Friss topikok

Címkék

afrika (4) alkohol (11) andrássy (3) armstrong (4) ausztrália (6) autómentes (24) autós biciklis ellentét (3) baleset (35) bam (4) bérbicikli (30) bicikli (18) biciklibulvár (6) bicikliparkoló (8) biciklis futár (9) bicikliút (134) bírság (10) biztonság (54) biztosítás (5) bkk (8) bkv (9) bringázz a munkába (4) bubi (14) buda (3) budapest (79) buszsáv (3) cannondale (4) critical mass (50) dánia (3) demonstráció (5) design (31) divat (8) downhill (8) dr kerékagy (5) egyesült államok (4) emelés (3) empamo (6) energia (3) energia bringa (5) építkezés (4) extrém kerékpár (3) e bike (5) felmérés (6) film (6) fotó (4) futár (3) gkm (4) google (4) gyerek (3) hátizsák (3) herebántalom (5) hibrid (4) híd (10) infrastruktúra (6) járda (3) kampány (4) képzőművészet (7) kerékagy (3) kerékpár (15) kerékpárbarát (3) kerékpárosklub (5) kerékpársztráda (6) kerékpártároló (3) kerékpárút (3) kína (3) kiskörút (7) kocsma (6) koppenhága (4) közbicikli (3) közbringa (3) közlekedés (4) kresz (17) kvvm (3) lakat (5) lámpa (4) levegő (7) london (15) lopás (16) magyar kerékpárosklub (3) margit híd (25) maszk (3) máv (7) mkk (3) mtb (3) nagy-britannia (3) new york (9) nyereg (7) obama (4) önkormányzat (21) orfk (4) párizs (7) parkolás (4) parlament (4) rakpart (3) regisztráció (3) rendőr (35) schwinn csepel (3) sisak (14) statisztika (3) szeged (3) szerviz (3) szex (5) sztrájk (8) tábla (4) tél (10) térkép (5) tolvaj (5) túrázás (8) urbánus (39) városi biciklizés (44) verseny (3) videó (12) világítás (6) víz (4) vonat (4) zene (5) Címkefelhő

100 ezer biciklista a Kiskörúton

2010.11.22. 23:30 - Földes András

Hétfő délután, szakadó esőben tekert el a 100 ezredik bringás a Kiskörúton elhelyezett kerékpáros számláló alatt. A számláló júniusi kihelyezése fontos lépés volt a biciklis civil mozgalom számára, hiszen innentől nem lehet a kerékpáros infrastruktúráért, kerékpárbarát közlekedésért küzdők érveit lesöpörni olyasmikkel, hogy a városban csak időszakosan bicikliznek, és akkor sem túl sokan. 

A városi biciklizés budapesti helyzetét jól mutatja, hogy a százezredik kerékpáros nem egy langyos hétvégi délutánon gurult át a számláló alatt, hanem hétköznap délután, sűrű és hideg esőben. A számlálóról az is leolvasható, hogy aznap csak ezen az útszakaszon ő volt a 320. biciklista.

Az automata kerékpáros számláló állításához szükséges egymillió forintot közadakozásból gyűjtötte össze a Magyar Kerékpárosklub. A videót a Cyclechic készítette.

Címkék: budapest bicikliút biciklisáv kiskörút városi biciklizés

450 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekagy.blog.hu/api/trackback/id/tr352466872

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kedvenc demagóg érveim a bringások ellen 2010.11.23. 13:49:43

A különféle autó kontra bringa kontra BKV témájú blogbejegyzések kommentjeit olvasva mindig meglepődöm, hogy a megrögzött, "WC-re is autóval járok" mentalitású honfitársaink mennyiszer képesek leírni ugyanazokat a demagóg baromságok...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nowy 2010.11.24. 09:59:35

@GG81: akkor ma az összes biciklis jó gyerek volt,mert mindenki szépen megállt a pirosnál.Csak sajnos az autósok nem.Kőbányai -Pongrác-Bihari kereszteződésnél kb 8-10 autó(különböző irányokból),majd a Kőbányairól a Horog utcába fordult be már piroson egy Kamaz,majd utána egy Suzuki,de a Horog utcából is ketten a piroson fordultak ki.Majd Üllői-Ecseri volt még 5 autó különböző irányokból.Mindegyiken volt rendszám...

terror 2010.11.24. 10:00:08

@GG81: Ezt a fals mellebeszelest most irtad le 2 hozzaszolassal feljebb. Erre leirod ujra :D Keszenvagy teljesen.

Az, hogy fosol az uton, az nem jelenti azt, hogy jardan tekerhetsz. Te foleg nem, mert te 1000+ hozzaszolasban geciztel meg anyaztal meg kopkodtel mindenkire, aki szabalyt mert serteni.

Aztan jott a nagy jardazos topic, akkora kussban voltal 1 honapig, szinedet se lehetett latni.

Aztan megint be lehetett szolni valakinek, akkor elokerultel, elevult a jarda tema.

Egyebkent tok jok ezek a kifogasok. Eddig azt hallgattuk, hogy azert ul a szemelyautokban atlagosan 1.1-1.2 ember, mert szallitani kell a nagymamat meg a befottet, stb.

Most a bringanal is ez lesz? Azert jardaztam, mert a nagymamaval voltam. Azert pirosoztam, mert siettem a nagymamahoz, mert rosszul volt.

Pontosan tudom amugy mennyi gyalogos van az adott utszakaszon, meg mennyi szembe kerekparozo. En is ott kozlekedek, csak az uton. Ahol te fosol, tudod, meg lehetetlen, meg elutnek, meghalsz, vegedvan, juj.

Es engem is lecentiznek, es meg mindig elek. Menjetek HEV-el, ha fostok. Ennyi.

A KRESZ-t az elmult 5 percben nem frissult, meg mindig nem jardazhatsz azert, mert fosol az autoktol. A szabalytalansag meg szabalytalansag, nincs koztuk kulonbseg, nincs kettosmerce. Ezek a te szavaid.

Felolem aztan ott jardazol ahol akarsz, csak utana ne ugassal itt le masokat azert, mert ok is jardaznak. Marpedig te ezt tetted.

Tobbszazszor lehetett toled olvasni az alabbi szavakat:

-kerekagyu
-bringasgeci
-azonosithatatlan
-szar
-szemet
-buzi
-csak fekezni ne kelljen
-kocsog
-rohadek
-paraszt
-bunko
+kurvaanyazas szintu frocsoges

Akikre ezeket irtad, azok pont ugy viselkedtek, mint te. Szabalytalanul. Mikozben probaltad jatszani a szentet. Szabalyos szitokbeszedeket irtal. Olvasgass csak vissza, ha esetleg elfelejtetted volna.

Ez pedig U-N-D-O-R-I-T-O, teccikerteni?

Aztan meg itt mar kiismertek, mar mas is felemlegeti, hogy egy szabalyszego geci vagy te is, aki csak megjatsza magat, aztan bereggelsz CM-re, es azzal kezded, hogy hirdeted a jardazast?

(Ott voltam en is a jardan, mikor beszelgettunk es hozzatok csapodtam. Es? Nekem is megvannak a magam szabalytalansagai - pl. motorossav -, de veled ellentetben en soha nem tagadtam, es nem ide jartam hazudozni, amikor mar otthon sem hittek nekem.

Ne felj, legkozelebb meglatlak messzire elkerullek, es nem fogok bedolni a villamosmegalloba csalogato hadmuveletnek. Ratyi arc lettel erosen. Mehetsz jardazni...)

terror 2010.11.24. 10:03:35

@GG81: Belinkelem neked ide is:

PM10 kibocsatas.

kerekagy.blog.hu/2010/08/27/sok_bringas_a_jardan_vendegeskedik/fullcommentlist/1#c11663349

Nem furi, hogy a masik topicban is neked linkeltem, es ott se reagaltal?

Keressek olyan hozzaszolast is, ahol leugatod a Londonban elot (van belole vagy 50), hogy ne onnan ugasson, mert ez Magyarorszag? Erre most jossz azzal, hogy Londonban is buntetnek, meg alomvilag, stb :D

Megint hozod a formad: ha neked kell London peldanak, akkor johet, ha masnak, akkor kussoljon es jojjon haza, aztan szovegelhet :D

nowy 2010.11.24. 10:04:04

@GG81: Mindig csodálom az emberek butaságát,akik leállnak harcolni,mert marhára nem lehet tudni,hogy a mai világban kinél van szamurájkard,pisztoly vagy csak éppen 2 danos karatemester.Azért kíváncsi lennék,ha a nyakon csapott biciklista beesett volna egy Kamaz alá és meghal, az autós hogy érezte volna magát lelkileg.A börtönről nem is beszélve.

Silent Bob 2010.11.24. 10:42:20

@GG81: Gratulálok, engem meg dobtak már meg üveggel, úgy hogy csak álltam az út mellett gyalog.
Abból, hogy valakit mozgó autóból megütött valami gerinctelen köcsög, milyen következtetést kellene levonni?

Gumimajom 2010.11.24. 11:02:04

@errorka: Én meg csak azt tudom mondani, hogy : mert tilos.
Lehet te úgy gondolod, hogy szemétség, hogy tilos, de az a te bajod. Bitos vannak emberek akik szerint az hülyeség, hogy tilos nőket megerőszakolni. Ezek az emberek amúgy nyilván vannak tartva a Teve utcában.
Ez az emberi élet vs vagyoni kár amit idecitáltál egy igazi bugyuta szofizmus.
Egyrészt, ezekszerint ha egy 50 lves gerincbeteg 45 kilós néni hátbavág egy szívlapáttal amit alig bír el az erkölcsös, de ha ezt egy 80 kilós élsportoló teszi az már undoritó.
Meg amúgy is hogy jön ide? Pont arra akartam felnyitni a szemed, hogy azért mert vannak paraszt biciklisek, az nem teszi elfogadhatóvá azt hogy autósként paraszt legyél(oda-vissza). erre jösz nekem ezzel a: Miért baj hogy lop a Fidesz(Mszp) amikor az Mszp (Fidesz) is lopott búsmagyar korlátolt ökörséggel.
Az hogy vannak olyanok akik autóbol hátbavágnak egy biciklist nem lehet levonni azt a következtetést, hogy minden autós ilyen és pláne nem azt hogy te emiatt pumpával vehetsz elégtételt a vélt sérelmeidért mások autóján. valszínű az az autós is kerekezik néha, de ha nem ő, akkor a gyereke tuti, és emiatt nagyobb empátiát tud mutatni egy ismeretlen cangás felé, mint egy olyan cangás, aki ezt a bicikli dolgot úgy fogja fel, mint az igazság alkonyát, amit ő hoz el gyolcsruhában, az apostolokkal (akik NEM VEZETTEK AUTÓT ÉS EZ TÉNY!!!!) az oldalán.
silent bob,: azt a következtetést tudod levonni, hogy ebben az országban (és máshol is) rengeteg buta paraszt ember van, akiknek egy része autót is vezet néha nap(ez azért van, mert 10 felnőtből Európában 8 nak van jogsija de csak 100 ból 3 kerékpározik napi rendszerességgel-talán3, de reméljük egyre több).
nowy: azt hogy hánya autó ment át ma a piroson az nem igazol semmit. Valszínű az emberek kevésbbé figyelnek a cangások ezen tulajdonságára mert valamilyen sznten még mindig játéknak tekintik a biciklit. De akkor el kell döntened, hogy mit akarsz.
Mert ha azért kardoskodsz, hogy a kerékpárt mint egyenrangú közlekedsi eszközt ismerjék el, akkor le kell mondani a kiskorúsággal járó felelőtlenségről, ami eddig a privilégiuma volt a kerékpárnak. Ha meg azt mondod, nem baj ha átmennek a piroson, akkor meg ugye te magad mondod azt, hogy nem egyenrangú az autóval (mégha te nem is tgudod, hogy ezt mondod)

GG81 2010.11.24. 11:20:15

@nowy: és, ha videózták is őket, akkor lesz is ajándékutalványuk, mert volt rencámuk...

bringás esetben ugyanez? egyébként furcsa egy szabályos napot fogattál ki tényleg, vagy már tényleg ilyen kevesen bringázunk!? ;-)

GG81 2010.11.24. 11:27:00

@errorka: a londoni közlekedőnek, aki bp-en nem is tekert és ossza a bpi-eknek az eszet... hát naná, hogy jöjjön ide tapasztalni, ne a baloldali közlekedő belterjes népséget übermenschizálja má' állandóan.

a london téma, amit ti hoztok fel állandóan követendőnek, mert hogy ott milyen jó!? akkor miért ne lehetne rossz oldalról is felhozni, mint metropolis, mint város, hogy ugyanúgy pöfögnek benne és büntetik szénné!!! ez van... néz topgear-t, főleg, ahol a város közlekedésével is foglalkoznak!

miért kéne minden topicra visszanéznem!? mindenre reagálnom?, főleg, ha észre sem veszem. linkelj amennyiszer akarsz, most látom is...

az elmúlt napokban nem a pm10 volt magas, hanem a nox!? ami szintén jármű, de nem a rettegett dízel... ezt is kövesd! ráadásul megint nem csak bp, hanem a vidéki nagyvárosok is, ajjaj. ráadásul sok eső és szél volt/van, ami tisztíccsa a levegőt... ez már csak ilyen. ebben a nagy pöcegödör teknőben képes megülni a levegő és beszorulva ide lesz még érdekes a fűtési szezonban, január-február... jós-e vagyok!?

Silent Bob 2010.11.24. 11:32:17

@Gumimajom: Senki nem mondja, hogy át kell menni a piroson, de azért tényleg be lehetne már fejezni ezt, hogy a BICIKLISEK átmennek. MINDENKI átmegy azon a kurva piroson.
Arról nem beszélve, hogy egyesek itt azt helyeslik, hogy a szabályosan tekerő biciklist hátba kell baszni.
Persze, lehet, csak fennáll a veszélye, hogy
1. elesik, átmegy rajta a következő autó és a pofozkodót lecsukják. Mert ugye nyilván nem hagyja cserbe, autós olyat nem csinál.
2. véletlenül a bringás utoléri a következő pirosnál, kitépi a kocsiból és szarrá veri. Benne van a pakliban, persze mozgó autóból mindenki nagylegény, de mikor a következő sarkon utolérem, akkor érdekes módon kevés a jelentkező.

GG81 2010.11.24. 11:42:08

@errorka: pont te ratyizol!? befejezted-e, he?

még mindig egy kalap alá veszel egy haladást tiltó, állj jelzés megszegését, mert pirosozni májer mi!? a PIROS az OBJEKTÍV TILTÁS TE PHASZ!

mint azt, ha a járdán a megfelelő SZUBJEKTÍV úton tekerést ellehetetlenítő körülmények között, a járdázás szabályait betartva haladsz. 10-zel és a gyalogokat tiszteletben tartva.
köszi, de nekem nem kell a stressz, hogy épp mikor nem lesz egy centire sem a kormányomtól egy kama3 azon a szakaszon, de ha téged nem szeretnek otthon brazzírozz csak! jól meglovagoltad ezt a lovat is, főleg, ha nem egyedül megyek... de te mindig profikkal tekersz, ezért mondtam tekerj a mamáddal ott! hajrá, vidd az útra és gyilkoltatsd meg!!!
te is tudod, hogy ott rég bringaútnak kéne lennie már... talán ezért sem állnak ott a yardok és terelik a zútra az embereket... gondolkozz, de ezt összehasonlítani egy piroslámpával, te überLÁMA vagy!

nah te ratyi! akkor ki is a ratyi komám!? mert az szánalmas, ahogy kiálltok a szabálytalankodások mellett, az SZÁ_NAL_MASSS!!!, mert a CM-en legalább simán többségben vannak azok az arcok, akik tisztelik a szabályokat, jah, csak itt a kerekagyatokon megy a májerkedés, meg a természetesnek tartás... jah. ezért fér bele ott is a járdázás, ha az a forgalom miatt is biztonságosabb a haladásra, de a piroslámpa csodák csodája ott is pirost és tilost jelent, nincs az a false magyarázkodás, mint itt... öreg, ezen gondolkozz el.

amit meg megint próbálsz visszanyúlni... ajjaj, még kérjek elnézést és hozzakl igazolást, miért nem írok mindig mindenhez, és miért voltam távol... semmi beszámolással nem tartozom, most tudtam idenézni és láttam ezt a témát, és beírtam. a többihez qrvára semmi közöd.
amit pedig a szánalmas szerencsétlenkedéseidre írtakra próbálsz mindig visszautalni, hát az több mint nevetséges. képtelen vagy besorolni a kanyarodósávba, ezért hisztiztél, majd egy szabályosan sávjában menőverező autó miatt, aki meg akart majd ölni, de legalább megnyomorítani, kezdtél sírni és erre egy szabálytalanságaidtól hemzsegő videóban küldted el kb. a qrvaanyjába.... hát ecsém, továbbra is te akarsz itt serifkedni!??!? mert csinálod, csak épp a kötelezettségeket szereted elhárítani, meg természetesként beállítani, hogy tudod, hogy nem, de bevállalod, ez miben is mentene fel???

GG81 2010.11.24. 11:45:02

@Silent Bob: tényt írtam, egy megtörtént esetet.

terror 2010.11.24. 11:45:49

@GG81: Nem tudom, ha azt irjak, hogy lecentizes, az szerintem a vilagon mindenhol azt jelenti. Ebbol kovetkezoen nem tudom, miert is ne irhatna be, mi a helyzet ott. De ugy latom, hogy lassan arra a szintre emeled magad, hogy azt is eldontod, ki honnan mit irhat, es mit nem. Aki olyat ir, ami neked szimpi (tehat vernyakol, szidalmazza a bringasokat, hazudozik) az johet, mindenki mas huzzon a verbe.

Egyebkent en epp eleg londoni (meg egyeb angol) videot latok, ahol egyertelmuen latszik, hogy ott is sok a taplo (nem meglepo modon ott is jarmufuggetlenul).

Ha valahol nekiallsz okoskodni (ertsd: tevhiteket vagy reszben tevhiteket terjeszteni), akkor oda illik visszalapozni, es megnezni, mit irnak ra a tobbiek.

NOX: "Nitrogén-monoxid keletkezhet magas hőmérsékleten a levegő oxigénjéből és nitrogénjéből, illetve nitrogén tartalmú vegyületek elégetésekor. Ezek a folyamatok leggyakrabban belső égésű motorokban játszódnak le, de jelentős NO-forrás az ipar és a biomassza égetés is. Városi környezetben elsősorban a gépjárműmotorok felelősek a NO és a NO2 szennyezésért."

Itt egy masik:

"A nitrogén-oxidok (NOx) kibocsátása nem változott olyan jelentős mértékben, mint a kén-dioxid emisszió. Ennek oka pedig az, hogy míg az ipari NOx kibocsátások csökkentek, a közlekedési emisszióknál egy enyhe, de folyamatos emelkedés tapasztalható. 2006-ban az országos NOx szennyezés több, mint 60 %-a már a közlekedésből származott."

Ezekbol a szamokbol mire kovetkeztetsz? 60-70% vs 10-25%. Raadasul ez utobbiak nagy resze szukseges. Mert gondolom a kenyelmi autokazast csak nem akarjuk mar a futes ele helyezni a fontossagi sorrendben...

GG81 2010.11.24. 11:51:11

@nowy: szerencsére ügyes (ismerős) bringás volt, ő sem tudja miért kapta a rendkívül intelligens jómunkásemerektől... lehet elég volt, hogy biciklis és több sört ittak a kelleténél.

ez simán is előfordulhat, amit fentebb írtak, pedig, hogy elteker, épp ezért nem biztosított. ha simán is megtörténhet, akkor egy felhergelt autós meg aztán pláne utánamegy bárkinek, főleg, ha nála van fegyver, vagy épp 2 danos mester... aztán csap vagy bevág és üt...
és a lényeg, az a hozzáállás, amit a kedves és sérthetetlennek hitt kerékpáros kolléga írt, maga a felfogás és a gyermeki felelőtlenségben ringó hit. ő "csak" egy kis stiklit hisz elkövetni és hiszi, hogy bármikor eltünhet... ez az a mentalitás, ami szintén csak bringás járművezetői szokás.

lehet jönni, hogy de autók és cserbenhagyás... persze, de egy két szemtanú csak mindig akad vagy épp kamera (rendszámtöredék, típus, szín)! elég jó a felderítés cserbenhagyásos autós ügyekben. míg bringásnál, ha látta is valaki, akkor jön a röhejes keresünk egy sötét biciklin egy 180-as fiatalembert... HA-HA-HA!

nowy 2010.11.24. 11:56:50

@GG81: Elvben igazad van,csak az elv gyakorlat nélkül nem ér semmit.Pont azért szabálytalankodnak annyian,mert nincs videózás (na jó,1-2 autó,minimális futási teljesítménnyel).Bezzeg az autópályán a fix traffipaxnál vagy a Rákóczi úton a 7-es sávjában senki nem meri nyomni.Kb ezért nem érne egy hangyafasznyit se a biciklire a rendszám. (most csak is az ilyen jellegű szabálytalanságokra vonatkozólag)

terror 2010.11.24. 11:56:53

@GG81: Megint eljutottunk az elgurult gyogyszer fazishoz :) Ugy veszem eszre, hogyha neked faj az igazsag, akkor jon a vetites.

Kamaz egy centire sem a kormanytol? Olvasd mar el miket irsz mielott elkuldod :)

CM nem tudom, hogy jon ide. Egy budos gyoker nekiallt irogatni, hogy o a jardan szokott szaguldozni, erre leoltottak hozzavetolegesen 30-an, hogy huzzon a picsaba, uljon BKV-ra, vagy egyszeruen csak kussoljon. Ezt te felfogtad ugy, mint felhivast keringore, es nekialltal beirkalni, hogy a jardazas az legal, persze csak is ott, ahol neked eppen kell, mindenhol mashol foben jaro bun. Komoly szovegertelmezesi problemaid vannak.

Bizonyitek erre az is, hogy azt hogy "tukor hasznalat luxus" qrvaanyazasnak forditod, es utana ugy terjeszted mindenhol, hogy valaki meg beugatott a - szerinted - semmiert. Komoly bajod van neked, de ezt mar tobbszor is megallapitottuk :)

(Egy rohej, hogy regi sztorikat illetve mas oldalra beirasokat elferditesz, a magad kenye-kedvere, es abban bizol, hogy masok nem tudnak rola. Vagy en nem is tudom, hogy miben bizol. Egyszer elmeselhetned, mi ebben a jo...)

GG81 2010.11.24. 11:57:37

@errorka: nocsak, akkor mégsem maga a kánaán odakünn? sorrí!

igen sokkal jobb a sazbálytalanságokat természetes hitnek vett okító serifkedés! a megmagyarázó és bemagyarázó videózgatás, ahol a vétlen autó manőverét is lehet kerékpáros drámára használni, amikor az a mozgó kocsioszlopot szabálytalanul jobbról előzi épp! hát persze!

nox, számolj a teljes forgalommal és a teljes szennyezéssel, csodákat fox tapasztalni. ott jött ki az a százalék, de megint csak ferdíteni tucc a kerékpáros világmentő agyad elvei alapján.
aztán gondolj csak a többi nagy világvárosra mennyi emberek használnak ott autót és milyen dugók is szoktak ott is lenni, amihez képest bp bőven kismiska! jah, persze mondjuk nem pl. koppenhágát vagy montreált vegyük, hanem az összes többiből... mind szénné lesz ezexerint büntetve!? hajrá... vagy épp egész amerikát akarod megbüntetni, hogy szarnak aláírni a kiotóit!? gyerünk, addig meg légy légserif bp-en!, mert miattad fognak megváltozni a zemberek, jah.

GG81 2010.11.24. 12:04:03

@errorka: te hoztad fel a CM-et. most meg az a baj, hogy reagálok, igazodjon ki rajtad a légszennyezés!

érdekes mód a járdán száguldozás, érted, száguldozás! lett főleg lehurrogva, meg maga a stílus, ahogy írt a zemberke. jah, hogy amit oda is beírtam és ide is a járdázásról nem verte ki a biztit az már nem is számít csak te próbálsz itt most hősködni, hogy te a 70-nel száguldozók közt is tekerteted a nagymamád!, mert neki indokolt lenne a rutintalanságából a biztonságosabb járdázás, a megfelelő szabályok betartásával, mert az út lenne neki életveszélyes, alkalmatlan a közlekedésre, szubjektíve! jah, ez megint elkummantva maradt részedről, de már mexoktam, mert te is csak a bringáscuccaid mantrázod, a gyilkos sávonbelüli autóst..., akinek miért is kéne sávon belül tükröt használnia jobbra, ahonnan senki sem jöhetne, csak a mi serifünk, ilyen szabály nincs a nagykönyvben!! hékás, hát már megint forog a film!???!??

GG81 2010.11.24. 12:06:48

@nowy: ezért kéne a számonkérést végre megvalósítani, minden járműre de gyalogosra is! kamerás rendőrautókat, köztérkamerákat, robogós és motoros rendőröket, ahogy a fejlett nyugaton is számonkérik a szervek minden közlekedőt! ahogy fentebb írták a bécsi példát, ott már eljutottak talán oda, hogy a szerv nem rest bárki szabálytalant egyformán büntetni... pedig csak 250km, mégis olyan távoli.
de mondhatnánk a német példát, ahol rendszeresen előveszik szintén a bringásokat, akiknek nem csak azt ellenőrzik, hogy van-e lámpájuk, hanem annak fényerősségének elégéséges mértékét is...

terror 2010.11.24. 12:14:16

@GG81: "A hétfői bejelentés szerint Ausztriát, Belgiumot, Dániát, Franciaországot, Görögországot, Magyarországot, Romániát és Szlovákiát figyelmeztette az Európai Bizottság, hogy késésben van a szállópor elleni intézkedések meghozatalával. A franciák ezenfelül kaptak egy figyelmeztető levelet a kén-dioxid-kibocsátás ellenőrzésének hiányosságai miatt is." (februari hir)

De egyebkent ez nem annyira lenyeges. Magyarorszagon hal meg napi 40+ ember. Itthon elsosorban ezzel kell(ene) foglalkozni.

"A levegőminőséggel kapcsolatos európai uniós jogszabályok betartására szólította fel Magyarországot és Franciaországot csütörtökön az Európai Bizottság, miután megítélése szerint "e két tagállamnak mind ez idáig nem sikerült eredményesen kezelnie a túlzott mennyiségben kibocsátott, PM10-ként ismert szálló por problémáját".

A témáról Brüsszelben csütörtökön kiadott közlemény szerint a bizottság úgynevezett indokolással ellátott véleményt küldött Franciaországnak és Magyarországnak, és a két tagállamnak két hónapja van arra, hogy megtegye a szükséges intézkedéseket." (oktober 28-i iras.)

Szoval igen, te itt rohogsz, hogy persze, majd biztos az EU buntet mashol is, de kozben meg az van, hogy tenyleg buntetni fognak. A lista mint lathatod, elegge leszukult. Van, ahol nem szarnak az emberek fejere, meg nincs akkora jolet, hogy 170 milliardot csak ugy kidobhassanak az ablakon. Itthon mas a helyzet...

nowy 2010.11.24. 12:20:21

@GG81: Hofi erre azt mondaná: Mama,ha ébren van,miért álmodik ? :)))
A világítás illetve annak nem léte nekem is fájó pont.Marhára nem hiszik el az emberek,hogy lámpa nélkül,vagy azokkal a kis 1 ledesekkel,esetleg a hátizsákra valahová a nyak környékére felcsíptetett villogó mennyire nem látszik.És még csak nem is az autóból...

terror 2010.11.24. 12:25:18

@GG81: Te tevedesben vagy. Felolem nyugodtan jardazhat a Szabadkikoto mellett, akinek arra van igenye.

Engem az kur fel, hogy te jatszod a szentet hazudozas hegyekkel karoltve. (Reg nem jarok arra, csak egyszer szabalytalankodtam, akkor is miattad, mert Rambonak kepzeltem magam, maskor sose es tarsai. Tudod, te irtad ezeket, nem is egyszer.)

1000+ hozzaszolasnyi idot es energiat beleoltel abba, hogy hazudj, es szidalmazz mindenkit, aki maskepp gondolkodik vagy maskepp kozlekedik, mint te. Szerinted ez normalis dolog? :) Tudsz mutatni nekem 1 olyan embert, aki szerint ez az?

Miota lebuktal, es kiderult, hogy te is csak egy vagy a sok kozul (micsoda meglepetes, juj!), azota pedig kettosmercezel veszettul.

Szerinted a bringagyalogok es a fosadek kerekparutak hasznalata kotelezo, es kapja be aki nem hasznalja ezeket, mikor elo van irva. De megsem partnerek a kerekparosok a kozlekedesben, mert inkabb a kozuton mennek.

Erre most jossz azzal, hogy juj 70-el mennek a kamazok kevesebb mint 1 centire a kormanyodtol (ez meg mindig ut), es akkor te jardazol, mert szerinted az legal.

Egyebkent megjegyzem, egyszer kaptam ott defektet, es a jardan mentem a benzinkutig. Szerintem sokkal rosszabb, mint az uton. Utobbinal legalabb kikerulnek, es nem mindegyik jon el kozel. Mig ha a jardan mesz, akkor aztan tenyleg kinthagyta a kamiont a savszelen.

Mindenesetre ovakodj (a nagymamad foleg) a kobor kutyaktol, akik olykor falkaban tamadnak. A jardarol aztan nincs hova menekulni. A forgalmi savba viszont csak este/ejjel mereszkednek be, akkor meg nem gond, ha kicsit beljebb kell huzodni, mert enyhebb a forgalom.

Gumimajom 2010.11.24. 12:36:49

Errorka, sok mindenben igazad van. De megint ez a kényelmiautózás :):)):). Amúgy az, hogy itt tök feleslegesen tépjük a szánkat a számítógépen az is baromira káros a környezetre, mert óriási hűtőberendezések vannak a baromi nagy szerverek közelében ect.
Szal a Zöld mozgalom, minden pozitív hozadékával is eléggé hipokrita és sok esetben következetlen. Pl minek mennek több 100 ezren külföldre minden évben ugyanabból a "zöld-tudatos" táborból (én is megyek). Az, hogy mindenki lássa Londont meg New Yorkot ect. baromi nagy környezetszennyezést okoz, az is amikor megveszik a hiper trendy Iphone-t (HTC, Samsung stb). és annak a legyártása, működtetése, reklámozása(mert az életérzést elkell adni, hogy mekkora felvilágosult tudatos zöld vagy ezekkel a kütyükkel), de meg kell venni, mert a net az zöld. az információ az zöld.

Szóval az, hogy mindenki a saját komfort szükséglete szerint mondja meg, hogy mi az ami zöld meg mi az ami nem, az egy nagy lépés, csak nem jó irányban.

Mint már sokman megmondták a kerékpár sokszor kiválthatja átmenetileg az autósok egy részének a közlekedését , de nem az a totális megoldás mint amilyennek 21 éves egyetemisták, akik 9 re betekernek előadásra, vagy szolgáltatóiparban dolgozó esetleg értelmiségi szinglik láttatják. Élethelyzetfüggő. Persze van olyan nehéz fizikai munkás, akinek bejön, hogy 12 óra rohangálás, meg emelés ect után felpattan decemberben a cangára este 6 kor a sötétben, de azért ez a kevesebb. Tömegközlekedés párti vagyok én is, de az meg megint egyénfüggő. ha valaki olyan helyen lakik, ahonnan 3x-4x kell átszállnia kiszámíthatatlanul érkező-közlekedő buszokra (metro vagy hév és néhány villinger szerintem egész rendben van itthon)és átszállásonként 8-15 percet kell várni a csatlakozásra,annak kevésbbé vonzó a BKV. Másoknak meg pl tökéletes megoldás, de ez tényleg utcáról utcára változik. És még (éssel nem kezdünk mondatot:)) rengeteg körülmény befolyásolja, hogy kinek milyen közlekedés a legjobb, de az egy nagyon barom megoldás, ha azt hisszük mi találktuk fel a spanyolviaszt és lehülyézünk kb 400 ezer ember, hogy mekkora barmok, hogy nem látják, mennyivel jobb lenne nekik tekerni vagy buszra szállni. Higyjed el, ha annyival előnyösebb lenne nekik, akkor tömegesen nem csinálnának marhaságot. Akiket a Belvárosban látsz nap közben azok 70 százaléka nem Budapesti, hanem csak erre keverednek át a városon.Pl.(erre statisztikák is vannak) meg mint már említettem/ték itt , Budapestnek rossz az alapúthálozata ebből a szempontból. Minden híd a város közepén/ sokkal több sugárirányú mint körút/M0 keleti fele indokolatlanúl hosszú lett ahoz, hogy alternatíva legyen, mert még ha időben talán lehet tartani azt amit a belvároson keresztül haladva érnél el de benzinben havi 20 alkalom oda-vissza egy fél fizetéssel nagyobb kiadás/M0 nyugati szakasza, ami a legégetőbb az még kilátásban sincs.
ömegközlekedés:metrót csak úgy lehet építeni ha átmegy az V. kerületenmég az 5 metrót is úgy tervezik, hogy átviszik a Kolossy térnél és csalinkázik a belső pesti kerületekben, ahelyett, hogy folytatnák kéregvasútként a használhatatlan 19es villamos alatt (ahol így lehetne egy nagyobb promenádés nem képne kerülgetnem a gyalogosokat a bringauton (ehelyett most meg atr tervezik, hogy az egyetlen jó szakaszára (Margit híd- Btny. tér) visszarakják a mesevillamost aHév helyett. Budai közlekedés trágya. Északbudáról dél budára Pestre átmenve és vissza gyorsabb a közlekedés mint ha nem mennék át pestre. Fonódó villamos hálózat jól mutat elkényeztetett Orbán unokatesók összefirkált Budapest térképén, de mivel nem zártpályás az Amfiteátrumtól a Margit hídig , hanem egy dugó közepén araszol ezért egy fillért nem ér. 19 es villamos zárt pályás létére 35perc alatt visz a Batyitól Kelenföldre (ez bringával 10-12 perc gyalog mondjuk 45-50, kocsival 6-20 forgalomfüggő)
és még sorolhatnám.
Silent Bob(jó nick amúgy:)): Ha elolvastad /megértetted volna amit írok, akkor láthatnád, hogy Azokról a bringásokról és AZOKRÓl az autósokról írtam vélemyént akik átmennek. Ha meg azt akarod, hogy komoly tényezőként fogják fel a kerékpárosokat és reális alternatívaként a közlekedésben sok ember esetében(mert én ezt szeretném pl) , akkor abba kell hagyni ezt az óvis mutogatást, hogy: ő is átment akkor miért a kicsit bántják folyton, hogy ő is átmegy. Mert ha valóban tömegek fogják néha nap a BKV-t meg az autót lecserélni egy kerekezésre (mint ahogy ez a tömeg ma még baromira nincs meg- A CM on nagyrészt olyanok veszenk részt akik napközben ilyen olyan indokkal autóznak de nem akarnak kimaradni ebből a trendi modern vagyok feelingből), akkor nagyon nagy baj lesz, ha ilyen "rád van bízva melyik piroson mész át melyiken nem meg melyik sávban mész meg melyiken nem és mikor mennyivel mész járdánect. Amúgy az,ékes példa az emélített Margit híd lezárásakor meglévő kerékpáros szövetségek által támogatott és lekommunikált megszorítás volt, ami szerint át kellett tolni a kerékpárt, és ahányszor arra jártam 10 ből 8 an nem tették meg. Ha ezen a mentalitáson nem tudunk változtatni és az ilyen viselkedést nem menőnek hanem rossz példának kommunikálni a cangát is használók felé, akkor baromi feleskleges és tragikus balesetek lesznek, és nekem az a vélemyényem, hogy azért mertt valaki épp egy mókásnak hitt, de barom trend miatt hülyén viselkedik (pl minden regulát leszarva teker) attól az még bőven lehet, hogy értékes tagja a társadalomnak és egy rendes ember, és nem fogom azt mondani, hogy ha ekkora hülye volt akkor megérdemelte.
Az meg, hogy valaki szerint kerékpárosokat hátba kell vágni azt nem tudom miért nekem mondod vagy mit akarsz ezzel megindokolni. AZt hittem leírtam tisztán, hogy mi a vélemyénem ezekről az emberekről. de az, hogy vannak ilyen emberek az nem legitimálja azt, hogy bárki emiatt paraszt módon cangázzon.

nowy 2010.11.24. 13:04:35

@Gumimajom: nagyon sok mindennel egyetértek abból,amit leírtál.Egy pici észrevételem lenne,hogy a sok, nem biciklizős ember,nem azért barom,mert nem biciklizik,hanem mert mindenféle hülyeséget hordanak össze ellene,lásd : megizzadsz,megfagysz,3x annyi idő odaérni,stb.Persze 90%-a ezeknek kb 10 évesen ült kerékpáron utoljára.
Inkább mondja azt,hogy tojik mindenre, hogy neki kényelmesebb autózni,tömegközlekedni vagy muszáj mert zongoraszállító kisiparos és a beteg nagymamát viszi a gyerekekkel a játszótérre és felőlem élhet boldogan.Csak ne a hülyeséget hordják össze és persze ne legyek már egyből köcsög,ha én,aki napi szinten járok biciklivel 20-30 km-t, esetleg finoman megpróbálom jelezni,hogy az nem úgy van.

terror 2010.11.24. 13:05:51

@Gumimajom: "Akiket a Belvárosban látsz nap közben azok 70 százaléka nem Budapesti, hanem csak erre keverednek át a városon."

A dugodijat tamogatod-e? Ha nem, hogyan szurned ki ezt a forgalmat? Mert ugye ki kell szurni valahogy. Erre a 70%-ra tudsz mutatni forrast?

Sokmindent at kell varialni, viszont addig is valamit tenni kell, mert - ha csak Budapestet nezzuk - napi 5+ ember hal meg a szmogra visszavezethetoen. Tul sok...

Silent Bob 2010.11.24. 13:19:32

@GG81: Ezt értem, de mit akartál vele mondani?

Silent Bob 2010.11.24. 13:20:48

@Gumimajom: Nagyjából egyetértünk. :) A hátbávágásost csak azért írtam neked, mert te válszoltál a kommentemre.

GG81 2010.11.24. 13:35:43

@errorka: khm, már megint te feszkózod itt a múltat, de egy réveteg típus vagy... hihhetetlen.

funny, hogy próbálsz a nagymamis esetre visszakozni, jót röhögtem... meg a kutyafalkás megoldásodon is... vagy elmész mellettük és békénhagynak vagy mehetsz akár az út közepén is elkapnak! nem beszélve a ritkás forgalom miatt 70+ os autókról, akiket qrvára nem fogja érdekelni miért sasszézol a 2 sávos út középvonalán.
ahha megint a kamufalskifogáskeresés. a városba vezető járda bőven elmegy, egyáltalán nem keresztbordás, mint csepel felé vezető... lehet még a szabkik. felújítása után jó volt, de manapság megint megsüllyedt és töredezett a csatornáknál... szlalomozz csak a nagymamiddal, szíved rajta.

látom félreqrtad magad elég rendesen. és a saját szerencsétlenkedéseidre hozott drámai ellenírásaim megvezettek, de ez is volt valahol a cél, bár értelmesebbnek gondoltalak.

a különbség az, hogy én soha nem mondtam azt, hogy a pirosozás ok lenne bármikor is! te meg továbbra is kiállsz emellett. próbálod legalizálni a legaljább és legprimitívebb módokon, hogy azt néha szabad...
sőt az összes többi stikliddel sem volt gondom, mert írtam, ha partnerek benne az autósok, pl. motorsávozás, akkor kihasználja az ember, mert szépen szétnyílnak, viszont ahol nem, akkor a magadfajta agresszív pöcs ezt jogként megélve elkezd pattogni! itt van az elqrás a fejedben ember.

és továbbra sem fogod bemagyarázni, hogy egy OBJEKTÍV PIROS/tilos az összemérhető egy SZUBJEKTÍV eldönthető járdán tekerési döntéssel, betartva annak szabályait. hát ez itt a gond kisapám, hogy te a kötelező érvényű dolgot szeretnéd elbagatelizálni...

GG81 2010.11.24. 13:37:00

@Silent Bob: novy-nak leírtam kb. (2010.11.24. 11:51:11)

Silent Bob 2010.11.24. 13:43:46

@GG81: Még mindig nem értem mit akartál ezzel mondani elsőre, annak a kollégának (hadd ne keressem vissza) aki azt írta, hogy ha nincs biciklisáv, akkor ő szabályosan a szélső sávban fog tekerni?

Gumimajom 2010.11.24. 13:49:28

@errorka: Igen ez egy érdekes kérdés
Ha Budapesten lenne elköltve -ha nem is az egész , mert legyünk szolidárisak a szegényebb régiőkban lakó honfitársainkkal)- a nagyrésze a Budapesten befizetett adóknak, és nem az lenne a cél egy beruházásnál, hogy agyonszámlázzák, hanem, hogy valami, a közösségnek is hasznosat alkossunk (ez tudom naivitás meg "szkifí"), akkor pl amit leírtak itt Tegnap: Még legalább 2 Duna híd/algút ami nem a Belvárosban vande nem is a világ végén. Én a Szabadsajtó utcát és a Kossuthot is totál lezárnám autók elöl (lehet alatta kéregban 1+1 sáv és a Rákóczyn is 1+1 de a szabadban mint Bécsben a Máriasegíts meg minket utca. Viszont ezeken a helyeken a bringával is csak egy kiujeleölt 1+1 es sávban mehetnék és nem kóvályoghatnék össze-vissza. Andrássynak is vannak részein amiket feldobhatna egy sávcsökkentés(Opera elött szép kis teret lehetne kialakítani) Nagykőrúton a sok vacak bódéban működő virágos újságos mittoménmilyen kacatosokat bearkanám a Kőrút döglődő boltjaiba és a felszabadult részen bringaút (illetve egyik oldalt a kőrúton tilos parkolni nálam- De akkor 3 fa miatt ne lehessen megtorpedózni mélyparkolókat mint tették azt a Jókai téren -amiket amúgy mai technikával vissza is lehet rakni a helyükre csak a prolit az nem rédekli ha van megoldás, mert akkor haza kell menni az asszonyt nézni)úgy mint a Bajcsin (az egyetlen színvonalas bringaút a városban- elkerítve a gyalogosoktól színben is megkülönböztetve). Dugódíj lehet ezenfelűl, de nem értem minek vezetik be a dugódíjat amikor infrastruktúrálisan meg odavezetik be az autósokat ahol bevezetik a dugódíjat???? ezen az alapon megemelhetnék a benzin árát is, mert mit tehet az az ember, hogy neki pont arra kell mennie és nem kecskemétről szolnokra? Van ez a hülye helyzet is, hogy: Az Erzsébet híd a legnagyonn kapacitású híd a városban és bűn nem kihasználni.

Nem , akkor inkább basszuk szét a törénelmi belvárost meg a tabán helyén legyen egy autópálya felhajtó egy komcsi hangulatu ingerszegény parkkal (aminek a zöldfelületeinek a fele céltalan fűcsomók szigete autópályák között. Francokat. Már a BAH csomópontot is elkéne tolni mert az generálja azt a faramuci helyzetet, hogy mindenki a belvároson keresztül megy át a városon. Ha dugódíjat akarunk és nem csak a plussz pénzért hanem hogy tényleg kevesebben menjenek arra akkor minek a nagy kapacitás a hdnak meg a BAH nak??? Akkor legyen 1+1 sáv a híd + villamos (lehet 2+2 is villamossal csak akkor megint az van, hogy nagy átmenő forgalom lesz.)
A dugódíjat így(hogy az infrastruktúra továbbra is menjátabelvároson barát) egy nagy plussz lenyúzásnak tartom. Vagy csináljuk rendesen vagy sehogy, de ne ezt a magyar szar félmegoldást. Milyen erkölcsi alapja van annak azt mondani hogy "a dugódíj létszükséglete a városnak, hogy kisebb forgalom legyen a Belvárosban" annak aki utánna azért nem zárja le a kérdéses területeket, mert"megbénulna az autósforgalom, meg bűn nem kihasználni egy 2X3 sávos hídat". Akkor már őszintébb aki azt mondja, hogy autózni akarok ne zárjanak le semmit hanem szarjunk bele, éljünk egy olyan városban aminek a közepén meg a folyóparton is 50 autópálya robog. Bár én az általam felsoroltak melett vagyok. Tömegközlekedében is. !es metró felesleges. Elég lett volna a pirosat kivinni a délinél valahogy és onnan vonat sínen a kelenföldibe. %ös metrót minek drágán fúrni? Most ásták fel a Budai rakpartot és az összes drága közművet lecserélték a szennyvízcsatorna miatt. Lehetett volna ásni egy nagy árkot a Batyitól egészen az egyetemvárosig , belerakni síneket, felgerendázni lefedni. gyalogos meg bringa barát 2 villamossínpár felszbadult volna és sokkal olcsóbb megoldás mint átfúrni a Szépvölgyitől a Duna alatt és ott aztán megint mélyfúrással milliárdokért menni egy mm-t. Miért kellet milliárdokért átépíteni az Örsön a végállomást amikor pár év múlva lerombolják és összekötik a Hévverl? Mi kerül milliárdokba egy Örs szintű végállomáson? Egy családi ház komolyabban néz ki és telek nélkül 20 millió. Minek épít a Starabag 4x es pénzen autópályát miért nem Kínai céggel csináljuk meg aki kb 60 százalékkal olcsóbban épít Kínában komolyabb terepviszonyok között pályát??? Miért nem az M0 befejezése a legfontosabb úthálózatfejlesztés most mikor ez a legjobban teljesítő régió??? Honnan lenne pénz alagútra a Kossuth L utcában? Talán ha az önkormányzat nem adná el fingért hugyért a haver/stróman Csipaknak meg társainak az ingatlanokat meg üzleteket(az is ingatlan:)), akkor az árnövekedés fedezné egy nagy részét. Ja de abban mi az üzlet? Az a baj, hogy a bringautak meg bringa mozgalom is csak egy újabb szar ürügy lett arra hogy politikusok sárga csíkokat fessenek az aszfaltra 100milliókért!!!!!
Erre itt azt hisszük, hogy a szembejövő 90 ezret kerő autós/cangás az ellenség.
a nagy költő szavaival:
"Forog a rozsdás körhinta,
Lehet, hogy valakinek így jó"

GG81 2010.11.24. 13:51:09

@errorka: ajjaj, a szent Dánia is!? meg a közeli Ausztria, itt a világvége!

lehet megnézni és megtapasztalni ezen országok tömegközlekedését is pl. de vegyük gyakorlati példaként: prágai, müncheni, berlini, amszterdami "bkv"-kat... ha ár/érték arányba hoznák a kereseti szintekhez, lennének olyan pontosak, akkor lehetne itthon valamit követelni, de amíg nincs alternatíva... pedig bécsé is kurvajó és mégis bünti elé néznek!? nos, akkor mi is van?
vitézy srác is aszont a főfőbkv élén, hogy meg kell teremteni a feltételeket, alternatívát kell nyújtani az autósoknak. sajnálom ezt ő mondta ki, addig nem lesz dugódíj meg behajtásidíj, amíg fel nem fejlesztik a bkv-t, meg nem reformálják a tarifarendszert... vonaljegy 2010-ben!? nézz már nyugatra, mindenhol időalapú-átszállós (és ZONA) jegyek.

a város meg ilyen, azért jön ide az ember, mert itt vannak a lehetőségek, itt tud annyit keresni, hogy autója legyen, és van is sokaknak látjuk. vagy kiköltözik aglóba és bejár pöfögni... legyen a városhatáron fizetőkapu? legyen. mi lesz a pénzből, kevesebben halnak meg? loofaxt... mert ugyanúgy be fog jönni... amíg nem lesz trendi, szép, gazdaságos árú bkv-nk... emelheted az egekig az üzemanyagárakat is, nincs már lélektani határ...
aki meg jó levegőt és hosszan akar élni, az elköltözik messzire és be sem jár a nagyvárosokba... de ott olyanok is lesznek a lehetőségei... választani kell. egy város nem lesz kocsmautcákkal tele, lezárva minden út, no autó, csak lepkék...
a "kényelmi autózás"-ról meg beszéltünk már... biztos sokan ülnek végig egyedül a kocsiban, de sohasem tudhatod, hogy egy kocsiban épp egyedül ülő mellől nem előbb szállt ki valaki akit behozott valameddig és vesz fel valakit kicsit később, kollégát mondjuk, akit bevisz már végig... én is csináltam már nem egyszer ilyet, amikor még kocsival jártam...

GG81 2010.11.24. 13:54:13

@Silent Bob: nem arra írtam, nem ilyen esetre...

a megtörént esetnek az okát nem tudom... a jelenségről írtam, az eliszkolós bringásfelfogásról, hogy lehet hibás... hogyha felbax egy autóst valaki gyermeki csíny hitben, az lehet utánamegy a mai világban és nem lesz esélye 1 utcát sem arrébiszkolni... mert kb. minden ok nélkül is üthetett egy állat, ezzel veszélyhelyzetet okozva.

GG81 2010.11.24. 14:00:04

@Gumimajom: jól átlátod a dolgokat.

brüsszelben a város alatt vezetnek a fő útvonalak, felhajtókkal ahol kell. naná, hogy a felszínen ezért nincs mozgás és ezért lehet bringázni orrbaszájba... hát ez a nagybüdös helyzet, hogy tiltani, díjakat szedni a qrvanagy semmikre nagyon megy... feltételek megteremteni, nah az pénzbe kerülni, amit ugye el is lehetne lopni és akkor inkább már lopják is...

Silent Bob 2010.11.24. 14:01:34

@GG81: Jó, hát ilyen alapon azt is magyarázhatod, hogy bármikor pofánb@szhatnak az utcán, csak nem értem, hogy jön ez ide.

GG81 2010.11.24. 14:37:42

@Silent Bob: és meg is tehetik, csak nem szokás, főleg ok nélkül nem.
de, ha már valami stikli van a dologban, akkor meg ne csodálkozzon a zember, ha nem tud 3 uccával odébbaraszolni, mert valakinek pofánb@szhatni van kedve..., mert nem biztos, hogy ennek kéne lenni a gondolkodásmódnak, számolandó a kötelezettségekkel.

Mithrangil 2010.11.24. 14:39:54

@GG81: Egy zebrapirosozás, és egy járdázás között mi a különbség? Most tolhatod a szöveget, hogy a pirosozás tilos, amiben igazad is van, de a járdázás ugyanúgy tilos, ha az úttest alkalmas kerékpáros közlekedésre. Márpedig attól, hogy egy úton 70-nel vagy 90-nel mennek, az attól még alkalmas erre (ld. ORSZÁGÚTI bicikli). És ha én átcsurgok 10-zel egy zebrán, az ugyanolyan balesetveszélyes, mint amikor 10-zel járdázol.

Silent Bob 2010.11.24. 14:45:49

@GG81: Továbbra sem értem, hogy kapcsolódik ez a témához, de már nem is firtatom.
(Már csak zárójelben jegyzem meg, hogy engem eddig még kizárólag ok nélkül akartak megverni, mert nem tetszett a pofám.)

Silent Bob 2010.11.24. 14:47:07

@Mithrangil: A megoldás egyszerű: ha te csinálod gáz, ha ő, nem. :)

terror 2010.11.24. 14:59:02

@GG81: Ne is haragudj, de te kezdted a nagymamazast kifogasnak, es mentegeted ezzel magad a tomeg elott, amikor a fiatal felesegeddel tekersz jardan (aki, tegyuk hozza, nem tudja megkulonboztetni az iranyba es a szembe mutato nyilakat, tehat jobb is, ha a Szabadkikoton a jardan mesz vele, csak talan nem kene hazudoznod folyamatosan).

Az meg, hogy leirom, hogy mire vigyazz, es ezt te annak veszed, hogy en azert nem megyek szabalytalanul a jardan, mert en vagyok a fogeci, ez teged minosit :)

Kellemes jardazast, befejeztem egy ijen faszkalappal az eszmecseret/vitat.

Legszenny: az van, hogy szetmegy az emberek tudeje, karosodik az agyuk, ilyen hujegyerekek szuletnek, mint te, aztan meg idejekoran meghalnak. Mert van olyan osszetevo, amibol nincs olyan kis mennyiseg, ami ne lenne karos. Eppen ezert kellenek lepesek, es eppen ezert van szigor. Mert vannak, akik nem szarjak le masok halalat azzal, hogy nagyvaros, ez van, el lehet koltozni.

Lehet varni, meg kifogasokat gyartani, hogy majd ha ez lesz, meg majd ha az lesz. Lett ez, lett az, es most ujabb kifogasok vannak.

Perpill PM10 eseteben 35 nap az eves limit, mert kaptunk haladekot. Kulfoldon mar sok helyen evi 7 nap a tullepesi limit. 7, erted? Ez itthon januar elso 1.5 heteben megvolt, a 35 nap pedig az ev 57. napjan.

Egyebkent a Szent Dania figyelmeztetest kapott februarban, aztan leptek, es most a masodik felszolitasnal - oktoberben - mar nincsenek a listaban. Meg meg eleg sokan. De .hu ott figyel. Azt amugy nem tudom, hogy ezeknel a kulfoldi orszagoknal a 7 vagy a 35 napot nezik-e. Nalunk a 35-ot, de hiaba.

@Mithrangil: Te meg nem erted GG81 rendszeret. Minden szabalytalansag megengedett, ha azt o kovette el. De csak ott, es csak akkor. Ha sokszor jar egy utvonalon, akkor ott az adott szabalytalansag folyamatosan nem szabalytalansag. Stimm? :)

igazi hős 2010.11.24. 15:24:08

@Gumimajom: Az Erzsébet híd hiába széles, ha egyszer nincs hova menni róla. Mikor nincs legalább a Ferenciek teréig érő torlódás az Astoriánál? Felesleges a Dunát keresztező kapacitást a Körúton belül növelni, ha sem a Körút, sem az azt keresztező utak nem lesznek szélesebbek. A Körút szélesítése egyszerű feladat: fel kell számolni a parkolósávot. Mindjárt linkel valaki egy idevágó plakátot :-)

Gumimajom 2010.11.24. 15:30:17

@igazi hős: Hát most nem értem miért írod ezt nekem? ugyanezt írom:
le a kocsikkal a Kossuth utca alá, de sávcsökkentéssel. Erzsébet híd: sávcsökkentéssel. BAH csomópont eltolása.
Direkte írom, hogy Nagykörúton kívülre kellenek az új hidak ,és hogy ott egyik oldalt parkolósávot kéne megszüntetni a másikon meg a fabutikok helyére kéne bicikli sávot tenni, erre írsz nekem ilyet, hogy Miért akarok sok kocsit a Kossuthra meg miért akarok hidakat a Nagykörúton belülre meg ott lehet sávot bővíteni parkolósáv helyett?????????
Totál nem tudod értelmezni mit ír a másik, vagy csak a dackorszakodat éled?????

Gumimajom 2010.11.24. 15:41:51

Errorka: Igen sok mindent kéne tenni és tényleg baj a szmoghelyzet (amúgy sok nyugati nagyvárosban (Róma, Milánó, Athén ect,sokkal rosszabb), De azt csak egy lángoshomlokú naiv egyetemista gondolhatja (aki makacsul nem vesz tudomást rengeteg részletről), hogy a kerékpár fogja ezt megoldani. Én bringázom és bringaút párti vagyok. DE:
A kerékpár sok mindenre jó, de nem mindenr. Nem fogsz sikert elérni rengeteg embernél azzal ha le akarod tolni, hogy januárban reggel cangával menjenek. Jó a canga de nem az ultimat válasz. Tömegközlekedés a megoldás, illetve az átmenő forgalom kivezetése a városból. De mint írtam ez nem dugódíj kérdés. Amíg csak a Lánchídon tudtak átmenni a Dunán addig hiába szedtek hídpénzt, mindenki a Lánchídon ment át. Ez a helyzet a Dugódíjjal is. Ha nincs más alternatíva, addig ez csak egy sarc lesz, mert olyan dolgot büntet amit nem tudsz elkerülni. ja vagy költhetsz M0son plusz havi 40 ezret benzinre ect. Amúgy Bécsben ahol laktam sokkal jobb bringás feltételek vannak mégsem éreztem azt, hogy a városban több kerekes lenne mint itthon. Miért?
autósforgalomnak van 8 lehetősége, hogyan kerülje el a Belvárost (tágabb Belváros ott a Gürtelen belül itt a Dózsa György között plusz Bel-Buda) és a kontinens egyik legjobb tömegközlekedése(egyébbként bécsi metrókocsik nem flancosak meg minden de elvisznek mindenhová). Berlinben(ami német tekintetben egy szegény város: ahogy a polgi mondja ott: Berlin szakadt,de sexy:))olyan S-bahn rendszert építettek ki amiben kb 3 éves szerelvények vannak, meg nem költöttek megállónként milliárdokat, hogy az de mekkora iparművészeti remek legyen mint !es metrónál, viszont cserébe mindenhova el tudsz menni egy Budapestnél 3x nagyobb és tényleg városi teróleten(nem ilyen egy Belváros aztán falvak meg szántók lakótelepekkel meghintve)

igazi hős 2010.11.24. 16:15:28

@Gumimajom: Eszerint nem igazodtam ki a "megbénulna az autósforgalom, meg bűn nem kihasználni egy 2X3 sávos hídat" okfejtésedben, hogy mi a saját vélemény és mi az ironizálás.

terror 2010.11.24. 16:17:27

@Gumimajom: Jelen pillanatban a bringa az, ami kezzel foghato, gyors (valasz, es gyors kozlekedesi eszkoz), rovidebb tavolsagokra.

En az autokazas ellen sem vagyok, mert tudom, hogy kell, fuvarozni, stb, csinaljak. A kenyelmi autokazas az egyetlen, amitol agyfaszt lehet kapni. Es itt lehet mentegetozni, hogy valaki behozza a havert/baratnot/nagymamat/stb es leteszti, de amig a varos barmely pontjan (hatarokon, kivul, belul) 1.1-1.2 fo/auto az atlag, addig ez nincs igy. Hiaba irja a GG81, hogy o pedig szokott, nyilvan sokan szoktak, de nagy tobbsegben akkor sem ez a jellemzo.

Felolem maradhatnak az autok is, elvezzek a dugot, de legyenek hibrid/kevesbe szennyezo autok az utakon. Banom is en, ha egesz nap ott akarnak ulni az emberek, csinaljak. Egeszen addig ez nem tre, amig artatlan emberek ebbe nem halnak bele, mondjuk ki, tomegesen. Es mostmar ezen a szinten vagyunk.

Tobben halnak meg - jocskan - mint a kozuti balesetekben, pedig az se semmi letszam.

Tomegkozlekedes el lett baszarintva jocskan, de hiszek abban (naivitas rulez), hogy a nagy lebukasok utan csak kevesebbet fognak lopni, azt is ritkabban, es tobb jut az ertelmes dolgokra.

Ezen mostmar egyebkent kar elmelkedni, hogy mit kellett volna mashogy. Azon kell elmelkedni, hogy lehet ebbol kimaszni, es tenni az ugy erdekeben, ahol lehet. Hiaba irunk itt okosakat, attol nem lesz valtozas. Fizikailag kell megmutatni, hogy a varosban emberek elnek, es akarnak is elni...

Gumimajom 2010.11.24. 16:22:31

@igazi hős: igen az ott egy olyan vélemyén ami sokszor elhangzik, miért is nem csökkentik az átersztőkapacitást a Böskén. Szerintem az egy baromság, arra volt a többi mellékelt duma. Elnézést, érintőképernyőről nyomom telón és emiatt elég szedett vedete meg gépelési hibás amit írok. De szerintem ugyanazt mondjuk.

Gumimajom 2010.11.24. 16:34:56

@errorka: tisztelem a naivitásodat
de: Strabag 2 kartell botrány után is minden évben a Budapesti útfelújítások 95%-át kapja meg. Nem mellesleg hirdetett és hirdet a Hir Tv-n (ha esetleg a Tv néző autópályát építettne magának akkor legyen aki az eszébe jut mert tuti nem pártkassza gründolás)az meg hogy az előző kormánnyal milyen kapcsolatuk volt azt mindenki tudja.
Tömegközlekedésnél kitoltak egy ilyen Hagyót de most beraktak egy Vitézyt(igaz az nem BKV de annak a nagy része)a belvárosban egy Csipak most biont el 2éve még védett épületeket és viszi be egy pláza parkolóját egy állítólagos gyalogos és kerékpáros barát milliárdokért felújított főutcába (amikben áron alul vehetett meg üzleteket meg házakat mielött az önkormányzat meg az EU pénzéből felfejlesztették a környéket és így nem az önkormányzat profitált az ingatlanárak emelkedéséből hanem strómanok. És így tovább. Nézzed meg mi történt a nagy 4egy metró felháborodással a jelenlegi kormányoldalon,. Semmi utalgatják a pénzeket esetleg az Alströmmel egy tuti vesztes per (de ez is csak arra jó hogy 2015is eltolhatták az átadást, nehogy már következő önk. választásig valamit fel kelljen mutatni.)

Bringa lehet az egyetlen gyors megoldás NEKED meg NEKEM , ez élethelyzet függő. Amúgy meg egy autóval közlekedő embernek sem kell "magyarázkodni" se feléd se felém. Érdekelté kell őket tenni abban, hogy inkább BKV-t használjanak (bringát pl most 5 hónapra felejtsed el hogy tömegekben használják. vagy ilyenkor meg ne menjenek a városba??). De ehez olyan díjszabás meg BKV kell. Pl zónajegyeket miért nem tudják bevezetni?? egyórás jegyeket miért nem tudják bevezetni? van akinek 2 km alatt 2-3x kell átszállniés ha ezt nem minden nap akarja, hanem csak 2x egy héten akkor pont ott van, hogy bérlet drága havi 8 napra viszont jeggyel sem olcsóbb.

terror 2010.11.24. 21:04:10

@Gumimajom: Fel kell lepni. Tomegmegmozdulni, akaratervenyesiteni. Ezert irtam, hogy kit mi zavar, annak megfeleloen civil szervezetbe betormorulni, minek tobben, annal jobb, es aktivan felszolalkozni, jelen lenni. Nem mondom, hogy egybol lenne valtozas, de elobb-utobb lenne. Magatol semmi nem megy :/

Az Auchan es a lap kerdese eleg jo bizonyitek erre. Eddig ugy fest, mukodik a dolog. (tozegto.freeweb.hu/)

Egyre tobben maradnak nyeregben telen is. Evrol evre egyre tobb embert latok az utakon. Nyilnak a szemek, ha nem is olyan porgosen, mint sokan szeretnek, de nyilnak.

BKV-t en se ertem, az aremelesek ellen is voltak cikkek, hogy ertelmetlen, igy is csokken a bevetel. Sajnos ez itthon jellemzo. Hogy csak egy peldat emlitsek: ot volt a Mujegpalya. Olyan tomegek jartak ki, hogy nem lehetett fogozni. Aztan elkezdtek emelni a jegyarakat, egyre kevesebben mentek ki. Juj, csokkent a bevetel, akkor emeltek meg az arakon. Most legutobb tobbe kerult, mint egy mozijegy. Es ott az ember fia nem fazik, nem eshet el. BKV is hasonlo cipoben jar, meg mondom, meg nagyon sok minden mas is.

En azt nem ertem amugy igazabol, hogy hogy nem lehet kirugni ezeket az embereket. Kis Pista ha 2 napig nem dolgozik rendesen a munkahelyen, mehet mashova. Van a helyebe jelentkezo eleg. Ezeknek nem lenne? Nemely donteshozatalnal egy majom is ertelmesebb dontest hozna, es megis.

Egyebkent nem tudok ezeket a kerdeseket erinto flashmobokrol, sot semmifele akciorol. Pedig ezeknel aztan lehetne osszefogas, mehetne egyutt autos, bringas, motoros, gyalogos, fiu, lany, hideg, meleg...

Gumimajom 2010.11.24. 21:26:51

Ezek nagy pénzelosztó szervezetek. Nem azért vannak beruházások az önkormányzatokban meg MÁVnál meg BKVnál, hogy jobb legyen, azok csak az ürügyek és másodlagosak, hanem , hogy pénzt lehessen a költségvetésből kiszedni. Nem gondolod, hogy egy 18 ezres stadion 10 milliárd forint, erre a Kósa tegnapelött még 2-t kért hozzá, mert 10 nem elég........
Stadler József jó stadiont épített és csodálkoznék ha párszázmilliónál több lett volna. Ect- 4es metró majd 500milliérd és ez évente megy fel 50-60nal. meg a többi. Civil mozgalmakban bennelennék, főleg a mai nyugdíjpénztár lenyúlások után. ha tudsz valami életképeset (nem unatkozó álértelmiségiek mint LMPhanem valami komolyat) , akkor poszold ide. Auchen nem érint, kis boltokban vásárolok. Kicsit drágább de időt spórolok, nem veszek meg egy rakás felesleges akciós szart meg ismerem az eladónénit.
javaslom mindenkinek próbálja meg, és akkor a Belvárosban sem lesz ellenért egy hangulatos sétálóutcára, hogy akkor hol parkoljak a Tescós nagybevásárlás után (az kertvárosi életforma nem pedig belvárosi. döntsed el mielőtt valahova költözöl, hogy milyen életvitelt akarsz követni, nem?)

terror 2010.11.25. 00:21:04

@Gumimajom: Nyitott szemmel kell jarni, esetleg guglin utanajarni, mi az ami erdekel, es megtalalni a sajat celjaidnak megfelelo szervezetet. Ebben mas nem nagyon tud segiteni. Meg gyujtooldalt se tudok, pedig biztosan van...

Flashmobok altalaban az utolso pillanatokban szervezodnek, ez is a lenyege. En peldaul Facebookon mar tobbe is belefutottam.

GG81 2010.11.25. 09:17:26

@Silent Bob: nem én hoztam fel, csak mondtam van ilyen. akkor kb. lezárhatjuk. ;-)

GG81 2010.11.25. 09:23:05

@Mithrangil: itt tévedsz te is kisbarátom. az alkalmas, nem alkalmas kérdése SZUBJEKTÍV egyénfüggő. és ha úgy ítéli meg, akkor a járdán haladás szabályait betartva mehet ott. jah, sorree.
a piros meg mindig piros, tilos és állj!

de nézd a másik általatok mantrázott másik gumiszabállyal összevetve, a bringagyalog, mennyi gyalogosnál akadályozza már a bringás közlekedést...? jah, hogy alapból meg sem nézi a zübermájer bringássarc, mer'... a zúton megy mindenképp.
jah, hogy reggel, főleg mostanság 6-7 óra körül biztos olyan sokan sétálnak a budai bringaúton mi!? ugyan neröhögtesd már ki magad, mégis a zúton ment, amikor az általam tapasztalt 0 gyalogosforgalom mellett kötelező lett volna neki a kijelölt bringagyalogon közlekednie...
jah, vagy ilyenkor lehet szubjektív!? kettősmérce megin'?

szóval barétom, bátor húzás volt, de nagyon gyenge!

GG81 2010.11.25. 09:34:51

@errorka: hát a faszkalapságról beszélhetnénk bohócka.

a járdázásról írtam megint a gyengébbek kedvéért 2010.11.25. 09:23:05-kor, már megint megy a kettősmércés gumiszabálykodás, de ha valaki máshol mond valamit, az már a ti szemetekben szabálytalan... ahha, éljen a zegyenlő elbírálás. ebben nagyok vagytok sötétzöldek.

mondom tekerj ott a mamiddal vagy mégjobb, ha lesz majd pulyád akkor azzal, az autók kötött!!! nem fogod ezt még fel, milyen egy sokkal tapasztalanabbért felelősséget vállalni, vigyázni rá és ha erre a járda a biztonságos azon a szakaszon akkor ott haladunk. te überprofi faszkalap, amikor a sréhen sínen elzakózik... mert te sem mászterként születtél qrvaügyeske!

jobb is lesz, ha befejezed.

sötétzöldek, hát nem azok késleltették a hungáriát már most mentesítő M0 keleti szakaszt!? addig nem volt fontos a hungária mellett élők tüdeje, élete!??!?? álszentség baszod. mint ahogy te aggódsz itt budapest miatt.

januárban nem volt nehéz összehozni, dokumentáltan qrvahideg volt, gázelzárás, fával fűtés, erőművek olajat égettek, budapesten! az autók is adtak hozzá, de alapból az ipar összehozta... a bkv buszok motorjának fagyban járatását ne is említsük, mint környezetvédelmi programot... tehát már megint csak némi információt hallgatsz el, de mit is várhatna el az ember...

Mithrangil 2010.11.25. 11:56:35

@GG81: A második példád nagy faszság, mert az pont lehet szubjektív, mert nem leszek hajlandó a balesetveszélyesebb járdán közlekedni csak azért mert kiraktak rá egy táblát. Ha akár egy gyalogos is van rajta az már szerintem akadályoz és ezért nem megyek rajta. Viszont neked muszály az úton menned, mert a kerékpáros közlekedésre alkalmatlan út az csak a földút, ergo azért mert fosol, és a járdán akarsz embereket terrorizálni, az nem jogosít fel a járdázásra. TILOS JÁRDÁZNI, teccikérteni. Vagy az is lehet, hogy 12 év alatti vagy, ami könnyen meglehet irományaid alapján. Na akkor járdázhatsz.

Mithrangil 2010.11.25. 12:17:09

@GG81: A második példád nagy faszság, mert az pont lehet szubjektív, mert nem leszek hajlandó a balesetveszélyesebb járdán közlekedni csak azért mert kiraktak rá egy táblát. Ha akár egy gyalogos is van rajta az már szerintem akadályoz és ezért nem megyek rajta. Viszont neked muszály az úton menned, mert a kerékpáros közlekedésre alkalmatlan út az csak a földút, ergo azért mert fosol, és a járdán akarsz embereket terrorizálni, az nem jogosít fel a járdázásra. TILOS JÁRDÁZNI, teccikérteni. Vagy az is lehet, hogy 12 év alatti vagy, ami könnyen meglehet irományaid alapján. Na akkor járdázhatsz.

Mithrangil 2010.11.25. 12:18:43

@GG81: A második példád nagy faszság, mert az pont lehet szubjektív, mert nem leszek hajlandó a balesetveszélyesebb járdán közlekedni csak azért mert kiraktak rá egy táblát. Ha akár egy gyalogos is van rajta az már szerintem akadályoz és ezért nem megyek rajta. Viszont neked muszály az úton menned, mert a kerékpáros közlekedésre alkalmatlan út az csak a földút, ergo azért mert fosol, és a járdán akarsz embereket terrorizálni, az nem jogosít fel a járdázásra. TILOS JÁRDÁZNI, teccikérteni. Vagy az is lehet, hogy 12 év alatti vagy, ami könnyen meglehet irományaid alapján. Na akkor járdázhatsz.

terror 2010.11.25. 12:27:21

@GG81: "mondom tekerj ott a mamiddal vagy mégjobb, ha lesz majd pulyád akkor azzal, az autók kötött!!!"

Mikor jartal drama szakkorre? Bar lehet nem drama volt, mert amit itt muvelsz, az tragikomedia.

A felesegeddel tekertel ott te hazug vetitogep, nem nagymamaval, meg nem gyerekkel. Kinek akarod itt eladni magad?

Es leirtam 100x, felolem aztan ott jardazol akarsz, ha az olyan jarda, mint a Szabadkikotos, de akkor ne jard vegig az Internetet, es ne faszkalap pocsfej gecizzed le a tobbieket, akikrol fingod nincs, hogy adott helyen miert jardaznak epp. Fel birod ezt fogni gyikarc?

Masnak a Nagykoruton olyan az autok kozott menni, mint neked a Szabadkikoton. Te ott mersz menni az autok kozott? Az asszonyod is? Akkor ott mindenkinek tilos jardazni! Rohej vagy...

Es abban is biztos vagyok, hogy te, aki itt a forumon kb. egyedulikent allandoan jossz a Batyis 10km/h-val, hogy a jardan nem 10-el mentek vegig a kikoto mellett.

Egyebkent meg elarulok egy titkot a baratnomrol, de kapaszkodj meg, mert meg fogsz lepodni: O sem tud teleportalni! Es megis szamtalan alkalommal ki tud keveredni Csepelre. HEV-nek hivjak a megoldast.

terror 2010.11.25. 12:55:59

kerekparosklub.hu/szamlalo-eredmenyek

Egesz napos szakado esoben 320. kerekparos, es ezen voltak kiakadva egyesek. Szep idoben iranyonkent 1000+ keros per nap. Es ez csak 1 meropont a varosban.

Es egyre tobben fognak nyeregben maradni esoben, hoban, fagyban, mint ahogyan no is ez a szam, evrol evre...

GG81 2010.11.25. 14:18:40

@Mithrangil: látom nagy hangsúlyt akartál adni szánalmas magyarázkodásodnak...

öregem, egy ember akadályoz a bringagyalogon, jószéles ember lehet... te is nagyon ügyes lehetsz.

mondom tekerj te is egy kevésbé tapasztalt emberrel, gyerekkel, nagymamával és mond neki bátran, hogy azért kell a 70-nel száguldozók között mennie, mert nem földút!
de látom te ezt már készpénznek veszed, a kresz egy szóval sem konkretizálja az út alkalmatlanságának fogalmát... épp ezért egyéntől függően szubejtív, mit ítél annak...

de szuperül ferdítesz te is, te szánalmas, mert a piroslámpánál egy minimális mérlegelési lehetőséged sincs! ott meg kell állnod...

GG81 2010.11.25. 14:31:05

@errorka: látom olvasod amit írok, te profi nagymamával tekerő! azt mondtam te gyengeelméjű, hogy tapasztalatlan!!! az lehet gyerek, mama vagy épp egy nagyon ritkán kerekező egyén is... de tudjuk, te mindig csak profikkal tekersz, még a nagymamád is tour induló!
meg talán azt vedd számításba, hogy nagyon sok tapasztalatlan bringás van, akiket viszont szerettek kritikus tömegként látni! jah, hogy felvonuláskor ne maradjon otthon, mert kell láttatni mennyi bringás van, de amikor épp mozogna, bringázna, és nem egy autóban pöfögne, akkor már köteles az életét kockáztatni egy 70-es gyorsforgalmi úton!? hát te továbbra sem vagy normális!!!
tudod nagyon jól, hogy azon a szakaszon már mióta ígérik a bringautat és a gyalogosforgalom nagyságát is... és azt is, hogy félhivatalos bringaút, mert rengetegen is használják, menj szólj be mindenkinek te útrakényszerítő gyilkospalánta! ott azon a szakaszon, menj, csináld! érdekes a rendőrök sem szólnak ott, semmit ezért, talán mert van realitásérzékük, hogy valkiknek lehet az ad biztonságot, mert számukra az úttest ott és akkor alkalmatlan a biztonságos kerékpáros közlekedésre.

nah-nah!!! öregecske... ne mondjad már aztat, hogy a járdázás ott és egy tömött nagykörúton ugyanaz!!!? vagy szerinted, már az embertömeget összehasonlítva és az autók sebességét!?
továbbra is bizonyítod nemkomplettségedet, ha neked mindegy 70+km/h 0 ember vagy a belvárosban 50+km/h sok-sokember a járdákon.

ahha, akkor hol van most a légszennyezettség elleni error??? error van öregem, mert ilyenkor nem számít, hogy az meg áramval megyen? amit szétégetnek valahol messze egy erőműben és megdöglik éppen tőle valaki vagy valami madárka!? akkor már hősiesen letekeri azt a 1,5-2 km-t a kihalt járdán és nem szárad madárélet a lelkén. te kétszínű pötsfej!

ilyen egy álkörnyezetvédő sötétzöldet, hihhetetlen!

terror 2010.11.25. 14:51:48

@GG81: Szerintem ennel lejjebb nem tudsz sullyedni, de biztos vagyok benne, hogy meg fogod probalni. Hajra :)

Perillustris 2010.11.25. 14:52:37

@GG81: "a kresz egy szóval sem konkretizálja az út alkalmatlanságának fogalmát... épp ezért egyéntől függően szubejtív, mit ítél annak"

VI. EGYES JÁRMŰFAJTÁK KÖZLEKEDÉSÉRE VONATKOZÓ KÜLÖN SZABÁLYOK

"Nem alkalmatlan az úttest kerékpárközlekedésre, ha azon nagy a forgalom, és emiatt ott veszélyes közlekedni, vagy az úttesten jelzőtábla, illetve szabály tiltja a kerékpárral való közlekedést, tehát ezekben az esetekben a járdán tilos a kerékpározás."

ex-dr. vuk 2010.11.25. 15:30:29

@GG81: alapvetoen azert veszelyes ma Budapesten kerekparozni, mert a gepjarmuvezetok szelvedojen egy kerekparos-szuro van, ami lathatatlanna teszi a kerekezoket a soforok szamara.
Ezen lehetne valtoztatni, es akkor mindjart nem lenne gond.
Ugy tunik, hogy ezeket a szuroket nyugatabbra gyartott kocsikra nem teszik ra. Tapasztalat.

GG81 2010.11.25. 17:34:24

@vuk_: egy pillanat, te messziről írós... ;-) olvasni viszont olvashattad volna többek által is írtan, hogy már sokkalta jobb a helyzet és évről évre csak javul...

nyugi, egyedül bringázva én ott vagyok a közlekedésben és látnak is és tudják, hogy mi jár a bringásnak elsőbbség és mi nem, amit én meg is adok számukra.

GG81 2010.11.25. 17:36:40

@Perillustris: nah, és én mit írtam... forgalom. adott személy számára a forgalom veszélyes mértékű, benne van, le lehet szállni szerintem már a témáról, lévén gyorsforgalmi út és kb. az önkormányzat kerékpárút halogatása felér egy szándékos veszélyeztetéssel.
persze, csak ha egyetértesz.

GG81 2010.11.25. 17:38:09

@errorka: óóó, nem elég volt megint beégetni az ellentmondásaidat... de ha gondolod írj még, égj még. nagyon sok mindenre nem reagáltál, mert a tények makacs dolgok ugyebár...

terror 2010.11.25. 18:24:43

@GG81: Az olyan tenyeket, mint amiket te gyartasz, orvosi esetnek hivjak. Kb. olyan, mint amikor szerdan azt mondjak, hogy szerda van, erre te beirod, hogy szombat van, majd oromtancot jarsz, hogy nem kell dolgozni menni, es ezt neki is allsz terjeszteni. Aki meg ellent mer mondani, az beegett, meg hazudik :)

Amugy meg mara eleg esti meset vetitettel nekunk, ugyhogy eleg volt, koszi :)

Inkabb megyek es lezavarom a jardarol a nagymamakat...

Mithrangil 2010.11.25. 19:56:59

@GG81: Gyerek mehet a járdán, nagymamák úgyis békávéznak, szóval szarok a példáid. Amúgy meg nem vagy összenőve senkivel, nyugodtan mehettek külön. Utoljára írom, azért mert egy gyáva szar alak vagy, azért még nem alkalmatlan az út a kerékpározásra, kötelező az úton menned. Ha azt nem érted, akkor a te készülékedben van a hiba. Triplapostért sry, utcai WiFi-n voltam.

GG81 2010.11.26. 09:13:15

@Mithrangil: ojjjjjaj, egy újabb orvosi eset szegény hibással karöltve... már Perillustris barátotoknak sem hisztek, pedig bemásolta mi a stájsz a nagy forgalom esetén...

te azt már megint honnan tudod, hogy egyedül közlekedve én hol járok??? ilyen jó haverok lennénk, hogy beszámolok neked róla minden este lefekvés előtt!? álmodozz csak te szerencsétlen.

reális, ha együtt magyünk biciklizni, akkor menjünk külön (biciklizni)... tudod mit jelent az együtt, vagy tényleg ennyire együgyű vagy!??? reális.

GG81 2010.11.26. 09:22:36

@errorka: te utolsó tényferdítő!!! olvasgasd hiteles forrásként Perillustris barátod beírását és sűrű meakulpa között talán nem csinálsz magadból még nagyobb hülyét...

te qrvaügyes, aki azt hiszed, hogy bringával a seggedben születtél, ugye a sínesőgyerek!!! azért fosol átmenni a szabkikötő végén a síneken, mert rossz emlékeid vannak??? akkor szállj fel a hévre vagy toljad vagy tekerj a járdán ott, de NE MENJ ÁT A PIROSON!!! te kis szánalmas pöcs, akkor te is alkalmatlan vagy ott közlekedni, mert fosol átmenni szabályosan és idióta ideológiát gyártasz...

röhög a vakbelem.

a tények ellen továbbra sem tudtál mit felhozni... miért volt pl. szmogos az első két hónapban.

a mókuskicsináló kedvesedről is hirtelen nagy kuss lett, de hisz nemcsoda, mert kiderült az általatok is hiteles forrástól, hogy igenis alkalmatlan lehet egy kezdő számára a nagy forgalom miatt az úttesten történő kerékpározás... jah, sorreee, csúnyán-csúnyán megint beégtél! és ő legalább átteker a vonatsínen, sőt ahonnan már 50-es a korlátozás az úton teker... ami neked a gyenge pont. ez inkább ciki barátocskám!
a haverod ötlete, hogy menjen külön... megnézném, hogy a kedvesét, mamáját, pulyáját hagyná egyedül ott tekerni, megbotlik valamiben majd kiesik az útra a kama3 elé és várhatod az Agip kútnál napestig... szánalmas férgek vagytok, akik csak saját érdeketekből forgatjátok a szabályokat, aki pedig jogosan járdázik (gyorsofrgalmi út mellett, talán nem véletlenül szoktak traffizni is, nem?, hogy bírságolják szét az összest jogosan) azt nézitek hüjének... ki vagytok fordítva, el fagytok ferdítve, te utolsó légszennyezettségmester, mert hát ebben is láthattuk mennyire tudsz objektíven látni!!!

terror 2010.11.26. 10:57:03

@GG81: Mondom en, hogy neked bajod van :) 15 ev alatt 1x estem sinen, az is epp veled volt, ha meg emlekszel, es tiszta takony volt a sin a Parlamentnel.

Nem fosok amugy atmenni, csak elofordult, hogy ugy mentem at, ha a helyzet megkivanta, hogy elkeruljem a veszelyhelyzetet. Azota se volt ra szuksegem egyebkent. Nagy ritkan elofordul, hogy kiiktatom a veszelyhelyzetet, ez mondjuk evi par alkalomban ki is merul, es 3 meter. Ti meg 1.5-2 kilometereket jardaztok oda-vissza. Amugy tenyleg keptelen vagy olvasni? Leirom ujra: jardazzatok ott, te seggfej. De utana ne hordjal le masokat, amiert jardaznak. Mit nem lehet ezen felfogni?

A haverom nem tudom kicsoda. Az, hogy valaki osztja a velemenyem, nem jelenti azt hogy a haverom.

Egyebkent az en baratnom a Lagymanyosinal levalik, felszall a HEV-re, es a Szent Imren talalkozunk. Visszafele ugyanez. Mert en utalok HEV-ezni. Mondjuk mi 30-as IQ felett vagyunk, szoval meg tudtuk ezt oldani.

Es most akkor ha a pulzusod visszaesett 350 ala, es az adrenalin szinted lecsokkent a normalis felere, es nem turboztatod az agyadat, akkor olvasd el ujra, mit irt be Perill. Mert en azt latom, hogy nem teged igazol.

Egyebkent a korabbi ertelmisegi hozzaszolasaidban szamon kerted tolem, hogy ha tomegesen tekerek, akkoris szabalytalankodok-e. Erre en irtam, hogy akkor tok maskepp teker az ember. Es te meg okoskodtal, hogy ez mekkora blama, es hogy szabalytalansagra nevelem az ismeroseimet.

Csak nem megint magad ellen hazudoztal?

Figy, megirtam korabban is, hogy ez a gond azzal, ha ossze-vissza hazudozol. Egyik portalra ezt, masikra azt, harmadikra amazt, mindig ugy, hogy eppen te tunjel jo fejnek. Elobb-utobb elveszted a fonalat, es kiderul, hogy egy szar ember vagy.

A stilusodbol itelve pedig erre mar te magad is rajottel, es ugy latom, faj is elegge :)

kreaKtiv 2010.11.26. 11:53:14

Bringások, tudja valaki, hol van jó downhill lehetőség itt Budapesten ? Aránylag egybefüggő hosszú erdei út kéne lefelé...
Széchenyi-hegy?
Hármashatár-hegy?
János-hegy?

GG81 2010.11.26. 12:10:11

@errorka: öcsém, megint próbálkozol, de nagyon nem megy! meg saját sz@rgyurmázó szabályértelmezéseid miatt akarsz engem valaminek beállítani!?

sorban:
ok, ott járdázás lesz, mert az a biztonságos.

a különböző bringázási stílus pedig ott merül ki, hogy amikor egyedül megyek, akkor az úton, tádá!
a csoportos csürhemozgás, mint a CM-en nagyonelengedettségben zavargók és e között akarsz megint párhuzamot vonni??? te simlis.

a járdázásra akkor ugrik a többség és én is, ha azzal menőznek, hogy ott cikáznak köztük... upsz ez is mekkora különbség!
sőt az is belefér te nagyokos, ha bringaút és bringaút között 10 méteren nincs csak járda... persze attól a rendőr még büntethet ott, de ha ilyen szarul van megcsinálva és inkább örülnek, hogy valaki használja...

jah, a parlamentnél biztos takony is volt a jégen, meg halakkal volt felszórva az út... érzékeled a problémát, akkor te sem voltál még nagy spíler... de gyakoroltál.

én nyugodt vagyok cimbora, nyugodj meg, és kérlek ne is pityeregj a nagy bedőléseid fiaskója miatt!
mert érdekes még mindig nagy a kuss egyes dolgokban...

mi meg szeretünk együtt bringázni, nem keressük a külön utakat... bérletes? jegyet vesz a bringának???

jajjne, már megint odalyukadunk ki, hogyte mennyire egyenes ember vagy!? azzal, hogy beismered, hogy dúrván pirosozol, mert szerinted az a biztonságos, ahelyett hogy héveznél te is... jah, de most már nem persze, értem.

perril idézetére... a nagy forgalom nem kizáró... de lássuk csak mi van arra... khm.: gyorsforgalmi út, megsüllyedt és repedezett úttest, gyorshajtó közveszélyes autósok, tehát van bőven mérlegelési lehetőség a dologban, ha a rendőr megállít ott. mert ebben az esetben mérlegelhet és elég jó esélyekkel indul a kifogáslista.
de te már megint mit ferdítesz!? egy belvárosi járdán miért ment az emberünk ma reggel is? amikor speciel üres volt a nagykörút!? te ezt tényleg egyenlőségjellel akarod ellátni??? a rendőr mérlegelni fog öcsém, és úgy ahogy a belvárosban cikázó randalírozókat megbünteti, úgy a szabadkikötőn meg sem állít, mert látja mi a helyzet...
nem veszed észre, hogy jogosak az indokok ez esetben? jah, dehogynem, amikor 1 ember miatt járhatatlanná lehet kiáltani egy bringagyalogot!? ahha... szánalmas vagy.

az, hogy meg hol mit írok, ugyanazt mindenhol... érdekes, erre a gyorsforgalmis esetre senki sem ugrott csak azok akik szerint a bringagyalog 1 embertől járhatatlan... ééérdekes.

te meg itt egyszer vetítesz, hogy akkor ne közlekedjen, ha nem tud ott menni és úgy, de a piroson át lehet menni félelemből, gagyiságból és beszariságból... te egy gerincoszlop vagy, de kár, hogy a csigának nincs olyanja!

maradok röhögő olvasója!

terror 2010.11.26. 12:49:34

@GG81: Egy gyorsforgalmi uton, ahol akkora a forgalom, hogy nem tudtok tekerni, 1cm-en belul huznak el a kamazok, ott szerettek egyutt bringazni? Illetve onnan 10cmre, egy padkanyira? A felrepedezett jardan, amit mondjuk mostmar megfoltoztak, de szet is volt vagdalva egy darabig? Mindezen a nagymamaddal? Aki amugy a feleseged? Figyeled, hogy miket irsz? Szerintem eleg perverz.

Kb. az a szint, amikor az ember azert szeret a dugoban ulni, hogy hallgathassa a zenet. Mintha otthon nem lehetne. Vagy hogy addig is a csaladjaval van. Mintha az erdoben kirandulva nem lehetne. (Ezeket a hozzad hasonlo IQ zsenik nyilatkoztak.)

Az egyenlosegjelet te huztad be a korabbi 800+ hozzaszolasodban, amikor mindenki csicska geci volt, aki bringaval szabalytalankodni mert. Mert te nem. Most, hogy kiderult, hogy te is szabalytalankodsz, most mindenki mas a geci, es te vagy a feleseged hos ferje, aki a jardan vezeti az o nepet.

A CM nem tudom hogy jon ide. Korabban turakrol volt szo (te is tudod, csak megint el akarod adni magad), en meg nem a CM-re jarok turazni.

Vesz jegyet. Most akkor ti vagytok a balfaszok?

Masok szabalytalansaga nem jogosit fel arra, hogy te is szabalytalankodj. Teged foleg nem, mert mondom, itt - meg mas oldalakon - is kopkodtel mindenkire, aki szabalytalankodni mert. Teccik erti?

"te utolsó tényferdítő!!! olvasgasd hiteles forrásként Perillustris barátod beírását és sűrű meakulpa között talán nem csinálsz magadból még nagyobb hülyét..."

vs

"perril idézetére... a nagy forgalom nem kizáró... de lássuk csak mi van arra..."

Es keresel tovabb, mas es mas kifogasokat. A szegenysegi bizonyitvanyod, az van szettoredezve, annyiszor mutogattad mar.

Ha ezek a repedesek meg megsullyedt aszfalt zavar, akkor ne bringazz a varosban. Mert eleg sok helyen van ilyen. Vagy mindnel menekultok a jardara?

Perill mar a baratom, nem csak a haverom! Milyen konnyen gyulnek itt az ismerosok :)

igazi hős 2010.11.26. 20:42:05

@kreaKtiv: Azt hittem ebbe a blogba már nem írok, a kialakult "vita" miatt, de mégis: Budán mindenütt turistautak vannak a hegyekben, sűrűn kirándulókkal, gyakran gyerekkel, oda ne menjetek bringával. (Na jó, szép kényelmesen, kulturáltan lehet, de ez utóbbi elvi alapon ütközik a DH-val.) DH-sok húzzanak el ahova gondolom, de legalább valami járatlan vadonba!

GG81 2010.11.27. 11:16:15

@errorka: ahha, akkor ha nem esett le volna leírom a szabálytalanságokat elvető buta agyadnak pár dolog közti különbséget, amit egy rendőr is mérlegre tehet...

te párhuzamot vonsz a KÉNYELMI és ÉLETVESZÉLY miatt tett dolog között! ügyes, nagyon ügyes.

lássuk mivel főzünk. adott egy útszakasz, aminek alternatívája egy fizetős lehetőség, a hév lehetne, de az ÉLETVESZÉLY, átélt, tapasztalt életveszély miatt már simán belefér az úttest az ignorálandók közé, amit érdekes módon sokan követnek ott, tehát járdáznak. lássuk, hogyan igazol az élet, a szabály alóli legális kiskapu:
-mérjük össze mennyi rendőri intézkedés volt azon a szakaszon bringással szemben,
-mennyi jel utal az útvonal veszélyességére,
-mennyi gyalogospanasz érkezett az ott járdázó bringázókkal szemben...

nos vessük össze ezt a csupán kényelmi okokból, pl. a margithídon áttekerők eseteivel... rendőrségi bírságok, folyamatos gyalogospanasz. jah, ami ott nem is járda volt már hivatalosan, hanem gyalogút. tehát 400 métert legálisan áttolhatta volna bárki, de nem... itt ez volt az egyik reális legális lehetőség.
nyugi, és pont ezért büntettek a mrgthídon, mert az bevállalt brahi, KÉNYELMI szabáltalankodás volt... állj csak fél lábon a szabadkikötő mellett öregem addig, amíg fel nem épül a bringaút és amiatt ott a járdán tekerésért büntetnének!!! :-) óh, de ezt te most már dafke nem fogod megérteni, mit is jelent a mérlegelés, mikor lehet alkalmazni...

gratulálok, hogy a kényelmi, bringásvízfolyás agyatokban ezek a tények összemoshatók.

jah és sikeresen továbbra is összemossátok a legális kiskapus és rendőr által mérlegelhető járdás bringázást, indokolt helyeken... azzal, hogy gyakran a pirosjelzést semmibe veszitek oly büszkén. ahha. hát gratulálok.

már megint a 800 szopatós kommenttel jösz, hogy 800 komment védekezésbe szorultál bénaságod pirosozása miatt!!!??? ez inkább részedre szánalmas. merhá' ugye mehetté' volna hévvel, de akkor nem lehetett volna arcoskodni a kerékagyon, mekkora hűdemájer átmerekmenni a piroson ph@sz vagyol.
jelzem újfent, balfaszkodásod miatt képtelen szakaszt PIROSON/TILOSON tudtad csak megtenni, ezen mai napig röhögök, hogy ez indok, bár a parlament előtti teljesítményre visszegondolva komolyan berögzült a sínpara a fejedbe! :-DDD

látom a családi státuszokkal sem vagy tisztában és a mondatértelmezéssel is gondjaid vannak... ez pedig irodalomóra hiánya... bár ha olvasni sem tudsz, akkor a kresz is egy képeskönyv számodra max.

a többi meg megint a szokásos ferdítéseid, meg válaszok elhallgatása a tényekre...

GG81 2010.11.27. 11:17:27

@Mithrangil: nektek forog kerékagyatokban fokaskerekek...

terror 2010.11.27. 11:49:35

@GG81: Irtal 1000 karaktert, en leirom 1 mondatban: neked szabad, masnak nem.

Eluntam a vitat, irogass masnak.

Ha nincs aktiv rendori jelenlet, lehet szabalytalankodni. Koszonjuk az eszrevetelt!

GG81 2010.11.29. 07:42:29

@errorka: leírom mégegyszer... ott lehet "szabálytalankodni", ahol erre van reális indokod, ÉLETVESZÉLY! vagy hüje a kerékpáros infra vonalvezetés és itt most a kőkemény járdázásról van szó, az ottani szabályok betartása mellett.

míg neked meg a saját bénaságod miatt, sínprofikám át lehet menni a piroson. ez neked az egyszerű mi!? meg az ugyanaz...

k_attila78 2010.11.29. 09:43:23

@errorka: bizony leírta már többször hogy szokott szabálytalankodni mást meg felelősségre von ugyanazért meg rendőröst játszik és megfenyegeti a közlekedőket akik nem úgy közlekednek mint ahogyan ő szeretné, kizárólag kötözködni van itt nem érdemel figyelmet...

terror 2010.11.29. 10:22:35

@GG81: Tehat ahol a sinen 70-el huznak el melletted kanyarban elozve, mert leszarjak, hogy ott mar 50-es tabla van, ott nem realis a veszely. Pl. a mostanihoz hasonlo trutyis napokon. Igaz?

Csak ott, ahol nyilegyenes szakasz van, es 2km-en ki kell kerulnod 3 csatornafedot :)

Draga baratom a kinokban. Ulj be az autodba, es mereszd a segged, ne itt dumalj. Koltozz at az autozzra a telre, aztan majd jovore oszthatod itt megint az eszt.

Koltoi kerdes: adott egy utszakasz, 90-el lehet dongetni, majd jon egy kanyar, ami veszelyes, de megsincs sebessegkorlatozas, pedig hajlamos megcsuszni az auto. Befordulsz az arokba. Legkozelebb arra mesz, akkor megint 90-el mesz, csak mert nincs sebessegkorlatozas? Vagy tanulsz a hibadbol, es arra torekszel, hogy lehetoleg ne megint az arokban vegezd?

Egyebkent ha nekem ugatsz, hogy sinprofi vagyok, akkor te meg egy faszkalap vagy, aki egy autot se tud kikerulni, inkabb beleszall, es osszetori magat :) Csak hogy erezd a szintet...

kreaKtiv 2010.11.29. 13:20:05

@igazi hős: nem vagyok megszállott DH-s, annyira nem, hogy sose próbáltam még egy erre kialakitott vassal, nagyon nagy késztetést nem érzek a stílus iránt, nem tartom túl nagy bulinak a min. 1 óráig tartó hegymászást, majd az 5 perces lejövetelt (persze, ha valami jármű felvisz, már más a szitu). Nálam egy jó versenybringa köti össze a kellemeset a hasznossal, a kocsival együtt ütő páros minden helyzetben. Mind1 múlt héten úgy alakult, hogy a régóta használaton kívüli bmx-emért adtak egy beugró szintű dh-bringát, és bizony jó lenne kipróbálni, milyen is technikásabb úton lefelé tépni. NINCS SZÁNDÉKOMBA KIKAPCSOLÓDNI VÁGYÓ EMBEREKET TERRORIZÁLNI, éppen ezért kérdeztem meg, ismer-e netán valaki a közelben konkrét helyet, ami erre alkalmas lehet, mind terep, mint gyalogosforgalom szempontból?

Üdv.

GG81 2010.12.08. 19:19:58

@errorka: akko' számold meg újra a csatornafedőket... és ugye 70+ os a sebességtartomány.

míg te jössz azzal, ha pirostól elindulnak, az eleve 50-es szakaszon, jajjmert sínvan. :-DDD öcsém téged télleg nagyon megfogott az a sínparád! :-DDD

jah, egy autó, ami irányjelzés nélkül bevág eléd az ut széléről a közepe fele, az eggyel egyenértékű nálad. hát továbbra is csak gratulálni tudok...

nagyon kevés vagy! milyen autó öreg!?

jah, és csókoltatom a kerékagyon neveltetett kollégátokat, aki a jobbra kisívben baxott arra figyelni, hogy a szabadsághídnál a bringasávon már zöld van! tehát neki vagy fullpiros vagy zöld, de elsőbbségadási kötelezettsége... ami ugye bringásnak csak jár, megadni nem kell.

GG81 2010.12.08. 19:26:10

@k_attila78: dobok valamit kicsitroll... hogy legyen mit büfizned.

próbálod forrón enni a kását nem finom, szólok. már bocsi, de ki a faxom videózgat itten kib@ nagy felháborodva, hogy ajjaj széjjel gázolják, csak közben ugyanúgy szabálytalan!? segítek, a kis hibás pölö... az meg fáj, ha valaki ezt kicsit orrodalá dörgöli. hát ez meg legyen a te dolgod.

amit én szabálytalankodom, akkor nem várom el másoktól sem, hogy betartsák a szabályokat, mert tudom mi a bizalmasság elve. hát ennyi, de ha ezt leírom a hüje fejeteknek már felháborodás van.

akartok változtatni, legyetek szabályosak! mert ez így csak vihar a biliben, a kis fejecskétekben.

követelőzni tudtok, de amikor valaki a kötelezettségeiteket forszírozza egyből jön a mantra, nyomjátok csak, látszik az olvasók számára a dedós szintetek... :-D

terror 2010.12.08. 19:26:52

@GG81: Elarulok neked egy nagy titkot te majom. Nem minden csatornafedot kell kikerulni, csak ami szar. Es ezek kozott is van ami kerulheto jobbrol. Ez a bolcsesseg meg ingyen volt, a tobbi mar fizetos.

Ha igy fosol a csatornafedoktol, nemtom hogy bringazol a varosban. A katyuk szarabbak ennel.

Ja bocs, elfelejtettem, hogy a jardan nincsenek katyuk...

GG81 2010.12.08. 19:31:53

@errorka: egyet lehet jobbról kerülni igen, a többi balos...
te, te majom, emlékezz a sínes jelenetedre... de ez már szintén csak membereknek adható infó... a profik még a felfestést is kerülik, nemhogy a csúszós fémes felületeket, de azért hajrá nyomjad a csatornafedeleken, főleg, ha megvan mind, a napokban láttam egyet, ahol tátongott az űr!

öcsisajt, már megint próbálkozol!? ;-) bringaút a helyes válasz és érdekes mód az általatok olynagykedvvel hivatkozott bécsban is a bringaúton megy a bringás, a futártól a zegyetemistalányig!, jah és ott is sok-sok járdán és nem úttesten vezetett vonalvezetés van, mégsincs ekkora kerékagysírásrívás, drámaszakkör, mint amit itt lerendeztek, hisztieitekkel...
láss világot, megsegít!

terror 2010.12.08. 19:46:37

@GG81: Egy regi dakota kozmondas szerint az a csatornafedo, ami nincs, az nem is csuszik.

k_attila78 2010.12.09. 08:09:47

@errorka: :) felesleges próbálkozás egy olyan egyedet meggyőzni aki úgy gondolja hogy az ő szabálytalankodása az jó, ha viszont más teszi az nyilvános akasztást érdemel. A stílusából könnyen rá lehet jönni, hogy egy megkeseredett ember akinek a legnagyobb élvezet blog-on kötözködni... Őszintén sajnálom szegényt...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.12.14. 21:01:57

Egyetértek a bringásokkal, de mi a hír? 120 nap alatt 100'000? Ez szerintem rohadtul nem sok. Ez 12 órás napi átlagkihasználtásggal számolva percenként picivel több, mint 1 bringás...

Perillustris 2010.12.14. 22:03:56

@molnibalage: Az a hír, hogy ha van használható infrastruktúra, akkor van használója is.

terror 2010.12.23. 11:03:35

@Stock: Tudom, hogy leszarod, de azert ezt itthagyom neked is emlekbe:

"Budapest esetében – a környezetvédelmi hatóság adatai alapján – az inkább közlekedési eredetű szállópor-kibocsátás több mint 75 százaléka a gépjárműforgalom eredménye."

Ennyit er az, hogy az EU-ban 16%, itthon 21% (hacsak nem nott azota ez is, mert ez a 75% is korabban 50-60% korul szerepelt az anyagokban).

Ezek az EU-s vagy orszagos atlagok eleg csalokak, mert tenyleg nem tunik soknak. Viszont a 75+% azert mar eleg jelentos. Vagy nem?

GG81 2010.12.23. 16:58:34

@k_attila78: akkor az érzés kölcsönös drága trollka. a többire meg nem is érdemes válaszolni, ha nem olvasod az írásokat csak nézed! a kreszkönyvben legalább voltak színes képek.

nah, örülj karácsony alkalmával is dobtam neked valamit.

GG81 2010.12.23. 16:59:38

@errorka: hát ennyire futotta és a bemásolt értelmezhetetlen bullshit adatok ide is...

Béla11 2011.05.25. 16:25:00

Természetesen senkit nem szeretnék megbántani, de ezt én másként látom.

Ez a mérés a világon semmire nem volt jó:)

Max. annyi derült ki, hogy emberek csapatokba tömörülnek valami kedvéért.

Mérni úgy kellett (lehetett) volna, hogy senki ne tudjon róla mikor hol stb. mér valaki. Persze csak a biciklisek számát mérni még így is értelmetlen.

Szerintem ebben az esetben mérni kellet volna a teljes forgalmat átalakítás előtt, hány autó, hány bicikli, mekkora a levegő szennyezettsége, az autók átlagos haladási sebessége stb. és összehasonlítani a mostani állapottal.

Gondolkoznia kellene annak is aki játékból, dacból ki tudja miért bicikliket emelget, hogy mi lesz a következménye!

Sok érdekeset írtak már előttem, pl. hogy gyerekkel akar biciklizni ott, nekem eszembe sem jutna ilyen forgalmas utak mellé vinni a gyerekem.

A másik ami még nagyon tetszett, hogy közlekedési eszköznek használná a biciklit, mert "Ő profi".

Egy pár tíz évet én is bicikliztem, ha van rá lehetőségem még most is elmegyek ide - oda, de ha gyorsan akarok menni, vagy messze megyek a bicikli utakat kerülöm a legjobban, mert nem lehet haladni.

Egyébként nem is igazán értem miért kell erre a szakaszra bicikli út, hisz ugyan olyan közlekedési eszköz mint a többi megvannak a szabályok amit be kell tartani és kész. Nem?

Pl. motor sáv sincs pedig az is kisebb mint egy autó, ami meg kisebb egy teherautónál…

Gondolkozzatok el. Na mindegy.

Még egyszer bocsi.

Perillustris 2011.05.25. 16:48:32

@Béla11: Röviden: a mérés arra jó, hogy szakmai tárgyalásokon már nem csak beböfögni kell egy-egy számot.

Teljesen normális elvárás, hogy egy belvárosi lakos is elvihesse a gyerekét bölcsibe vagy oviba - biciklivel.

A kerékpárút nem egyenlő a kerékpársávval. Előbbit nehéz jóra csinálni, utóbbit könnyű.

A motort nem lehet összehasonlítani az emberi erővel hajtott bringával, egészen mások a menettulajdonságai.
süti beállítások módosítása