Friss topikok

Címkék

afrika (4) alkohol (11) andrássy (3) armstrong (4) ausztrália (6) autómentes (24) autós biciklis ellentét (3) baleset (35) bam (4) bérbicikli (30) bicikli (18) biciklibulvár (6) bicikliparkoló (8) biciklis futár (9) bicikliút (134) bírság (10) biztonság (54) biztosítás (5) bkk (8) bkv (9) bringázz a munkába (4) bubi (14) buda (3) budapest (79) buszsáv (3) cannondale (4) critical mass (50) dánia (3) demonstráció (5) design (31) divat (8) downhill (8) dr kerékagy (5) egyesült államok (4) emelés (3) empamo (6) energia (3) energia bringa (5) építkezés (4) extrém kerékpár (3) e bike (5) felmérés (6) film (6) fotó (4) futár (3) gkm (4) google (4) gyerek (3) hátizsák (3) herebántalom (5) hibrid (4) híd (10) infrastruktúra (6) járda (3) kampány (4) képzőművészet (7) kerékagy (3) kerékpár (15) kerékpárbarát (3) kerékpárosklub (5) kerékpársztráda (6) kerékpártároló (3) kerékpárút (3) kína (3) kiskörút (7) kocsma (6) koppenhága (4) közbicikli (3) közbringa (3) közlekedés (4) kresz (17) kvvm (3) lakat (5) lámpa (4) levegő (7) london (15) lopás (16) magyar kerékpárosklub (3) margit híd (25) maszk (3) máv (7) mkk (3) mtb (3) nagy-britannia (3) new york (9) nyereg (7) obama (4) önkormányzat (21) orfk (4) párizs (7) parkolás (4) parlament (4) rakpart (3) regisztráció (3) rendőr (35) schwinn csepel (3) sisak (14) statisztika (3) szeged (3) szerviz (3) szex (5) sztrájk (8) tábla (4) tél (10) térkép (5) tolvaj (5) túrázás (8) urbánus (39) városi biciklizés (44) verseny (3) videó (12) világítás (6) víz (4) vonat (4) zene (5) Címkefelhő

Büdösek és agresszívek-e a downhillesek a Fogaskerekűn?

2014.02.27. 14:18 - kirk kapitány

"Vajon megvárják-e az illetékesek, úgy is, mint: a kerületi rendőrök, a BKK, a fogaskerekű forgalomirányítói és a polgármester hivatal, amíg tragédia történik, vagy lépnek valamit a fogaskerekűn tapasztalható áldatlan állapotok ellen?" - ezt kérdezte a XII. kerületiek Facebook-oldalán egy a kerületben lakó nő.

A reklamáló nő szerint egy "fiatalember belém kötött, majd teljes erőből megütött a fogason, aztán halálosan megfenyegetett, azt állította, az apja rendőr, és elszaladt. Három tanú van, meg még a diszpécser, kamera őrzi a ruházatát. Elképesztő volt a vállvonogatás. Jogszerűen semmit nem tehetek. Özvegy vagyok, három gyereket nevelek, és a jövőjükre félretett pénzt nem költhetem testőrre."

Az ittlakunk.hu beszámolója szerint a poszt írója már korábban sem volt jó véleménnyel a bringásokról, tavaly is írt bejegyzést, amiben "büdös és agresszív bringásoknak" titulálta a downhilleseket.

"A fogasra beözönlött egy nagy csapat downhilles fiú, igen, ők azok, akiktől a budai tájvédelmi körzet sívó pusztaság csíkokban, és hetvennel csapódnak elénk a tündérhegyi útra merőlegesen, meg naponta látok fejsérülteket közülük a sziklákon, a fogason sárosak, és kiabálnak, és trágárak, ijesztőek a gyerekeimnek, és büdösek, és nem lehet tőlük leszállni sem, mert eltorlaszolják az utat, felvonónak használják, amit más hazajutásra, miattuk lett háború a fogason utazás, törvényen kívüli, egyre agresszívabb érdekcsoport, és ellenőr sem kell ahhoz, hogy erőszak legyen."

DSZZS20080423007

Az egyik megszólított illetékes, Váczi János XII. kerületi alpolgármester szerint a Fogaskerekűn vannak néha problémák, de egyáltalán nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy a Facebook-poszt állítja.

„Többször voltak problémák downhilles kerékpárosokkal az elmúlt években. A Fogason ilyen jellegű atrocitás tudomásom szerint nem történt, de például esős, sáros időben zavarhatja az utasokat a fogasra felvitt kerékpár. Jóval nagyobb gond azonban a Normafa környékén tapasztalható, kontroll nélküli erdei downhillezés. Ez nemcsak természetkárosító, hanem kiemelten balesetveszélyes sport.

A Normafa rekonstrukciója kapcsán (amit többen sajnos teljesen félreértenek, hiszen szó sincs arról, hogy sí- vagy sportközpont épülne a területen) pontosan az ilyen rendezetlenségeket szeretnénk megoldani, mint például a parkolási és közlekedési káosz, vagy az említett erdei, biciklis száguldozás.

Eddig az volt a gyakorlat, hogy nem szabad az erdőben kerékpározni, viszont ezzel nincs megoldva a probléma. Több kerékpáros szervezettel egyeztettünk, és a Normafa területének átvétele után a Natura 2000 környezeti hatásvizsgálatok eredményének figyelembevételével kijelölt downhill pályát szeretnénk majd biztosítani a kerékpárosoknak, ahol szervezett, elkülönített és ellenőrzött keretek között gyakorolhatnak. Szintén megoldást kell találni a kerékpárok szállítására. Erre az új fogaskerekű vasút és a libegő átalakítása lehet majd a válasz, ezzel kapcsolatban már szintén történtek egyeztetések.”

358 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekagy.blog.hu/api/trackback/id/tr665835305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kheopsz · http://giza.eg 2014.03.01. 00:01:57

@Szergej Alekszejevics Budenszkij:
"Bízom benne, hogy az idei évben sokkal türelmesebb, nyugisabb szezont fogunk közösen zárni "
Talán csak nem te is kiköltözöl Angliába? :)

Fekete Pestis 2014.03.01. 08:45:45

@Szergej Alekszejevics Budenszkij:

Jó, akkor néhány szó arról, hogy Ny-Európában hogy megy ez:

1. A kopppenhágai metrón csúcsidöben TILOS biciklit szállítani. Saját szememmel láttam nem is egyszer, hogy az ellenörök emiatt a renitenseket megbirságolták - 25KHUFra ;)
2. Hollandiában a Connexxion buszain babakocsit csak teljesen becsukva lehet szállítani. Azt is láttam, hogy a busz emiatt nem indult el percekig.
3. Szintén Hollandiában a vasúton (a) összehajtható biciklit teljesen ingyen lehet szállítani - ha az teljesen össze van csukva (b) ha ez nem lehetséges, akkor biciklijegyet kell venni (c) bicikli csak a vonatok elöterében szállítható és (d) csúcsidöben vagy zsufoltság esetén a kalauz MEGTILTHATJA a bicikliszállítást az adott vonaton.
4. Koppenhágában a buszon maximum két db babakocsi szállítható. Nem három, nem négy, hanem KETTÖ.

Szóval a fogason
a. ha zsúfoltság van (csúcsidö, járatkimaradás ...), akkor ott biciklinek nincs helye szerintem. Ezt bele lehetne venni az Utazási Feltételekbe - és akkor nem lenne vita.
b. a fogason van biciklijegy ?! ha nincs, miért nem vezetik be ? Elvégre helyet foglal a bicikli.
c. jellemzö, hogy NyEu-ban az emberek egyszerüen ELFOGADJÁK az [értelmes] szabályokat, nem hivatkoznak vélt társadalmi státuszukra. Ez nem is vezetne sehova sem, mert a többi utas a vezetönek-kalauznak adna igazat, és "rábeszélné" a renitenst a normális viselkedésre.

Fekete Pestis 2014.03.01. 08:58:07

Ja igen.
Azt hiszem, háttérben az emlitett csoport azon hite van, hogy ök kivételezettek - anyagi lehetöségeiknek illetve kapcsolataiknak köszönhetöen.

Nos, hadd üzenjek nekik innen, hogy ha igazán fasza gyerekek, be tudnak kerülni egy NyEu társadalom felsöosztalyába. Erre lehet hogy nagyobb szükségük is lesz, mert M.o lassan nem lesz arra sem képes, hogy öket eltartsa ;)

Kheopsz · http://giza.eg 2014.03.01. 09:25:56

@Fekete Pestis:
Angliában ingyenes a bicikli a vonatokon, viszont vannak olyan megállók, amiben csúcsidőben (perce meg van adva, hogy mikor) se fel, se leszállni nem lehet biciklivel.

"a. ha zsúfoltság van (csúcsidö, járatkimaradás ...), akkor ott biciklinek nincs helye szerintem. Ezt bele lehetne venni az Utazási Feltételekbe - és akkor nem lenne vita.
b. a fogason van biciklijegy ?! ha nincs, miért nem vezetik be ? Elvégre helyet foglal a bicikli."
Utazási feltételek? Jegyvásárlás?
Szerinted ezek a kemény csákók ezt betartanák? :)

Kheopsz · http://giza.eg 2014.03.01. 09:45:10

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
A sima jegyeket sem képesek bizonyos járatokon betartatni, nem beszélve arról, hogy az ellenőrök jó része nem betartatni akarja a szabályokat hanem pénzt beszedni maguk részére.

R.I.P. 2014.03.01. 13:24:08

@Fekete Pestis: Hát rám és korosztályomra már ez a viselkedés legtöbbünkre nem mondható el,persze vannak kivételek,szóval nem nyert,és kussba megyek fel,és az erdőért teszem nem az emberekért,azok oda fele,és fent se érdekelnek,hogy még olyat is cselekednék hogy bárminemű inzultusba is keveredhessek velük,még véletlenül is.nem kell mindenkit a taknyos kölyköt szintjéhez viszonyítani.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.03.01. 18:58:40

@R.I.P.: roppant kíváncsi lennék rá, mert ebből az egy hozzászólásodból az jött le, hogy nálad nagyobb tahó kevés lehet arrafelé.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.03.01. 19:01:24

@Szergej Alekszejevics Budenszkij: úgy tudom, a betonozott utakon lehet bringázni, csak azokról letérni nem szabad, kivéve azt a pár ösvényt, ahol tábla engedélyezi. Évekkel ezelőtt a fogastól nem messze volt egy-két kijelölt út, nem tudom, megvannak-e még.

ihasz laci 2014.03.01. 19:48:30

@Teri néni: na azert hulyesegeket ne irogassunk mar egymasnak:)mert az, hogy ramhuzod a kormanyt en meg cserebe lezuzom a tukrodet meg valosaghu de amit erre valaszoltal az mar fantasy kategoria. atszabod a pofam, jo vicc. aztan meg is, hogy gondoltad? utanaszaladsz egy biciglistanak? mintha lenne eselyed. vagy el akarnal utni? a forgalomba ugy el tunok, hogy sose latsz. arrol nem is beszelve, hogy a lusta elhizott segged valoszinuleg en rugnam szet.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.03.01. 21:27:32

@XJ8: szép is az, mikor két autós bemutatja az autós kultúrát! :DDD
Jelezném, ha eléggé sportos egyén a "hölgy", akkor a bringáddal max. abban bízhatsz, hogy gyorsabban ugrasz fel és gyorsítasz a megfelelő sebességre, mint ahogy ő oldja az övet és nyitja az ajtót. Mert ha jól tudom, egy közepes futó rövid távon jobban gyorsul, mint egy biciklis. :DDD

ihasz laci 2014.03.01. 22:24:53

@álfirkász: semmi az egesz, kis szakmai nezetelteres. Hogy egy futo utoleri e a bicost rovid tavon? Hat nem tudom, igaz meg sose versenyeztem futoval bicon de kivancsi lennek ki a gyorsabb.

R.I.P. 2014.03.01. 23:46:25

@álfirkász:Valószínű,csak te nem fogtad fel mit írok te szerencsétlen,de lényegtelen mint ahogy egy ilyen blog is az tele okoskodásokkal,amik se előrébb se hátrébb nem fognak vinni a való életben semmit.

gyongyvir 2014.03.01. 23:59:11

@R.I.P.: Többen kérdezték: mi történt pontosan?
Engem is hergeltek már fel, de nem ütöttem még meg senkit (amíg ő nem ütött meg). Az, hogy felhergeltek, nagyon kevés indok arra, ha tettleg bántalmaztál valakit, vagy akár csak a biciklijét.

Black Rider 2014.03.02. 09:46:48

Megütötte???? Az a nő kezdte rugdosni a srác bringáját, aki csak a bicót védte! És eltolta az egyik kezével a nőt! Annak megszikrázott a szeme! Sőt, pontosan az ő szeme csillant fel attól, hogy a srác hozzáért, és rögtön rendőrséggel fenyegetőzött!!! Nem futott el senki, csak elmentek, ott hagyták a hülyeségeivel!!!

nemecsekerno 2014.03.02. 12:45:17

1999-óta dolgozom a Széchenyi-hegyen, bkv-val járok munkába, úgyhogy ki lehet számolni, h kábé hányszor utaztam fogason:)Soha nem kötött belém egy bringás se.
Kicsit szeretném megvédeni a DH-eseket, ez is egy sport valahol űzniük kell. (És ahogy egy bringatúra alkalmával volt szerencsém megtapasztalni, terepen lefelé nem is olyan könnyű tekerni. Ezt csak azok kedvéért írom, akik szerint ők csak gurulnak lefelé...)A fogason legális a bringaszállítás, a hölgy is azzal volt, ha jól értem.
Élni és élni hagyni, ezt kellene szem előtt tartani mindenkinek...

Kheopsz · http://giza.eg 2014.03.02. 12:47:25

@R.I.P.:
Sajnos elég nehéz olvasni a hozzászólásodat, az embernek figyelnie kell, hogy kiderüljön, mit is akarsz írni pontosan, elég rossz a helyesírásod/nyelvtanod.
És még azt mondod, hogy nem vagy taknyos kölyök.

Kheopsz · http://giza.eg 2014.03.02. 12:48:50

@Black Rider:
Sok a felkiáltójel, meg a kérdőjel!!!!! :)
Szerintem kérdezd meg a tanár nénit, hogy mindig igazat kell -e mondani.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.03.02. 14:44:23

@XJ8: elég, ha két-három méteren jobban gyorsul a futó, mint a biciklis. ;)

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.03.02. 14:45:12

@R.I.P.: valószínűleg jól látom, hogy egy ritka agresszív, húgyagyú barom vagy, aki most próbálja mosdatni magát. Az eddigi behányásaidból ez jön le.

R.I.P. 2014.03.02. 15:35:36

@Kheopsz: Nem mindenki írhat olyan egyszerűen mint ti emberek,de jó szórakozást annak aki csak szavak lát és felállitott törvények,és rendszer szerint tud értelmezni,ami bele van programozva.ámde itt a csodás internet ami a szennyben csúszó mászó,alsóbb síkban önmagukat kényszeresen vonszoló férgeket is fel magasztalja,élvezzétek a csodát,ez legyen a boldogságotok és ez a kamu sekélyes képmutató élet.mindenkinek csak sikerült hozzá tenni a cikk,eszmei világához,szellemi szintjéhez,erkölcsben és érzésben egyaránt.

gerzsön 2014.03.02. 15:56:55

@stella71: Erre is, de a többieknek:
egész pontosan, mondjátok már meg, mit tett ez a Gerle Éva?

Ellenszenves? Van ez így. De miért?

Nem az van, hogy azt szeretnétek, hogy kussoljon, ne szóljon, hogy neki ezzel baja van? Hát, sajnos, ez nem jár, ha zavartok másokat, azt vissza fogják jelezni. Lehet tagadni, de talán inkább fel kéne nőni.

Ebben adja a lovát a DH-sok alá Váczi János is: nincs itt semmi probléma. Nem lehet, hogy tényleg ciki, ami a fogason megy, és nem láttok rá a viselkedésetekre, csak véditek a mundér becsületét?

Belekötött valamelyikőtökbe? Balhézott? Agresszív? R. I. P. kamuzik, ez világos, így az viselkedik, aki fél a következményektől. Nyilván nem mentek volna el a srácok, ha egyszer fölfele indultak, és nem ők a hunyók. Majd kiderül ez is. Volt ott fogasvezető, irányító, tanú, majd elmondja, mit látott.

És ezen kívül? Újságcikket írt? Szerintem ez sokkal értelmesebb és hatékonyabb módja a problémák megvitatásának, álláspontok képviseletének, mint az, hogy fórumokon dühöngünk meg a fogason ordítozunk. Hogy nem tetszik a viselkedésetek neki, az a baj? Ez nem biztos, hogy az ő hibája.

Szerintetek életszerű, hogy egy nő, aki egyébként nem proli, nekimegy több felszálló DH-snak?

A blogján egyébként egy nagy leleplezés van, az pedig az elmúlt évek leggusztustalanabb férgéről szól, rendőrségi dokumentumok alapján. Ez a figura politikai botrányok után rámászott a saját lányára is. Én azt mondtam, amikor olvastam, hogy na végre, valaki megírja ezt is.

stella71 2014.03.02. 16:43:59

@gerzsön: Ennek az írásnak se füle, se farka.
Többes szám 2. személy használatának sincs értelme, soha nem állítottam, hogy DH-s lennék.
Teljesen más okból és jelleggel, de van közöm a kerékpársporthoz, ennyi.
Éva valóban nem egy szimpatikus jelenség (már csak az itteni megnyilvánulásai alapján sem) habár mégis inkább sajnálatra méltó. Amit művel az általa gerjesztett vitafórumokon, az már-már skizofrénia (ahány nickkel hozzászól, ugye, kedves Gerzsön pl...).
Az "elmúlt évek leggusztustalanabb férge" egy asztrológus? Határozottan nem hiszek ebben az áltudományban, de nem is foglalkozom velük.
Lehet, hogy bántotta a DH-s srác Évát és biztosan megbántotta a csillagokkal hümmögő csóka is, de azért nem kellene hónapokig háborogni ezen (maradandó sérülés szerencsére nem történt, ha jól sejtem).
Ez a végenincs oda-vissza köpködés a lehető legprolibb dolog.

JoóVioletta · http://www.asztrologika.com 2014.03.02. 16:46:16

@szénaszalma: írod: "szénaszalma 2014.02.28. 11:15:45
Violetta, veled is volt egy egyezségem, sajnálom."
- Gerle Éva! Velem neked soha semmilyen egyezségem nem volt. És te ezt nem is sajnálod. Mikor fogsz már végre leírni két mondatot hazugságok, rágalmak és intrikák nélkül?

igazi hős 2014.03.02. 17:41:52

@Gordon24: "Ezért van az hogy kint van turista út kerékpárút dh pálya. Így egy hegyen megfér mindenki.

Nem akarjuk kisajátítani, de ti se tegyétek. Az a hegy mindenkié! "

Ez így szépen hangzik, ezzel szemben az a valóság, hogy a DH-sok (nem az összes, csak az inkriminált területet szabálytalanul használók) vettek el a turistáktól egy remek területet. Ha ezt a helyzetet utólag a terület gazdája szentesíti, az még nem ment fel senkit. Sőt ha most szülőként gondolkodom, akkor most ez a megoldás a szabályszegés jutalmazása, ami egy gyerek (tizenéves suhancok még ide sorolandók) fejlődésének nagyon rosszat tesz.

gerzsön 2014.03.02. 18:05:30

@stella71: Ezt most úgy írod, mintha népszavazás kérdése lenne akár az igazságszolgáltatás, akár a fogasos dh-s állapotok rendezése.

Nem, nem az asztrológus, hanem egy volt politikus, akiről szó van. Az asztrológuséknál nem tudom, mi a helyzet.

gerzsön 2014.03.02. 18:09:51

Már úgy értem, hogy szimpatikus-e, nem-e... ha szimpatikus, akkor elítéljük a támadót, ugye.

gyongyvir 2014.03.02. 21:43:05

@stella71:
"Lehet, hogy bántotta a DH-s srác Évát"
"de azért nem kellene hónapokig háborogni ezen"
Barátom, amíg nincs semmi következménye annak, hogy valaki bántja a másikat, addig nyomulni kell. Ez így helyes.

Kheopsz · http://giza.eg 2014.03.02. 21:46:36

@R.I.P.:
Hát ebből egy büdös szót sem értek...
Tán diszgráfiás vagy?

Kheopsz · http://giza.eg 2014.03.02. 21:53:53

@álfirkász:
Hát ezt megkaptad Evil696-tól. :)
Persze érdekes, hogy mind Black Rider, mind pedig Evil696 most, márc. 2-án regisztrált. Vagy RIPet védik, vagy pedig RIP, Evil meg Black ugyanaz a pofa :)

stella71 2014.03.02. 23:06:08

@Kheopsz: Nagyon úgy tűnik, hogy jópár link mögé ugyanazok rejtőztek -link módon- mindkét oldalon.
A bloggernek (írónak/újságírónak nem nevezném) óriási reklám, hiszen sokan kattintanak rá. Én is megnéztem. Sajnos, nem felelek meg a követői feltételeknek, mert nem biztos, hogy mindig egyetértek, ráadásul nem tudok hibátlanul hejjessenirni. És ez bizony kizáró ok! Pedig lehet támogatni ám a bloggert pénztettel! Már ha méltó vagy rá.
Az agresszív viselkedéssel továbbra sem értek egyet, de hogy az esetleges ellenvéleményt valaki képtelen tolerálni, nos, azzal sem.

stella71 2014.03.03. 00:14:08

@gerzsön: bocsi évi, köszcsi a pontosításcsit! :)

2014.03.03. 01:03:05

@stella71: szívemből szóltál...

Gordon24 2014.03.03. 07:41:31

@igazi hős: Gát igazad lenne de nincs! :-D ugyanis mondtam már hogy kb 15éve kezdtem az akkori erdőtörvény azt mondta ki, hogy a turistautakat sportolásra is lehet használni. A kerékpározás sport ergo szabad bringázni.
Aztán jött kb 5-6 éve egy új törvény (ekkor jött ki a bucsú a János hegytől cikk, illetve szaporodtak el a zárások a hegyen) amiben megtiltották a kerékpározást , lovaglást és bármilyen jármű használatát a turistautakon.
Viszont ez vonatkozott az anyukára a kis fiával is tehát minden kerékpárra! Így a montain bike szakági szövetség illetve a lovasok kezdték támadni a törvényt, aminek az lett az erdménye, hogy kb 2 éve kijött egy új törvény ami viasszadta a régi jogokat.
Most lehet újra lovagolni és biciklizni a kijelölt turistautakon.
Letérni nem szabad róla és új nyomokat sem lehet kialakítani!
És most gondolj bele az ha lemegyek a Csiki csukin (János hegy jobb oldala, Szép Juhászne a vége) végig turistaút azzal nem sértek törvényt de ha lemegyek a no commenten (János hegy jobb oldala libegő alá visz) ami nem turistaút senkit nem zavarok akkor meg igen. :-D (ráadásul baromi nehéz technikás pálya, imádom :-D)

Az lenne a legjobb ha lenne pálya és a turistautak használatát megtíltanák. Ennyi! :-D

ezokiller 2014.03.03. 11:02:25

Minden Áron, Bármi Áron. Szevasz, apuskám! Már vártalak… :P

szénaszalma 2014.03.03. 13:44:31

@gyongyvir @stella71: Hétfőn, február 24-én történt az eset. Nem háborogtam, feljelentést tettem. Augusztus 30. és február 24. között sem háborogtam, egyszer bementem azonosítani a figurát a rendőrségre, ennyi.

@stella71: Ne haragudj, de ez a skizofrén megállapítás a nickekkel, ez nagyon buta dolog. Máskor regisztráltam a blog.hu-n, a facebookkal kommentálható helyeken megint más néven vagyok, és újabb néven, ha az illető letilt, és nem tudnék máshogy válaszolni. Viszont onnan ismersz meg, hogy vállalom magamat, tehát önmagamról E/1-ben beszélek, szóval ezzel nem lepleztél le valami ördögi bűntényt vagy kórságot.

szénaszalma 2014.03.03. 13:58:26

@stella71: De nagy az érdeklődés! Nem az ellenvéleményekről van szó, hanem a buta agresszióról. Mivel tabutémákról írok, és elég nagy figyelem övez, egy év trollokkal való kínlódás után szerettem volna a kommentelőimnek biztonságos beszélgetési teret teremteni, és meg kell mondjam, pompásan működik, a trollok eltűntek. Lehet persze ezen megsértődni, de inkább kérdezz, ha nem érted, mit miért teszek. Semmi törvényellenes nincs abban, hogy önkéntes olvasóim finanszírozzák a blogot, a tartalomelőállítás ugyanis munka, én számlaképes vagyok, adózom, a blogon nincs reklám, viszont naponta frissül, és nincsenek átvett posztok. Próbáld meg te is, ha ez ilyen könnyű. Nem is értem, miért nem élnek meg ebből a tömegek.

Visszautasítom továbbá azt a vádadat, hogy én reklámozom ezzel az üggyel blogomat. Mások hozták szóba, nem én. Annak olvasottsága mellesleg többszöröse az itteni cikkének, amellett nem kimondottan ez a célcsoport, aki itt olvas.

Ez a fenti írás úgy lett, hogy az ittlakunkon találták, akik viszont a facebookon találták. Nem tudtam róla, nem én írtam nekik. Feltűnő, hogy sosem konkrét állításaimmal vitáznak itt többen, hanem rámondják a szerzőre, hogy nem szimpatikus, újságokba ír meg blogot, jesszusom, és igen, azért nem vagyok szimpatikus, mert nem hallgatok és nem is a szokásos nótát fújom.

Valamint ha maradandó sérülés nincs, csak egy ütés és fenyegetés, akkor minden rendben van, a lényeg, hogy lehessen tovább űzni azt, amit a törvény szerint eddig sem lehetett, és ne kelljen szembesülni azzal, hogy van, akinek ez nem tetszik. Ezt a morált megérteném a Kádár-kor megnyomorítottjaitól, de két generáció is felnőtt azóta.

guglizó 2014.03.03. 16:42:42

@Gordon24: Nem az erdőtörvény, hanem a természetvédelmi törvény tiltja ki a bringát a védett területekről. Pontosabban egyes védett területekről.

guglizó 2014.03.03. 16:44:18

@R.I.P.: Veled csak egy baj van: hogy nem igaz, amit mondasz. Nincs tanú a nővel szemben, van viszont kamerafelvétel mellette. Hogy hazudsz, vagy bevetted a haverjaid hazugságát, az jó kérdés.

2014.03.03. 17:00:36

@guglizó: Elővetted a tartaléknicket ? Felesleges, a stílusod alapján könnyű rádismerni, elég egyedi.

guglizó 2014.03.03. 17:07:56

@Fekete Henrik: Kis konteo-gyártó. Egy nickem van. Más kérdés, hogy ha tartalék volna: attól kevésbé igaz, amit írok?

Gordon24 2014.03.03. 17:25:20

@guglizó: Az lehet de ez nem változtat azon amit írtam. Az új törvény szerint azt hiszem 2012 vagy 13 as a turistautak újra használhatóak sport tevékenységre. Lovaglás kerékpár stb stb.. Szóval a vadcsapásokon és vízmosásokon való kerékpározás, illetve bárminemű jelenlét tilos! Ime az új jogszabály (bikemag cikk)

bikemag.hu/magazin/hirek/megszavazta-az-erdotorveny-modositasat-a-parlament-jovunk-egy-sorrel-a-lovasoknak

Gordon24 2014.03.03. 17:30:57

@Gordon24: Persze ehhez újra kéne festeni a jelzéseket és a többi és a többi, de az a lényeg, hogy nincs kitiltva fullra a kerékpár az erdőből.. Ezt csak azért írtam ide, ne kössetek belém :-) A fán lévő piktogram hiánya vagy megléte miatt :-)

guglizó 2014.03.03. 17:42:11

@Gordon24: Mondom természetvédelmi törvény és a hozzá tartozó rendelkezések. Erre te megint az erdőtörvényt hozod fel. Ezt én is tudom, én is szoktam erdőben biciklizni is meg lovagolni is. Ettől még a védett területekre más szabályok IS érvényesek, erősebb korlátozással. Nem az erdőből van kitiltva, csak a védett erdők egy részéből. Így pl. a budai hegyek egy részéből is.

Gordon24 2014.03.03. 17:47:27

@guglizó: Vili! Csak beraktam! Tudok Magyarul :-)

guglizó 2014.03.03. 17:51:19

@Gordon24: Ha érted, amit írtam, akkor mire válaszoltál abban a kommentben? De, változtat azon, amit írtál, mert nem igaz, hogy mindenhol szabad biciklizni, ahol gyalogtúrázni szabad.

2014.03.03. 18:16:18

@guglizó: Nem változtat semmin Éva, csak vicces hogy így generálsz magadnak támogatókat.:)

Gordon24 2014.03.03. 18:31:38

@guglizó: Ezt csak szerettem volna betenni. Azon nem változtat amiről kb csütörtök óta (részemről" megy a vita.. Ti sosem fogjátok megérteni elfogadni ezt, mint ahogy mi sem fogjuk soha elfogadni a ti álláspontotokat. Tulajdonképpen egymást hergeljük a nagy semmiért. Valóban sok helyen tilos kerékpározni, mint ahogy 50 es táblánál tilos 70-80 al menni, vagy éppen áthajtani a zebrán amikor gyalogos lép oda. Rengeteg dolog tilos az emberek még is szarnak bele. Ezért írtam, hogy mi is emberek vagyunk van hibánk mint mindenkinek.

Viszont én szeretném már befejezni, nem látom értelmét a további szópárbajnak.

Köszönöm azoknak akikkel kulturáltan tudtam beszélni a témáról, jó ezeket a dolgokat kibeszélni magunkból, még ha néha idegesítő is..

Szóval további minden szépet nektek.. És köszi, hogy meghallgattok!

Gordon24 2014.03.03. 18:36:27

És ezzel búcsúznék. Egy videó (én vagyok a "kameraman :-)"

2014.03.03. 19:06:14

@Gordon24: úúúú, de jó lehet :-)

stella71 2014.03.03. 23:34:30

@szénaszalma: Mázli, hogy nem ír mindenki blogot! Így még akad, aki felfuvaroz a Hegyre, sportol, politizál, botrányosan viselkedik (remek blogtémát nyújtván), elemez, megfejt, ennivalót állít elő, gyógyítani próbál testi-lelki kínt.
Micsoda konkurencia lenne, ha százszám jelennének meg az "olvasóim egyenként és egységesen is mélységesen lenézem és elítélem" jellegű oldalak...szétosztódna az olvasótábor.
Mert mindenki egyéniség a maga módján, lehet, hogy nem hallgat, elképzelhető, hogy véleménye is van, netán a miénktől eltérő.
Ha bloggerként pont ilyennek érezzük magunkat, nem tehetünk róla, de utolérhetetlenül pengék vagyunk, feszt vágódjon hasra mindenki,aki mozgásképes.
Ha bárki másról beszélünk, hasonló adottságokkal rendelkezőkről (szabad véleménynyilvánítás ésatöbbi),gyűjtőnevük az alábbi:
troll.
:D

igazi hős 2014.03.04. 00:14:42

@Gordon24: "az akkori erdőtörvény azt mondta ki, hogy a turistautakat sportolásra is lehet használni. A kerékpározás sport ergo szabad bringázni."
Ez nem igazán hiteles magyarázat: az motokross és a tereprali is sport, tehát a te érvelésed alapján nyugodtan lehetett az erdőben motorozni, ralizni az erdei utakon. Nem, sosem volt szabad.
Maradjunk annyiban, hogy ahol színes jelek vannak a fákon, ott a turisták voltak hamarabb, tehát a status quo a turistaút. És még egy csúsztatásodra kénytelen vagyok rávilágítani: nem az a gond, hogy közösen kéne használnunk az erdőt (a bringás kirándulókkal -ide tartozom én is- nem szokott konfliktus lenni), hanem hogy kisajátítjátok. Ugyanis ahol 50-nel jöhettek lefele, ott nincs keresnivalója normális embernek.

igazi hős 2014.03.04. 00:15:19

@igazi hős: errata: "az motokross" helyett "a motokross"

Gordon24 2014.03.04. 07:29:05

@igazi hős: ebben totál egyetértek! De ha elolvasod a kommentjeim, láthatod is. Az a megoldás ami külföldön van. Turistautakon tilos kerékpározni, de van pálya ahol lehet! Ennyi. :-D

Gordon24 2014.03.04. 07:35:59

@Gordon24: de én tényleg befejeztem, mert ezzel visszatértünk ugyan oda ahonnan indultunk. Jön majd komment, hogy de nektek minek pálya, erre én leírom minek és a többi és a többi. Erről nincs mit beszélni már! :-D
Na tényleg sziasztok!

guglizó 2014.03.04. 07:47:02

@Gordon24: igazi hősnek adott válaszoddal teljesen egyetértek. Meg azzal is hogy biciklizni (tehát nem 50-nel száguldozni, mert az veszélyes a gyalogosokra nézve) lehessen akár gyalogutakon is.
Kellene dh pálya, legyen, ha ezért valami aláírásgyűjtés vagy bármi egyéb megmozdulás lesz, szólj. Motocross pályák már vannak, ott nincs is a crossal semmi gond, ugyanígy nem lenne gond a dh-val sem azokkal, akik a pályán kívül is normálisan viselkednek.

guglizó 2014.03.04. 07:48:06

@Fekete Henrik: Még mindig pocsék a stílusérzéked Henrikem. Évának még nem szólítottak soha. Nagyon röhögtem.

Gordon24 2014.03.04. 09:31:20

@guglizó: rendben! :-D Natura 2000programban benne van! Jó lenne ha megvalósulna. Nem jó így ez senkinek sem!

guglizó 2014.03.04. 09:38:22

@Gordon24: Na ezt hívom értelmes, előrevivő vitának. ;)

szénaszalma 2014.03.04. 12:34:22

@stella71: Ez sértettség és reflexszerű ítélkezhetnék, egy kis irigységgel, feltűnő, hogy mennyire nem vagy objektív.

Ha neked azt ajánlanák, hogy napi három óra otthonról végezhető intenzív munkával, amely egybeesik legerősebb képességeddel és hobbiddal, és nem bulvár és nem legalja, hanem alkotó munka, tisztesen el tudod tartani három gyermekedet, nemet mondanál? No, nekem nem ajánlották, hanem megcsináltam magamnak. Igen, sokakat zavar, megpiszkálják, megnézegetik, leszólják, elvégre Magyarországon vagyunk, de az hogy lehet, hogy működik, és ezrek napi betevője?

Számos értelmes projektem van emellett is, nem kéne egy háromgyerekes anyát, aki tíz évet húzott le a közoktatásban kétszakos tanárként, ingyenélőnek beállítani. Gyereket nevelek, fordítok, a férjem hagyatékát gondozom, angolt tanítok, bántalmazott nőket segítek, biciklizem, futok. Nem kell kiakadni azon, ha valaki szellemi munkából él. Fogj fel úgy, mint írót, aki nem pazarol papírt, mert védi az erdőt. Az író, az nem valami magasztos, hanem azt a személyt jelöli, aki foglalkozásszerűen szövegeket alkot. Egyébként irodalmi igénnyel. A Nők Lapja volt főszerkesztője vezette zsűri tüntette ki díjjal a blogot, amikor még csak egyéves volt. Te miről beszélsz, de tényleg?

Nem kell, hogy érdekeljen a blogom, de ha érdekel, akkor ne írj róla nyilvánvalóan elfogult hülyeségeket. Ma például Petőfi Sándort elemzünk rajta. Aki dúlni, kajánkodni jönne, az pedig troll.

Ez a zavaros álarcosbál kezd viszolyogtató lenni: nincs másik nickem, itt csak szénaszalma vagyok. Máshol egyébként Kozmáék is írnak Gerle Éva név alatt és a nevemben, de legalábbis nem én.

szénaszalma 2014.03.04. 12:41:10

@stella71: De tényleg, miért nem írsz blogot, ahol kibontakoztathatod a tehetségedet, és leírhatod a véleményedet? Én csak a saját helyemet, teljesítményemet védem, más blogjára nem megyek feszülni. Az nem jár bárki arra járónak, hogy odafirkáljon valamit, és ezzel engem figyelemre, munkára kötelezzen, stresszt okozzon, úgy, hogy nem tesz hozzá érdemit, nem érdekli, velem mi van, vagy egyenesen utál. Ezt hívnátok ti internetes szólásszabadságnak, holott ti a nagy magabiztos véleményetekkel pont hogy el akarnátok hallgattatni, nevetségessé tenni azt, aki vállalja magát és ír. Titeket az bosszant, hogy milyen sokan olvasnak.

stella71 2014.03.04. 12:47:41

@szénaszalma: Ez az öntömjénezés már sokkal büdösebb, mint a legagresszívebb downhilles a sokadik köre után, sok-sok fokban.
Uff.

2014.03.04. 13:13:31

@guglizó: Akkor Villő lehetsz, már ha létezik ilyen nevű személy a valóságban. Teljesen úgy írsz mint Gerle Éva.

guglizó 2014.03.04. 13:21:24

@Fekete Henrik: Nyilván. Vagy talán nem is létezem, csak a Mátrixban. Nem, egyáltalán nem úgy írok. Csak a szemléletem hasonló, a stílusom nem. Összekevered a két dolgot.

2014.03.04. 13:31:35

@guglizó: Tényleg Lelkes Villő a neved ? Olyan mint egy irodalmi álnév.

guglizó 2014.03.04. 13:45:09

@Fekete Henrik: Nagyon vicces vagy. Nem, az én nevem nem az. Az másnak a neve, ha valódi név.

2014.03.04. 14:02:03

@stella71: Vigyázz Stella71, ne dőlj be a provokációnak... így kezdődik. Tudod, vannak bizonyos metodikák. Polémiába keveredtek, aljasul belédszúr, erre te esetleg elveszíted a fejedet, s írsz valami olyat, amiért bíróságra lehet rohanni. Bár, látom, okos vagy.
Itt is vannak hívei, akik védelmezik, láttam két szájton is, hogy kéri őket, hogy írjanak ide illetve a "támadója" oldalára. És nem kell kétszer mondani, mindig akad, aki a másikért vásárra viszi a bőrét. Ilyen típus.

2014.03.04. 14:05:13

@guglizó: Furcsa hogy nem ismered, pedig ő a Kozma saga egyik fontos mellékszereplője. Viszont Kovács Ánuszkiller Csilla sem lehetsz, ő elég egyedi.

stella71 2014.03.04. 14:10:45

@Zsófia Gizella: Tökéletesen igazad van, meg is fogadom.
:)

guglizó 2014.03.04. 14:16:45

@Fekete Henrik: Aha. Tehát ide a Kozma saga szereplői írnak? Te melyik szereplő vagy?

guglizó 2014.03.04. 14:43:00

@Fekete Henrik: szóval katasztrófaturista vagy.

szénaszalma 2014.03.04. 18:51:23

@stella71: Én nem tudom összehasonlítani bűncselekmények elkövetését azzal, hogy reagáltam arra, csupa ellenőrizhető tényt leírva, hogy fölényeskedve belekötöttél a blogomba, amelyre egyszer odakattintottál unalmadban.

szénaszalma 2014.03.04. 18:53:02

@Zsófia Gizella: Te buta és rosszindulatú vagy. Hogy lehet 2014-ben, a jogállam huszonvalahánydik évében ennyire kiakadni attól, hogy valaki nem hunyászkodik meg, hanem feljelentést tesz?

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.03.04. 21:32:27

@Evil696: örvendek. Álfirkász. :D
(Mert ugye ez bemutatkozás volt, kicsi, ostoba, soknevű troll? :D)

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.03.04. 21:34:32

@Kheopsz: most néztem csak, hogy ez az egy "hozzászólása" volt. Tipikus biciklis alkat a posztban említett "büdös, agresszív" fajtából.

2014.03.04. 22:53:08

@szénaszalma: Nem, nem, te félreértesz valamit. Nem attól akadtam ki, hogy nem hunyászkodsz meg, az önmagában jó és értékelendő. Hanem attól, hogy milyen buta és rosszindulatú vagy.

Vilmás 2014.03.05. 10:34:04

@Zsófia Gizella: a birosag es a sok borton
tele van ilyen szegeny, artatlan agresszorokkal, akiket rafinaltan belemanipulalt az ellenseg egy buncselekmeny elkovetesebe. LOL

Vilmás 2014.03.05. 10:35:58

@Zsófia Gizella: olvasd el foljebb, te ezzel szemben mennyire okos, tajekozott es joindulatu vagy... ugye?

Olstrong 2014.03.05. 14:47:26

Ez a nő egy gusztustalan idegbeteg hárpia, aki nemcsak felnőttekbe köt bele de gyerekbe is:

"A kis rohadék osztálytárs azt mondja a fiamnak, aki kigúnyolta a matekórán ostobaságot mondó ikertestvérét: Ti kis lakásban laktok! És nektek autótok sincs!A fiamnak, bár az apja meredek dolgokkal halmozza el, helyén az esze. Mit mondtál erre? — kérdeztem.Egy: és ha kis lakásban lakunk, kit érdekel? Hogy jön ez ide?Kettő: százhuszonöt négyzetméter. És láttam, azt mondja, ahogy kattog az agya: az övék csak száz.Fiam, be ne szállj ebbe. A tágasság belül van! Egyébként száztizenöt...
A kislány is ott áll a fényben, akinek vezetékneve érthetetlen módon a fény szó latinul.… A nagyon komolyan komplexusos, említett osztálytársnő, aki most sütkérezik a dicsfényben, ősszel minden angolórát árulkodással kezdett. Később derült ki, a tanár beismerte: a kislány nem szereti a kisfiút. Talán irritálta a lányt a fiam belső szabadsága, matekversenyei, lazasága. És nem hiszitek el: az árulkodó mellé állt a gyakorlóiskola vezető tanára, aki a jövő angoltanárait képzi. Hát igen, fiam, miért nincs leckéd? Ha lenne, nem csúfolna! Én akkor ultimátumot adtam az osztályfőnöknek, mert az angoltanár mosolyából elég volt: ha segít, hogy a fiam gond nélkül átmehessen a másik angolcsoportba, én is hallgatok. Senki nem beszélt a fényes nevű sötéttel.
Még szerdán is ment a móka. Csütörtökön bementem, és megmondtam, elég hangosan a lánynak, hogy ebből elég volt, ilyen nincs, ez szánalmas, és nagyon fogják utálni középiskolában, ha így folytatja. És lesz szíves nekem visszaköszönni.
Forrás: Gerle Éva valami "Nőkért és bántalmazás, erőszak ellen satöbbi" díjjal kitüntetett valamije.

2014.03.05. 15:06:05

@Olstrong: És félő, hogy ez még csak rosszabb lesz

igazi hős 2014.03.07. 18:10:57

@Olstrong: "a fiamnak, aki kigúnyolta" és "Fiam, be ne szállj ebbe." Zseniális ez a kognitív disszonancia. És még ő ír a "nagyon komplexusos" osztálytársról, akit a irritált a fia "belső szabadsága, matekversenyei, lazasága" és véletlenül sem a gúnyolódása a gyengébb(nek vélt) társakon.
Érdekes, hogy én hasonló helyzetben mindig a fiaimat csesztem le: örülj neki, hogy szerencsés (=okos, egészséges, talpraesett) vagy, viszont egy bunkó is, ha ezt egy kevésbé szerencsésnek ezt szóvá teszed. Viszont én nem is vagyok sikeres budai írónő, csak egy pesti proli.

Zsófia Gizella (törölt) 2014.03.07. 20:12:38

@igazi hős: Ugye? és le meri írni a történetet, és így. Remek. A kognitív disszonancia ott is elcsíphető, ha az olvasói szorgosan bólogatnak erre. Talán úgy, hogy a szívük mélyén van azért egy pici kétely.
Egyébként úgy vagy te proli, ahogy ő budai írónő...

Zsófia Gizella (törölt) 2014.03.09. 09:05:35

Keményen szorított állkapocs, hadaró, görcsös beszéd, kimeredt szemek: március 8., Tények este. Híres budai írónőnk nyilatkozik a TV2-nek, mert az egyik szomszédja bennégett a lakásában.
Szörnyű volt látni, mert az emberek valahogy nem így szoktak nyilatkozni a hasonló szomorú esetekkor. Mi lehet ezzel a szegénnyel, hogy ilyen az állapota?

szénaszalma 2014.03.09. 11:59:10

...gyűlölet, zaklatás, leselkedés, aljaskodás, kicsinyesség...

Zsófia Gizella (törölt) 2014.03.09. 16:49:14

@szénaszalma: ja, értem... akkor ettől vagy ilyen állapotban. Kösz, hogy megosztottad!

chet baker (törölt) 2014.03.09. 17:45:14

@szénaszalma: Uhh, te szegény...
De gondoltál már arra, hogy abbahagyd?
Biztos jobban lennél ;)

Olstrong 2014.03.09. 22:58:26

@igazi hős: Pontosan. Ha néha van is árulkodás, csúfolódás, képesek elintézni egymás között, egyik szülő sem ront be habzó szájjal, szép is lenne (mezei ált. iskola). És bizony én is arra biztatom a fiam, hogy ne gúnyolódjon, be is látta, hogy jobb normálisan közösségben élni, ha nem is kell mindenkit kedvelni, de utálni sem indokolt.

Olstrong 2014.03.09. 23:00:37

@chet baker: Ne, könyörgök, semmiképpen na hagyja abba, kívánok az írónőnek hosszú, jól jövedelmező pályafutást, csak gyerekek közé vissza ne térjen soha!

chet baker (törölt) 2014.03.10. 07:31:49

@Olstrong: Jaj, én nem azt javasoltam, hogy hagyja abba a blogírást! Csak mivel őszinte volt és bevallotta, idézem: "gyűlölet, zaklatás, leselkedés, aljaskodás, kicsinyesség" miatt van rossz állapotban, felvetettem, hogy mi lenne, ha akkor nem csinálná...

Olstrong 2014.03.10. 11:36:53

@chet baker: De jó is lenne, drukkoljunk, hátha sikerül.

szénaszalma 2014.03.11. 20:24:59

Elképesztően buták és aljasak vagytok.

chet baker (törölt) 2014.03.11. 22:27:30

@szénaszalma: Amúgy igazad van.
Ne haragudj. Bunkó voltam.

BLX 2014.03.24. 21:51:01

Vajon mi történhetett Danival, hogy ezt közzétette:
kerekagy.blog.hu/2014/03/24/feljelentette_magat_a_bunbano_downhilles?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2014_03_24&utm_campaign=index
És ki is hazudott? hogy van ez, kedves Gerle Évát fikázók?
Olstrong, téged biztos komolyabb kitüntetés ért mostanában, egy sokkal jobb írásodért, ugye? Vagy simán irigykedsz?

Olstrong 2014.03.25. 23:49:05

Ha már megszólíttattam...
Irigykedni miért is lenne okom, hiszen itt egy bevallott agresszióra derült fény, beteg lennék irigyelni e tényt. Kitüntetésről nem tudok.
Dani megbánta tettét, győzött az Igazság, de nem egy békepaktum volt vajon ez a tollbamondás?
Nem kellene lezártnak tekinteni ezzel az ügyet?
Ja nem, még az alpolgármester úr elmulasztott hamut szórni a fejére, mert nem kívánt Önnek jobbulást...Reméljük, hamarosan az is meglesz, részemről kívánok: mielőbbit!

JoóVioletta · http://www.asztrologika.com 2014.05.19. 16:17:41

Gerle Éva a Csak az olvassa blog írója, , Lelkes Villő az Európai Uniós hivatalnok, és Kovács Csilla büntető eljárás alatt vannak rágalmazás miatt, itt látható a hivatalos levél a nyomozás elrendeléséről:

gerleevahazugsagai.wordpress.com/2014/05/15/nyomoz-a-rendorseg-gerle-eva-lelkes-villo-es-kovacs-csilla-utan/

Amiben az áll, hogy a minket öt hónapon át zaklató és gazdasági tönkretételi céllal aljasul rágalmazó, sok diplomás feminista jómadarak ellen, jogi nyelven éppen annyira érvényes azt mondani, hogy büntető eljárás alatt vannak, az ellenük letett feljelentéseink alapján, mint ahogyan a minket "börtönbe juttatni akaró" szélhámos - gazember Gerle Éva is azt hirdette és harsányan kürtölte rólunk keresztül- kasul, azt, hogy a rendőrség nyomozást indított az ő alaptalan vádaskodása alapján ellenünk. - Persze, ugyancsak hitelrontás céljával. Vagyis azért, hogy a potenciális horoszkóp-rendelőink vonják meg a bizalmukat tőlünk és ne rendeljék meg a tervbe vett, kauzális - beavatási, vagy magzatfoganási, vagy az esetleg, rendkívüli esetnek számító horoszkópjaikat.
süti beállítások módosítása