Friss topikok

Címkék

afrika (4) alkohol (11) andrássy (3) armstrong (4) ausztrália (6) autómentes (24) autós biciklis ellentét (3) baleset (35) bam (4) bérbicikli (30) bicikli (18) biciklibulvár (6) bicikliparkoló (8) biciklis futár (9) bicikliút (134) bírság (10) biztonság (54) biztosítás (5) bkk (8) bkv (9) bringázz a munkába (4) bubi (14) buda (3) budapest (79) buszsáv (3) cannondale (4) critical mass (50) dánia (3) demonstráció (5) design (31) divat (8) downhill (8) dr kerékagy (5) egyesült államok (4) emelés (3) empamo (6) energia (3) energia bringa (5) építkezés (4) extrém kerékpár (3) e bike (5) felmérés (6) film (6) fotó (4) futár (3) gkm (4) google (4) gyerek (3) hátizsák (3) herebántalom (5) hibrid (4) híd (10) infrastruktúra (6) járda (3) kampány (4) képzőművészet (7) kerékagy (3) kerékpár (15) kerékpárbarát (3) kerékpárosklub (5) kerékpársztráda (6) kerékpártároló (3) kerékpárút (3) kína (3) kiskörút (7) kocsma (6) koppenhága (4) közbicikli (3) közbringa (3) közlekedés (4) kresz (17) kvvm (3) lakat (5) lámpa (4) levegő (7) london (15) lopás (16) magyar kerékpárosklub (3) margit híd (25) maszk (3) máv (7) mkk (3) mtb (3) nagy-britannia (3) new york (9) nyereg (7) obama (4) önkormányzat (21) orfk (4) párizs (7) parkolás (4) parlament (4) rakpart (3) regisztráció (3) rendőr (35) schwinn csepel (3) sisak (14) statisztika (3) szeged (3) szerviz (3) szex (5) sztrájk (8) tábla (4) tél (10) térkép (5) tolvaj (5) túrázás (8) urbánus (39) városi biciklizés (44) verseny (3) videó (12) világítás (6) víz (4) vonat (4) zene (5) Címkefelhő

A politikusok miatt lesz megint Critical Mass

2011.04.29. 11:30 - Földes András

Sokak számára riasztó, másoknak örömteli néven rendezi meg a kerékpáros mozgalom szokásos tavaszi felvonulását. Bár a megmozdulást I. Utolsó Critical Mass néven indítják, de sem megijedni, sem örülni nem kell. Az elnevezés azt jelzi: az eredeti célkitűzésekkel most rendezik meg utoljára a demonstrációt.

"Amit saját erőnkből lehetett, azt elértük - mondta az egyik szervező Kürti Gábor. - Egyre többen mernek biciklire ülni a nagy forgalom ellenére is. Divat lett a biciklizés, de emellett már közlekedési eszköz is. Mindezt a civilek a saját erejükből érték el, de ennél többet ilyen módszerekkel nem tudunk tenni. Ezért ez az utolsó Critical Mass. De nem kell megijedni, mostantól az a cél, hogy a politikusokat motiváljuk."

A mozgalom közleménye szerint a felvonulások azt a tévhitet segítettek lebontani, hogy városban nem lehet biciklizni: "Hiába volt mindig gyors, olcsó, praktikus a kerékpározás, ha mindenki lehetetlennek hitte. A több tízezres biciklis felvonulások ezt a problémát ugrották át, meghozva az első vállalkozók kedvét a kipróbálásra. Ez olyan jól sikerült, hogy egy tavaszi hétköznapon már 2800 kerékpáros halad át a Múzeum körúton, és 10 ezer a Gellért téren.


Critical Mass Budapest 2011.04.30. nagyobb térképen való megjelenítése

"Csak tavaly 13%-kal kevesebb balesetet szenvedtek el a budapesti kerékpárosok, pedig létszámuk ugrásszerűen növekedett." - mutattak rá arra, hogy a városi kerékpározás nem életveszélyes, továbbá hogy a biciklisek és az autósok is kezdik megszokni az új helyzetet.

"Jó lépés a Károly körút új kerékpársávja, az új főutca, a Margit híd kerékpározhatóvá tétele. Ahogy a város lehetőségei engedik, sürgős újabb és újabb útszakaszok áttervezése, már a kerékpárosok igényeinek figyelembe vételével. Kis ráfordítással nagy javulást lehetne elérni a jelenleg veszélyes, és a gyalogosok számára is borzasztó Andrássy úti bicikliútnál. Fontos hogy járdákra ne építsenek többé kerékpárutat, sőt indokolt lenne régiek korszerűsítése, esetleg kerékpársávra cserélése." - foglalták össze céljaikat.

A rendezvény szervezését idén egyetlen dolog zavarta meg: a kerékpárosok után ugyanarra az útvonalra, ugyanarra az időre demonstrációt jelentett be az autósok parkolási jogaiért küzdő Empamao szervezet. Az önjelölt autóvédők a kiskörúti bringasáv miatt felszámolt néhány parkolóhely apropóján indítottak harcot, amelynek részleteiről filmünk számolt be. 

A Critical Mass elfogadta, hogy együtt vonuljanak a parkolók szabadságharcosaival, akik 10 elektromos autóval akarták volna demonstrálni. Az Empamo ezt azonban nem fogadta el, kérte, hogy a biciklisek - akik jóval előttük jelentették be a vonulásukat - maradjanak a Városligetben. A rendőrség egyeztetésén kiderült, hogy erre a Critical Mass nem kötelezhető, így az Empamo végül lefújta a rendezvényét, és az alábbi, szórakoztató közleményt jelentette meg.

Tudnivalók bicikliseknek és hollandoknak

A tavaszi Critical Mass-et szombaton délután nyégytől este hatig tart a Vérmező és a Városliget közt. A szervezők pikniket terveznek az indulás előtt a Vérmező parkjában, és a megmozdulás a szokásos módon városligeti bringaemeléssel zárul. A felvonulásra várnak gyerekeket is, saját kis biciklin vagy gyermekülésben.

A felvonulás kapcsán támogató levelet írt a holland nagykövet: "Tavaly örömmel nyitottam meg a hagyományos Critical Mass biciklis felvonulást, tudván, hogy egy valós, a testmozgást és a környezetbarát közlekedést hirdető civil kezdeményezés mellett állok ki, amely Budapest mellett immár számos városban is teret hódít. Biztosíthatom Önöket, hogy Hollandia képviselőjeként a jövőben is figyelemmel kísérem a mozgalom életét, és támogatom a célkitűzéseiket" - írta Robert Milders.

A felvonulás végén a CM szervezői felolvassák a Hollandiának írt köszönő soraikat: "A tavaszi Critical Mass felvonulás idén épp április 30-ra, Hollandia nemzeti ünnepére (Koninginnedag, a királynő születésnapja) esik. Innen köszönjük meg Hollandiának az erőt adó példát és víziót. Köszönjük, Hollandia! Őfelségének, a királynőnek szép napot kívánunk!" - szerepel majd a szövegben.

Tudnivalók autósoknak

Az autóval közlekedőknek érdemes elkerülni Budapest belvárosát. A villamosok menetidejében jelentős csúszás nem várható, de a buszok lassabban, helyenként kerülőúton járnak majd, így érdemes inkább a villamos és metróvonalakon utazni. A rendezők elsősorban a tömegközlekedés zavartalanságát igyekeznek biztosítani.

A belvárosi hidak közül 16 óra és 18:30 között az Erzsébet híd és a Lánchíd le lesz zárva.

A főbb útvonalak közül az Andrássy út, a Rákóczi út, a Károly körút, a Fő utca, az Attila út, a Krisztina körút és a Hegyalja út nem , vagy csak rendkívül lassan lesz járható. A Hősök terén, az Oktogonon, valamint a Margit és Szabadság hídon is torlódás várható.
A felvonulással járó dugókat észak-déli irányban leginkább az alsó rakpartokon, kelet-nyugati irányban az Árpád- és Lágymányosi hídon lehet elkerülni. Javasolt kerülőút még az Alkotás út és a Hungária körút.

Tudnivalók tömegközlekedőknek

5-ös autóbuszok

Kb. 15.30 és 18.00 óra között az Attila út, valamint az Erzsébet híd zárása idején mindkét irányban módosított útvonalon közlekednek.
A Rákospalota irányában
  • kimaradó megállók: Attila út, Korlát utca, Mikó utca, Alagút utca, Ferenciek tere.
  • ideiglenes megállók: Déli pályaudvar, Mikó utca, Krisztina tér, Rudas Gyógyfürdő, Szent Gellért tér, Fővám tér, Kálvin tér.
A Pasaréti tér irányában
  • kimaradó megállók: Ferenciek tere, Alagút utca, Korlát utca, Vérmező út.
  • ideiglenes megállók: Kálvin tér, Fővám tér, Rudas gyógyfürdő, Krisztina tér, Mikó utca, Déli pályaudvar.
7-es, 7E, 173-as, 173E autóbuszok
Kb. 16.00 órától várhatóan 18.00 óráig a Kossuth Lajos utca valamint az Erzsébet híd zárása idején mindkét irányban módosított útvonalon közlekednek.
A pesti végállomások irányában
  • kimaradó megállók: Rudas gyógyfürdő, Ferenciek tere.
  • ideiglenes megállók: Fővám tér, Kálvin tér.
A budai végállomások irányában
  • kimaradó megállók: Ferenciek tere, Rudas gyógyfürdő.
  • ideiglenes megállók: Kálvin tér, Fővám tér.
8-as, 112-es autóbuszok
Kb. 16.00 órától várhatóan 18.00 óráig a Kossuth Lajos utca valamint az Erzsébet híd zárása idején mindkét irányban módosított útvonalon közlekednek.
Az Uránia irányában
  • kimaradó megállók: Erzsébet híd, pesti hídfő (csak a 8-as autóbusznak), Ferenciek tere.
  • ideiglenes megállók: Szent Gellért tér, Fővám tér, Kálvin tér.
A budai végállomások irányában
  • kimaradó megállók: Ferenciek tere, Erzsébet híd, budai hídfő.
  • ideiglenes megállók: Kálvin tér, Fővám tér, Rudas gyógyfürdő.
16-os autóbuszok
15.45 és 17.15 óra között az Alagút, a Lánchíd és a Roosevelt tér zárása miatt rövidített útvonalon, csak a Moszkva tér és a Dísz tér között közlekednek. A Deák Ferenc térhez, illetve a Várba történő eljutáshoz utasainknak a 2-es metrót ajánljuk.
 
20E, 30-as, 30A autóbuszok
Kb. 16.30 óra és 18.30 óra között a Dózsa György út – Andrássy út kereszteződésénél a kerékpárforgalom miatt lehetséges, hogy rövid időre várakoznia kell a buszoknak.
 
105-ös autóbuszok
15.45 és 18.30 között megosztva és terelt útvonalon közlekednek, egyrészt a Gyöngyösi utca és a Deák Ferenc tér, valamint az Apor Vilmos tér és a Moszkva tér (Várfok utca) között.
A Gyöngyösi utca és Deák Ferenc tér közötti szakaszon a Deák Ferenc tér irányában
  • kimaradó megállók: Hősök tere, Bajza utca, Kodály körönd, Oktogon, Opera, Bajcsy-Zsilinszky út.
  • ideiglenes megállók: Szondi utca, Rippl-Rónai utca, Podmaniczky utca, Szinyei Merse utca, Izabella utca, Nyugati pályaudvar (Podmaniczky utca), Bajcsy-Zsilinszky út, Arany János utca.
A Gyöngyösi utca irányában
  • kimaradó megállók: Bajcsy-Zsilinszky út, Opera, Oktogon, Kodály körönd, Bajza utca.
  • ideiglenes megállók: Arany János utca, Podmaniczky utca, Nyugati pályaudvar (Podmaniczky utca), Izabella utca, Szinyei Merse utca, Bajza utca, Munkácsy Mihály utca, Dózsa György út.
Az Apor Vilmos tér és a Moszkva tér (Várfok utca) utca közötti szakaszon
  • az Apor Vilmos tér irányában kimaradó megállók: Hild tér, Roosevelt tér, Clark Ádám tér.
  • a Deák Ferenc tér irányában kimaradó megállók: Krisztina tér, Clark Ádám tér, Roosevelt tér, József nádor tér.
Ideiglenes megállók: Mikó utca, Déli pályaudvar, Moszkva tér, Déli pályaudvar, Mikó utca.
 
109-es autóbuszok
16.10 és 18.10 óra között Kőbánya alsó vasútállomás irányában módosított útvonalon közlekednek.
Kimaradó megállók: Bajcsy-Zsilinszky út, Arany János utca, Deák Ferenc tér.
Ideiglenes megállók: Oktogon, Király utca, Wesselényi utca, Kazinczy utca.
 
115-ös autóbuszok
Kb. 16.10 és 17.30 óra között a Roosevelt tér és az Apáczai Csere János utca zárása miatt megosztva közlekednek, egyrészt az Árpád híd és Deák Ferenc tér, másrészt a Boráros tér és a Kálvin tér között.
Az Árpád híd és a Deák Ferenc tér közötti szakaszon módosított útvonalon járnak, amely során ideiglenesen érintik a Hild tér megállót és a 16-os buszok Deák Ferenc téri végállomását. Az Erzsébet tértől ismét eredeti útvonalukon járnak.
A Boráros tér és a Kálvin tér közti szakaszon szintén módosul az útvonal. Az Árpád híd irányában kimaradó megállók a Kálvin tér, a Ferenciek tere és a Szervita tér, míg a Boráros tér irányában nem érintik a Szende Pál utca, a Petőfi tér, a Március 15. tér és a Fővám tér megállókat.
 
178-as autóbuszok
16.00 órától várhatóan 18.00 óráig az Erzsébet híd és a Kossuth Lajos utca zárása miatt módosított útvonalon közlekednek.
A Keleti pályaudvar irányában
  • kimaradó megálló a Ferenciek tere.
  • ideiglenes megállók: Rudas gyógyfürdő, Szent Gellért tér, Fővám tér, Kálvin tér.
A Naphegy tér irányában
  • kimaradó megálló a Ferenciek tere.
  • ideiglenes megállók: Kálvin tér, Fővám tér, Rudas gyógyfürdő.
 
75-ös, 79-es trolibuszok
16.30-tól kb. 18.30 óráig eredeti végállomásaik között, de a Váci út irányában módosított útvonalon, a Hermina út érintésével közlekednek.
Kimaradó megállók: Zichy Géza utca (csak a 75-ös troli), 56-osok tere (csak a 75-ös troli), Dvořák sétány, Olof Palme sétány, Hősök tere.
Ideiglenes megállók: Zichy Géza utca (csak a 79-es troli), Hermina út, Erzsébet királyné útja, Bethesda utca, Széchenyi Gyógyfürdő, Állatkert.
 

 

 

 

137 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekagy.blog.hu/api/trackback/id/tr432864318

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horgas Judit - KRITIKUS TÖMEG 2011.05.01. 10:46:51

„Ha a radioaktív anyagok hasadása során önfenntartó láncreakció jön létre, akkor nevezik a reaktor tömegét kritikus tömegnek.”Tömegben lenni rossz: tülekedés, gorombaság, hónaljszag. Egy leküzdhetetlen, láthatatlan erő szardíniadobozba töm,...

Trackback: Vintage Critical Mass 2011.04.29. 21:25:57

Kerékpáros lázadók sok-sok évtizeddel ezelőttről :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kéne egy nick 2011.04.29. 14:02:37

@Silent Bob:
Akkor te is? :-)

@stargazerhu:
Hát a csuklós Ikarus elég nagy. :-)

@truegrit:
Hát lehet, hogy te így élsz, de mások nem.
Na de majd megbeszélem anyáddal, amikor este megyek hozzá dugni. Szerintem holnap nagy szidásra számíthatsz tőle, mert ő sem gondolta, hogy ekkora tahó lett belőled azután, hogy beadott a nevelőintézetbe, mikor nem tudta eldönteni az arcodra nézve, hogy a ló vagy a kutya volt-e az apád.

barbie83 2011.04.29. 14:04:10

@truegrit: honnan tudod akkor, hogy nem egy mondatot akartam írni? vagy miért nem azt kritizálod, hogy miért rakok pontokat egy mondaton belülre? csak ennyire vagy képes, hogy a helyesírásomba kötsz bele, miközben értetted, mit akartam írni? remélem, a többi masszás azért nem ennyire együgyű.

baum · http://reflektor.blog.hu 2011.04.29. 14:05:03

@barbie83: azt a mindenit, itt az ostobaság minősített esetével állunk szemben, úgyhogy minden további vita felesleges. További jó trollkodást, méltó prezentánsa vagy annak, amit képviselsz.

barbie83 2011.04.29. 14:07:23

Szegény masszások! Ez az egyetlen boldogságuk egy évben, hogy gruppenbuzulnak egyet és még acsarkodni is lehet, mert a tömeg úgyis megvéd. Olyanok, mint a láncra vert kutyák, akik egy évben egyszer futhatnak egy kört a hátsó udvarban. Jól kiugatják, kifossák magukat, mi meg 364 napig nyugton vagyunk. Végülis ennyit kaphattok, nehogy felrobbanjon a fejetek.

truegrit 2011.04.29. 14:07:28

@kéne egy nick: Nem sok hitele van itt a szavaidnak, csak bizonygatod a hülyeségeidet, de már érveid sincsenek és csak a személyeskedés maradt. Mutasd meg a hozzátartozóidnak,hogy mire vagy képes, gondolom az életben is ekkora ász vagy és büszkén mondogatják másoknak:igen, ő az, szokott mocskolódni a kerékagyon.
A biciklizés témakörében pedig azt hiszem hogy végképp diszkreditáltad magad, ezért innentől kezdve észre se veszlek.

barbie83 2011.04.29. 14:08:09

@baum: érveket öreg, mert amit írsz, nem több egy vénasszony gennyes pinaváladékánál

truegrit 2011.04.29. 14:10:29

@barbie83: csak ennyire vagy képes, hogy a helyesírásomba kötsz bele, miközben értetted, mit akartam írni?
Én értem, hogy mit akarsz írni, de akinek ennyire nem megy a helyesírás, az nem vitapartner. Inkább házibohóc...

Pistabácsi 2011.04.29. 14:14:21

Ezt a szánalmas bandát! Most komolyan. Tényleg ennyire fáj nektek az, ha valaki bringázik? Vagy mi az isten bajotok van? Egy kibaszott értelmes érvet hozzatok már fel az ellen, hogy vannak emberek, akik más eszközt használnak a közlekedésre?

vasgyuszi 2011.04.29. 14:14:56

Remélem lesittelik az összeset 2 évre, hiszen nagy tömegben, egyenkinézettel (mindenkinél bicaj), és valóban riadalmat keltenek. Ezt újabban börtönnel honorálják egyes diktatúrákban, pl. _agyarország

JSZs 2011.04.29. 14:15:42

@Pistabácsi:

1. mer' csak.
2. mer' buzik.
3. ööö mer' csak.

:)

Pistabácsi 2011.04.29. 14:20:04

@JSZs: Basszus ne röhögtessél már. :)

Pistabácsi 2011.04.29. 14:21:43

@JSZs: Amúgy a képregény zsír. :)

JSZs 2011.04.29. 14:22:22

@Pistabácsi: nem én röhögtetlek, hanem azok az autósok, akik szerint a városban közlekedő bringás ellenség!
Ja, akik azt gondolják, a bringa sporteszköz, nézzék meg ezt:
napirajz.hu/files/alakapott.jpg
(külön felhívom a figyelmet a pöpecmód szállított PB-palackra!!!)

Pistabácsi 2011.04.29. 14:24:09

@Stock: Nekem van biztosításom, és nem szeretek gyorsforgalmi úton tekerni. Erről is szól a CM. Mármint, hogy ne kelljen a gyorsforgalmi úton mennem, ha arra van dolgom, és ne kelljen a lassú gyalogosok között mennem, mert odafestették a járdára a bringautat.

Pistabácsi 2011.04.29. 14:25:49

@JSZs: Elolvastam a kommentjeidet, értettem az iróniát. :)

JSZs 2011.04.29. 14:27:11

@Pistabácsi: ő kocsiból csak azt látja, h feltartják.

Stock pajti, tiszta szívből kívánok neked sok-sok ilyet holnapra:
pixdaus.com/pics/1211870326Kf7TtZW.jpg
:)

(barbie83: ettől neked még lehetek buzi, téged ez ne zavarjon meg!)

JSZs 2011.04.29. 14:27:54

@Pistabácsi: csak próbálokom, máshogy nem megy. meg különben is, péntek van. :)

JSZs 2011.04.29. 14:29:50

@JSZs: i mean próbálkozom

Pistabácsi 2011.04.29. 14:31:04

@JSZs: És szépen süt anap! Gondoltam is, hogy kimegyek egy kicsit ringázni. Hátha feltarthatok egy-két autóst! Kár, hogy stock pajtás és barbi nem árulta el, hogy milyen autója van, szívesen feltartanám őket is. :)

kéne egy nick 2011.04.29. 14:32:01

@Pistabácsi:
Na ja, a fél város félnapi lezárása évnte kétszer tényleg teljesen normális.

Az idióta biciklisek szerint.

Pistabácsi 2011.04.29. 14:35:36

@kéne egy nick: összesen másfél órára, és jó előre lehet tudni, hogy ez lesz. azonkívül lezárják a fél várost még sok más okból is. pl, ha politikai rendezvény van, vagy "Nemzeti Vágta" a Hősök terén, vagy Kapcsolat koncert, vagy lesz ez a május 1-eje, vagy pl vidéken, szüleimnél pont hétvégén volt húsvéti körmenet, vagy amikor delegáció érkezik magyarországra stb

barbie83 2011.04.29. 14:36:56

Ezek a masszások miért hiszik, hogy akik ezt a szart kitalálták, nem röhögik ki őket? Ülnek a bálnamercijükben és a tévén nézik a sok sültmarhát, amint parancsszóra a fejük fölé emelik, mintegy saját énjük fölé helyezik a kibaszott drótszamarukat. Csicskák vagytok, bazmeg. Ha normális körülmények között akartok tekerni, talán végig kéne gondolni a dolgok eseményláncolatát és nem rögtön nekimenni szegény autósoknak, akik egész nap a büdös dugóban rohasztják a töküket. Ha nem akartok ennyi kocsit, inkább azon fáradozzatok, hogy hogyan lehetne megváltoztatni a világot, hogy az emberek ne legyenek rákényszerülve arra, hogy autóban közlekedjenek. De nem, nektek csak az a fontos, hogy együtt lehessetek, együtt anyázzatok, tisztelet a kivételnek, aki csak csajozni megy el. Bár, olyan nő nem kéne, mint akik ott virítanak. Azért mert a biciklizés külsőségeit magukra aggatják, attól még nem lesz kisebb a picsájuk és nem lesz helyesebb a pofikájuk. Sajnos, nagyon sok már a hulladék ember, lassan egy kis népirtást kell rendezni. Kábé úgy az ország fele lazán elpusztulhatna.

JSZs 2011.04.29. 14:37:16

@kéne egy nick: az orrod alá finghatok? mert te kocsival a városba, pont elém sz.rsz. az normális, ugye?
(ne gyere azzal, hogy "de a busz is...", utánatok ők jönnek :))

@Pistabácsi: hát hajrá! hamarosan én is azt teszem. :)

Silent Bob 2011.04.29. 14:38:44

@kéne egy nick: Szombat délután úgyis mindenki a tévé előtt döglik, nem lesz az olyan pszichó.

barbie83 2011.04.29. 14:38:45

A bicikli mindeig legyen az ember segge alatt, ne a feje fölött! A bilit, amibe szarsz, sem emeled a fejed fölé. Ez benne a szimbólum, hogy annyira hülyék vagytok, hogy még a szar is fölöttetek van. Egy zseni a szervező és csupa hulladék a részvevő.

Hang Loose 2011.04.29. 14:39:41

A gazdaság a motorizációra épül.

Ez a CM, olyanok, mint a sötétzöldek.
Idióták!

barbie83 2011.04.29. 14:40:13

@Pistabácsi: te meg buzi, ha fontosnak érzed, hogy saját belső hangulati állapotodról tudósíts, miközben kurvára senkit sem érdekel, hogy mit érzel. itt egy témáról ugatunk, nem a kis lelkivilágodról. értve?

Pistabácsi 2011.04.29. 14:42:20

@barbie83: akkor írjál értelmes dolgokat, ne csak a butaságaidat. mert különdben leesek a székről a röhögéstől. :)

JSZs 2011.04.29. 14:42:38

@barbie83: nincs rákényszerülve senki az autózásra. és ha már értelmesen próbálod, akkor én is:
autóztam+bringáztam városban, főleg előbbit. híztam, mint a liba, drága volt, és álltam a dugóban. aztán parkolódíjas környékre költöztem. eladtam a kocsit. azóta tekerek, mozgok, jobb a közérzetem, fogytam, és nem fulladok ki, ha a 3. emeletre érek. laptopot hordok magammal, ugyanabban a hátizsákban, amiben a váltás pólót+bringalakatot. meg lehet oldani, hidd el.

BTW: ezt a népirtásos dolgot mondtad már dokinak? csak mert biztos van rá valami jó gyógymód (a kényszerzubbony nem buzis viselet, meg te különben is alfahím vagy, neked nem számít :))

Perillustris 2011.04.29. 14:42:50

Amúgy meg szűrés funkciót a http://kerekagy.blog.hu-ra!

barbie83 2011.04.29. 14:43:30

@Pistabácsi: ha butaság, cáfold meg. de te csak vihogsz, mint egy értetlen picsa

JSZs 2011.04.29. 14:43:36

@Hang Loose: meg a föld is lapos. Galilei meg... bekaphatja!

Pistabácsi 2011.04.29. 14:44:04

@Perillustris: inkább ne, mert nem lesz min röhögnöm. :)

Pistabácsi 2011.04.29. 14:45:01

@barbie83: mit cáfoljak kicsibarbi? semmi értelmes dolgot nem írtál még ide.

Perillustris 2011.04.29. 14:45:10

@Pistabácsi: Aktiválni nem kötelező. :)

Húzzunk bele! 2011.04.29. 14:46:06

@barbie83: Kedves barbí, ha a kocsi tipusát és rendszámát megmondanád holnap kifejezetten vigyáznánk rá:)

zum trucc 2011.04.29. 14:46:38

@truegrit: Aki nem tud helyesen írni, az nem szavahihető, sorry.
A bicikli meg olyan mint a kutyaszar: nem való közútra, mert jogosan undort kelt. Nevetséges, hogy mindig van olyan ostoba politikus régen Kóka, most néhány másik "zseni", aki bedől a köszörűkövön tekerő majomcsorda zsarolásának.

barbie83 2011.04.29. 14:46:57

@JSZs: világ életemben kocsival jártam és egy gramm zsír sincs rajtam. ehhez mit szólsz? szerintem inkább neked nem való a kocsi, ha el kell adnod, hogy ne használd. nem a kocsitól lettél dagadt, hanem mert egy falánk disznó vagy, aki addig zabál, amíg van valami a hűtőben és addig kocsikázik, míg el nem adja. és ezt még le is írod! anyám!

barbie83 2011.04.29. 14:48:14

@Húzzunk bele!: nem kell rá vigyázni. szívesebben hasítanám ketté üres fejeteket

barbie83 2011.04.29. 14:51:30

@Pistabácsi: ha úgy kúrsz, ahogyan érvelsz, akkor nem irigylem a csajod, ha van egyáltalán

Pistabácsi 2011.04.29. 14:53:12

@barbie83: Ne erőltesd Barbibaba, nem szeretem a zsírosseggű tohonya macákat. Nem foglak megdugni. :)

Goompah 2011.04.29. 14:55:42

@truegrit:

"Goompah: a magadfajta faszkalapok pedig több százezer gyerek ..."

Személyedben megszólalt a kerékpáros kultúra illusztris képviselője.

barbie83 2011.04.29. 14:56:46

@Pistabácsi: Ezt elkameráztad, fiú vagyok. Mondom, hogy buzi vagy.

Pistabácsi 2011.04.29. 14:59:02

@barbie83: túl sokat használod a buzi kifejezést. tán csak nem? :)

Pistabácsi 2011.04.29. 15:00:19

Na, barbibaba meguntalak megyek bringázni. A többieknek meg szép napot!

baum · http://reflektor.blog.hu 2011.04.29. 15:00:59

barbie "pályafutásába" érdemes beleolvasgatni, nem semmi pszichés zavar jön le, ahogy minden témához fröcsögi a frusztráltságát. Kérlek benneteket, gyengéden viselkedjetek vele, nem lehet könnyű az élete.

blog.hu/user/169781/tab/activity

Goompah 2011.04.29. 15:03:33

@truegrit:

"Goompah: a magadfajta faszkalapok pedig több százezer gyerek ..."

"Nem sok hitele van itt a szavaidnak, csak bizonygatod a hülyeségeidet, de már érveid sincsenek és csak a személyeskedés maradt."

Az ám, a másik lefaszkalapozása persze nem személyeskedés, hanem korrekt érvelés, mi? Más szemében a szálkát is meglátod, a magadéban meg a gerendát sem. :P

Szóval nyugi, a te szavaidnak nulla hitelük van.

Goompah 2011.04.29. 15:05:41

@truegrit:

"Goompah: a magadfajta faszkalapok pedig több százezer gyerek ..."

"@kéne egy nick: Nem sok hitele van itt a szavaidnak, csak bizonygatod a hülyeségeidet, de már érveid sincsenek és csak a személyeskedés maradt."

Az ám, a másik lefaszkalapozása persze nem személyeskedés, hanem korrekt érvelés, mi? Más szemében a szálkát is meglátod, a magadéban meg a gerendát sem. :P

Szóval nyugi, a te szavaidnak nulla hitelük van.

Goompah 2011.04.29. 15:11:30

@truegrit:

"@barbie83: Ilyen nicknévvel azt hiszem, hogy te hatalmas meleg vagy. A mondanivalód meg emlékeztet az agresszív kismalacos viccekre."

Hm. Azt ugye vágod, hogy aki másokat ultima ratioként homoszexualitásal vádol, az többnyire maga is látens homoszexuális - és a saját rejtett, de előtörni kívánó hajlamait próbálja a homoszexuálisok heves elutasításával túlkompenzálni.

JSZs 2011.04.29. 15:14:06

@barbie83: igen, leírtam. nincs rajtad zsír? örülj neki (ettől még nem érdekelsz, nem randizunk).
ez a "neked nem való a kocsi, ha el kell adnod, hogy ne használd" egy nagyon komoly érv. leírtam, hogyan és miért tettem le a kocsit, és hogy eladtam (feleslegesen nem tömöm állambácsi és a biztosítók zsebét).
erre tényleg csak ennyit tudsz?

csak hogy megértsd a szöveget:

1. van kocsim, járok vele.
2. van kocsim, de már nem használom.
3. eladom a kocsit (továbbra sem használom)
(segítek, időrendben sorrendben van)

na, most már érted-e?
(a fentiekből következik: "addig kocsikázik, míg el nem adja" - helytelen.)

a végén igazad van; anyád

myronman 2011.04.29. 15:15:09

@kőporosvazelin: Biciklisként abszolút egyetértek veled :) Mondjuk én picit kulturáltabban fejezném ki magam

P. A. 2011.04.29. 15:45:06

Az nem zavarj a sok trollt, amikor a sok autó miatt ül a dugóban? Csak az évente kétszer megrendezett biciklis felvonulás?

otapi 2011.04.29. 16:02:20

Csak jelzem, a CM szombat délután van!
Nemrég néhány focidrukker miatt (Fradi-Újpest) a Hungária körutat zárták le péntek délután öt órakor teljes szélességben, ahhoz képest ez semmi.

DArchAngel 2011.04.29. 16:09:13

Látszik, hogy ez az ország a tolerancia Mekkája...

mement 2011.04.29. 16:53:31

@Hang Loose: Igen a gazdasag, nem a te szemelyes kenyelmed, hogy mindenhova autoval menj.

Egyebkent ebbe a motorizacioba is bukik bele, amikor mar nem fogja megerni idehozni az alkatreszeket, meg a paradicsomot, de mi mar nem termeljuk,es nem allitjuk elo majd ujra megbeszeljuk ezt a kerdest.

@nahát-nahát: Sztem is ha hulyere igazoltatjuk a bringasokat, majd nem fognak evente egy kisseb falunnyi embert lemeszarolni autoval az utakon, csak balesetekkel.

@Stock: Kihagyatd hogy vessunk azzonositot minden gyalogos homlokara. Es arrol nagyvonaluan megfeledkezel, hogy nekem naponta mennyi plussz idoben, az hogy egy autokal tulzsufolt varoson probaljak meg atjutni, egy szombati delutan ami tobbek kozott a problemara hivja fel a figyelmet, nem nagy aldozat.
De tudod te, hisz evek oda ide jatsz trollkodni.

mement 2011.04.29. 16:59:29

@barbie83: `Aki szerint attól jobb lesz, hogy a többi polgártárs rovására, megkérdezése és engedélye nélkül korlátozza a közös élettér használatát, az mind egy retkes buzi.`

Akkor ezek szerint te es tobb szazezer napi kenyelmi autos mind buzi.

igazi hős 2011.04.29. 17:01:37

@Perillustris: Kamu a kép, az egy férfibringa. Bár aki ilyen színű bringára ül...
Háztetőn meg csak buzik bicikliznek :-)

dukeekud 2011.04.29. 17:40:36

Silent Bob:"
"utak az autósok pluszadójából épülnek."
Aha, számold ki mennyi különadót fizettél és abból hány centi út jönne ki. "

Ja, megerdemelnek az autosok, hogy csak azon az uton autozhasanak, amit az adojukbol epitettek. Megneznem, ahogy elore hatra mennek egy kb 5 meteres aszfalt csikon. Mert az altaluk befizetett filerek, nemhogy utepitesre, de meg a 200 ezer asztmas beteg kezelesere sem elegendo, akik a gepjarmuveik miatt betegedtek meg.

Rolli · http://soromok.blog.hu/ 2011.04.29. 18:34:08

Kedves bicikliellenesek. Azon nem gondolkodtatok, hogy minden nap reggel és délután legalább 3-3 órát van duóg az utakon, és nem a biciklisek miatt. Ha jól számolom, napi legalább 6 óra dugó, mégegygszer nem biciklisek, hanem a sok autó miatt. Nehogymár az legyen a baj, hogy szombaton délután 2,5 órát lezárják az utakat... mindenki szombaton délután megy autóval dolgozni? A vasárnap estékről nem is bedszéltem, amikor mindenki jön vissza autóval vidékről, és azért van bedugulva. Gondolkozzatok már egy kicsit!!

Rolli · http://soromok.blog.hu/ 2011.04.29. 18:42:56

Azt hozzáteszem tömegközlekedéssel, vagy autóval járok én is (amikor muszály), de azért szerintem reálisan nézem a dolgokat. És tervezek bringát venni nemsokára.

shamir 2011.04.29. 18:47:42

@barbie83: Jól nyomod. Mikor jön az a rész, hogy minden bringás olyan csóró akinek nincs pénze autóra? Vagy az, hogy minden bringás zsidó és buzi, aki időtől és helytől függetlenül minden esetben a gödörbe teker valami diviáns libsi meleg-zsidó buliba?

b p 2011.04.29. 19:33:21

Köszönjük Hollandiának az erőt adó víziót.
Ez jó :)

Sx Xavier 2011.04.29. 19:50:41

Januárban Pestre költöztem, és alig vártam, hogy elhozhassam a bringámat is. Vasárnap végre el tudtam hozni, azóta nem ültem BKV-n, csak a nyeregben. Két nap alatt rájöttem, hogy miért utálják az autósok zsigerből a bringásokat. Sajnos mi is hibásak vagyunk, leginkább azok az idióták, akik képtelenek megállni a pirosnál, és kivárni a zöldet. Sokan vannak ilyen hülyék.

A másik majomcsapat, amelyik a járdán cikáznak a gyalogosok között. Mivel nem akarom elüttetni magam, én is sokszor a járdát választom, de baromira oda kell figyelni a gyalogosra, mert megy amerre... Mindenfelé megy.

A harmadik iskola a zenehallgatósoké. A biciklis összes érzékszerve fontos, de a szem után a fül a legfontosabb.

A bicikliutak egyébként katasztrofális állapotban vannak, azt a hülyét, amelyik térkövet álmodott meg a bicikliútra, külön pofoznám fel, de úgy istenesen visszakézből a sisakommal.

Ezektől a a bosszúságoktól eltekintve a reggel-esti egyenkénti 35-40 perces sprint kifejezetten jólesett minden nap. A sok kedves kocsiban egyedül ülő kényelmesnek meg javaslom, hogy gondolkozzon el a dugóban ülve, hogy azon a helyen, amit az autója elfoglal, hány ember fér el, akár buszon, akár biciklin ül vagy épp gyalogol. Naugye.

A CM-re ugyan nem fogok elmenni, de egyetértek a felvonulással, örülök, hogy összejött a kritikus tömeg!

Goompah 2011.04.29. 20:03:42

@shamir:

Gratulálok, azért nagy nehezen sikerült behoznod a zsidózást. Ha már legnagyobb sajnálatodra senki nem zsidózott, akkor most már azzal a váddal jössz elő, hogy valaki majd fog.

borz! 2011.04.29. 20:19:59

@barbie83: mondd merre leszel és mi a rendszámod.

cuidado llamas 2011.04.29. 21:44:54

@barbie83: melyik kisegítő oviba jársz, kiscsillag?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.04.30. 12:09:51

Lehet, hogy idén én is kimegyek. Csak még fel kell szerelni a tolólapot a krazra...

Biciglista 2011.04.30. 16:08:06

Na most értem haza munkából, és hát a látottak alapján én nem tom eldönteni hogy ez most a Buzi Love Parade vagy a biciklis összejövetel(Critical) volt-e...

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.30. 16:38:41

Érdekes, hogy megritkult a mezőny, az eső hatására... Azt hittem, a keménymag ennél kitartóbb.

venszivar 2011.04.30. 20:18:09

Elpusztult a sok köcsög?

Húzzunk bele! 2011.04.30. 23:09:41

@venszivar: Egy páran túl élték, túl nagy volt még szombaton is a szmog:S

Húzzunk bele! 2011.04.30. 23:13:00

@newtehen: Jól van, de hétköznapra is tedd fel, mert el kell tolni pár tonna autót a dugóból, lehet jobb lenne a közlekedés:D
Tehén vagy birka?

Húzzunk bele! 2011.04.30. 23:15:22

@Goompah: Tavaly zsidóztak, a kuruc.info tette, meg komcsiztak is, idén is simán előfordulhat.
Zsidózni csak úgy vaktába nem jó, mert mindent rákenünk a zsidókra akaratlanul is, pedig elég az a bűn, amit már viselnek!

Húzzunk bele! 2011.04.30. 23:21:06

@dukeekud: Az asztmámra várom kedves autósok kedves adakozását, amennyibe kerül ez nekem, ill az egészség károsodást. Ezeket ki a fasz fizeti meg, mert ezeket az egész társadalom fizeti meg, minden egyes biciklis kevesebb társadalmi teher, ergo vezessük be, aki bringával megy dolgozni, annak fele annyit kelljen fizetni tb-t és szja-t. Tudom megvalósíthatatlan, akkor marad, hogy autósok fizetnek többet, mondjuk környezeti és egészségi romlásokért. Méghozzá annyit, amennyibe kerül. Hát ha most nyavalyognak a 400 ft-os benzin ár miatt, akkor hogy fognának, szerencsétlenek cseppekben mérnék a benzint, annyira drága lenne.

Perillustris 2011.05.01. 16:42:09

@Biciglista: Abból kiindulva, hogy te az elsőn mindig ott vagy, gondolom a második lehetett.

nemnagyonnem 2011.05.01. 17:54:11

nem furcsa nektek hogy ha felmerül a téma, akkor 100 hozzászólásból 93 anyázás?

én nem akarok kurva nagy igazságokat írni, nem vagyok olyan hűdefasza, de azért leírnám a véleményem, ha már csak ezért regeltem. szóval:

az autó és a kerékpár is egy közlekedési eszköz, mint ahogy a tofu és a bélszín is egy étel. mindkettőnek elsősorban az a szerepe, hogy az ember eljusson vele egyik helyről a másikra, mint ahogy mindkétféle ételnek az, hogy jól lakjon vele az ember. valamiért senki nem erre összpontosít, hanem arra, hogy a másiknak miért a kurva anyja. persze az étel egy másik kérdés, mert azzal, hogy húst eszem nem zavarok senkit, a bringás meg zavarja az autóst és fordítva. ez még lehetne is a feszültség alapja, de talán pont ezért kellene itt keresni a megoldást, nem?

egyrészt például a bringásoknak figyelembe kellene venniük, hogy sokszor a bringautak és autóutak kereszteződése annyira balfaszul van megcsinálva, hogy csóri autós, ha 4 km/h-ra lassít, akkor is körbe-körbe kell tekernie 6szor a fejét hogy belássa a bringautat mindkét irányban, másrészt az autósnak figyelembe venni, hogy a bringás 1000szer sérülékenyebb. nem az a megoldás, hogy az autós is figyel, ahogy tud (most egy olyan kereszteződésről beszélek, ahol a bringásnak van elsőbbsége), de mondjuk a bringás is lassít az adott helyen, mert tudja, hogy az a legbiztosabb megoldás, ha az ilyen kereszteződésekben mindenki észen van? és nem az, hogy csak azért is lehajtok az útra és leverem a kocsi visszapillantóját, merthogy "nem látod hogy elsőőőőbség bazdmeeeg?" stb. példa lehetne 200, nem ez a lényeg. hanem, hogy más dolog autót vezetni és más bringát. mindkettő felelősséggel jár. felelősséggel tartozunk a saját épségünkért, de azért is, hogy a másikat se veszélyeztessük, illetve ne akadályozzuk. például ha van bringaút, akkor a kerékpáros ne az azzal párhuzamosan haladó autóúton tekerjen már bakker. mert aki megfizeti azt a tetves sok adót meg üzemanyagárat, az nem 30-cal akar bringásokat kerülgetni, hanem (ha a forgalom engedi) 60an haladni.

a másik meg, szerintem, hogy se az ne uszítson habzó szájjal, aki nem vezetett le Bp.-en pár évet, se az, aki nem ült még a belvárosban bringán. részemről mindkettőt használom. az egyiket azért, mert drága az üzemanyag, és amúgy sem árt egy kis plusz testmozgás (egyébként is sportolok), a másikat meg azért, mert ha sietek, viszek magammal notebookot és eshet az eső, vagy messzebbre megyek, akkor indokolt a gépjármű. nem lehet mindent megoldani bringával, és kész. a legtöbb esetben jó, de nem minden esetben és nem MINDENKINEK. valaki húst eszik, valaki tofut, és? nem az a lényeg, hogy mindenki jól lakjon? de.

persze, ha az egésznek annyi a lényege, hogy lehessen egy jót anyázni a fórumokon, akkor hajrá, de legalább az utakon félre kéne ezt tenni, mert az egészségünk és a tulajdonunk értéke talán fontosabb, mint az, hogy kinek van igaza. úgy sem lesz soha senkinek teljesen igaza fenntartások nélkül, mert nem így működik a világ, nem tűnt még fel?

pintér ádám

venszivar 2011.05.01. 18:02:41

@nemnagyonnem: Ádi! Én,mint vegás,DE IGEN is ZAVAR,hogy BÁRMILYEN ARANNOS ÁLLATKÁT MEGESZEL!
TILTAKOZOM!SZÉGYELLD MAGAD!
Ha "embert,asszonyt" eszel az más!Akkor részemről O.K. !
Ezek az "irányelvek"érvényesek,más "témákba" is.

Biciglista 2011.05.01. 18:49:06

@Perillustris: Nahát honnan vagy ilyen jól informált? Csak nem te is ott szoktál csápolni a bici... őőő akarom mondani a melegek között?

Perillustris 2011.05.01. 23:25:38

@nemnagyonnem: Nem rossz a hasonlat, de jelenleg úgy néz ki, hogy a marhát a bélszínhez a kertedben nevelik, és olykor-olykor a nappalidba is behajtják.

Perillustris 2011.05.02. 14:55:29

@newtehen: Ami - valljuk be - helyénvaló, ez sosem volt vitatéma. A mértéke persze igen.

Perillustris 2011.05.05. 13:58:40

@newtehen: Szerintem azt még a legelvakultabb autófétisiszta trollok sem vitatják, hogy többet kell fizetnie annak, aki nagyobb mértékben használja az infrstruktúrát (a többi költségről nem beszélve most).

Perillustris 2011.06.16. 12:57:44

Várom az EMPAMO ellendemonstrációját vagy sajtóközleményét! LOL

index.hu/belfold/2011/06/16/junius_16/

"Budapesten az autós felvonulás 15 órakor a Hősök teréről indul az Andrássy út – Károly körút – Kossuth Lajos utca – Erzsébet híd – Döbrentei tér – Lánchíd utca – Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi tér – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere útvonalon."

tyberius 2011.06.21. 00:59:40

@Perillustris: buzizás = nem menő. Akkor sem, ha a másik kezdte.

fidesz = házmesterek pártja 2011.06.21. 12:56:41

Kellene egy kis spontán CM-t szervezni a Margit híd ellopott kerékpárútjának helyén...

Perillustris 2011.06.22. 23:47:17

@tyberius: Szerintem kicsit túlreagáltad.
süti beállítások módosítása