Friss topikok

Címkék

afrika (4) alkohol (11) andrássy (3) armstrong (4) ausztrália (6) autómentes (24) autós biciklis ellentét (3) baleset (35) bam (4) bérbicikli (30) bicikli (18) biciklibulvár (6) bicikliparkoló (8) biciklis futár (9) bicikliút (134) bírság (10) biztonság (54) biztosítás (5) bkk (8) bkv (9) bringázz a munkába (4) bubi (14) buda (3) budapest (79) buszsáv (3) cannondale (4) critical mass (50) dánia (3) demonstráció (5) design (31) divat (8) downhill (8) dr kerékagy (5) egyesült államok (4) emelés (3) empamo (6) energia (3) energia bringa (5) építkezés (4) extrém kerékpár (3) e bike (5) felmérés (6) film (6) fotó (4) futár (3) gkm (4) google (4) gyerek (3) hátizsák (3) herebántalom (5) hibrid (4) híd (10) infrastruktúra (6) járda (3) kampány (4) képzőművészet (7) kerékagy (3) kerékpár (15) kerékpárbarát (3) kerékpárosklub (5) kerékpársztráda (6) kerékpártároló (3) kerékpárút (3) kína (3) kiskörút (7) kocsma (6) koppenhága (4) közbicikli (3) közbringa (3) közlekedés (4) kresz (17) kvvm (3) lakat (5) lámpa (4) levegő (7) london (15) lopás (16) magyar kerékpárosklub (3) margit híd (25) maszk (3) máv (7) mkk (3) mtb (3) nagy-britannia (3) new york (9) nyereg (7) obama (4) önkormányzat (21) orfk (4) párizs (7) parkolás (4) parlament (4) rakpart (3) regisztráció (3) rendőr (35) schwinn csepel (3) sisak (14) statisztika (3) szeged (3) szerviz (3) szex (5) sztrájk (8) tábla (4) tél (10) térkép (5) tolvaj (5) túrázás (8) urbánus (39) városi biciklizés (44) verseny (3) videó (12) világítás (6) víz (4) vonat (4) zene (5) Címkefelhő

Biciklitolvajok az ausztrál teniszbajnokságon

2011.01.25. 11:14 - kirk kapitány

 

Kerékpárlopásokra szakosodott tolvajbanda szemelte ki magának az ausztrál Grand Slam versenyt.

 

Egyetlen nap alatt tíz biciklit vittek el a melbourne-i teniszstadion környékéről. A rendőrség és a helyi kerékpáros egyesület is figyelmeztette a bringásokat, hogy legyenek körültekintőbbek, amikor felügyelet nélkül hagyják gépeiket. Használjanak komolyabb lakatokat, és lehetőleg stabilan rögzített utcai berendezésekhez kössék a bicikliket.

A rendőrség szerint ugyanis a tolvajok felkészülten, erővágókkal érkeztek a sportpályákhoz, a kerékpárosok viszont egyáltalán nincsenek felkészülve egy ilyen típusú veszélyhelyzetre.

A biciklis szervezet szerint az ausztrál kerekesek nem szoktak hozzá, hogy elvihetik kerékpárjukat, ezért a stadion mellett is rengeteg a szabadon hagyott, nem jól kivilágított területre parkolt bicikli.

Címkék: ausztrália lopás lakat

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekagy.blog.hu/api/trackback/id/tr442611911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pityipalkó 2011.01.25. 12:07:59

Azt tanultam régen,hogy eleink kalandozó magyarok voltak. De ma is és ilyen messzire ??

venszivar 2011.01.25. 12:51:32

Azt gondolnám,hogy most a csónak a menő.....Már érződik,hogy százával vándoroltak ki a "magyar" orvosok?

k_attila78 2011.01.25. 12:54:57

Akinek meg nem lopják a biciklijét az meg átmegy a piroson, hogy rohadjonmegazösszesbicikliscsalószemétláda:)

Mon3 2011.01.25. 12:56:08

@pityipalkó: "Azt tanultam régen,hogy eleink kalandozó magyarok voltak. De ma is és ilyen messzire ?? "

Hiányosak az ismereteid. A magyarok nem rabló hadjáratokat folytattak, hanem "bérbe adták" a haderejüket. Mindig két helyi potentát csetepatéjába szálltak be, és így mindig győztesek voltak. Ha nem volt szövetségesük, akkor nem indultak útnak. És ne tekints minden magyar állampolgárt magyarnak! Ott kint "magyar állampolgárok" lopnak.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.01.25. 13:26:13

Toronto, felnőttképzés - cigányok. Az egyik cigány párocska fiútagja haverkodni akar velem (megjegyzem: ők legalább figyeltek és jegyzeteltek órán), így elkisér a suli végén a bicajomhoz, amit ki szeretnék szabadítani a márkás számzáras fogságból. Beszélgetünk, húzom az időt, hátha elmegy, de nem - cigizik, vigyorog. Aztán rábök a számzáras cuccra:
- Azzal véded?
- Persze - mondom. - Ez nem egyszerű cucc, ez márkás, amit nem lehet feltörni.
Ha-ha-ha. Mosolyogva odamegy, és mutogatni kezdi, hogyan lehet megállapítani, mikor tekered a helyes kódra a számokat. Azt mondja, köbö fél perc egy ilyet kinyitni.

Csak lesek. Most komolyan! Ide jöttetek Kanadába, nem tanultok, holott kötelező lenne (csak így jár a segély), nem mentek dolgozni, folyamatosan loptok, csaltok, hazudtok, az egész világon a magyarok rossz hírét keltitek - és még nyugodalmam se legyen, mert fél perc alatt fel tudjátok törni a "feltörhetetlen" számzáras biciklizáramat?

Sajnálom, srácok, hogy ez a mai valóság, hogy talán tényleg "magyarok" lopták ott a Grand Slam-en a bicajokat! Egyszerűen felfoghatatlan a dolog (ha magyar tette, ha nem), hogy vannak emberek, akik abból élnek, hogy a másét ellopják, elveszik, megeszik, felélik... Ha meg azt mondom, ezt keményen kell büntetni, én vagyok a véresszájú, fröcsögő rasszista.

agymosott.blog.hu

Mon3 2011.01.25. 15:59:28

@Tom Bobb: "Toronto, felnőttképzés - cigányok."

Mélységesen elítélem ezt a rasszista szöveget!

Velem is valami hasonló történt. Megálltam a Hungária körúton, szépen kikötöttem a gépet a kerékpártároló rúdjához egy "Abus-bordo Gránit x-plusz" lakattal (egy bringa áráért már lehet is kapni). A fél szememet a bringán tartottam, amíg vásároltam. Egyszer csak megállt a kerékpárom mellett két (h)kátrányos helyzetű norvég. Ezerrel húztam ki, hogy nehogy leszereljenek valamit a gépről. Erre elkezdenek röhögni, hogy nyugi, most nem lopni jöttek, csak a lánykoleszba szeretnének beszólni, és onnan tudnak legjobban rálátni az ablakokra. Ha már ilyen kedélyesen megismerkedtünk, megjegyezték, hogy jó lakat, de semmit se ér. És azzal belerúgtak az alumínium rúdba, és az azonnal elhajlott. Még egy rúgás és már vihették is volna a cangát…

Másik élményem, hogy platós teherautóval járják a várost. Kiszúrnak egy gazdátlan kerékpárt, fék, és öt másodperc múlva már robognak is tovább. Én takarásban álltam, és nem láttak. Futottak a bringám felé, és amikor megláttak, akkor látványosan megtorpantak, és hirtelen sürgős telefonálhatnékjuk támadt. Olyan zavarba jöttek tőlem, hogy fordítva szálltak vissza a teherautóba. Helyet kellett cserélniük. Sajnos olyan nagyot röhögtem rajtuk, hogy elfelejtettem elolvasni a rendszámot. Ja, ezek is norvégok, vagy talán pirézek voltak.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.01.25. 18:06:01

@Mon3: Nincs itt semmi elítélnivaló. Kanadában alig látni magyar "magyar menekültet", ha érted. Igen, a felnőttképzésen a "magyarok" csak és kizárólag cigányok. Ez rasszizmus? Hát akkor... (nem írom le, mit gondolok)(ez nem az én blogom).

Bocs. Ostoba.

Mon3 2011.01.25. 19:33:12

@Tom Bobb:

Nem vetted észre az iróniát???

Nálunk az álságos "politikai korrektség" miatt nem lehet kimondani a dolgokat, mert rögtön rasszista vagy. Petőfit idézem: "a jó k.... anyjukat"

ex-dr. vuk 2011.01.25. 21:36:30

A rendorok meg miert nem inkabb fokozottan ellenoriznek?...
Nalunk is az megy, elloptak a biciklidet, hiaba volt 8 lakattal lezarva, rendor meg rohog rajtad, 'hat miert ott hagytad nem tudod, hogy onnan leviszik? ahah'. toketlen fasz banda

terror 2011.01.28. 14:18:04

@Tom Bobb: Csak hogy kapcsolodjon a kerekparozashoz a hozzaszolas: szamzaras lakat vs feltorhetetlenseg.

Nem erzed ugy, hogy azt is buntetni kene, aki ezt veled elhitette? Legalabb akkora mertekben hozzajarulnak ezek az emberek (legyen bolti eladotol a Pista bacsiig barki) a bringalopasokhoz, mint a tolvajok.

Nem mellesleg en is tudom 1-2 szamzaras tipus gyenge pontjat (ha konkretan a lakat reszrol beszelunk, nem pedig arrol, hogy jonehany tipusnal 1-3mp atvagni a rendszert), ugyanigy tudom, hogy lehet kinyitni regi szerias Krypto lakatot, hogy lehet levagni erovagoval meg bowdenvagoval gerinclakatot (tudod, az a "hudebiztonsagos wowdegecinagy tuti ved" tipusu lakat), vagy eppen hogy hogyan lehet koromvago olloval elvagni sodronyt.

Sose loptam bringat, es nem is tervezem. Ja, es roma se vagyok. Furcsa, nem?

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.01.29. 02:42:50

@errorka: Miután eldöntöttem, hogy 20-25 év kihagyás után bicajra pattanok itt Torontóban, előtte hozzáértő barátom segítségét kértem. Ez az ember élt az USÁ-ban pár évig, tudja, miféle dolgok, cuccok vásárolhatók itt. Véleményezte a cingát is - ez most mindegy. Az ő tanácsára meg mertem vásárolni a BELL cég számkódos zárját. Azt gondoltam (a cigányfiú érkezéséig), hogy ez így jó lesz, mert barátom mondta, hogy ez azért "nyithatatlan".

Most a szavaiddal hasonlóképpen megnyugtattál. A srác szerint folyamatosan "játszol" a számzárral, és amint hajtod, érzed, hol pattan könnyebben - na, az a kód. Mind a négyet bepattintod, és a zár kinyílik. (Remélem, nem adtam ötletet senkinek, elég szarul fogalmaztam - direkt.)

Ha te értesz az ilyen dolgokhoz és tudod, hogy nem lehet kinyitni, boldogabban rontok neki az idei nyárnak. Semmi kedvem több száz dolláros, extra zárakat, bilincseket vásárolni - melyek közül alig kettő van csak, melyekre a gyártó "kinyithatatlan, levághatatlan garanciát" vállal.

Szóval köszi! :-)

terror 2011.01.29. 08:31:51

@Tom Bobb: A koszi-bol itelve felreertettel. Hisz' te magad is irod, hogy egy kis idoraforditassal siman kinyithato. De amugy nem nagyon szokas ilyenekkel bibelodni. Erovago, 1-3 masodperc, es lent van.

criticalmass.hu/lakat

Erdemes atolvasni, ha szereted a bringadat, akkor pedig rakolteni. Itthon amugy 5-6k kozott lehet kapni Kryptonite Keeper 12-es U-lakatot, kint majdnem biztos, hogy olcsobb. Ez azert nem tobbszaz dollaros kategoria.

A kiegeszitoket pedig a vilag minden tajan ajanlott leszerelni (+15-30 masodperc), nem csak a magyarok es a "magyarok" miatt...

Húzzunk bele! 2011.01.29. 08:45:28

@Mon3: "Mélységesen elítélem ezt a rasszista szöveget!"

Hogyne, én meg azt, amit a cigányok művelnek!
Sajnos engem nem oktattak ki cigók, hogy könnyebb más bringáját ellopni, de látom minden héten új cangával jönnek haza. De most télen nem is megy annyira a bolt...

Mon3 2011.02.01. 11:21:23

@Húzzunk bele!:

Könyörgöm, hogy olvasd el kb. héttel korábbi bejegyzésemet!! Egy oldalon állunk. Igazad van!

Húzzunk bele! 2011.02.01. 14:06:24

Jól van, máskor tegyél oda valamit a végére, hogy tudjam irónia az!

Mon3 2011.02.01. 14:58:58

@Húzzunk bele!:

Norvég és a piréz nem elég? (Lásd a kuruc.info szófordulatait!)

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.03. 11:20:47

Imádnivaló ez a sok náci... Tőlem egy bringa áránál jóval többet rabolt el, a nagyonmagyar kormányunk. Orbánt leszámítva nem nagyon van köztük cigány és mégis életvitelszerűen hazudnak, csalnak, rabolnak...
Ezt mégis mivel magyarázzátok nyilaskák?

oliba 2011.02.04. 12:40:00

@Atomot az indexre!: Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen. /Széchenyi István/

Húzzunk bele! 2011.02.04. 18:00:00

@Atomot az indexre!: Figyusz a te kedvedért szívesen tárt karokkal vállalom, hogy nyilas vagyok meg náci, fasiszta, tök mindegy, olyan hülye vagy, hogy még a taxiban is a bérletedet mutogatod.
süti beállítások módosítása