Friss topikok

Címkék

afrika (4) alkohol (11) andrássy (3) armstrong (4) ausztrália (6) autómentes (24) autós biciklis ellentét (3) baleset (35) bam (4) bérbicikli (30) bicikli (18) biciklibulvár (6) bicikliparkoló (8) biciklis futár (9) bicikliút (134) bírság (10) biztonság (54) biztosítás (5) bkk (8) bkv (9) bringázz a munkába (4) bubi (14) buda (3) budapest (79) buszsáv (3) cannondale (4) critical mass (50) dánia (3) demonstráció (5) design (31) divat (8) downhill (8) dr kerékagy (5) egyesült államok (4) emelés (3) empamo (6) energia (3) energia bringa (5) építkezés (4) extrém kerékpár (3) e bike (5) felmérés (6) film (6) fotó (4) futár (3) gkm (4) google (4) gyerek (3) hátizsák (3) herebántalom (5) hibrid (4) híd (10) infrastruktúra (6) járda (3) kampány (4) képzőművészet (7) kerékagy (3) kerékpár (15) kerékpárbarát (3) kerékpárosklub (5) kerékpársztráda (6) kerékpártároló (3) kerékpárút (3) kína (3) kiskörút (7) kocsma (6) koppenhága (4) közbicikli (3) közbringa (3) közlekedés (4) kresz (17) kvvm (3) lakat (5) lámpa (4) levegő (7) london (15) lopás (16) magyar kerékpárosklub (3) margit híd (25) maszk (3) máv (7) mkk (3) mtb (3) nagy-britannia (3) new york (9) nyereg (7) obama (4) önkormányzat (21) orfk (4) párizs (7) parkolás (4) parlament (4) rakpart (3) regisztráció (3) rendőr (35) schwinn csepel (3) sisak (14) statisztika (3) szeged (3) szerviz (3) szex (5) sztrájk (8) tábla (4) tél (10) térkép (5) tolvaj (5) túrázás (8) urbánus (39) városi biciklizés (44) verseny (3) videó (12) világítás (6) víz (4) vonat (4) zene (5) Címkefelhő

Libasorban megy a bringázás a Margit hídon

2010.06.08. 16:13 - kirk kapitány

A híd lezárása után nagy felhördülést okozott, hogy az ideiglenes átkelőnek kijelölt déli járdán hatóságilag betiltották a biciklizést. A döntés össznépi ellenállást váltott ki a budapesti kerékpárosok körében, akiknek erős hivatkozási alapot adott, hogy az Andrássy úton éppen egy hasonló szélességű járdán jelölték ki hatóságilag a kerékpárutat.

A tiltás sokáig nem is zavarta a bringásokat, és az elmúlt hónapokban a többség leszokott a tologatásról, amivel legfeljebb a gyalogosok azon részének okoztak problémát, akik feljogosítva érezték magukat, hogy akkurátusan beszóljanak a legelőzékenyebb kerekezőnek is.

20100607363

A rekonstrukció előrehaladtával a hétvégén változott a híd forgalmi rendje, a gyalogos-kerékpáros közös átkelőt áttették az északi oldalra a már újjáépített hídtesten, két oldalt ráccsal elkerített keskeny sávra.

A kerékpárosok az új útvonalon még kevésbé tartják érvényesnek a másik oldal tavaly nyáron elrendelt tiltást. A szűk sávban csak libasorban lehet kerékpározni, a gyorsabb haladás érdekében előzgetéshez pedig csak a kisebb fogalmú hétköznapokon van hely. Tapasztalataink szerint kevesebben vannak, akik leszállnak a nyeregből.

20100607361

Hétvégén a keskeny út bedugul, ilyenkor viszont az átjutás kényelmetlenségét csak fokozza, hogy a gépét toló kerékpáros kétszer annyi helyet foglal, mint a nyeregben ülő, a gyalogoskerülgetés során pedig álladóan beakad a kormány a kerítés rácsába.

Címkék: budapest margit híd bicikliút

494 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekagy.blog.hu/api/trackback/id/tr832065964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Perillustris 2010.06.11. 00:05:04

@GG81: Sosem értem meg, miért kívánja bárki is egy homogén masszaként(sic!) kezelni a bringások tömegét.

A normális bringázásért leginkább úgy küzdhetsz, hogy normálisan tekersz.

@eml: Miután több ezer ember hal és sérül meg az autózáshoz kapcsolható események során, illene leszállni a magas lóról.

eml 2010.06.11. 00:12:37

@Perillustris:
Ma 8 autós miatt anyáztam, bringás miatt nullaszor.

Ez egy kedvező tendencia végeredménye, melynek örülök.

Múlt héten még 2 autó 6 kerékpár volt az arány.
A legkirívóbb az a Hunyadi János úton jött lefele forgalommal szembe, kb 50-es tempóval. Kieg tábla nincs, és ez a kerékpárszervíz táján volt a Hunyadi 4-nél, ahol szűk is.

--

Persze ha nem kell a jó szó, akkor köcsögözhetem a kerékpárosokat tovább.

Ja igen. A városban a bringa ha koccol, abból könnyen lesz halál. Ha két autó koccol, akkor általában lemezkár és papírtöltögetés.

Tényleg próbáld meg a pozitívumokat értékelni, örülj velem a pozitív fejleményeknek te is.

Perillustris 2010.06.11. 00:40:06

@eml: Nézd meg jó, melyik kommentedre válaszoltam.

Hogyne örülnék a pozitív változásoknak. Sok éve dolgozom érte, komoly anyagi- és energiabefektetéssel.

terror 2010.06.11. 00:41:47

@GG81: Zagyvalok, mert leirom, hogy nem emlekszem, hanyszor modositottak? :) Akkor zagyvalok, meg oooo. Megertetted a lenyeget, megint.

Egyebkent ettol fuggetlenul tenyleg vannak hujek, akik bemennek ott a jobbra indexelo melle is. Tudom, miatta majd teged fognak elutni :) Az ilyeneket egyebkent nem sajnalom, gepjarmuvezetokbol is megvan ezeknek a parja, ok a Darwin-dijasok. Masik blogon lehet roluk olvasni...

Amig te csak azt tudod szajkozni, hogy bar bringazol, de a kocsog szabalytalan bringasok, meg stb, addig mi kozben tobben is irjuk neked felvaltva, az osszes szaros postban, az osszes .blog.hu blogon, hogy a szabalytalansag jarmufuggetlen. Es erre te mindig kiakadsz, es nekiallsz fektelenezni Perillt (ez mar legalabb a 3. topic, es mindben megegyezes van, hogy nem is fektelen), meg attol fosol, hogy teged buntetnek mas helyett.

Ugyanazokat szajkozod, honapok ota, mindenhol. Nemhogy beszallnal inkabb az MK-ba, es az epito jellegu otleteidet, hogy hogyan kepzeled a kerekparosok kepzeset, naluk etned fel. Vagy beszallnal a www.bebiciklizes.hu bandaba.

De nem.

@eml: Dugoban ulve jobban felforr az agyvizuk. Ez lehet a megoldas :) Mindenesetre orulok, hogy vannak pozitiv tapasztalataid is...

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.11. 07:24:40

@B0BDobalina: persze, minden nap a Lamborghinimmel hajtok át rajta. Barom... :D

@errorka: izé... hogy ő ezt teszi-e, azt nem t'om. Én biztosan. És készséggel elhiszem, hogy a szabálytalankodás járműfüggetlen, de míg egy autós/motoros sok esetben megkapja a csekkjét, a biciklis nyugodtan szarhat a szabályokra, mert ha nem sikerül helyben lekapcsolni, akkor büntethetetlen, ergo nyugodt lélekkel tesz rája de magasról. + mivel nem kötelező a KRESZ vizsga, sok biciklis nem is tud róla, hogy szabálytalankodik. A járdán kerekezők egy részéről még el is tudom képzelni, hogy tudatlan.
Azt viszont nem hiszem, hogy vizsga nélkül nem tudja a kedves biciklis, hogy a piros lámpa tilosat jelent. Mondjuk az Andrássyn az Oktogon-Bajcsy szakaszon rendszeres, hogy a piroson átmegy egy-egy biciklivel közlekedő egyén. Akkor is, ha hárman állunk sorba a lámpára várva... :(

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.11. 07:29:31

@errorka: egyébként az a baj veled is, meg még sokakkal, hogy azt gondoljátok, kerékpáros=szűk csoport (fórumozók, MK tagok, esetleg sportolók). Holott ennél (szerintem) nagyságrendekkel több a biciklis (beleértve a seggrészegen, lámpa nélkül hazatekerő Józsi bácsikat is ;) ) és a többségük nem igazán törődik azzal, hogy végsősoron járművezetővé válik, ha nyeregbe ül.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.11. 07:31:30

Nincs kedve a társulatnak "csürhébe verődve" megszállni a Margit hidat és barátságosan figyelmeztetni a tilosban teker(g)őket? :)))
Nem t'om, mit szólna némelyik, a tömegen is áttekerő alak, ha öt méterenként eléállna és rászólna valaki. :D

Perillustris 2010.06.11. 08:12:58

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: "de míg egy autós/motoros sok esetben megkapja a csekkjét"

Ne röhögtess már, minap írta be valaki, hogy 250 ezer km alatt 2x került kapcsolatba a Rendőrséggel.

Elenyésző esetben díjazzák a rendőrök a szabálytalanságot, még a passzív cselekményeket, a járdára parkoló bunkókat sem büntetik, pedig ott még üldözni sem kell senkit.

"Nincs kedve a társulatnak "csürhébe verődve" megszállni a Margit hidat és barátságosan figyelmeztetni a tilosban teker(g)őket?"

Írj egy posztot a CM-re, szervezd meg az akciót, hidd el, lesz jelentkező. Így megy ez.

Bobdobalnia · http://youtube.com/bobdobalnia 2010.06.11. 08:13:40

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: "rendszeres, hogy a piroson átmegy egy-egy biciklivel közlekedő egyén"
Légyszi, számold meg, hogy hány autó megy át ugyanott (vagy bárhol) a piroson, csak az elején (a sárgára váltás után), esetleg a másik sávra váltva, nagy gázzal kilőve, mert a sajátjában megállt valaki előtte, mert negyediknek már nem volt pofája/mersze átmenni a piroson. Hányan telefonáltak, hajtottak a megengedettnél gyorsabban, nem indexeltek, mentek át/forultak meg a záróvonalon, Hányan nem engedték át a gyalogost a zebrán, ragadtak a kereszteződésbe, zebrába, parkoltak járdán, tilosban, rokihelyen, vagy vészvillogóval elállva a fél/egész utat. Naponta kb. 200 ilyet látok, mégsem irogatom be blogokba. Természetesen ezek itt mind "bocsánatos" bűnök, de ha egy bringás és átmegy a piroson az FEL-HÁ-BO-RÍ-TÓ, azonnal ki kell végezni, ugye? Akkor is, ha _körülnéz_, és _biztonságosan_ teszi ezt, mert pl. a dugó miatt áll mindenki mindenhonnan.
(Aki nem néz körül, előbb-utóbb elcsapják úgyis, akármin megy át akármivel.)

Bobdobalnia · http://youtube.com/bobdobalnia 2010.06.11. 08:17:11

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: "Nem t'om, mit szólna némelyik, a tömegen is áttekerő alak, ha öt méterenként eléállna"
Délután 5 méternél nem lehet többet gurulni, látszik, hogy nem jársz arra.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.11. 09:49:12

@B0BDobalina: látszik, hogy még ehhez is hülye vagy. De, lehet, sokan meg is teszik. Többek közt ezeket szoktam finoman megállásra kényszeríteni azzal, hogy megállok előttük a fél járdát a bringámmal, a másik felét meg magammal kitöltve. :D
Így jött belém két hozzád hasonló tirpák, mert nem voltak hajlandóak megállni.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.11. 09:52:41

@B0BDobalina: magasról leszarnám, hogy hány autós megy át a piroson, amíg nem jönnek nekem, mivel nincs autóm, nem érzem érintettnek magam.
Ettől függetlenül olyat szoktam látni, hogy sárgát kap, gyorsít, így megy át a lámpa vonalába érkezéskor már piros jelzés alatt. De olyat, hogy 10-20 másodperce piros és úgy is átmegy... eleve nem tud a keresztbe menő forgalom miatt.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.11. 09:55:07

@Perillustris: nem posztként, hanem valamelyik ezzel foglalkozó témában említettem. Nem tolongtak a jelentkezők.

Ami meg a büntetést illeti: hány biciklisről tudsz, akit megbüntettek, mert durván szabályt sértett? Szerintem arányaiban is töredéke annak, ahány autóst/motorost utolértek, pusztán azért, mert az utóbbiakat a rendszám alapján meg lehet találni.

terror 2010.06.11. 10:15:37

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Tehat autoval nem lehet atmenni a keresztforgalom miatt, de bringaval atmennek :)

En peldaul hallottam jardan tekero bringas buntetesrol is, igaz ott volt vmi koccanas. Korulmenyeket nem tudok (csak gyanitani tudom, hogy kiparkolt az auto valahonnan, vagy keresztezodes, es kocc), 12.500-as csekket kapott.

Piroslampazasert is vettek mar ki TOMEGBOL kerekparost, ennek szemtanuja is voltam, szoval buntetnek, buntetgetnek. Az nem a bringasok hibaja, hogy nem eleget.

Aranyaiban kevesebb, ez egyertelmu. Viszont az okozott balesetek kovetkezmenyeit tekintve is egeszen mas az arany, de mar kiveseztuk ezt is nem egy alkalommal.

Andrassy is volt mar pelda. Ott az egesz konstrukcio el van baszva, a lampak, az elrendezes, az utminoseg, minden. Ott mindenki nem normalis, aki azon a szaron megy :P

A jardazassal egyebkent sokszor sajat magat bunteti az ember. Nem egyszer latok olyat is, hogy bringasav mellett teker a jardan. Es CM-en is vannak olyan arcok, akik buszken allitjak, hogy a szeparalt bringaut jobb, es ha kell, akkor orszagutival mennek 5-el, vagy vegigtoljak a rakparti hanyason a cangat, mert ok szabalykovetok.

www.youtube.com/watch?v=PE6ot_Ir53c

Tessek. tizenot nevu trollunktol mar "nyertem" 10 millio forintot, mert szte ilyen nincs, hogy minimum 10 masodperce piros, es atmegy. Persze a "keresztforgalom" itt max. gyalogosokban merul ki. Szoval ilyen is van, nem meglepo modon.

GG81 2010.06.11. 10:16:37

@Perillustris: mert egy homogén masszaként vonulgatnak, ahol aztán tényleg nem az egyéni krezsre nevelés a cél, hanem a lezárt utakon, jobb esetben ugye és rendőri felvezetéssel lehet a csordaszellemmel azonosulni.

nah, azokkal van a baj, akik ezt a csordaszellemet nem hajlandóak levetni a buli felvonulást követően, hanem az életben, a forgalomban is kivagyiskodik a 2kerekűjén.

ha figyeltél volna, a normális bringásokkal nincs is bajom. ma reggel is megálltak a pirosnál és zöldre indultak, akiket én láttam. csoda is lehetne, de tényleg ez lenne a normális.

az a probléma, hogy egy ilyen célirányos blogon, ha valamiféle szabálytalanságot hozunk fel... hogy kib@ nem tudja megvárni míg zöld lesz, hanem már pirosban elindul, hogy cseszik a szabály ellenére leszállni a cangáról... akkor ezek kis vétségecskék el vannak nézve, meg vannak magyarázva.

jöttök állandóan ezekkel az állandó autós összehasonlításokkal, amikor ez egy kerékpáros blog! az autóson sem írja az a hüje, aki átmegy a piroson, hogy de a bringások is át szoktak! sőt, az össze kommentelő el is küldi a ph@szba!
mert az össze kommentelő tudja, hogy lehet legközelebb őt kaphatja derékba egy kereszteződésben. és ezért írom azt, hogy egy buzi szabálytalan biciklis miatt egy idióta sofőr állhat "egy" másik, akkor éppen énbringáson. ez sem normális, de kezemlábam összetörve nem csak az autósra lennék kiakadva, akit egyébként jól meg fognak baxni természetesen.

én normálisan tekerek, mint ahogy épp ezért sem azonosulok semmilyen szervezettel.

GG81 2010.06.11. 10:23:43

@errorka: olvasd ez előzőt is, nem akarok nagyon ismételni.

tessék megint egy olyan dolog, amit egy autós blogon nem látsz. ha valaki büszkén állítaná ott, hogy egy közútra szabálytalan verdával nyomul nap, mint nap vagy azzal dicsekedne, hogy majd szétesik a verdája, a topic ÖSSZES kommentelője elküldené őket a vérbe!!!
itt meg, fixi pályaversenybiciklivel a forgalomban!? sima ügy... hát ezért nem fűlik semmilyen szervezethez sem csatlakozni, mert azok is elnézik ezeket a kis stikliket.

itt szajkózok meg az utakon, azoknak, akik szerint ezek a kis stiklik semmiségek.

és nem az autósokra mutogatni, betetted újra a pirosozós autót... rendszám és feljelent, és videó bizonyíték. de bringás? egyzser-kétszer...

szóval bringás blog, a bringás cuccokra figyeljünk már oda, ne állandóan az autósoknak lehet, brühü!

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.11. 10:29:49

@errorka: ne csinálj úgy, mintha nem ismernéd az Andrássyt! Van legalább két hely, ahol az autósok nem is tudnak továbbmenni a pirosnál, mert balról jövő autók fordulnak az Andrássyra, ami a kedves, piroson áthajtó biciklist egyáltalán nem akadályozza.
Ettől függetlenül állítom: több bicklis megy át a piroson, mint ahány autós, ugyanazon a szakaszon.

eml 2010.06.11. 10:33:51

@errorka:
Az opel kombi szerintem rendőr, és éppen vonul. Nem mindig célszerű a rendőrnek szirénával hangoskodni, különben nincs tettenérés, és nem bizonyítható a dolog.
Kockázd ki és nézd meg figyelmesebben.

A második lámpánál a kerékpár hol ment át?Ez a video akkor érne valami, ha a kerekes a második lámpánál megáll.
Így azt bizonyítottad, hogy MINDENKI átmegy a piroson. A KERÉKPÁR ÉS AZ AUTÓ IS.

terror 2010.06.11. 11:43:22

@GG81: Ja, kommentelnek a blogra mondjuk 100-an, es kozben napi szinten tobbezren intezik szabalytalanul a mindennapos dolgaikat. Attol meg, hogy nem valljak be, vagy nem forumoznak, attol meg csinaljak.

Szetesik a verda vs palyakerekpar/fixi - nem ertem az osszefuggest. Az egyik balesetveszelyes es/vagy kornyezetszennyezo, a masik pedig egy mas stilus. Az, hogy te meg en nem tudunk fixivel biztonsagosan kozlekedni, nem jelenti azt, hogy nem lehet. Nem is minden fixi fektelen, elsofek azert sokaknal van, es ha hiszed, ha nem, nem egy embert ismerek, aki skid+elsofekkel hamarabb megall, mint en elso+hatsoval (orszagutival persze).

Nem ez a jellemzo, de meg lehet tanulni profi modon hasznalni ezeket is.

Te vagy, aki allandoan ugy irja a szabalytalansagokat, mintha bringas privilegiumok lennenek. Es nem azert irjuk, hogy masra mutogassunk, hanem hogy felfogd, hogy mindenki szabalytalan. Tok folosleges azon rugozni 3 honapig, hogy te lattal egy fixist, akinek nem volt fekje.

Nyuggerkoma meg irta a 10 masodpercet, azert linkeltem. Nem azert, mert minden gepjarmuvezeto ezt csinalja, nem azert, hogy ezzel 5db 2 masodperces pirosozasra engedelyt adjak barkinek, pusztan szemlelteto eszkoz, hogy igenis vannak ilyenek. Nem egy, nem ketto, csak ritkabban futni belejuk, mert mondjuk mas utvonalon jar az ember. De ettol meg letezo dolog.

Rendszam, feljelent, aztan letagadja, es nekem kell bizonyitanom, hogy o ult az autoban. Amit tanuk es perfekt, arcot bemutato fotok hianyaban nem tudok megtenni, es ejtik az ugyet, rossz esetben meg fizethetek is. Na, ennyit a rendszam = automatikus buntetes temarol. Uncsi. Kerekparon ugysem lesz sosem, mert nemzetkozi egyezmeny tiltja. Kar ezen rugozni.

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Igazabol az Andrassy nem erdemli meg, hogy vitazzunk rola. Mindenki megy ott ossze-vissza. En pl. ha nagyritkan arra keveredek (kerulom, ahol lehet), akkor megyek az uton, az autok lampaja szerint. Olyan is van, aki felvaltva nezi a lampat, es mindig aszerint megy, ami epp zold. Ez sem feltetlen szep, de ha siet, menjen :)

terror 2010.06.11. 11:55:11

@eml: Nem egeszen ertelek. Rendszamot nezted? Nem tunik hivatalosnak, bar a civil autoknal nem tudom, hogy megy ez. Ha vonul, mert alcazza magat de siet, akkor miert nem megy at a Soroksarinal is a piroson?

A keros, aki amugy en vagyok, milyen piroslampan ment at? A 2 kanyarodo savnak van piros, egyenesen viszont zold.

eml 2010.06.11. 12:12:51

@errorka: Típus alapján, hátsó antenna, és ugyanilyen típusból már láttam rendőrautót, plusz itt sebessegmeres.info/radar.php?order=Rendszam&sort=DESC&uz=1&aktiv=1&fix=7&album=0#filters ha megnézed, akkor a KTJ sanszos a rendőrségre.

A Sori úton lehet azért nem megy át, mert az már neki is durva. Esetleg csak egy kis kék villogója van a szélvédő mögött, ami nappal nem látszik.

---A lámpa, mivel a zebra előtt van az út jobb oldalán, vonatkozik minden úton haladóra.---
Megnéztem mégegyszer, az a lámpa úgy szar ahogy van. Kicsit megtévesztő, a második lámpa elhelyezése miatt.

Mon3 2010.06.11. 12:15:36

@GG81: Van egy szűk réteg, aki valójában közlekedésre használja a kerékpárt. Elvszerűen viselkedik, betartja a közlekedési szabályokat, és küzd a kerekezés elfogadtatásáért, no meg persze végletekig védi a mundért. De ott van a másik oldal, aki egybe mossa az összes olyan embert, aki valaha megfogja a kerékpár kormányát. Kerekesnek tekinti: - A részeg Józsi bácsit Karakószörcsökről, aki a főút közepén egyensúlyozik részegen. - A Mariska nénit, aki a piacról karjelzés és elsőbbségadás nélkül kanyarodik ki az autóbusz elé. - A vasárnapi kiránduló kis családot. Elől apuka, utána a gyerekek, és hátul anyuka, és így vidáman tekernek az ellenkező forgalmi sávban. - A három sávos főút legbelső sávjában kemping biciklivel vidáman tekerő tini lányt a legújabb „helló kitty”-s kollekciójában. - A piroson a keresztforgalom ellenére átrongyoló biciklis futárt. - No meg a néhány a járókelőkön keresztül az úttest közepére ugrató BMX-es bandát, akik nem ismernek se embert, se közlekedési szabályokat. És azt kell mondanom, hogy sajnos nekik ebben helyzeti előnyük van. Ilyen kolonccal nehéz a kerékpáros közlekedés elismertségért harcolni.

És most a poén: Felmérést végeztek Szegeden. Ellenőrizték, hogy a kerekesek milyen arányban tartják be a közlekedési szabályokat. 97 % lett az eredmény. Hát kedves GG81 hátrább az agarakkal!

eml 2010.06.11. 12:30:27

@Mon3: Józsi bácsi mikor józan, Mariska néni pedig minden esetben betartja a KRESZT.

Vidéken sokkal szabályosabbak a kerékpárosok.

Egyébként múlt szombaton Akarattya és Füred között kb 1200 kerékpáros hagyta figyelmen kívül a 'Kerékpárral behajtani tilos' táblát, tekert eghymás mellett, és Káptalanfüreden mindkét irányból állt a kocsisor a zebránál, mikoris kb 10-12 kerékpár húzott el a gyalogosok (anyuka babakocsi és kisgyerek) orra előtt 3 centire. Csak mikor a sdzembejövő jobbrahúzódott, lett vége az őrületnek.

Rendőri felvezetés zárás nem volt.

Mari néni, Józsi bácsi nem volt köztük.

Tehát lehet ott és akkor 97% volt szabályos, múlt szombaton a 71 -esen viszont 97% volt szabálytalan.

terror 2010.06.11. 12:39:38

@eml: Hat, lehet. En sajna nem tudom. A rendszam mindenesetre nincs ezen a listan, bar ki tudja, mennyire naprakesz, vagy esetleg mikor kerult le. Nem mai video, de igazabol nem is ez a lenyeg. Ha a Soroksarin nem ment at, akkor meg tok folos volt az egesz (foleg lassitas nelkul), mert ott szinkronban vannak a lampak, bar ezt nem feltetlen kell tudnia.

Egyebkent valoban elcseszett ott minden, joideje. Visszafele mindenki megy at minden piroson (gepjarmuvek is), mert tok idiota modon vannak belove a lampik. A tipikus minden iranyba piros, raadasul nemelyik kimondottan hosszan...

@Mon3: "De ott van a másik oldal, aki egybe mossa az összes olyan embert, aki valaha megfogja a kerékpár kormányát. Kerekesnek tekinti: - A részeg Józsi bácsit Karakószörcsökről, aki a főút közepén egyensúlyozik részegen. - A Mariska nénit, aki a piacról karjelzés és elsőbbségadás nélkül kanyarodik ki az autóbusz elé. - A vasárnapi kiránduló kis családot..."

A legjobb ebben az, hogy a torvenyhozok is ilyenek. Ez kiderul a KRESZ-bol is.

Epp ezert nem megyek en se pl. a bringagyalogokon, max. 20-al, mert nekem orszagutival 35 korul van az utazosebessegem. Gyakran hamarabb vegigerek az adott bringafosos szakaszon, minthogy egyaltalan atkelnek az uttesten. Es 2x kene atkelni.

Kerouton is ugye elvileg max. 30 lehetne. Haladnank! :P

terror 2010.06.11. 12:43:01

@eml: Tour de Pelso volt. Orszaguti verseny. Valahogy ertheto, hogy nem szalltak vonatra az adott szakaszon.

Idezet a tourdepelso.hu weboldalrol:

"Kísérés nincs! A rendezők és a rendőri zárás csak a rendezői gépkocsikat fogják előre engedni akik rendelkeznek matricával!! "

Tehat volt rendori zaras.

terror 2010.06.11. 12:45:33

@errorka: "- A Pelso Kupán mindenki saját felelőségére indulhat, a versenykiírás és közlekedési szabályok -KRESZ- betartása mellett."

Egyebkent jopofa, hogy ez is ott van egy masik aloldalon :)

eml 2010.06.11. 12:51:58

@errorka:
Ha még nem trafiztak ÉS tették fel oda, akkor nincs benne, de a tartomány és típus alapján lehet rendőr.

A versenyről:
Gondoltam hogy van valami rendezvény, de a KRESZ megmagyarázza a KERÉKPÁRRAL BEHAJTANI TILOS tábla jelentését ugye?

A zárás nem 3 autó elengedésével merül ki, számomra a zárás azt jelenti, hogy átmenetileg lezárják az utat.

De ha elfogadjuk az érvelésedet a zárásról, akkor Akarattya és Füred között haladok kb 40 percet, addig folyamatosan jöttek szembe a kerekesek. Ez idő alatt nem lehetett volna köztük autó, főleg nem a Balaton-Volán járatai. TEHÁT NEM VOLT ZÁRÁS.

GG81 2010.06.11. 13:00:10

@Mon3: khm. :-D érdekes felmérés lehetett, bemondás alapján? vagy ott állt egy rendőr és akkor mindenhol beáll a rend... ;-)

GG81 2010.06.11. 13:26:31

@errorka: autós blogon nem is az kommentel és posztol aki mellét verve tudja, hogy szabálytalankodik. van, amikor a vélt igazát elhessegetik a kommentelők, de sosincs az pl, hogy azon a piroson át lehet csorogni lassan természetesen jól körülnézve, mint itt.

már megint csak a magyarázkodás megy. fixi közúti forgalomban engedélyezett!? nem.
az, hogy ki mennyire kurvára profi vele az innentől fogva krvára nem érdekes, menjen versenyezni vele az oválpályára!

azért írom a bringás szabálytalanságokat, mert ez egy bringás blog és ezért nem autós szabálytalanságokat kérek vissza a pofámba, mert az qrvára nem érdekel egy bringás blogon, akkor átmegyek az autózzra...
és most többet biciklizem, mint autózom, így jobban kileng a bringásszabálytalanságjelzőm.
és ahogy írtam is már máskor is, tökmindegy mivel megyek útálom a szabálytalankodókat, akármivel is kövessék el. egy ilyen szemlélettel és az állítólagosan bringázásért tevőktől hallott ezek a kis stiklik, meg számukra nem logikus szabályok be nem tartása dolgokat valahogy nem veszi be a gyomrom, sőt ki is fordul lassan pedig finom volt az ebéd!

a piroslámpa objektív felelősséges játék, tehát valaki fizetni fog, és ha nem is aki vezette, akkor nem adja majd kölcsön vagy nem osztják ár, ha hivatali autó volt...
az, hogy a 2x3-osra, hogy nem hajtott ki ha rendőr is volt... az megérthető, bár az, hogy nem volt semmi kékvillogó szélvédő mögött sem és hogy túl új volt az az astra nem biztos, hogy rendőr volt... headshot! és, ha jól megfigyelted nem csak, hogy piroson, de ellenkező irányú sávban, záróvonal átlépéssel, még egy duplaheadshot!

bringásrendszám, még robogóra sem akarnak, pedig külföldön elfogadott az legalább, a robogók országában is. nyüves mégtöbb rendőr kéne, aki lesurikenezi a szabálytalan bringást, ha az a sípszóra nem áll meg és adja oda a papírjait a csekkíráshoz. ezt is kitárgyaltuk már, mégtöbb bringás-robogós-motoros rendőrt biciklisekre állítani!
és akkor el fog tűnni az a szakadék, ami most a jogok és kötelezettségek és azok betarttása/betarttatása mentén húzódik autós és bringás között.

GG81 2010.06.11. 13:30:55

@Mon3: totalbike.hu/hirek/2010/06/11/motorosok_ezreit_ellenoriztek_a_rendorok/ azért vannak még csodák, kaptak el ittas bicóst is, ami a bp-i szórakozóhelyeket látogató liberális környezetvédő fiatalokat is igen kényesen érintené. ;-)

Silent Bob 2010.06.11. 13:57:14

@GG81: Szerintem te menj rendőrnek.

GG81 2010.06.11. 14:29:21

@Silent Bob: szép hivatás. :-D volt rendőr rokon, lehet ezért ragadt rám ennyire ez a szabályelvűség. de hisz a bíróságon is a szabálykönyveket veszik elő, ha már vannak ilyenek egy társadalomban.

Mindenkinek is jó hétvégést!

terror 2010.06.11. 16:31:42

@GG81: "nyüves mégtöbb rendőr kéne"

Minden topicban kell 150 flame jellegu hozzaszolas, mire idaig eljutsz/eljutunk. Miert nem lehet kihagyni az elotte levo kalvariat?

Autozzon egyebkent nem egy olyan topic volt mar, amikor konkret esetrol szolo KRESZ szabalyt tobbfelekeppen ertelmeztek. Pedig jogsis arcokrol van szo.

Es olyan is volt, aki buszken hirdette a sajat marhasagat. Persze le lett baszva, de teljesen mas merteku szabalytalansagok ezek.

Gyalogos sem zavarhatja a kerekparos forgalom haladasat bringagyalogon. Hany gyalogost buntettek meg emiatt? Nyilvan egyet sem, es nem is kell. Persze vannak, akik lovagolnak ezen, hogy jaj dehat miert nem ott setal...

Majd eljutnak ezek a nepek is arra a szintre, amikor rajonnek, hogy ez egy elkurt megoldas, nincs ra szebb szo. Lehetett volna jol csinalni, de nem csinaltak. Igy meg tobbet art, mint hasznal. De ez is mas tema, pedig bringas blog...

Felmeres: kimentek kameraval, sok orara, es figyeltek. Sajnos ilyen maganakciokra van szukseg, mert az ujsagok/forumok esz nelkul, minden utanjarast elhanyagolva terjesztik a sok faszsagot.

Szabalyos bringa meg nagyon keves van. Sztem elenyeszo szazalek. Szamszerusitve legyen mondjuk 0.1.

Amelyiken van prizma, csengo, stb, azon konnyen lehet, hogy villogo van.

Vagy eppen kulon kapcsolhato az elso es a hatso lampa. Emlekeim szerint egyutt kapcsolhato a KRESZ szerint szabalyos.

A tied milyen?

Autoknal a 150 loeros is engedelyezett forgalomban, meg mocik kozul az 1000-esek is. Ebbol nem kovetkezik, hogy 250-el KELL vele menni, vagy hajnal 2-kor lakotelepen bomboltetni a motort orakon at. Oszt megis van, aki ezt csinalja. Es tobb van ezekbol csak szmogfalvan, mint ahany fixi az egesz orszagban van...

eml 2010.06.11. 17:52:35

@errorka:
Két rövid dolog:

A KRESZ sajna teli van ilyen gumiparagrafusokkal.

A villogó is jó nekem, csak valami legyen rajta és legyen látható!

Bobdobalnia · http://youtube.com/bobdobalnia 2010.06.11. 19:33:40

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: "magasról leszarnám, hogy hány autós megy át a piroson"
De azon, hogy az Andrássyn három bringás átment a piroson, felb*sztad magad. Úgy vagy te bringás, ahogy én balett-táncos. Na menjél máshova kamuzni, "hülye, tirpák, barom". (Idézet tőled.) Mint már írtam, SOHA nem ütöttem el, veszélyeztettem, akadályoztam SENKIT.

igazi hős 2010.06.11. 20:36:55

@eml: Ez most volt 5-én? Nem volt rajtuk rajtszám? Akkor épp Balaton kerülő verseny volt, voltak vagy kétezren.

igazi hős 2010.06.11. 20:37:30

@errorka: Ja látom, más is látta.

igazi hős 2010.06.11. 20:40:39

@eml: "Ha még nem trafiztak" Mekkora kaszálás lett volna, az első 80 negyven feletti átlagot ment :-)

eml 2010.06.11. 22:46:00

@igazi hős:
Szembe jöttek, nem figyeltem van-e rajtuk.

eml 2010.06.11. 22:47:20

@igazi hős:
A trafizás arra vonatkozott, hogy amelyik rendőr ill civil rendszámú rendőrautó trafizik, és ezt bejelented a sebességmérés.info-ra.

Perillustris 2010.06.12. 00:50:15

@GG81: "az autóson sem írja az a hüje, aki átmegy a piroson, hogy de a bringások is át szoktak"

Muhahahahahaha! Ős autozz.blog.hu olvasó és posztíró vagyok, szóval nálam ezzel próbálkozz: nem sok olyan téma van, aminek az első 10 kommentjében ne tűnne fel a "bezzeg a bringások" beírás, legyen szó bármiről.

"mert egy homogén masszaként vonulgatnak"

A CM résztvevői annyira homogének, mint a Hungárián dugóban rohadó autósok.

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

"az autósok nem is tudnak továbbmenni a pirosnál, mert balról jövő autók fordulnak az Andrássyra, ami a kedves, piroson áthajtó biciklist egyáltalán nem akadályozza"

Nahát, még a végén kiderül, hogy a lámpákra az autók miatt van szükség. S az is, hogy nem jófejségből áll meg a pirosnál az autós, hanem mert nem is tudna továbbmenni. Hiszen amikor tud 50 helyett 70-nel menni, azt meg is teszi.

Perillustris 2010.06.12. 00:55:42

@GG81: "sosincs az pl, hogy azon a piroson át lehet csorogni lassan természetesen jól körülnézve"

De van "értelmetlen táblánál én sem megyek 30-cal". Meg "nem állok meg, mert belémjönnek hátulról". Satöbbi.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.12. 03:44:48

@Perillustris: a többségük (nem 3-ból 1-2!) megáll akkor is, ha nincs forgalom. Kétkerekűekre kevésbé jellemző, hogy figyelembe vennék a lámpákat.

@B0BDobalina: ne haragudj, de olyan buta élőlénnyel, amilyen te vagy, nem tudok mit kezdeni. Ignore on.

GG81 2010.06.12. 07:01:17

@Perillustris: már megint csak mutogatni tudsz, nem is vártam mást.
értelmetlen tábla és gyorshajtás, ezt hagyjuk is, mert a bringások is ugyanúgy gyorshajtanak, de ugye nincs órájuk... Muhahaha, micsoda mentség, kiszerelem a kocsiból én is és majd rád hivatkozom, hogy akkor nem kell betartani a sebességeket!

és a másik, egy városi vigyázok az autóm seggére dolog... itt a magántulajdon védelme és a biztosítási kárrendezés procedúrája miatt kapálódzol. ez jellemzően zöld és sárga esemény ráadásul és, ha az istenbarmát nem tudtam elengedni, ez a piros előtti -1-0 mp eseményei. a 0-1 másodperces pirosnál meg fognak állni, mint ahogy errorka videóján, legfeljebb kielőz a szembesávban, záróvonalazik és átmegy a piroson, hogy 50 méter után ő is a pirosnál állhasson.

ennyire voltál képes, akkor inkább weekendezz!

igazi hős 2010.06.12. 08:53:42

@GG81: Ez jópofa, hogy első mondatod szerint Peri hárít, majd a következő háromban te mutogatsz másokra, a bringásokra (akik mind számukban, mind arányukban kevésbé hajtanak gyorsan mint az autósok) és a mögötted jövő autósra. (Érdekes, én jellemzően megállok a sárgánál, mégsem törték még össze az autóm hátulját. Igaz párszor már dudáltak.)
"ennyire voltál képes, akkor inkább weekendezz!"

igazi hős 2010.06.12. 08:56:08

@eml: Értettem, hogy még a videóra írod, csak nem tudtam kihagyni.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.12. 09:47:12

Na, ma reggel én sem tudtam belekötni a mellettem eltekerő két biciklisbe... Hat órakor még üres volt a híd. :)

Ellenben az alagúton 100%-ban szabálytalanul közlekedő bicikliseket láttam: hárman a járdán tekertünk (ez a mai napig nem tiszta számomra, hogy valóban szabálytalan-e) egy pedig az autók közöt. Utóbbi biztosan tilosban járt...

Perillustris 2010.06.12. 11:09:20

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Nézd, a városi autós a meg-megálláshoz szokott, a biciklis meg a haladáshoz.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.12. 11:37:52

@Perillustris: készséggel megértem, hogy kényelmetlen (mióta SPD-m van, én is anyázok szép csendben), de akkor ne mondjuk azt, hogy minden rendben, minden szép és jó!

Bobdobalnia · http://youtube.com/bobdobalnia 2010.06.12. 18:33:40

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
Ha fogalmad sincs a KRESZ-ről, kérlek inkább a billentyűzetet ignoráld.

Bobdobalnia · http://youtube.com/bobdobalnia 2010.06.13. 10:31:35

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
Amúgy anyádat is "betépett, részeg, hülye, tirpák, barom, buta élőlénynek" hívod, vagy csak ismeretleneket?

igazi hős 2010.06.13. 15:36:55

Ha megtipor a hőség, mindig jó ebben a kellemes, baráti légkörbe betérni.
:-D

Ómájgád 2010.06.13. 17:30:40

Lehet a téteket megtenni, hány kommentig jut el az újabb provokáló cikk? :). Nem jönnek a hozzászólások a büdös sisakra, akkumulátor töltőre, nosza dobjunk be valami zaftosat, amire ugrik a sok bringagyűlölő troll.

Én 673-ra tippelek.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.13. 18:31:13

@Ómájgád: roppant buta vagy, ha azt képzeled, hogy mindenki "bringagyűlölő", akinek nem tetszenek a minden szabályt magasról leszaró kerekezők.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.06.13. 18:51:38

@városjáró: ...de az autósgyűlölőket se hagyd ki! azokból is van itt (is) egy rakattal.

Perillustris 2010.06.13. 21:02:04

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Minden szabályt leszaró:
-biciklis
-autós
-gyalogos.

Mi a különbség?

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.13. 21:32:17

@Perillustris: gyalogos külön műfaj, nem járművezető, szvsz felesleges belekeverni.
Autósból sem azt látom, hogy minden harmadik tartja csak be a KRESZ-t, de ők annyira nem is érdekelnek, mivel nem érzem magamat autósnak (lévén életemben nem volt se jogsim, se autóm).
Viszont régen is sokat bicikliztem, most újra visszaszoktam és baromi irritáló látni, hogy lépten-nyomon másokat zavaró, bunkó, tahó biciklisekkel találkozom. Mind a való életben, mind a neten.
De ezt már 1000+1x leírtam.

igazi hős 2010.06.13. 22:31:33

Ómájgád (és a 673) kedvéért: Érthetetlenül, már-már zavaróan udvariasak az autóvezetők hétvégén. Ma kétszer történt meg, hogy alárendelt úton menve megállok, mert jönnek a főúton, erre mindkét irányból megáll egy-egy autó, hogy átmehessünk. Egy Omegás a pirosnál előrébb és balra gurult, hogy előremehessek a lámpáig. Vagy a tolerancia szint szökik az egekbe, vagy a kedves bringás családoknak jár kitüntetett figyelem kánikula idején, nem tudom. (Azért volt egy marha, akarom mondani, egy kedves idős bácsi, akinek a vezetés a látszat szerint már túl nagy kihívás, aki mereven jobbra, a szemembe nézve gurult majdnem nekem. Szerencsére mindketten bő tízzel száguldoztunk, mert egy elég bonyolult kereszteződésben történt.)

Perillustris 2010.06.14. 00:14:15

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Nem éppen, mert a minden szabályt leszaró gyalogosbó lesz a minden szabályt leszaró kerékpáros és autós is.

eml 2010.06.14. 00:15:27

@Perillustris: ÍGY VAN!

És a minden szabályt leszarónak a gyereke azt látja, hogy a szabályokat le kell szarni.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.14. 06:24:21

@Perillustris: ez nem feltétlenül igaz, de ha jól esik a lelkednek... erről nem foglak győzködni.

k_attila78 2010.06.14. 22:46:49

senki le ne szálljon a bicikliről ugyanis az veszélyesebb, tekintse mindenki bringaútnak az északi szakaszt kevesebbet árt a gyalogosoknak mintha betartaná az értelmetlen szabályt. Üdv

Ati

k_attila78 2010.06.15. 09:28:23

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: kösz a tanácsot de majd eldöntöm én hol biciklizem!

Üdv

Ati

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.06.15. 10:09:45

@k_attila78: aztán majd gózsbicót követelsz magadnak, ha egy pótos ifa vezetője hasonlóan gondlokodik a témáról...

Perillustris 2010.06.15. 10:43:55

@városjáró: Miután a legdurvább baleseteket a kamionosok okozzák, s 4/5 részben ők a felelősek érte, ez sokkal inkább igaz, mint amennyire cinikusnak szántad.

GG81 2010.06.15. 10:56:10

@k_attila78: ezt mondja ati és nem így valá, mert a szabály az szabá!

k_attila78 2010.06.15. 11:09:41

@városjáró: folyamatosan fenyegettek volt itt már 1,5 tonnás kocsi a bicikliúton most meg IFA nem is akármilyen pótos:)
kezdek nagyon félni...

inkább szabályt szegjek
mint szegény gyalogos életére törjek
városjáró menjen fel ifa-val a hídra
s ússzon a Dunában mint a sebes vidra

Mon3 2010.06.15. 12:17:14

Minden szabálytalan autós, gyalogos, biciklis bekaphatja.
De azt tudomásul kell venni, ha egy biciklis szabálytalan, akkor "jaj" megkarcolódik a lakkozás, vagy letörik az üveg, de ha egy autós szabálytalankodik, akkor valakit lehet a kórházba vagy a temetőbe vinni.
Tehát ezt mérlegelve igenis az autós viselkedésre kell összpontosítanunk, és elsődlegesen ezeket a negatív viselkedéseket kell kiemelnünk, és ostoroznunk.

eml 2010.06.15. 13:07:45

@Mon3: A kerékpáros is halhat meg ha szabálytalan!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.06.15. 13:53:09

@k_attila78: hidd hogy meggyőztél. nekem kurvamindegy vagy.

k_attila78 2010.06.15. 14:31:31

@városjáró:
városjárónak aki mindegy kurvára
annak válaszolgat szépen sorjába'
fenyegetni van esze de többre már nem
ő egy vagány srác nem tör rá félelem

Steerio 2010.06.15. 18:40:43

@fogyókúra: Mi az elejétől fogva azt mondtuk, hogy hadd menjünk a villamossínek között. A villamosoknak is 10 km/h sebességkorlátozása van, azt meg a legbénább kerékpáros is tudja tartani. :)

Egyébként én áttekerek a járdán. De úgy, hogy lassabban megyek, mintha gyalog lennék. Volt olyan - még a másik oldalon - hogy a gyalogosok megelőztek, mert ők fordulékonyabbak lévén elfértek aztán, én meg nem akartam centizgetni.

A biciklis szlalomkirályokat én is ugyanúgy hajítanám be a Dunába, mint aki gyalog van.

A legrosszabb, hogy a magamfajtának szól be mindenki, aki amazokra haragszik, mert mi nem lassan megyek, mi ott vagyunk.

GG81 2010.06.16. 07:46:37

@Mon3: hát akkor hajár át egy autós blogra! de ez itt egy bringás blog és a bringásokról és a bringás szabályokról és azok leszarásáról van szó!

GG81 2010.06.16. 07:48:15

@Steer: leszállsz? nem. akkor beszólhatnak, sőt remélem a zsernyákok jól kisárgacsekkeznek is!

k_attila78 2010.06.16. 10:44:22

Remélem nyilvános akasztás is lesz és minden járdán tekerőt felkötnek!
Így legalább GG81-nek meg lesz az első orgazmusa:)

Mon3 2010.06.16. 12:23:58

@GG81: "hát akkor hajár át egy autós blogra!"

Elmagyarázhatnád, hogy mi az a "hajár"???

Ha nem a séródat árulod ilyen béna módon, és inkább egy lelkesítő szócskát kívántál volna leírni, akkor épp itt az ideje, hogy visszatérjél a kedvenceid közé, ott rontsd tovább a levegőt. Minket végképp hagyjál békén.

@eml: "A kerékpáros is halhat meg ha szabálytalan!"

Ebben igazad van, de nem erre céloztam. Én arra akartam kilyukadni, hogy a kerékpárral nem szoktak embereket halálra gázolni?

k_attila78 2010.06.16. 12:38:38

@Mon3: hagyd szegény GG81-et nem tud magyarul, szerintem a csávó valami román vendégmunkás lehet:)

iGunner 2010.06.16. 13:07:43

Mutogassunk masokra is...
En tolom a bicot, de akkor a gorkoris is vegye le a korit es vigye kezben.. a deszkas is.. a rolleres is... Mind gyorsabb lehet mint egy gyalogos..!
Es kulon kiemelnem a korulottem izzadtan rohangalo szigeti futokat!!!
Kimonodottan idegesit, hogy en lassan es nehezen jutok at a tologatas miatt, mas meg rohangaszik mint egy mergezett eger.. sot elem ugral...
Ami a hidon van, az egy id. kialakitott jarda, nem futopalya, gorzenal, vagy rollerut!

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.16. 15:28:03

@Perillustris: ennek mi köze ahhoz, hogy igen sok a bunkó, minden szabályt magasról leszaró biciklitulajdonos?

Perillustris 2010.06.16. 15:54:39

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Az, hogy egy bunkó inkább legyen bicajos bunkó, mint autós bunkó.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2010.06.17. 14:28:40

További fejlesztéseket hajtottak végre a Fény utca, Retek utca sarkán a Fény utcai piacnál a bringaúton, két helyre is felfestettek zebraátkelőt... Nem tudom hol és kinek kell megköszönni, de akkor remélem, hogy innen eljut a fejlesztőkhöz. Nagyon jól néz ki most a kereszteződés, egyértelmű a bringaút, minden illetékesnek köszönöm

gabesz: 2010.07.02. 19:30:48

Nem akarok kötözködő lenni, de egy felújítás alatt álló hídon a gyalogos miért érez késztetést arra, hogy gyalog keljen át. Mert ha a bringát felvihetném a kombínóra én biztos azt választanám a szívás helyett.
Más részt, biciklis cipőben nem annyira jó gyalogolni.

JMnem 2010.07.03. 07:55:35

@gabesz:: Emlékeimből úgy rémlik, hogy a villamos jelenleg nem áll meg a Margitszigetnél...
Neked van választásod: nem kötelező biciklis cipőt hordanod...

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.03. 09:56:17

@JMnem: ez a "nem kötelező" erősen demagóg szöveg. Ilyen alapon mondhatod azt is, hogy biciklizni sem kötelező. Mellesleg nekem is SPD van a bringámon, ergo kénytelen vagyok kerékpáros cipőt hordani, de elviselhető. Az outi tulajoknak kicsit kellemetlenebb, mert azokkal a böhöm stoplikkal már tényleg elég kényelmetlen sétálni...

JMnem 2010.07.05. 07:38:25

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
"Mellesleg nekem is SPD van a bringámon, ergo kénytelen vagyok kerékpáros cipőt hordani, de elviselhető."
Már bocs,de ez az érvelés arra hajaz mint: én dohányzom, ergo kénytelen vagyok az irodában dohányozni.
Kérdés: nem gondolod, hogy az SPD rászoktatja arra a kerekezőket, hogy ne szálljanak le ott sem a bringáról ahol le kéne?

gabesz tudja, hogy tolnia kéne a Margit hídon, de kényelmetlennek tartja a biciklis cipője miatt...hát ne használja!

Perillustris 2010.07.05. 08:54:57

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: az, hogy a sok bunkó, minden szabályt magasról leszaró autótulajdonos pár nagyságrenddel veszélyesebb tényező.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.05. 08:55:36

@JMnem: ostobaságot írsz. Bár vannak kétségeim, hogy érzékeled-e, mekkorát. És nem tudom feltűnt-e, de én egy szóval sem írtam, hogy helyeslem, ha valaki nem tolja a hídon.

JMnem 2010.07.05. 09:06:56

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
"ostobaságot írsz. Bár vannak kétségeim, hogy érzékeled-e, mekkorát."
- érzed az "érvelésed" súlyát??
- mellesleg NEM válaszoltál!
- Ki mondta, hogy Te helyesled, hogy ha valaki nem tolja a hídon??

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.05. 09:28:43

@JMnem: feltételezhető észbeli képességeid miatt nem látom értelmét, hogy érdemben reagáljak. (attól kezdve, hogy ezt a dohányos példát hoztad... bocs, de tényleg nincs miről beszélnünk)

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.05. 09:30:08

@Perillustris: És? Ettől kevésbé lesz bunkó az a bunkó, amelyik alatt bicikli van? Vagy kevesebben néznek rám ferdeszemmel a biciklim miatt? Pontosabban azért, mert pusztán a biciklim miatt egy kategóriába sorolnak a tahókkal?

JMnem 2010.07.05. 09:37:07

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
bizonyítható tahóságod miatt többet én sem reagálok rád!

JMnem 2010.07.05. 21:14:44

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
Kérlek ne köszönj meg semmit, mert a végén még totális lelki válságba taszítassz a kedvességeddel!
süti beállítások módosítása