maszlagot és terelsz... a hírből azt kihozni továbbra is részetekről, hogy baxod, ennyit és az áttolás!?... nem vagytok normálisak.

jah, hogy minden topicban, néhányban valóban, ahol a libsi agyszüleményeiteket nyomjátok a bringázóknak jah. ott muszáj kicsit felnyitni továbbra is a zemebrek szemét, hogy a kerekagykommandó szerinti dolgok, zebrán elsőbbséget hinni és áttekerni... nah ez a NEM MENŐ, ezt kell elmagyarázni szépen mindenkinek, hogy legyen egy ellenvélemény, ami szopó számotokra, mert épp a BIZTONSÁGUKÉRT írok. azzal, hogy megáll a zebránál és akár megvárja az összes rohadt autóst, attól életbe fog maradni, maximum a kerekagyatok akad ki, hogy nem ugratott a száguldó autók közé... könnyű a fotelből mások életével játszani mi!? ilyenkor istennek érzed magad???

terror 2011.06.24. 13:37:50

@GG81: Te komolyan gyepes vagy, vagy olvasni nem tudsz? :) Mielott ujra hazugsagba kivansz terelni (3 hozzaszolasbol 3x), olvasd mar el az elso 4 sort:

kerekagy.blog.hu/2011/05/30/a_kerekparok_feltunese_budapesten_nagy_kart_okoz/fullcommentlist/1#c13827801

Es utana vagy valaszolj, de inkabb ne. Annyit meg segitek: a kepszlokkos faszsag a te hazugsagod, nehogy azt hidd, hogy azt irtam en...

Azt meg foleg nem ertem, hogy jon Perill segge a kepbe. Ha 2 ember egy velemenyen van, akkor attol puszipajtasok lesznek, egymas segget vedik, stb? Kicsit szelsosegekben gondolkodsz, de ezen nem lepodunk meg.

Mindig Istennek erzem magam. Nagy i-vel. Okos gondolat volt ez is :)

Mellesleg ennyi erovel akkor gondolom neked koszonheto, hogy annyian jardaznak, ugye? Hiszen ha az en hozzaszolasaimbol csak reszleteket fognak fel, akkor bizonyara a tieidbol is. Te meg kampanyoltal a jardazas mellett tobbszor is. Es a jardarol hova jutnak? A zebrakhoz. Es a zebraknal mi tortenik? Leugratnak. 30-al. Elbasszakoketmeghalnakmind, kihal az emberiseg. A kor bezarult. Egy velemenyen vagyunk, puszipajtasok vagyunk, bejelolhetsz a Facebook-on...

(Hubazmeg de sulyos vagy :)

GG81 2011.06.24. 14:41:58

@errorka: vicces, hogy kardoskocc a helyesírás miatt, amikor te meg az ekezeteket szereted elhagyni, de a zisten nehogymá' kicsiny legyen, meg a többi. uhvazz, netkorrektor...

perill barétod leírt valami hülyeséget, hogy tekert volna át. erre meg kellett jelenned védeni a seggét. mert továbbra sem az a default az agyacskátokba, hogy járdánál áttolni vagy ha qrvára nem akaródzik, akkor úgy áttekerni, hogy a gondolata sem merül fel, hogy elsőbbségetek van, al'a rókakoma a messziföldi.

rugózhacc a szabkikötő járdáján is. tőlem függetlenül rengetegen tolják ott, azon a szakaszon inkább fent... fáj neked, nem fáj... de fáj, engem ott nem baxtat és emellett kampányoltam te okostóni. hogy ott már 15 éve párhuzamos bicikliútnak kéne lennie, a gyorsforgalmi mellett!!! jah, érdekes a belvárosi, váci utcában kisgyerekeket elsodró bringások ellen viszont szintén felszólaltam, jah.

míg a pirosozó mesterek ugye minden piroson átmehetnek, mert szerintük, nekik ugye az a biztonságos, mert a piros megálljt nem azért tették oda okosabbak... nem ők még okosabbak, azon át lehet menni...

nah, jó hétvégét. a fészbúk meg egy szar, ne is keress meg inkább. ;-)

terror 2011.06.24. 14:47:49

@GG81: En nem kardoskodtam semmit. Pusztan meg hatalmasabba emeltem magam azzal, hogy nagybetuvel iratnam. De azert megint okoskodhattal egy adagot :) Abban tok jo vagy :)

Ideznel Perilltol olyat, ahol azt irta, hogy tekert volna inkabb? Mert en nem latok a hozzaszolasai kozott ilyet. Egeszen veletlenul, szokasodtol meroben elteroen, megint hazugsagot irsz. Meglepodok vadul.

Chiro2 2011.06.24. 21:20:11

Ha engem Tóth Gy. László az ellenségének gondol, jól gondolja.

Perillustris 2011.06.24. 23:31:25

@GG81: "perill barétod leírt valami hülyeséget, hogy tekert volna át"

Akkor most szépen bemásolod az ilyen mondanivalójú kommentem linkjét. Addig sajnos a hazug hozzászóló cimkét viseled.

záporjózsi 2011.06.26. 23:46:55

@errorka: Megindokolni mindent lehet. Csak hülyeség. Akinek elsőbbsége van, annak meg kell adni.

GG81 2011.06.27. 09:27:58

@vuk_: jah és légmozgás az meg nincsen... a városi levegő sosem hagyja el a várost. :-/ a vidéki meg nem jön fel pestre, éértem. ;-)

GG81 2011.06.27. 09:33:18

@errorka: mint ahogy ti is a további sz@rkavarásban... lehet mégis te írtad... és perill csak asszisztált, vagy te is asszisztáltál hozzá, aztán viszont. ajjaj lányok kezdek elkeverdni a kapcsolatotokban.

jah, mert te leírtad, azaeccer biztos. a kölcsönös seggrepacsi meg sajnos ilyen, vállaljátok inkább fel!

GG81 2011.06.27. 09:43:03

@Perillustris: drága sz@rkeverőagyas, olvasgass a 06.23-i bejegyzéseid között, mit sugalsz sunyin! ennyit a tolásról!!! meg a toláspártiaknak... attól mert te olyan q.agyasnak gondolod magad, a kresz nem tér ki toláspártiakra és nah mi az ellentéte??? között. ott qrva egyszerűen le van írva, hogy ZEBRÁN csak a járművét áttolva van elsőbbsége a kerékpárosnak, aki akkor már gyalogos.
pont azért, elmesélem, hogy az ilyen debil vezetők miatt okozott baleseteknél tiszta legyen a képlet, a felelősség megállapítása. nem pedig azt sugalni itt nyílvánosan, hogy a te véleményed szerint ennyit a tolásról... tudod gusztustalan, ahogy a kreszt próbálod mindenáron megkérdőjelezni, fel sem fogod az összetettségét, logikáját. akkor lenne aztán véresen habzó a szájad, ha tekert volna és a képzeletetekben létező (és újra megsúgom nemlétező) elsőbbségében (erős hitben) csapták volna át, ahogy kishibás barátod írta: "Egyebkent tekerve lehet atert volna, ha mar ezen rugozol." Akkor lehet még nagyobbat esik, aztán vihettétek volna neki a fehér brinyót... de szerencsére nem így történt, még nem mindenki hallgat feltétlenül az agyszüleményeitekre és inkább józanul a kresz passzusait alkalmazzák. Tudjátok, amiben az is benne van, hogy a piroslámpánál meg kell állni, meg ilyen szerintetek hüJeségek...

GG81 2011.06.27. 10:01:53

@errorka: nah, ennyit a hazugozásról... mert gerinc az nincs bennetek, hogy nyíltan leírjátok, hanem csak sugaljátok... kis zsebellenállók vagytok... így már mindjárt más.

terror 2011.06.27. 10:14:56

@GG81: Nyilvan a mi hibank, hogy egyfolytaban megmasitod a hozzaszolasainkat, aztan mar belezavarodsz a sok kamuba. Elnezest.

ex-dr. vuk 2011.06.27. 10:23:18

"ZEBRÁN csak a járművét áttolva van elsőbbsége a kerékpárosnak"

index.hu/bulvar/hirek/2011/06/23/a_zebran_gazoltak_el_egy_gyereket_isaszegen/

Perillustris 2011.06.27. 10:27:41

@GG81: "qrva egyszerűen le van írva, hogy ZEBRÁN csak a járművét áttolva van elsőbbsége a kerékpárosnak, aki akkor már gyalogos"

Nahát, és az egyszerűség dacára mégis elütötte az autós szegény gyereket!

Én arról beszéltem, hogy - mint a gyakorlat mutatja - a lényeg, hogy figyelmesen menjen át az ember, mert az a lényeg, hogy átérjen.

GG81 2011.06.28. 09:20:54

@errorka: a kHamut és a hőzöngést ti nyomjátok, a sok hüJeséggel együtt. aki meg nem ért egyet, akkor az már a) troll b) hüje autós c) enemy. érthető szubkultúrális befosásfaktor, amit a beszűkült tompa világnézet táplál.

GG81 2011.06.28. 09:27:01

@vuk_: mindhiába, te sunyi. nemfogodfel!? nem. :-(
tolta, elbaxta, meglett a hibás, egyértelmű. ha gyalog megy is elbaxa, megha tolta is. csakmert volt nála biciGli ezért került a kerekagyra...

ha nemtolta (tekert) volna ugyebár és úgy baxa el, akkor nem került volna ki, az tutter. merthát akkor már nem az autós lett volna a hibás.

erre jönnek az okostónik, hogy mégis meg kellett volna reszkírozni áttekerni!? nooormális.

lehet, hogy az átsuhanni vágyó és elüttetett bringásokból azért nincs annyi hír, mert nem kerülnek ki, mint szegény szabályosak, amibe lehet kapaszkodni, hogy lássátok feleink ennyit ér a tolás, csakúgy magaslóról. tudod a repülőgép szerencsétlenség is qrvanagy hírverést kap, mégis mennyien repülnek és mennyi-de-mennyi sima repülés van nap, mint nap... csakmint zebrán áttolás, szabályosan.

lehet drámázni persze és szomorú is és el is kell venni az autóstól a jogsit!, de abba az irányba elvinni, hogy ennyit ér a tolás, meg inkább tekert volna át... hát ez több, mint felelőtlen.
szóltál volna inkább a pajtijaidnak, bölcsebb maradtál volna!

GG81 2011.06.28. 09:34:34

@Perillustris: olvasd el inkább ezt (GG81: 2011.06.28. 09:27:01) és a repülős részt...

hiába finomítgatsz már, qssban továbbra is bratyizod a haverkád ötletét, hogy tekert volna át... igaz, ha akkor baxák el szegényt, akkor az nem került volna ide. ezzel aztán tovább buzdítva a kresz leszarására embereket. szerencsére, azért kevesen hisznek nektek, mint ahogy sokan repülőre ülnek, sokan át is tolják a bringát a zebrán ahogy kell... hír pedig senki sem akar lenni, de beüthet a krach. attól pedig nem a zebrán tolást kell kritizálni, hanem az okozót, mint ahogy a repülést sem szüntették be, hanem megkeresik a katasztrófák okát, aztán javítanak...

terror 2011.06.28. 13:52:03

@GG81: Most irtal 3 hozzaszolast, 3 embernek, mindharomban tovabbra is irod a kiforgatott hozzaszolasokbol gyartott kamut. De persze kar ezen vitazni. Nyilvan mi 3-an hazudunk ossze-vissza, sot, meghekkeltuk a blog.hu-t, es atirtuk a hozzaszolasainkat is. Nyertel. Javaslom a tobbieknek is (a bratyizos haveromnak - aki fentebb meg a baratom volt, aztan mar csak a seggrepacsis tarsam, dehat aki konnyen jott, konnyen megy - es a pajtimnak is), hogy hagyjuk ra a dolgot.

Tipikusan olyan, mint az osszes tobbi: sosem fogja beismerni, hogy tevedett/hazudott. Termeszetesen az eddigi 1467 kamu hozzaszolasa melle behuzunk meg 1 strigulat. Nem oszt, nem szoroz...

GG81 2011.06.28. 14:20:45

@errorka: vicces, ahogy mint 3 fürdősqrva picsogtok állandóan. érdekes az is, hogy 3-an kelletek a hüJeségeitek nyomatékosítására mindhiába.

a szerinted kiforgatott hozzászólás, csak szerintetek kiforgatott... tökéletesen átjön belőle az a libsi leszaromiság, amit itt toltok karöltve... magyarázni lehet a bizonyítványt, de ennyien!?

Perillustris 2011.06.28. 15:01:35

@GG81: Finomítgat a hóhér. Tartom, hogy az a lényeg, hogy az ember átérjen biztonságosan. Ha teker, ha tol.

terror 2011.06.28. 15:08:30

@GG81: Mindenki huje, csak te vagy helikopter, szoktak mondani :)

qccoss 2011.06.29. 17:55:08

@vuk_: ennyi, még most egy ideig szopjuk a felújítások miatt, de ha meglesz, akkor még faszább hely lesz Szeged!

qccoss 2011.06.29. 18:07:48

@Kolb Ace: képzeld el, hogy igen, betartom, ugyanis meg is van rá a lehetőségem. pl ha egy kerékpárút keresztez egy utat, akkor a gyalogosoknak kijelölt zebra mellett ott a kijelölt átkelőhely a bringásoknak is! Egy elbaszott városban élsz, nem csoda, hogy frusztrált vagy, de ebből nem kellene egyenesen következnie annak, hogy általánosítasz, hja, hogy ez már intelligencia kérdése lenne....

terror 2011.06.30. 09:59:08

@Kolb Ace: Ez mondjuk csak egy, a sok-sok szabalytalansagbol, meghat nyilvan a kerekparos lobbi hamisitotta meg durvan a totalcar szavazasat, de azert jo szorakozast:

totalcar.hu/magazin/velemeny/2011/06/29/melyik_kezedben_tartsd_a_telefont/

Picit odebb van a 99.999%, de reszletkerdes...

Perillustris 2011.06.30. 16:52:38

@errorka: Jajj már! Ne feledd, hogy az autós, ha telefonál, még több adót fizet!

terror 2011.06.30. 16:55:42

@Perillustris: index.hu/belfold/2011/06/30/szigorodnak_a_kozlekedesi_szabalyok/

Epp kapora jon: kevesebb lesz a bunti erte :P

(Nem mintha eddig olyan nagyon buntetgettek volna mobilozasert...)

kreaKtiv 2011.07.03. 10:19:53

tóth gy. lászló te poszkommunista bugris nyomorék faszkalap geci, ülj le 1-es

Perillustris 2011.07.19. 09:48:33

index.hu/tudomany/2011/07/18/a_magyarok_haromnegyede_latasvizsgalatra_szorulna/

"A vizsgálatok során többek között megállapították, hogy a jogosítvánnyal rendelkező férfiak 51,9 százaléka nem lát jól, vagyis a volán mögött ülő férfiak többsége látásvizsgálatra szorulna."

istvan19810211 (törölt) 2012.06.17. 22:01:34

biztos velem van a baj de én tekerek mint a meszes igyekszem betartani a szabályokat, nem csapom el a kismamákat ha a bicajúton tolják a babakocsit...néha nevelő célzattal nyomom a csengőt mint a süket.. Az autósok/tömegközlekedési járművek elsőbbséget kapnak akkor is ha nincs nekik 90 kiló bringával vs 1-2-3 tonna meggyőző érv meg a normálisabbak visszaintenek vagy villognak hogy megköszönjék az meg jól is esik ..a biciklis "tahókra" meg ráhúzom sikoltásig a féket tanuljon a marha..olykor simán áttekerek a zebrán ha zöld a lámpa, saját felelősségre, néha átgurulok a piroson is ha már nem tudok megállni (mondtam megyek mint a meszes..)..
ha elcsapnak megúszom (remélem) sisak kesztyű alap városban, azon kívül a térdvédő..
Interjúra tárgyalásra busz, troli, villamos öltöny nyakkendő..járdán nem bringázok az alap..autósokkal eddig nem volt balhé 15 éve tekerem a drótszamarakat kitartóan..estem már akkorát mint az ólajtó, tükörjégen már nem bringázok..na ha ezek alapján holmi bomlástermék vagyok szarom le.Mellesleg az út szélén családostul az öngyilkosságba tekerő/menetelő emberektől és is a frászt kapom az tényleg a hülyeség teteje.
kölcsönösség előzékenység udvariasság tisztelet minden közlekedés lényege a többi a technika, az meg már mindegy hogy pöfög durrog vagy szuszog benzin vagy kenyérhajtású..a hülyék úgy is kihalnak ..reméljük..

Picur755 2012.06.17. 22:30:33

Ilyen korlátolt írást már rég olvastam. Nem mondom, én is bosszankodok időnként a járdán közlekedő kerékpárosok miatt... Az autósok szerintem sokkal veszélyesebbek, pl nem ritka, hogy babakocsistól állok a zebránál, át nem engednének, sőt párszor majdnem el is gázoltak. Én örülnék neki, hogyha kevesebb autó lenne a városban,akár még levegőt is kapnánk, de itt az a baj, hogy a lustaság nagy úr, van aki még wc-re is autóval jár. Dániában pl teljesen megszokott, hogy mindenki biciklivel jár.

Perillustris 2012.06.18. 08:10:39

@Picur755: "Ilyen korlátolt írást már rég olvastam."

Igen enyhe megfogalmazás. :)

csotri 2012.06.18. 11:38:40

A Politológus Úr figyelmébe ajánlom, hogy kis városunkban azt beszélik, hogy a Parlamentnél Sági József szombathelyi illetőségű Fideszes képviselő kedvéért alakították ki a kerékpártárolót 1998-ban...

Ganésha (törölt) 2012.06.21. 22:33:07

Ez a Tóth Gy. még mindig Orbán tanácsadója?!

Na én is bomlástermék vagyok, meg nálunk mindenki, mert sokat járunk fémvázas micsodán, ráadásul ismeretlen okból, ki a pusztába.

Azért kocsink is van, fémvázas az is. És kenyér helyett kalácsot eszünk, igaz-e királnő?!

Peetee 2012.12.06. 19:14:23

Járt már ez a gyökérharcos nyugaton, vagy a Moszkvában és Szocsiban szerzett tapasztalatokból táplálkozik????
Mondok pár országot ,ahova érdemes lenne ellátogatni öreg: Hollandia, Dánia, Olaszország...etc

Ez 1 igazi ökör......

2012.12.06. 19:48:30

Bazmeg ennyi kommentet:) Idáig úgyse jut el senki, de azért én leírom a tutit. Tóth bácsinak reggel szorulása volt, és a száján bukott ki a szar. Nem gond, előfordul, lapozzunk. Megy a sírás, hogy de gázok az autósok, de gázok a biciklisek, holott kint az utcán kurvára nincs para. Én szíbályosan járok, a traktorkerekeimmel úgyse tudnék száguldani, meg sose sietős annyira, hogy ne érnék rá plusz 10 percet a lámpák miatt. Udvarias vagyok az autósokkal, és bazdmeg, ettől ők is velem. Írd és mondd, az elmúlt két évben egyszer volt szarás, mikor egy taxis poénból a parkoló autók közé akart nyomni, azonkívül semmi. Szűk utcában félrállok, hadd menjen mögöttem az autós. Kereszteződésben lassítok, hadd menjen, ő a nagyobb. Pirosnál megállok, kifújom magam (cigis tüdő...). És visszakapom, nem cseszekednek, megköszönik. Egy hangyafasznyi jóindulat, előzékenyég varázserővel bír. Ez a kurva nagy titok. (A héten ltom, hogy zebrán mennek át a gyalogok, egy csávó kb 30-cal meg áthajt köztük s-betűben, isten tudja hogy nem baszott el senkit, na azt én is úgy vágtam volna föl, hogy az arca a betonon kenődjön szét. Faszkalapok vannak, mit lehet tenni.)

zoli_ 2014.04.26. 15:04:52

@shitgun: és, hogy milyen igazad van....
süti beállítások módosítása